Vaši 3D modeli izdvojena tema

poruka: 7.704
|
čitano: 2.049.392
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Vaši 3D modeli
Daniman123 kaže...

Ljepo vi poćetnici poćinjete ali ćudno mi je kako nitko nije napravio bocu sve ljude koji znaju raditi u maxu poćeli su sa flašom Cool.A vi dećki samo tako nastavite!

Istina lol Belji se

To je izgleda postao ko neki standard da u Maxu kreneš sa flašom. Mislim da sam ja krenuo sa čašom al nisam ziher...

3D Designer, www.mrcine.org, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
15 godina
neaktivan
Ja sam krenuo sa štednjakom,mislim da nitko nije s time krenuo
Blender
15 godina
neaktivan

hahahahahahahahahahahahahHAHAHA dobar pocetak :D trebao sam i ja nesto kreativno a ne kocku :D

15 godina
neaktivan
RATM kaže...

hahahahahahahahahahahahahHAHAHA dobar pocetak :D trebao sam i ja nesto kreativno a ne kocku :D

Da znam,ludi početak al šta ćeš moro sam s nečim počet pa ja eto ajd neka bude štednjakBelji se

Blender
15 godina
neaktivan

Hihi...

Ja sam ako nebrojim one baš prve prvcate 3d programe u kojima nisam imo pojma...U blenderu napravio čašu :D onu za vino :D

A u Cinemi prvi objekt kemijska :D

www.denis.matemaksan.com
17 godina
neaktivan

Some new progress:

16 godina
Vaši 3D modeli

evo jedan novi wip...

moram još napravit lance malo razrušit ovaj dio oko prozora , sredit texture za pod i strop,uredit tu klupu...

McLaren Mercedes
Moj PC  
9 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Vaši 3D modeli

Mene zanima kako da mićem sve djelove modela zajedno, znaći onaj bat šta sam ga napravio sastoji se od više djelova, e kako da ih ja "zalijepim" da ih mogu sve zajedno pomicati u prostoru. Hvala...

Čovjek pun duha i u potpunoj se samoći izvanredno zabavlja svojim mislima.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Vaši 3D modeli

selektiraš jedan od objekta , pretvoriš u editable poly stisneš attach ,onda selektiraš ostale ,i na kraju opet stisneš attach

McLaren Mercedes
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Vaši 3D modeli

Evo još jedno pitanje. Skinuo sam i instalirao V-Ray za 3ds max i kako sad stavim da renda s njim i koje su postavke za njega najbolje? Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Kako mogu napraviti da mi u sredini stola ili njegova površina svijetli

Society leans ever heavily on computers, if you have the power to take out computers you can take out society.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
APazinjan kaže...

Evo još jedno pitanje. Skinuo sam i instalirao V-Ray za 3ds max i kako sad stavim da renda s njim i koje su postavke za njega najbolje? Hvala

Čuj, to ovisi o puno faktora. Imam stvarno dosta iskustva s tim renderom i možeš ga podešavati na milijun načina ovisno o tome kakav render želiš.

Reci mi što točno renderiraš? Kakva scena? Animacija ili still? Kakvo osvjetljenje? Kamera? Daj mi pliz što više informacija o tome.

3D Designer, www.mrcine.org, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.4.2010 19:12 (Minoza).
15 godina
protjeran
P4k1 kaže...

odi u mape u Material Editoru i vidjeti Reflection odaberi vrstu teksture i ok 

U ratu bez ikakvih interesa :D http://crotrailers.co.cc/
15 godina
neaktivan
Daniman123 kaže...
P4k1 kaže...

evo nemogu nigdi to nać

riječ je o sketchupu 7 pro

Society leans ever heavily on computers, if you have the power to take out computers you can take out society.
16 godina
protjeran
Minoza kaže...
APazinjan kaže...

Čuj, to ovisi o puno faktora. Imam stvarno dosta iskustva s tim renderom i možeš ga podešavati na milijun načina ovisno o tome kakav render želiš.

Reci mi što točno renderiraš? Kakva scena? Animacija ili still? Kakvo osvjetljenje? Kamera? Daj mi pliz što više informacija o tome.

Radim malu kućicu na snijegu... Vani bi bilo sunce

15 godina
protjeran
Vaši 3D modeli

evo, ovo sam za školu danas napravio

tema je strop tema je strop
God is an American
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.4.2010 19:26 (trackmanijak).
Moj PC  
7 0 hvala 0
15 godina
protjeran
P4k1 kaže...
Daniman123 kaže...
P4k1 kaže...

evo nemogu nigdi to nać

riječ je o sketchupu 7 pro

Sory Sory ja za 3ds max govorio 

16 godina
APazinjan kaže...

Ideš na tab rendering onda render setup...Onda pod common tab-om ideš dolje do assign render 

tamo pod production stisneš onaj gumb s tri točke i odabereš v-ray ,a ja ti za dalje ne znam jer ja rendam u mental ray-u

McLaren Mercedes
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.4.2010 20:14 (loky4i4).
15 godina
neaktivan
APazinjan kaže...

Radim malu kućicu na snijegu... Vani bi bilo sunce

Uff... ovo će biti dugačak post lol

OK, znači govorimo o tipičnoj eksterijer sceni. Pretpostavljam da nećeš raditi animaciju?

Ovako, nakon što si postavio V-Ray kao renderer te postavio sve materijale/teksture podesiš render za test rendering. Prije nego ovo učinimo potrebno je scenu "osvijetliti", u ovom slučaju koristiti ćemo V-Ray Sun. Jednostavno ga postavi u scenu kako ti paše, program će te vjerovatno pitati dali želiš dodati i Sky mapu u override environment i samo stisni "Yes".

Kada si s tim završio slijede testne postavke:

*napomena - preporučio bih ti da probaš raditi u linear workflow-u, to je danas više manje standard, neću te zamarati teorijom o tome što to je ali u osnovi podesit ćeš Gammu programa da odgovara Gammi monitora što u startu nije slučaj.

Odi pod "Customize" -> "Preferences" -> "Gamma and LUT" pa označi (točkicom) "Gamma" i upiši u polje 2,2
Također pod "Input gamma" stavi 2,2 - to će spriječiti blijede teksture

Ajmo sada podesiti V-Ray:

"Rendering" -> "Render Setup" i odi pod "V-Ray" tab

• - Frame Buffer -> označi Enable Built-in Frame Buffer

• - Global Switches -> makni Default Lights
  • - Image Sampler -> Adaptive DMC, a filter Mitchell-Netravali
  • - Adaptive DMC Image Sampler -> povećaj Max Subdivs na 16
  • - Color Mapping -> Exponential, a Gamma (naravno, pogodio si Belji se) -> 2,2 - ove ostale vrijednosti za sada ostavi kako jesu, kasnije ćeš se s tim igrati

Sada idi pod "Indirect Illumination" tab

• - Indirect Illumination (GI) -> kvačica na On, Secondary Bounces promijeni na Light Cache
  • - Irradiance map -> Preset Low te uključi Show calc. phase tako da vidiš proces tokom renderiranja
  • - Light cache -> Subdivs 600, Sample size 0.06, kvačica na Show calc. phase, kvačica na Pre-filter, a u kučicu stavi 500 te označi Use light cache for glossy rays, Filter stavi na None

Sada idi pod "Settings" tab

• - DMC Sampler -> stavi Noise treshold 0.005, a Global subdivs multiplier stavi 2
  • - System -> Render region division - to je veličina onih kockica koje renderiraju na slici, ja obično stavim na 32x32 pixela, spusti se malo dolje i klikni na Lights settings... - tu ćeš odabrati svoj izvor svjetla (V-Ray Sun) te upisati pod Diffuse subdivs -> 300

Ovo bi sve bilo idealno u kombinaciji sa V-Ray kamerom. Probaj ove postavke pa ako dobiješ zadovoljavajući rezultat onda ćemo na malo "jače" postavke koje će naravno drastično utjecati i na vrijeme renderiranja ali će kvaliteta slike biti puno bolja.

16 godina
protjeran

Puno hvala na trudu Minoza (nema gumba hvala kad ga trebaš :-)...

Kućica još nije skroz završena pa stavim kad završim...

15 godina
neaktivan
P4k1 kaže...

riječ je o sketchup 7 pro

15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Možete mi reću ako nije problem u kojim programima radite sve ovo

Tražim pozivnicu za yuwabits.net pa ko hoće poslati neka mi pošaljepm

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Većina nas radi u 3Dsmax ili google sketchup iako ima i drugih programa. Google sketchup ti ima jako dobro sučelje ali nije toliko moćan kao 3ds max ili neki drugi profesionalni alati...

17 godina
neaktivan

Ja radim u Lightwaveu npr. Al manje više ti je svejedno. Pocnes lagano u sketchupu pa ako ti se svidi kako to sve izgleda / napreduje predjes na neki ozbiljniji program (Cinema, Max, Maya, Lightwave il tako nešta)

15 godina
protjeran
acmilan0083 kaže...

Možete mi reću ako nije problem u kojim programima radite sve ovo

Ja radim u 3Ds maxu i Zbrushu osnove

15 godina
protjeran
Vaši 3D modeli

Ja radim u AutoCAD-u. Izgleda da sam jedini =(

God is an American
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
P4k1 kaže...

riječ je o sketchup 7 pro

nema nitko savjet?

16 godina
neaktivan
P4k1 kaže...

Sumljam da se to može, barem ne u SketchUp-u (ne-Pro). Jedine postavke vezane za osvjetljenje su sjene, ostalo je tako kako je.

Google is your friend. Use Google before asking dumb questions.
15 godina
neaktivan
andy0101 kaže...
P4k1 kaže...

Sumljam da se to može, barem ne u SketchUp-u (ne-Pro). Jedine postavke vezane za osvjetljenje su sjene, ostalo je tako kako je.

jel ima koji render za njega gdje bih to moga napraviti

16 godina
trackmanijak kaže...

Ja radim u AutoCAD-u. Izgleda da sam jedini =(

Nisi :)

Ja ga koristim ali većinom za 2d, a znam nekad i pokoji 3d izbacit (uglavnom malo usavršajem znanje jer ga koristimo na teh. crtanju)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice