das mi link ak ti nije problem od tog UVL-a? Inace i ja imam probleme s tim UV editorom u mayi, i ak ti nije bed mi mozes objasniti postupak kak se tocno to radi, znaci od pocetka teksturiranja, exportanja do zavrsetka i opet importa jel sam trazil neke tutoriale i imal sam probleme s tim , nisu bas kvalitetni bili tutoriali....
Link za program sam stavio gore. Također se na njihovoj stranici nađu kvalitetni tutoriali. Za rad su ti dovoljni ovi basic tutoriali no kasnije možeš pogledati i ostale (menu bar s lijeve strane na zadanom linku).
Koraci:
1. Model iz Max-a, May-e, Blendera,... exportirati u obj format. Najbolje je da je model u jednom komadu (iako nije nužno) te da su quad poligoni.
2. Skinuti UVL (koji nije free, no već ćete se nekako snaći i s trail verzijom ).
3. Skinuti i obavezno pogledati tutoriale s njihove stranice. Basic tutoriali budu sasvim dovoljni.
4. Isjeckati model na željene komade te ih po mogućnosti posložiti u UVL-u (inače ja ih slažem u Max-u jer sam tako navikao)
5. Save u obj formatu.
6. Import modela u željenu aplikaciju. (Maya, Max, Blender,...)
7. Modelu se pridodaje modifier Unwrap UVW pomoću kojeg se renda UV mapa (rend UV mape može se napraviti i u UVL-u, sve ovisi o vama)
8. UV mapu obavezno snimiti u PNG formatu te toj mapi pridodate crnu pozadinu (može i nekakva druga boja). Možete UV mapu snimiti i u JPG formatu no kada radite normal mapu radi JPG kompresije na teksturi se pojavljuju neželjene kockice.
I to je otprilike to.