Vaši 3D modeli izdvojena tema

poruka: 7.704
|
čitano: 2.060.841
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Vaši 3D modeli
NiGHT_RiDER92 kaže...

das mi link ak ti nije problem od tog UVL-a? Inace i ja imam probleme s tim UV editorom u mayi, i ak ti nije bed mi mozes objasniti postupak kak se tocno to radi, znaci od pocetka teksturiranja, exportanja do zavrsetka i opet importa jel sam trazil neke tutoriale i imal sam probleme s tim , nisu bas kvalitetni bili tutoriali....

Link za program sam stavio gore. Također se na njihovoj stranici nađu kvalitetni tutoriali. Za rad su ti dovoljni ovi basic tutoriali no kasnije možeš pogledati i ostale (menu bar s lijeve strane na zadanom linku).

Koraci:

1. Model iz Max-a, May-e, Blendera,... exportirati u obj format. Najbolje je da je model u jednom komadu (iako nije nužno) te da su quad poligoni.

2. Skinuti UVL (koji nije free, no već ćete se nekako snaći i s trail verzijom Namigiva).

3. Skinuti i obavezno pogledati tutoriale s njihove stranice. Basic tutoriali budu sasvim dovoljni.

4. Isjeckati model na željene komade te ih po mogućnosti posložiti u UVL-u (inače ja ih slažem u Max-u jer sam tako navikao)

5. Save u obj formatu.

6. Import modela u željenu aplikaciju. (Maya, Max, Blender,...)

7. Modelu se pridodaje modifier Unwrap UVW pomoću kojeg se renda UV mapa (rend UV mape može se napraviti i u UVL-u, sve ovisi o vama)

8. UV mapu obavezno snimiti u PNG formatu te toj mapi pridodate crnu pozadinu (može i nekakva druga boja). Možete UV mapu snimiti i u JPG formatu no kada radite normal mapu radi JPG kompresije na teksturi se pojavljuju neželjene kockice.

I to je otprilike to.

http://www.metacafe.com/watch/2749951// || http://www.metacafe.com/watch/1248654/3d_animacija/
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.6.2010 14:36 (Branimir2412).
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Imam pitanje vezano uz korak 7. UV ostaje pohranjen u .obj? Odnosno kada dodam Unwrap i odem pod recimo Face -> Edit, UV će biti posložen onako kako je bio u UVL-u?

3D Designer, www.mrcine.org, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Vaši 3D modeli

Evo novi model po tutorialu... 3,4 sata rada na njemu, 92k polygona. Osmijeh

McLaren Mercedes
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.6.2010 15:29 (loky4i4).
Moj PC  
14 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
loky4i4 kaže...

Evo novi model po tutorialu... 3,4 sata rada na njemu, 92k polygona. Osmijeh

Super je. Volio bih vidjeti i neke hrđave teksture na njemu Smijeh

3D Designer, www.mrcine.org, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
15 godina
Branimir2412 kaže...
NiGHT_RiDER92 kaže...

das mi link ak ti nije problem od tog UVL-a? Inace i ja imam probleme s tim UV editorom u mayi, i ak ti nije bed mi mozes objasniti postupak kak se tocno to radi, znaci od pocetka teksturiranja, exportanja do zavrsetka i opet importa jel sam trazil neke tutoriale i imal sam probleme s tim , nisu bas kvalitetni bili tutoriali....

Link za program sam stavio gore. Također se na njihovoj stranici nađu kvalitetni tutoriali. Za rad su ti dovoljni ovi basic tutoriali no kasnije možeš pogledati i ostale (menu bar s lijeve strane na zadanom linku).

Koraci:

1. Model iz Max-a, May-e, Blendera,... exportirati u obj format. Najbolje je da je model u jednom komadu (iako nije nužno) te da su quad poligoni.

2. Skinuti UVL (koji nije free, no već ćete se nekako snaći i s trail verzijom Namigiva).

3. Skinuti i obavezno pogledati tutoriale s njihove stranice. Basic tutoriali budu sasvim dovoljni.

4. Isjeckati model na željene komade te ih po mogućnosti posložiti u UVL-u (inače ja ih slažem u Max-u jer sam tako navikao)

5. Save u obj formatu.

6. Import modela u željenu aplikaciju. (Maya, Max, Blender,...)

7. Modelu se pridodaje modifier Unwrap UVW pomoću kojeg se renda UV mapa (rend UV mape može se napraviti i u UVL-u, sve ovisi o vama)

8. UV mapu obavezno snimiti u PNG formatu te toj mapi pridodate crnu pozadinu (može i nekakva druga boja). Možete UV mapu snimiti i u JPG formatu no kada radite normal mapu radi JPG kompresije na teksturi se pojavljuju neželjene kockice.

I to je otprilike to.

hvala puno :)

17 godina
Minoza kaže...

Imam pitanje vezano uz korak 7. UV ostaje pohranjen u .obj? Odnosno kada dodam Unwrap i odem pod recimo Face -> Edit, UV će biti posložen onako kako je bio u UVL-u?

Upravo tako. No sve opet ovisi kako je model izmodeliran. Stvari na koje treba paziti pri izradi modela je to da je sve u jednom meshu te da je rađen od tris ili quad poligona.

Ako programu ne štima način na koji je model rađen pri importanju dobijete upozorenje te obavijest o čemu je riječ. Ima objašnjeno u tutorialima kako i šta napraviti kada dobijete obavijest. Ovo vrijedi kada hoćete ponovno editirati UV mapu na modelu na kojem ste već napravili UV.

@Minoza: UV bude složen kako si ga složio u UVL-u. (prilikom importa modela u May-u, Max ili Blender za kojeg si prethodno napravio UV mapu u UVL-u)  Ovo gore zanemari jer sam napamet pisao. Ali bitno je ako ponovno želiš u UVL-u editirati model, tj. njegovu mapu.

@NiGHT_RiDER92: nema na čemu

http://www.metacafe.com/watch/2749951// || http://www.metacafe.com/watch/1248654/3d_animacija/
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.6.2010 15:53 (Branimir2412).
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Hvala ti!

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Evo več neko vrijeme koristim Mayu i ovo je moj prvi model...(Nemojte se smijat :D)

-> http://img63.imageshack.us/f/helmetfinal2.jpg/

Moj Blog -> http://wedran-dev.blogspot.com

12 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Za prvi put je i više nego dobro
http://kristijan3d.webs.com/
16 godina
neaktivan
Wedran Dev kaže...

Evo več neko vrijeme koristim Mayu i ovo je moj prvi model...(Nemojte se smijat :D)

Nice Smijeh

Nemoš vjerovat ali i moj prvi model je bila kaciga. Ne mogu je sad više pronaći...

Uglavnom, super, samo tako Namigiva

http://silverwaveproduction.webs.com/
15 godina
protjeran
Tinx kaže...
Wedran Dev kaže...

Nice Smijeh

Nemoš vjerovat ali i moj prvi model je bila kaciga. Ne mogu je sad više pronaći...

Uglavnom, super, samo tako Namigiva

Da, model je super, samo nastavi! Namigiva

Reading spoil vision, see only an illiterate :) http://crotrailers.co.cc/
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli
Evo ljudi, napokon sam zavrsio :))) uff
cool?! cool?!

24 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hambrle kaže...
Evo ljudi, napokon sam zavrsio :))) uff

Odlično, nego koji je program za modeliranje najlakši za početnike, a opet svestran sa mnogo opcije te koji render da koristim uz njega, te na kraju gdje ima tutoriala za dotični koji ćete mi, nadam se, preporučiti.

MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli
sketchup ti je najjednostavniji ono bas, ali u njemu nemas puno opcija, ja sam poceo sa njim.... za njega sam kao renderer koristio vray, ali on nije bas jednostavan za koristenje! To sam uradio sa blenderom, blender je besplatan, puno opcija, ali mu je interface komplikovan, no kad ga vidis nemoj odustajati, imas tonu tutorijala na netu! On takodje ima svoj renderer koji je jednostavan za koristenje! Nadam se da sam ti koliko-toliko pomogao. Takodje imas i 3ds max, ali on se placa!
I hvala sto mislis da je rad super

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hambrle kaže...
sketchup ti je najjednostavniji ono bas, ali u njemu nemas puno opcija, ja sam poceo sa njim.... za njega sam kao renderer koristio vray, ali on nije bas jednostavan za koristenje! To sam uradio sa blenderom, blender je besplatan, puno opcija, ali mu je interface komplikovan, no kad ga vidis nemoj odustajati, imas tonu tutorijala na netu! On takodje ima svoj renderer koji je jednostavan za koristenje! Nadam se da sam ti koliko-toliko pomogao. Takodje imas i 3ds max, ali on se placa!
I hvala sto mislis da je rad super

Naravno da je super jer kad sam ga vidio pomislio sam da si svoju sobu dnevnu slikao. :)

Odlučio sam krenuti sa SketchUpom pa prijeći na Blender. :) Hvala još jednom.

15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli
Hvala puno jos jednom. Ako imas nekih nedoumica u vezi sketchupa ( sto sumnjam ) ili blendera, kontaktiraj me slobodno :)!

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hambrle kaže...
Hvala puno jos jednom. Ako imas nekih nedoumica u vezi sketchupa ( sto sumnjam ) ili blendera, kontaktiraj me slobodno :)!

Hoću.

17 godina
neaktivan

Evo kako mi je završio semestar na faxu i imao sam par dana slobodnog vremena, odlucio sam (opet) nabacit neki wip. Svaki put kad zapocenem model novi naucim hrpu novih stvari, caka, kako nesto lakše napravit i slicno i onda radi toga na pola odustanem jer skontam da sam mogao puno lakse / pametnije. Ali kontam ovaj WIP privest kraju jer sam dobar dio posla sto se tice modeliranja odradio i zadovoljan sam stanjem mesha i opcenito ishodom do sada. Osmijeh

No uglavnom. Po glavi mi se stalno motaju neke SF teme. Odlucio sam napraviti ovaj put jedno vozilo. Hovercraft Tank Cool Ovo je ovako cisto iz glave. Trenutno smisljam dio main turreta, main gun i sve sto vec ide gore na njega. Slike su trenutno stanje modela, rezultat 2 dana, po par sati svaki, rada. 

pogled na podnozje tenka pogled na podnozje tenka
15 godina
protjeran
Vaši 3D modeli

evo jedan moj WIP, jos sam na ucenju XD, ali ide polako :D...

zemlja i mjesec zemlja i mjesec
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.6.2010 0:14 (netko,netkovic).

4 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
mislav_01 kaže...

Evo kako mi je završio semestar na faxu i imao sam par dana slobodnog vremena, odlucio sam (opet) nabacit neki wip. Svaki put kad zapocenem model novi naucim hrpu novih stvari, caka, kako nesto lakše napravit i slicno i onda radi toga na pola odustanem jer skontam da sam mogao puno lakse / pametnije. Ali kontam ovaj WIP privest kraju jer sam dobar dio posla sto se tice modeliranja odradio i zadovoljan sam stanjem mesha i opcenito ishodom do sada. Osmijeh

No uglavnom. Po glavi mi se stalno motaju neke SF teme. Odlucio sam napraviti ovaj put jedno vozilo. Hovercraft Tank Cool Ovo je ovako cisto iz glave. Trenutno smisljam dio main turreta, main gun i sve sto vec ide gore na njega. Slike su trenutno stanje modela, rezultat 2 dana, po par sati svaki, rada. 

Mislave,ovaj model mi se sviđa,super je,konačno jedan tenkić u ovoj temi,prvi i najbolji Smijeh

btw.što je s onim svemirskim brodovima.

http://kristijan3d.webs.com/
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.6.2010 0:28 (Zekida).
16 godina
neaktivan

Da li postoji u 3Ds MAX-u kao i u Mayi da imaš gotove modele drveća i neke druge?

16 godina
neaktivan
rossoneros kaže...

Da li postoji u 3Ds MAX-u kao i u Mayi da imaš gotove modele drveća i neke druge?

Ja sam imao verziju, još prije, kada sam gledao moga tatu kako radi vidio sam da je ubacio modele razne, čak i znakove poput STOP, i OPREZ!

15 godina
protjeran
mislav_01 kaže...

Sviđa mi se što radiš detaljno!

15 godina
neaktivan
rossoneros kaže...

Da, postoji:

Create -> AEC Extended -> Foliage

Doduše i nije baš neki preveliki izbor, ja bih osobno preporučio nešto tipa Onyx.

15 godina
protjeran
Minoza kaže...
rossoneros kaže...

Da, postoji:

Doduše i nije baš neki preveliki izbor, ja bih osobno preporučio nešto tipa Onyx.

Imaš isto tako neke ograde i ostalo no to nije ništa posebno...

16 godina
neaktivan
Minoza kaže...
rossoneros kaže...

Da, postoji:

Što je to Onyx?

15 godina
neaktivan
rossoneros kaže...

Što je to Onyx?

Software za generiranje drveća. Možeš u kratkom vremenu generirati razne vrste stabala ili čitave šume.

17 godina
neaktivan
Zekida kaže...

Mislave,ovaj model mi se sviđa,super je,konačno jedan tenkić u ovoj temi,prvi i najbolji Smijeh

Mogo bi jednog dalekog dana zavrsit Serenity jer sam radio po tutorialu ali sam naucio sto sam trebo iz njega pa mi se neda vracat nazad, nije mi bas ugodan oku brod, a i radje bi sam nesta smisljao. A onaj "fighter" je bilo prvi put da sam nesta radio iz glave pa je mesh malo sje*an Smijeh i ide mi na zivce radit s njime, nisam bio pametan u layerima, poligonima i slicno. To sto sam zeznuo na fighteru sam primjenio na ovom tenku.

Evo i BTW sitan update na main gunu, jos uvijek trazim u kojem pravcu da idem.

16 godina
neaktivan
mislav_01 kaže...
Zekida kaže...

Mogo bi jednog dalekog dana zavrsit Serenity jer sam radio po tutorialu ali sam naucio sto sam trebo iz njega pa mi se neda vracat nazad, nije mi bas ugodan oku brod, a i radje bi sam nesta smisljao. A onaj "fighter" je bilo prvi put da sam nesta radio iz glave pa je mesh malo sje*an Smijeh i ide mi na zivce radit s njime, nisam bio pametan u layerima, poligonima i slicno. To sto sam zeznuo na fighteru sam primjenio na ovom tenku.

Evo i BTW sitan update na main gunu, jos uvijek trazim u kojem pravcu da idem.

U kojem programu radiš?

17 godina
neaktivan

Lightwave

Da ne spamam temu tu cu ubacit manji update:

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.6.2010 18:32 (mislav_01).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice