Pozdrav, treba mi jedan dobar program za crtanje geometrije. Znači da mogu stavit središnju točku, upisat radijus i da on nacrta kružnicu
Program za geometriju
- poruka: 9
- |
- čitano: 5.956
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Pozdrav, treba mi jedan dobar program za crtanje geometrije. Znači da mogu stavit središnju točku, upisat radijus i da on nacrta kružnicu
Sketchpad, definitvno. Javi mi na pp ako ti treba jogurt verzija
AutoCAD - u osnovi je on program za crtanje geometrijskih likova - za njega jedino znam da može to što želiš, odabereš točku gdje želiš centar kružnice i onda upišeš radijus i dobiješ kružnicu.
AutoCAD - u osnovi je on program za crtanje geometrijskih likova - za njega jedino znam da može to što želiš, odabereš točku gdje želiš centar kružnice i onda upišeš radijus i dobiješ kružnicu.
"tvrtka Autodesk nudi AutoCAD alate po povoljnim cijenama"... u daljnem tekstu 12.000Kn za najosnovniju verziju 2009. .... tako da mu ne treba AutoCAD ako se ne bavi profesionalnim 3D modeliranje.......
Geogebra ti je "namjenjena za školarce", potpuno je jednostavna i moze se s njome mnogo toga uciniti, tj. nacrtati!!
"tvrtka Autodesk nudi AutoCAD alate po povoljnim cijenama"... u daljnem tekstu 12.000Kn za najosnovniju verziju 2009. .... tako da mu ne treba AutoCAD ako se ne bavi profesionalnim 3D modeliranje.......
Geogebra ti je "namjenjena za školarce", potpuno je jednostavna i moze se s njome mnogo toga uciniti, tj. nacrtati!!
Sve je to meni jasno, znam i koliko košta i koja mu je primarna namjena, pitao je koja aplikacija to može i ja sam naveo AutoCAD jer za njega jedino znam da to može. Isto tako znam da ga vrlo vjerojatno neće koristit jer njemu treba program za poduku na nivou osnovne i srednje škole.
Preporucam ti Autocad jer je to najrasireniji i najpoznatiji program za tehnicko crtanje te predstavlja osnovu za sve ostale programe (pogotovo ako se radi o arhitekturi/građevini). Slobodno skini piratsku verziju Autocada ukoliko ti sluzi za ucenje. Cijena od 12000 kuna nije namjenjena za osnovnoskolce/srednjoskolce.
Samo što je licenca za tri instalacije pa ću naći nešto free ili sketchpad jogurt