Problem sa crtama na teksturama

poruka: 6
|
čitano: 1.036
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Trenutno igram jednu igru na laptopu i primječujem ovakve greške na teksturama, na pc-u mi radi sve normalno, na istim grafičkim postavkama igre. Kod kolege na laptopu također sve radi normalno.

Kako da maknem to?

p.s. mislim da to nema veze sa igrom, jer sam imao sličan problem sa još 2 igre

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.11.2012 22:41 (headshot).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Problem sa crtama na teksturama

To je normalan artefakt koji nastaje pri iscrtavanju tesktura pravilnih uzoraka (linije, odnosno brazde na polju) u daljini i pod kutom. Neke kartice imaju bolje filtriranje tekstura od drugih pa je na njima to manje uočljivo. Možeš pokušati odvaliti anisotropic filtering do kraja i rezoluciju postaviti na maksimalnu koju monitor podržava (dakle nativnu), pa vidi pomaže li što.

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.11.2012 22:59 (rustweaver).
16 godina
neaktivan

upravo pokušao, ne pomaže :S 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Najnoviji dostupni upravljački programi (driveri) za grafičku karticu laptopa su instalirani?

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Problem sa crtama na teksturama

..''to je normalan artifakt''.. (morie), uključivanjem AntiAliasinga bi mogao biti riješen.

klik 1. i (zgodniji) klik 2.

-naravno ako je VGA dovoljno jaka za igru s tom opcijom. Drugo rješenje je traženje rezolucije-postavke gdje je to manje izraženo.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

Evo uspio sam nekako "riješiti" problem. Smanjio sam kvalitetu textura pomoću intelovog alata za grafiku (to sam dobio uz laptop), tako da je sada smanjen view distance i nevidim tako daleko da vidim te linije :D 

Ugl, hvala svima ! 

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice