BMP transparent background

poruka: 4
|
čitano: 2.037
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Trebam dobiti prozirnu pozadinu u BMP formatu.
Sve sam probao šta na netu piše, konvertao u 256 indexed mode, stavio pixel na poziciji (0,0) u boju koju želim da bude prozirna, ali ništa.
U Photoshopu CS5 radim.

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: BMP transparent background

-gif, png ...

edit: objašnjenje..

- pod nazivom bitmap (raster) su sve slike koje za osnovni element imaju pixel, za razliku od vektroske grafike. BMP je samo jedan od formata iz te kategorije bitmapa, jednako kao jpeg (gubitni) ili tiff negubitni kompresor formati. Format .bmp nema transparentnost (jedan od 'glupljih' formata jer nema skoro ništa od mogućnosti u usporedbi s ostalima), za prozirnost se obično podrazumijeva gif (indeksierane boje, animirani itd..) ili noviji formati.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.12.2011 14:55 (ihush).
15 godina
neaktivan

Da, to sam i ja izguglao, ali postoji način, jer klijent to zahtijeva, i već je prije imao bmp slike sa transparentnom pozadinom.
Isto kao i kod Gifa, ti odrediš koja boja će se prikazati kao transparentna. Ne možeš sejvati bez background layera, ako se ne varam.
Mislim da je i tu takva caka, ali ju ne mogu naći. 

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: BMP transparent background

- nemoguće, .bmp nema alpha chanel (transparenciju), formati koji to podržavaju .gif, .png, .tiff (jer imaju meta podatak, alpha chanel) i vektorski (nije transparencija u tom smislu, nego objekt..).

Rasterizacija ovisi i o programu koji prikazuje sliku (kao i driveru) pa tako stariji soft uopće nije mogao prikazati transparenciju (npr stari word) za razliku od photoshopa. Problem je naziv (terminologija) pa takva mješanja bitmap (rasterske) slike i samog formata .bmp dovode do ovakvih ''zabluda''.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice