3ds max rendering pitanje!

poruka: 5
|
čitano: 1.652
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
3ds max rendering pitanje!

Pozdrav!

Kod rendera u 3ds maxu samo mi je jedna jezgra procesora u uporabi (slika dolje).......Sad me zanima jel to tak treba bit da koristi samo jednu jezgru il može koristit i druge da brže renderira?

HVALA!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: 3ds max rendering pitanje!

Može i više procesora, a može i više računala u mreži pa x cpu..

Doduše ne znam u nekoj 'frižoj' verziji, u maxu 5 je to Customize > Preferences > Rendering >  Multi-threading , ali pretpostavljam da je ista priča. A ta opcija bi po defaultu tebala biti uključena, pa ne znam zašto kod tebe nije?

15 godina
neaktivan

Sad sam pogledao i uključeno je........heh, a zašto onda koristi sam jednu jezgru?...

Još nekih savjeta?

16 godina
neaktivan

Hm, to bi trebalo biti to..

Kaže help;

Multi-threading group
On—Causes the software to treat the rendering task as separate threads. This option works with multiprocessor systems. Each processor in your computer handles a different thread, which makes full use of available processing power and speeds up rendering to its maximum level. When off, 3ds max treats a rendering task as a single processing task and won't divide it up.

Dakle, ako nije to, nemam ideje.. A da li rade ostali procesori/jezge kod drugih aplikacija?

15 godina
neaktivan

Probao sam nešto kompliciranije napravit sa after effects i kod rendera su sve jezgre u uporabi i piše da ide do 80% cpu usage!

Hmm?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice