To će ti Denis najbolje znati objasniti jer je on baš u Cinemi radio Skylinea. Budem ga uputio na ovu temu.
3D Modeling - Iskustva, programi, problemi i dr.
- poruka: 1.295
- |
- čitano: 479.138
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
e ovako :)
Imas foru kad radis svaki dio posebno;
Extrudas edgeve od branika, i onda te extrudane edgeve bacis u novi mesh i napravis od tog haubu, kasniej obrises one polygone koji spajaju branik i haubu.
Mada, preporucam ti da auto napravis iz jednog komada, a onda pobrises polygone gdje ide rupa izmedu haube i branika i ostalih djelova te ih onda prebacis u zasebne objekte i doradujes ih, dodajes detalja itd.
Il mos onak radit odma svki posebno, kak ti je lakse :)
Uglavnom, davio sam neke članove sa teme vaši 3D modeli preko privatnih poruka.
Silno sam zainteresiran za naučiti 3D modeliranje, i područje koje me zanima su studio renderi, vizualizacije, arhitekura odnosno interijer i eksterijer. Vidio sam da neki rade odlične radove u Google Sketchupu plus dodatni render, prvenstveno tu mislim na člana pod imenom mb_fak_team. Svaka čast
Mislim da sam davio i Mislav_01 i Minozu.
Uglavnom, za početak bi proučio G Sketchup, a paralelno bi krenuo sa 3D MAX-om.
Sugestije, prijedlozi, ... ?
Meni je osobno u Sketchupu zapravo najvece ogranicenje nedostatak alata ali uz par pluginova to nije problem. Sketchup je super u kombinaciji sa V-Ray, ne znam jedino zasto se mucis sa dva alata paralelno, osim ako bas zelis to. Ja bi jednostavno odabrao jedan i izucio ga kako spada.
Meni je osobno u Sketchupu zapravo najvece ogranicenje nedostatak alata ali uz par pluginova to nije problem. Sketchup je super u kombinaciji sa V-Ray, ne znam jedino zasto se mucis sa dva alata paralelno, osim ako bas zelis to. Ja bi jednostavno odabrao jedan i izucio ga kako spada.
Iskreno, jer mi Sketchup ima puno jednostavnije sučelje, što je opet jednako manje mogućnosti. I da se brzo doći do željenog rezultata u kratkom vremenu. Gledao sam recimo model napravljen sa Google Sketchupom i rendam sa Artlantisom, daju se napraviti odlične foto realistične vizualizacije. Opet s druge strane fokusirao bi se kako sam rekao na 3D MAX, jer je dijelom industrijski standard i ima prednost u profesionalnoj upotrebi pred Sketchupom.
e ovako :)
Imas foru kad radis svaki dio posebno;
Extrudas edgeve od branika, i onda te extrudane edgeve bacis u novi mesh i napravis od tog haubu, kasniej obrises one polygone koji spajaju branik i haubu.
Mada, preporucam ti da auto napravis iz jednog komada, a onda pobrises polygone gdje ide rupa izmedu haube i branika i ostalih djelova te ih onda prebacis u zasebne objekte i doradujes ih, dodajes detalja itd.
Il mos onak radit odma svki posebno, kak ti je lakse :)
Hvala , model odlično napreduje :).
Pozdrav svima!
Naišao sam na jedan problem...negdje sam vidio tu metodu u 3ds maxu gdje možeš povezati spline u model,tj. da ti splines budu kao kostur i onda ih ispuniš(spojiš) u model.....malo teže za objasnit(eto slika),ali eto živo me zanima,pa ako netko ima rješenje ili zna neki dobar tut neka pomogne!
Loft
Bok svima imam 14.5 godina i htjeo bi se okusiti u 3d moddeling ak moze neki program za to,tj slobodno recite koji je najbolji
Dao sam ti link na ovu temu jer na prvoj stranici imas vise manje sve objasnjeno. Na one tamo spomenute dodao bih i Blender koji je free.
Zna li neko kako da ubacim custom model u CoD 4? Ima dosta tutoriala kako iz CoDa preaciti u Cinemu, ali nist au drugom smijeru... Radimo na Slender modu za CoD, pa bih samo najjednostavnije ona stranice, sve napravio, ako treba mogu i u .x exportati iz Cineme. Nije hitno, ali bi bilo fino da neko zna...
btw: Postavicu papire u Vasi 3D modeli jer nisam nista tamo dugo postavio...
Zna li neko kako da ubacim custom model u CoD 4? Ima dosta tutoriala kako iz CoDa preaciti u Cinemu, ali nist au drugom smijeru... Radimo na Slender modu za CoD, pa bih samo najjednostavnije ona stranice, sve napravio, ako treba mogu i u .x exportati iz Cineme. Nije hitno, ali bi bilo fino da neko zna...
btw: Postavicu papire u Vasi 3D modeli jer nisam nista tamo dugo postavio...
Mogu ti jedino ovako pomoć:
A možda bi konkretniji i bolji odgovor dobio na nekoj od COD modding stranica;
Postao sam već u temi 3D modeli jer je aktivnija, ali i ovdje ću.
Evo igram se malo s Vray-om, imam par pitanja.
Da li itko ima par savjeta u vezi sjena, čini mi se kao da malo bježe i da ih nema dovoljno. Najviše fale između kreveta i poda, i onog noćnog ormarića sa desne strane.
Također, da li itko zna kako napraviti dobar materijal za krevet? Glupo mi ga je od drva raditi, probao sam nekakav aluminij, ali uvijek dobijem ovo bijelo čudo.
Netko je već spomenuo tamo, u pricnipu cijela soba je skoro u sjeni. E sad, ako govorimo o ambient occlusionu, to možeš uključiti u opcijama, na vrhu je (desno gore) pod opcijama GI-a. To bi pojačalo samozasjenjenje ali uzmi u obzir da ti je pod malo reflektivan što poprilično ublažuje sjene na mjestima gdje predmeti dolaze u kontakt sa podom.
Što se tiče materijala za krevet, ne vidim što je loše sa drvetom, mislim, kreveti obično jesu od drveta. Može biti presvučen kožom s tim da bi onda trebalo uložiti i malo vremena da taj mesh izgleda kao koža, a ne samo na drvene noge naljepiti materijal kože. Aluminij, može, ako nije bed stavi setup shadera da vidim dali je to možda problem. Moguće i da nema dovoljno stvari u environmentu za prirodnu refleksiju, tu bi environment mapa pomogla.
Hvala na odgovoru.
Ovo su već neke naprednije stvari koje baš i ne kužim. Ova enviroment mapa, jel.
Stavio sam na kraju bijeli mramor, jer se iz ove daljine teško razaznaje bump koji bi trebao dati kožni efekt.
E sad imam drugo pitanje.
Da li itko zna kako da ovaj Vray Fur koji je na ovom tepihu na podu poprimi teksturu tog tepiha.
Ne mogu je staviti direkt, jer sam s brushom malo izobličio tepih, i stavio UVM mapping, pa se ne poklapa ako stavim jednaku teksturu na krzno i tepih.
Pomagajte :(
Evo uspio sam rješiti, stavio sam Fur tag umjesto onog zasebnog objekta i radi super.
Imam novi problem, zna li itko kako uključiti Area ili Soft Shadow sa Vray suncem i infinite light-om?
Ograničen sam na Raytraced, i kad god probam promjeniti, odmah vrati na Raytraced.
Imam novi problem, zna li itko kako uključiti Area ili Soft Shadow sa Vray suncem i infinite light-om?
Ograničen sam na Raytraced, i kad god probam promjeniti, odmah vrati na Raytraced.
Koristi VRay shadow.
Na što točno misliš?
Nema ga pod Vray Tagovima.
Na što točno misliš?
Nema ga pod Vray Tagovima.
Pod opcijama svjetla.
VRay Sun uostalom sam po sebi koristi VRay sjene, ako želiš da budu mekše, povećaj size sunca, probaj recimo 8 ili 16 za size.
Nema toga nigdje, bar kod mene :/
Hm, malo je drukčije sučelje u Maxu. Ali koliko vidim ti koristiš VRay Light, a ne VRay Sun.
Pod light tagom sam uključio Vray Sun, povećao veličinu, i sve je super sad.
Koristi tko tablet?
http://www.telebit.hr/Grafi-ki-tablet-Bamboo-Pen--Wacom-/p/357139328.aspx
Zaljubio sam se u mudbox pa sam si mislio piknut neki...
Koristi tko tablet?
http://www.telebit.hr/Grafi-ki-tablet-Bamboo-Pen--Wacom-/p/357139328.aspx
Zaljubio sam se u mudbox pa sam si mislio piknut neki...
Meni je neki dan stiglo Yiynovin grafički LCD tablet diagonale 10.1''. Za sad moram priznat da sam ugodno iznenađen uređajem, jer s obzirom da košta skoro 3x manje nego wacomov najjeftiniji cintiqe, stvarčica super radi.
U attachemntu je par slika, te i jedan video crtanja slike iz attachmenta
daj neke detalje, točan model? gdje i pošto?
daj neke detalje, točan model? gdje i pošto?
Evo stranica od tableta: http://www.yiynova.com/En/proddetails.php?proid=3&clsid=1?%3E
A evo ovako nekih bitnijih podataka:
10.1'' dijagonala, 1024x600px rezolucija, spaja se preko jednog USB kabla (ali sa 2 USB konektora), koristi USB display drivere, tako da je neovisan o grafičkoj (možete ga spojit iako imate već 2 monitora, a grafička ne podržava više od dva; kao u mom slučaju)
Tablet rezolucija: 4000 LPI, rezolucija pritiska 1024 nivoa, olovka ima bateriju.
Uređaje je dosta lagan i djeluje kvalitetno sastavljan (ne ostavlja dojam ko da će se potrgat u roku od 5min) i dosta je lako baratat sa njime; npr. možete ga primit u ruku i tako crtat bez problema (za usporedbu, lakši je od iPada i to dosta)
Evo i jedan video review sa youtube-a:
Što se tiče nabave, generalno nije dostupan u RH; u prodaji je na Amazonu, koji ih dostavlja samo na području SAD-a i Kanade, tako da sam ja onda kontaktirao direktno proizvođaća, koji mi je prodao jedan testni model, a za dalje ću morat uzet naruđbu od više od 10 komada (prodaja bi išla preko moje firme, znači sve regularno; račun, garancija i sl.).
Pošto je ovo relativno nov uređaj i nepoznat ljudima, a i puno ljudi je skeptično prema takvim stvarima, onda planiram posudit uređaj na par dana onima koji su zainteresirani.
Također imaju u ponudi i 19'' model, ali njega još nemam, ali će također biti dobavljiv.
Što se tiče cijene, evo računica za ovaj 10'' model:
240€ + 40€ poštarina + PDV
ili u kunama:
cca 2100 kn + 525 kn PDV = 2625 kn
A po toj cijeni bi ih prodavao tu kod nas...
Samo moram vidit dal bi bilo dovoljno interesa da se idem sa tim zafrkavat, jer mi se fima inaće ne bavi maloprodajom.
Hvala na iscrpnom odgovoru. Zanimljiva stvarčica. Ima ga i na e-bayu sa worldwide shippingom http://www.ebay.com/itm/New-Yiynova-DP10-10-1-Inch-USB-Digitizer-Tablet-LCD-Display-/280995850197?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item416ca867d5
Hvala na iscrpnom odgovoru. Zanimljiva stvarčica. Ima ga i na e-bayu sa worldwide shippingom http://www.ebay.com/itm/New-Yiynova-DP10-10-1-Inch-USB-Digitizer-Tablet-LCD-Display-/280995850197?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item416ca867d5
Yup; samo nekih 100 kn skuplji...