3D Modeling - Iskustva, programi, problemi i dr. izdvojena tema

poruka: 1.295
|
čitano: 479.172
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
3D Modeling - Iskustva, programi, problemi i dr.

ja sam koristio twilight, ali mi je sketchup odjednom počeo se rušiti dok nisam pobrisao tako da neznam šta je... :D ali je dobar bio xD

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: 3D Modeling - Iskustva, programi, problemi i d
evo,možda nikad nećete povjerovat,ali ja sam nešto i prodao na TurboSquidu i zaradio 2$ lol,i to baš ono što sam najmanje očekivao,idite na turbo squid i upišite Kristijan 3d i pogledajte ono vino i dvije čaše,ugl. da pitam vi koji ste dobili ček doma,u koju ga banku trebam odnesti da ga unovčim.
http://www.kristijan3d.bloger.hr/
15 godina
protjeran
Zekida kaže...
evo,možda nikad nećete povjerovat,ali ja sam nešto i prodao na TurboSquidu i zaradio 2$ lol,i to baš ono što sam najmanje očekivao,idite na turbo squid i upišite Kristijan 3d i pogledajte ono vino i dvije čaše,ugl. da pitam vi koji ste dobili ček doma,u koju ga banku trebam odnesti da ga unovčim.

I imaš oko 1 dolar jer ti firma uzima neki udio ;)

Reading spoil vision, see only an illiterate :) http://crotrailers.co.cc/
16 godina
Zekida kaže...

haha ti bi unovčio 2 dolara?

Na koji si servis stavio da ti idu novci (nisam baš upoznat s turbosquidom).

Ako je npr. paypal nemožeš tražiti ček jer ne šalje novce u hrvatsku, već s njim samo možeš kupovati stvari online, a ako je alertpay moraš imati min. 8 dolara da unovčiš ako se ne varam.

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
15 godina
protjeran
Zekida kaže...

To ti kiki nije ni za sok... Sačekaj da se još toga nakupi... 2 po 2 bude bilo i za čokoladu http://www.bug.hr/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-laughing.gif

15 godina
neaktivan
ja sam stavio da mi ček dođe kad zaradim 50$,pa pitam u koju ga banku trebam odnest kad ga dobijem,ali neznam ko je samo to kupio,taj mora da je sišao s pameti,jeste vidjeli taj model na što liči.
16 godina
Zekida kaže...
ja sam stavio da mi ček dođe kad zaradim 50$,pa pitam u koju ga banku trebam odnest kad ga dobijem,ali neznam ko je samo to kupio,taj mora da je sišao s pameti,jeste vidjeli taj model na što liči.

Što ih više siđe s pameti tebi bolje ;)

Jesul čaše model iz blendera ili iz maya-e?

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.8.2010 18:17 (xxxxx).
15 godina
neaktivan
svi moji modeli na turbo squidu su iz blendera,zato jer mi je zadnji model ona ploča,ali modeli koje ću u buduće stavljat će biti iz maye.
15 godina
neaktivan
Daniman123 kaže...
Zekida kaže...

I imaš oko 1 dolar jer ti firma uzima neki udio ;)

nema nista. to su virtualni novci sa kojima ne moze nista osim kupovat druge modele od drugih autora na sajtu. dobije onoliko koliko mu plati covjek, jer rekoh radi se o brojkama ne stvarnom novcu, kao krediti u rts-u.

usput ako zelite zaradjivati morate biti punoljetni i prijavite se na neki stock site. mjesecno dobijate cekove sa isplatom, zaradjujete onoliko koliko puta netko klikne na vasu sliku, medjutim ako se vas rad proda vi dobijete razliku od klikanja i prodaje. western union je posrednik pri isplati.  ili visa ovisi sto zelite. uglavnom neki solidan dzeparac si mozete skupit mjesecno uvijek.

15 godina
neaktivan
Evo mene natrag s mora,čuj ja svoje modele prodajem na TurboSquidu i zasad sam prodao samo jedan model,ali dobio sam odlične preporuke za njega i znam da dobiješ doma ček i da ga trebaš samo unovčit.
15 godina
neaktivan
Zekida kaže...
Evo mene natrag s mora,čuj ja svoje modele prodajem na TurboSquidu i zasad sam prodao samo jedan model,ali dobio sam odlične preporuke za njega i znam da dobiješ doma ček i da ga trebaš samo unovčit.

ne dobijes. dobijes brojeve, tojest virtualni novac i preporuke ako ih tko napise. sto vise modela prodas veci ti je rang (zvjezdica) sto znaci da si primamljiviji onim zahtjevnijim dizajnerima. nikakve cekove ne dobivas sa turbosquida.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.8.2010 0:22 (Rabenbal).
15 godina
neaktivan
Rabenbal kaže...
Zekida kaže...

ne dobijes. dobijes brojeve, tojest virtualni novac i preporuke ako ih tko napise. sto vise modela prodas veci ti je rang (zvjezdica) sto znaci da si primamljiviji onim zahtjevnijim dizajnerima. nikakve cekove ne dobivas sa turbosquida.

HAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAH, ček ti se šališ??? :D :D :D

hhahah, ček...šališ se :D

LOL, mislim, u neke stvari se kužiš super i sve...al daj molim te :D nemoj se mješat u stvari koje nekontaš :D

Virtualni novac :D LOL

Pa eto ja imam živi dokaz ako meni nevjeruješ :) da se ček DOBIJE, i da to nije nikakav virtualni novac lol već pravi novac...

hehehe....

Ajmo malo smanjit sa gluspotima na ovom forumu :D

www.denis.matemaksan.com
17 godina
Rabenbal kaže...
Zekida kaže...

Hem... opet krivo... JAKO krivo.

Prvo: nije nikakav "virtualni" novac (neznam od kuda ti takva ideja)

Drugo:, za novce koje imaš na turbosquidu NE MOŽEŠ kupovati modele ostalih autora (osim ako prvo ne dobiješ novce na svoj račun u banci, pa onda kupiš za te novce neki model)

Treće: Pošto se na kućnu adresu dobije ček, kojeg onda možeš unovčiti u banci. U ZABA-i ti odma isplate novce, ako vrijednost čeka nije preko 250$. Ako je preko 250$ onda šalju ček na INKASO (il tak nekaj), di onda traže potvrdu valjanosti čeka od banke u kojoj je izdan (SAD). To traje par mj. i novci ti sjedaju onda na devizni račun u banci.

Ja sam donedavno primao novce na taj način, ali sad ih primam direktno od Turbosquida na moj devizni račun. Tako mi je jednostavnije jer primim novce u roku od 3-4 dana neovisno o svoti i samo ih podignem na bankomatu sa mojom karticom od deviznog računa. Jedini problem kod WIRE transfera novaca je taj da to obračunavaju 20$ neovisno o svoti... tako da se isplati samo na veće svote (cca 500$ ili više).

A da nebi ispalo da ja opet pričam gluposti, u attachmentu je screenshot zadnjih isplata sa moje member stranice na turbosquidu i screenshot sa mog E-Zaba internet bankarstva sa označenom uplatom na moj devizni račun od strane Turbosquid-a.

http://3dhr.net/berko/
15 godina
neaktivan
Berko kaže...
Rabenbal kaže...
Zekida kaže...

Hem... opet krivo... JAKO krivo.

Prvo: nije nikakav "virtualni" novac (neznam od kuda ti takva ideja)

Drugo:, za novce koje imaš na turbosquidu NE MOŽEŠ kupovati modele ostalih autora (osim ako prvo ne dobiješ novce na svoj račun u banci, pa onda kupiš za te novce neki model)

Treće: Pošto se na kućnu adresu dobije ček, kojeg onda možeš unovčiti u banci. U ZABA-i ti odma isplate novce, ako vrijednost čeka nije preko 250$. Ako je preko 250$ onda šalju ček na INKASO (il tak nekaj), di onda traže potvrdu valjanosti čeka od banke u kojoj je izdan (SAD). To traje par mj. i novci ti sjedaju onda na devizni račun u banci.

Ja sam donedavno primao novce na taj način, ali sad ih primam direktno od Turbosquida na moj devizni račun. Tako mi je jednostavnije jer primim novce u roku od 3-4 dana neovisno o svoti i samo ih podignem na bankomatu sa mojom karticom od deviznog računa. Jedini problem kod WIRE transfera novaca je taj da to obračunavaju 20$ neovisno o svoti... tako da se isplati samo na veće svote (cca 500$ ili više).

A da nebi ispalo da ja opet pričam gluposti, u attachmentu je screenshot zadnjih isplata sa moje member stranice na turbosquidu i screenshot sa mog E-Zaba internet bankarstva sa označenom uplatom na moj devizni račun od strane Turbosquid-a.

to je onda nesto novo. 1.5 godine sam bio gore nije se radilo o nikakvim bankovnim transferima zbog pirata koji nemaju licencu, ali vjerujem da ce i ovom brzo doci kraj zbog freelancera koji zaradjuju na proizvodu koji nisu platili. a takvih ima previse.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.8.2010 9:08 (Rabenbal).
15 godina
neaktivan
kakav je to WIRE način primanja novca i da li moram što dodatno plaćat ili nešto kad dobijem ček od 50$-200$
17 godina
3D Modeling - Iskustva, programi, problemi i dr.

@Rabenbal:

ne, nije to ništa novoga; Turbosquid je od uvijek radio na isti princip. Ja tamo prodajem modele jedno 3-4 godine, tako da prije godinu i pol je definitivno bio jednak princip kupnje/prodaje.

A što se tiče navodnih problema sa piratima, licencama i ne znam još što, za to nisam nikad ništa čuo niti vidio da bi netko radio probleme oko toga. Jedino problem koji se tu i tamo može dogoditi, je da netko stavi na prodaju tuđi ili ukradeni model, ali to se relativno brzo rješava, jer ima jako puno usera i takve stvari se brzo primijete i maknu sa site-a.

P.S. Evo, prvi ček sam dobio 15.8.2006. na svotu od 15$Smijeh Nakon toga nisam dugo ništa dobio, jer sam do 2008 imao samo 2 modela gore. A poslje sam počeo aktivnije stavljati modele za prodaju, tako da od 2008 čekovi dolaze malo češće.

@Zekida:

To je bankovni transfer novca. Za to moraš imati otvoren devizni račun u banci i moraš kontaktirati direktno Turbosquid da ti odobre takav način plaćanja. Samo, isplate ti na taj način idu samo ako imaš preko 250$ za isplatu i još ti od toga uzmu (banka) dodatnih 20$ kao troškove transakcije. I naravno, moraš biti punoljetan. Namigiva

A moraš biti punoljetan za bilo koji način plaćanja; bilo čekom, bilo wire transferom. Jer Turbosqid će ti poslati doma ček, makar nisi punoljetan, ali ti ga u banci neće unovčiti ako nemaš 18 godina. ;)

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.8.2010 11:24 (Berko).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Berko kaže...

Jer Turbosqid će ti poslati doma ček, makar nisi punoljetan, ali ti ga u banci neće unovčiti ako nemaš 18 godina. ;)

Pa mogu mu ga roditelji unovčit osim ako i oni nisu ispod 18. Cool

17 godina
Nuclear kaže...
Berko kaže...

Jer Turbosqid će ti poslati doma ček, makar nisi punoljetan, ali ti ga u banci neće unovčiti ako nemaš 18 godina. ;)

Ne, jer ček glasi na tvoje ime i prezime Namigiva
Ali to se može riješiti tako da na Turbosquidu staviš podatke od mame ili tate, te ti onda oni pošalju ček koji će glasiti na nekog od njih, te onda oni mogu unovčiti taj ček.

15 godina
neaktivan
Berko kaže...

A moraš biti punoljetan za bilo koji način plaćanja; bilo čekom, bilo wire transferom. Jer Turbosqid će ti poslati doma ček, makar nisi punoljetan, ali ti ga u banci neće unovčiti ako nemaš 18 godina. ;)

onda na registraciji moramo koristiti ime od roditelja i na njega poslati ček ili možemo s roditeljima otiči u banku pa isplatiti ček?

bdw, jeli moguče tamo prodavati modele napravljene u piratskim programima?

15 godina
neaktivan
Berko kaže...
Nuclear kaže...
Berko kaže...

Ali to se može riješiti tako da na Turbosquidu staviš podatke od mame ili tate, te ti onda oni pošalju ček koji će glasiti na nekog od njih, te onda oni mogu unovčiti taj ček.

Da, upravo to. Ja imam PayPal račun koji glasi na ime od mog ćaće i sa njim kupujem šta god mi treba.

BTW mislim da je protuzakonito predstavljat se kao neka druga osoba (teško da će ti stari prodavat 3D modele).

15 godina
neaktivan
Nuclear kaže...
Berko kaže...
Nuclear kaže...
Berko kaže...

Da, upravo to. Ja imam PayPal račun koji glasi na ime od mog ćaće i sa njim kupujem šta god mi treba.

BTW mislim da je protuzakonito predstavljat se kao neka druga osoba (teško da će ti stari prodavat 3D modele).

Zaš misliš da je teško da će ti stari prodavat modele?

Pa nisu svi roditelji zastarjeli kao moji npr :)

Pa ima ljudi koji imaju djecu a 3d rasturaju ;)

www.denis.matemaksan.com
15 godina
neaktivan
Denis Ivankovic kaže...
Nuclear kaže...
Berko kaže...
Nuclear kaže...
Berko kaže...

Zaš misliš da je teško da će ti stari prodavat modele?

Pa nisu svi roditelji zastarjeli kao moji npr :)

Pa ima ljudi koji imaju djecu a 3d rasturaju ;)

Pa uopće to ne mislim, nisam to nigdje napisao.

Cilj je u tome da se nesmiješ predstavljat kao druga osoba na internetu, mislim u računima, internet plaćanje itd.

I sumnjam da se roditelji od Zekide bave 3Dom...

15 godina
Zekida kaže...

Nemam baš iskustva sa 3d modelima no mislim da ti ona ploča više vrijedi od mizernih 11.75$.

Nikad nisam igrao nijedan cod multiplayer.
15 godina
neaktivan
zbog čega misliš da vrijedi više i što kažeš na ostale cijene,tj. da li modeli vrijede koliko koštaju(ovo pitam i sve ostale)
15 godina
neaktivan
evo da pitam znate li kada su upisi za Ivoru ove godine u Slavonskom Brodu,zato jer se moj tata želi upisati,i da,on ima 48 god. pa jel prekasno za njega da krene,odnosno da li primaju polaznike u tim godinama,konačno
i on odlučio se bavit 3d-om.
16 godina
neaktivan
Zekida kaže...
evo da pitam znate li kada su upisi za Ivoru ove godine u Slavonskom Brodu,zato jer se moj tata želi upisati,i da,on ima 48 god. pa jel prekasno za njega da krene,odnosno da li primaju polaznike u tim godinama,konačno

Hahahahaha!!

Mislim da će se tata upisati samo da tebe smiri :D

http://silverwaveproduction.webs.com/
15 godina
protjeran
Tinx kaže...
Zekida kaže...

Hahahahaha!!

Mislim da će se tata upisati samo da tebe smiri :D

Cjela familia če se baviti 3D-om

Obiteljski biznis :D

Nije kasno koliko ja znam za tatu...

15 godina
neaktivan
ma on jučer kaže,hoću u školu za 3d i pita me koja je najbolja,ja kažem Ivora i on odlučio dobit Ivorinu diplomu,ali neznam ima 48 god. pa neznam jel prestar za to,ali ja bih volio da ide.
15 godina
neaktivan
E jel znate zašto kad izrendam sliku u Mayi u Mental Rayu se slika pokaže cijela crna kad uploadam na 3dhr ili na TurboSquid,ali kad uploadam ovdje slika bude s HDRI-em i sa svime,i kad na desktopu otvorim sliku,environment mi pokazuje kao alphu.
15 godina
neaktivan

samo bih htio podjeliti nesto sa pocetnicima i onima koji teze savrsenstvu da se ne opterecuju savrsenim modelima i slicnim. recimo najveci div na gejming trzistu koji od kad postoji nije napravio nijednu losu igru jer svi su naslovi im do sada bili hitovi nad hitovima isto imaju gresaka na svojim ne samo low poly modelima vec i high poly. ja dosta cesto primjetim te detalje u svim igrama i animiranim filmovima.

recimo pazljivo pogledajte i vidjet cete koliko lik ima gresaka.

a low poly je, nije da se nije moglo srediti, ali jednostavno radi se brzo vjerojatno i to su sitni detalji koji nece utjecat na nista ali greska je. tako da, ako mislite da se od vas trazi savrsenstvo, vjerujte ne trazi se, bitno je da odradite posao najbolje sto znate kad se od vas trazi i da budete brzi. sretno sa tutorima.

usput za 3dhr. tolik odizajnera gore a stranica izgleda ko fuš. dajte uredite taj portal kako bog zapovjeda. meni je muka svaki put kad prodjem tim portalom jer dizajn weba je totalno odbojan. usput svaka cast na streamingu.

nasao sam 2 greske na modelu. jednostavo vjezbajte i uzivajte, a perfektnost ostavite za one sa kompleksima. xD

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.8.2010 0:04 (Rabenbal).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice