xfx 4870 512 mb temperatura

poruka: 23
|
čitano: 3.758
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Imam problem sa xfx 4870 512 mb sa pregrijavanjem ,u deskopu mi je u 2d 70 C ,a u igrama  prek 95 ,kad igram naprimjer Crysis 2  pojavljaju mi se artifakti , i par puta se sve i smrzlo ,grafu sa propuhao kompresorom ali nist se nije promjenilo   ,kad stavim rucno ventilator na 85 posto  ,radi dobro ali se dere ventilator ,onda je 60 C  na nekih 35 do 40 fps ,imam  nove drivere 11.6,razmišljam da stavim novi ventilator na grafu ,Preporuke

mm
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: xfx 4870 512 mb temperatura
devouring kaže...

Imam problem sa xfx 4870 512 mb sa pregrijavanjem ,u deskopu mi je u 2d 70 C ,a u igrama  prek 95 ,kad igram naprimjer Crysis 2 pojavljaju mi se artifakti , i par puta se sve i smrzlo ,grafu sa propuhao kompresorom ali nist se nije promjenilo   ,kad stavim rucno ventilator na 85 posto  ,radi dobro ali se dere ventilator ,onda je 60 C  na nekih 35 do 40 fps ,imam  nove drivere 11.6,razmišljam da stavim novi ventilator na grafu ,Preporuke

ako ti se pojavljuju artifakti crkla ti je ako imas garanciju odnesi ....

14 godina
neaktivan
777u kaže...

ako ti se pojavljuju artifakti crkla ti je ako imas garanciju odnesi ....

Ti ili nećeš ili neznaš čitati, vidiš da čovjeku kartica radi super dok je temperatura u granicama normale, znači do coolera je problem, ili ga promjeni ili se zadovolji višom razinom buke, HD 4870 referentne su inače takve.

Sve što sam napisao je moje osobno mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Zakona Republike Hrvatske koje jamči slobodu izražavanja misli i osjećaja.
15 godina
neaktivan
devouring kaže...

Imam problem sa xfx 4870 512 mb sa pregrijavanjem ,u deskopu mi je u 2d 70 C ,a u igrama  prek 95 ,kad igram naprimjer Crysis 2  pojavljaju mi se artifakti , i par puta se sve i smrzlo ,grafu sa propuhao kompresorom ali nist se nije promjenilo   ,kad stavim rucno ventilator na 85 posto  ,radi dobro ali se dere ventilator ,onda je 60 C  na nekih 35 do 40 fps ,imam  nove drivere 11.6,razmišljam da stavim novi ventilator na grafu ,Preporuke

Jedino mi Arctic Cooling TwinTurbo Pro pada na pamet od jačih i kvalitetnijih rješenja. Sumnjam da L2 Pro model ide na nju, ako i ide, teško da bi ju ohladio kako spada.

A sa Twinturbom dobiješ i ježiće pasivne za RAM na grafi i za VRM-ove. Odličan hladnjak.

Još mi pada na pamet recimo polovni ako je netko skinuo Zalman VF1050, i da uzmeš još Fanmate2 za 25kn u Linksu, za regulaciju brzine vrtnje.

http://www.firingsquad.com/hardware/gigabyte_gv-r489oc-1gd_radeon_4890_review/

4890tka. Onda bi i 4870 moralo držati lijevom rukom, to je beba spram 4890 1gb OC.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2011 9:24 (thedream).
14 godina
neaktivan

da taj sam i ja mislio ,stavit cu novi ventilator  na grafu ,pokrenuo sam    3dmark vantage i svaki mi se put smrzne na pola drugog testa ,misli da je problem sa memorijom  jer je clock u 2d npr 70  c dok je memorija 77 c  ,fan je stavljen na automatski  u ccc ,kad igram onda valjda ide memorija i prek 100 C ,fan na automatski ne hladi  dobro memoriju

mm
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2011 9:54 (devouring).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
devouring kaže...

da taj sam i ja mislio ,stavit cu novi ventilator  na grafu ,pokrenuo sam    3dmark vantage i svaki mi se put smrzne na pola drugog testa ,misli da je problem sa memorijom  jer je clock u 2d npr 70  c dok je memorija 77 c  ,fan je stavljen na automatski  u ccc ,kad igram onda valjda ide memorija i prek 100 C ,fan na automatski ne hladi  dobro memoriju

jesi li oc brzinu memorije? ako jesi vrati na prijasnje stanje ako ne probaj smanjit

15 godina
neaktivan

Ne pregrijava mu se memorija nego GPU i regulacija voltaže.

Cemetary gates
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

poslusaj ranka pa ti nece ciknit grafa...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011 Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

pa i nije ti lose poslusat ranka jer ako kupis hladnjak moc ces ga koristit na novoj grafi koju kupis, ali opet izgubit ces 200 kn

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
777u kaže...

pa i nije ti lose poslusat ranka jer ako kupis hladnjak moc ces ga koristit na novoj grafi koju kupis, ali opet izgubit ces 200 kn

Ne mora značiti da ako kupi automatski će ići na svaku grafičku. Postoje hrpetina coolera za GPU koji nisu kompatibilni sa određenim serijama, recimo Musashi je ne kompatibilan sa GTX 400 & 500 serijom (ako se ne varam).

Sve što sam napisao je moje osobno mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Zakona Republike Hrvatske koje jamči slobodu izražavanja misli i osjećaja.
14 godina
protjeran
Ranko Kukumar kaže...
777u kaže...

Ne mora značiti da ako kupi automatski će ići na svaku grafičku. Postoje hrpetina coolera za GPU koji nisu kompatibilni sa određenim serijama, recimo Musashi je ne kompatibilan sa GTX 400 & 500 serijom (ako se ne varam).

pa normalno da ce kupit grafickuna koju ide taj hladnjak...nema veze ako je malo skuplja ili losija

14 godina
neaktivan

rijesio sam problem, instaliro sam msi afterburner ,namjestio krivulju za fan ,sad mi je stalno na 1700 rpm i 54 c u 2d u deskopu ,kad igram je negdje ok 70

mm
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Da li je za VRM na hd4870 90-100 stupnjeva u redu?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kordy kaže...

Stock hladnjak? Ja bi to ohladio da se mene pita, pasivci i neki fan ispod kartice zašarafiti, ili na kućište ispod kartice postaviti, da puše u VRM-ove i uopće u PCB.

To je vrlo visoka temperatura, rekao bi blesavo ali shvatiti ćeš : U redu je dok drži. Kad kartica ode u 3pm zbog VRM-ova, onda više nije u redu.

Dugoročno sigurno da bi 100c trebalo ohladiti.

Cemetary gates
17 godina
odjavljen
thedream kaže...
Kordy kaže...

Stock hladnjak? Ja bi to ohladio da se mene pita, pasivci i neki fan ispod kartice zašarafiti, ili na kućište ispod kartice postaviti, da puše u VRM-ove i uopće u PCB.

To je vrlo visoka temperatura, rekao bi blesavo ali shvatiti ćeš : U redu je dok drži. Kad kartica ode u 3pm zbog VRM-ova, onda više nije u redu.

Dugoročno sigurno da bi 100c trebalo ohladiti.

Ne...gore je accelero s1+2×120mm (jezgra i memorija je dobro ohlađena), gore je i red plate još uvijek dok su na VRM stavljeni pasivnjaci i po njima vent također puše...

ali unatoč tome nakon malo dužeg i intezivnijeg igranja pri nekim zahtjevnijim igrama temp VRM ide preko 90

EDIT: zato se bojim i clockati te ju držim na stocku...

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2011 10:47 (Kordy).
15 godina
neaktivan

Koja je uopće gornja granica temperature za tu grafičku, znam da Nvidine grafičke uglavnom do 100 C smiju ić.

F.C LIVERPOOL
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2011 16:28 (Praetorian1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Isto se dešava kod mog bratića.. Na desktopu mu bude 82°c a kada ide u neku igru (zadnje što sam vidio je virtuak tenis 4) onda mu bude temperatura na oko 50 °c

Maky
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Praetorian1 kaže...

Koja je uopće gornja granica temperature za tu grafičku, znam da Nvidine grafičke uglavnom do 100 C smiju ić?

F.C LIVERPOOL
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2011 18:02 (Praetorian1).
15 godina
neaktivan

Evo našao sam i sliku koju mi je stavio an fcbk

Ipak je na 93°c na desktopu

Maky
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Sve je to u redu moja bivša Asusova 8600gt Silent verzija je radila na 120 stupnjeva pa ju jedan fan na kućištu koji je tuka u nju oladia na normalnu temp.{#} {#}

recod
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Vidio sam prije na internetu neki hladnjak za hd4870 koji hladi samo VRM, da li zna možda netko kako se zove jer se ja ne mogu sjetiti....

Mislim čak da ga je netko ovdje na forumu prodavao...

EDIT: pronašao sam , zove se Thermalright VRM-R1/VRM-R2

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2011 21:57 (Kordy).

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

hm ,evo jos malo i moja xfx 4870  ce crknut čudno da vec nije , sad u deskpu mi je  fan na 40 posto i vrti se na 3168rpm  temperatura 60 C,namjestio u msi afetburneru  fan krvulju da rase brzina sa porastom temperature, zaigro mass efect 3 i der se ko belsava do 95c  dođe dode nakon sat vremna normalno  artifakti ,a nsit morat cu kupit novu mislio uzet   Gigabyte HD 7850 OC WindForce 2x ,preporuke ili komentari 

mm
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kordy kaže...

Vidio sam prije na internetu neki hladnjak za hd4870 koji hladi samo VRM, da li zna možda netko kako se zove jer se ja ne mogu sjetiti....

Mislim čak da ga je netko ovdje na forumu prodavao...

EDIT: pronašao sam , zove se Thermalright VRM-R1/VRM-R2

Imam ti ja taj cooler , slobodno me PM-aj u vezi njega ..

HD 7850 Windforce ti je odlična grafička , al ako ti ne treba jače od HD4870 - promijeni cooler i pastu i bit će sve u redu .

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.10.2012 13:54 (mstaglicic).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice