Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.850
|
čitano: 6.982.664
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
zoharbizo kaže...
ivan147 kaže...
jel ima nesto nekoristeno u zagrebu takvo ili da si kupim 1 od one dvije gore ?

Ima jedino ovako da narucis novu.Dual fan model.Super clocker i tiha kartica.

meni ipak nešto do 500 kn treba

Ivan Lozancic
14 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Evo ti GTS450 za 500 kuna nova novcata.Prodavac je iz ZG, kontaktiraj ga.

Clock2much
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.3.2012 21:30 (zoharbizo).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Posjedujem Asusovu HD6870 DirectCU karticu i mislim mijenjati za Gigabyte-ovu HD 6950 OC Windforce 1GB. Ajd molim vas sada mi recite koliko je najrealnija moja doplata za tu karticu? Obadvije karte su polovne kupljene pocetkom prvog mjeseca 2012 godine .

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

300 kn brat, bratu.

P.S Što se tiče igara, neće vidjet baš nikakvu razliku u igranju ( osim kad mjeriš FRAPS-om ).

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.3.2012 21:37 (itomic009).
15 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

300 kn brat, bratu.

P.S Što se tiče igara, neće vidjet baš nikakvu razliku u igranju ( osim kad mjeriš FRAPS-om ).

Kako mislis to doa necu vidjeti BAŠ NIKAKVU razliku u igranju.. 6950 ima nekih 6-7 frejmova vise po igri!!

14 godina

Pa nećeš, igrao sam se sa nekoliko grafa razne snage u zadnjih godinu dana. Ima HD 6950 više sličica bez sumnje, ali to je neprimjetno u praksi. Jedino gdje bi nešto mogao vidjet je situacija da se HD 6870 muči i padaju frameovi ispod 30 FPS ili 25FPS a recimo HD 6950 ne padne ispod 30 FPS. Ali to će bit rijetko jel ćeš imat postavke uglavnom tako da jedna HD 6950 vrti glatko igru,a onda je može i HD 6870. Premala je razlika da bi ti se to osjetilo tokom igranja.

14 godina
itomic009 kaže...

Pa nećeš, igrao sam se sa nekoliko grafa razne snage u zadnjih godinu dana. Ima HD 6950 više sličica bez sumnje, ali to je neprimjetno u praksi. Jedino gdje bi nešto mogao vidjet je situacija da se HD 6870 muči i padaju frameovi ispod 30 FPS ili 25FPS a recimo HD 6950 ne padne ispod 30 FPS. Ali to će bit rijetko jel ćeš imat postavke uglavnom tako da jedna HD 6950 vrti glatko igru,a onda je može i HD 6870. Premala je razlika da bi ti se to osjetilo tokom igranja.

Crysis,Crysis2,Metro 2033,Witcher 2 i jos par njih su iznimke gdje HD 6950 drzi gameplay fluidnim a sa HD 6870 ne drzi pri maximalnim postavkama i odredenoj rezoluciji.

Clock2much
15 godina
neaktivan

Imao sam i 6870, clockao nju, i 6950, sad imam GTX560, isto i ona clockana solidno, ne osjeti se pretjerana razlika, iako na stock vrijednostima, mogu reći evo jedino za Just Cause 2 igru da je radila ipak najbolje na 6950, osjetno najbolje, pogotovo u zahtjevnijim stunt scenama.

Možda je do drivera bilo, ali 6870 je znala dropati fps, dok to nisam primjetio na 6950, isti settingsi su bili u igri, i AA i AF upaljeni, sve gaženo do daske. Tu je ipak onda na FullHD rezi tih 7,8 fps više od nekakvog značaja ajmo reći, kad ideš baš maxati postavke u igri.

Onda dobro dođe sirove snage. Nije nešto što bi inače vidio golim okom, ali moguće da je meni bilo do igre, ili drivera, sa stock 6870 je znalo dropnuti na 20fps, dok to nikad nije bio slučaj sa 6950.

Nisam probao sa clockanom GTX560, baš me interesira kako se ona ponaša, mislim da nema nikakve razlike clockana 6870 vs. clockana GTX560. Isti krc.

Cemetery gates
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Ima razlike jer GTX560 vise dobije overclockom.Bolje skalira overclockom.No ta razlika u praksi nije primjetna.

Clock2much

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Ne znam sad, da li da idem na HD6950 ili da ostanem na svojoj kartici jos neko vrijeme? Ako vec kazete da se ne vidi ta razlika u praksi..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ostani i ne diraj ništa. Kad ćeš prelaziti, idi na seriju 7 kakav jači model.

Cemetery gates
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Slazem se u potpunosti s kolegom. Eventualno probaj zamijeniti HD 6870 DirectCU za GTX 560 DirectCU da dobijes malo stabilniji framerate u "The way it's meant to be played" igrama i Physics podrsku.
Zaljubljenost je manifestacija viška hormona, a ljubav pokriće za nagonske potrebe.
15 godina
neaktivan
The Man kaže...
Slazem se u potpunosti s kolegom. Eventualno probaj zamijeniti HD 6870 DirectCU za GTX 560 DirectCU da dobijes malo stabilniji framerate u "The way it's meant to be played" igrama i Physics podrsku.

Slažeš se kolegom da se ne isplati mijenjati za 6950, a onda mu predlažeš da uzme slabiju karticu??

I daj si promjeni avatar, izgledaš ko neki pedofil, NHF {#}

14 godina
Almin94 kaže...

Ne znam sad, da li da idem na HD6950 ili da ostanem na svojoj kartici jos neko vrijeme? Ako vec kazete da se ne vidi ta razlika u praksi..

Ne idi jer imas karticu koju drzis na 1000/1200 i ne isplati se dati nju i 300 kuna za HD 6950.

Clock2much
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
Almin94 kaže...

Ne idi jer imas karticu koju drzis na 1000/1200 i ne isplati se dati nju i 300 kuna za HD 6950.

Nece on 300kn... Ispod 400kn nece da prica, a dao bih mu ja i 400, ali eto kada vi kazete da ne idem na tu karticu, necu ici .

16 godina

Trebam grafičku do 800 kn.

Naravno treba za gejming, išla bi uparena s amd x3 procesorom i 4 gb rama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Promatrač kaže...

polovna hd 6850/gtx 460 ili nova hd 6770

16 godina
zuper kaže...
Promatrač kaže...

polovna hd 6850/gtx 460 ili nova hd 6770

Ne bih ništa polovno (nije za mene).

I sam sam razmišljo o toj 6770 ,ali naletio sam na više modela po raznim cijenama pa mi nije baš jasna situacija u vezi njih.

14 godina

HD 6770 za 800 kuna nije isplativa kupnja jer je duplo slabija od HD 6850 kad nafrljis filtere.A HD 6850 je samo 200 kuna skuplja.Evo ti jedna XFX HD 6850 Dual Fan verzija u Portia pa se protgeni tih 234 kune kako god znas.Dostava je besplatna.

Clock2much

3 0 hvala 1
16 godina
zoharbizo kaže...

HD 6770 za 800 kuna nije isplativa kupnja jer je duplo slabija od HD 6850 kad nafrljis filtere.A HD 6850 je samo 200 kuna skuplja.Evo ti jedna XFX HD 6850 Dual Fan verzija u Portia pa se protgeni tih 234 kune kako god znas.Dostava je besplatna.

Da vidim,a ništa predložit ču mu pa čemo vidjet.

14 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Uzmi Zotac, nova je 1587 kn u Portia, GTX470 se dosta grije.

Na razne nacine bi moglo da se laze i Nvidia isto tako upali PhysX i Radeon se zbuni totalno. - Vlada011
14 godina
neaktivan
15 godina
neaktivan
13 godina
neaktivan

e ljudi treba mi nova graficka pa da predlozite nesto,trenutno imam radeon 9200 pro,procesor amd athlon 64,1 GB rama,maticna nvidia nforce 3,pa mi treba neka koja ima 256MB najmanje i vertex shader,pixel shader 2.0,i da se moze uklopit (AGP slot 8x)

0 0 hvala 0
13 godina

Odlična kartica i odlična cijena,samo jedini problem kako bit siguran da nečeš dobit kutiju punu kamenja????

AUDIOFIL
14 godina
neaktivan
kass kaže...

e ljudi treba mi nova graficka pa da predlozite nesto,trenutno imam radeon 9200 pro,procesor amd athlon 64,1 GB rama,maticna nvidia nforce 3,pa mi treba neka koja ima 256MB najmanje i vertex shader,pixel shader 2.0,i da se moze uklopit (AGP slot 8x)

Slabo se prodaju AGP kartice.

Koliko love imaš?

Na razne nacine bi moglo da se laze i Nvidia isto tako upali PhysX i Radeon se zbuni totalno. - Vlada011
13 godina
neaktivan
nezz tacno necu sad dat 100 KM jer mi se neisplati,ali neka graficka samo da ima ps i vs 2.0,da mogu league of legends podrzat
13 godina
neaktivan
ASUS V9560/TD znate li kakva je ova graficka,dali moze LOL podrzat,na netu pise 128 MB,ali nepise koja je verzija ps vs pa ako neko zna neka kaze

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
kass kaže...
ASUS V9560/TD znate li kakva je ova graficka,dali moze LOL podrzat,na netu pise 128 MB,ali nepise koja je verzija ps vs pa ako neko zna neka kaze

Ja sam sa ovom iz Moj PC igrao LOL, pa vjerujem da može.

Minimalni zahtjevi su DX9 i Shader Model 2.0

Imaš sve ovdje: http://www.asus.com/Graphics_Cards/AGP_N_series/V9560TD/#specifications

Dakle AGP slot, 128MB DDR1 memorije, DX9 podrška.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.3.2012 20:49 (donator_bubrega).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice