Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.589
|
čitano: 6.458.129
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Ma zapravo većinom sam imal nevidije, zadnja grafa od amda je bila 7970 a od tad je prošlo cca 10-11god. i od onda samo nvidie.. A zakaj samo nevidija, to nitko ne zna

Sad dok gledam recenzije, rx6700xt stoji praktički uz bok rtx 3070, tak da jednostavno ne vidim zakaj nvidia kad su općenito skuplje naspram crvenih. Naravno, dlss je sad hit, al opet, ima i amd konja (fsx) za utrku, doduše, nije na razini dlss, al blizu je..

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

Ako imas Ryzen racunaj i na dodatni boost u perfrormansama zbog SAM-a, npr AC Vallhala ima cca 10-15% veci FPS sa SAM-om.

14 godina
zvonac kaže...

Ma zapravo većinom sam imal nevidije, zadnja grafa od amda je bila 7970 a od tad je prošlo cca 10-11god. i od onda samo nvidie.. A zakaj samo nevidija, to nitko ne zna

Sad dok gledam recenzije, rx6700xt stoji praktički uz bok rtx 3070, tak da jednostavno ne vidim zakaj nvidia kad su općenito skuplje naspram crvenih. Naravno, dlss je sad hit, al opet, ima i amd konja (fsx) za utrku, doduše, nije na razini dlss, al blizu je..

zvonac

Neeee nemoj preći na tamnu stranu 

12 godina
hummer0 kaže...
metallic kaže...
zvonac kaže...

Ljudi, gledam malo grafe za 2k gejming, 70-80fps, high..

3060ti vs 3070 vs rx6700xt vs 6750xt..

Što se tiče cijena, amd je jeftiniji, a što se tiče performansi, tu ipak malo bolje stoji nvidia?

OK, nvidia ima dlss.. Gledam neki best buy, a nevidia se baš ne uklapa u to, znači, rx6700xt bi bila ok? Kolko sam vidio kod amda, rx6700xt manje troši, rx6750xt neznatno više troši..

Nekak mi je rx6700xt najizbalansiranija grafa odnosno rx6750xt, ukoliko se traže fjučeri, onda bi tu možda dao prednost zelenima pošto imaju taj dlss..

jednom se živi, uzmi AMD!

Ti ćeš biti kriv ako se zaje**

Ma da, nikako kriv, opusteno. Nije covik dosa po zadnju preporuku pred kupnju, vec samo cuti glas naroda, kako bi malo popricali.

Kakav ton je postavio, takav je moj post. Opcenito moja izjava stoji, kao i svaka druga tog tipa.

Lp

Survivor - eye of the tiger
3 godine
protjeran
Uzmi AMD
16 godina

imaš vrhunski rog strix rx6750xt za 557eura kod nas. Podjednaka sa na višim rezolucijama sa rtx3070 i podjednako vuče struje po testovima. Najniža cijena prvog modela koji valja gainward phoenix3070 je 663 eura pa odvagni šta voliš. Ako imaš amd platformu od zen2 i novije onda amd.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2023 19:52 (dery).
13 godina

Pa nema potrebe za 3070 kad je skoro ista kao 3060ti. 

0 0 hvala 0
12 godina
metallic kaže...
zvonac kaže...

Ljudi, gledam malo grafe za 2k gejming, 70-80fps, high..

3060ti vs 3070 vs rx6700xt vs 6750xt..

Što se tiče cijena, amd je jeftiniji, a što se tiče performansi, tu ipak malo bolje stoji nvidia?

OK, nvidia ima dlss.. Gledam neki best buy, a nevidia se baš ne uklapa u to, znači, rx6700xt bi bila ok? Kolko sam vidio kod amda, rx6700xt manje troši, rx6750xt neznatno više troši..

Nekak mi je rx6700xt najizbalansiranija grafa odnosno rx6750xt, ukoliko se traže fjučeri, onda bi tu možda dao prednost zelenima pošto imaju taj dlss..

jednom se živi, uzmi AMD!

17 godina

Kolko čitam, izletila je na tržište 3060ti sa gddr6x memorijom, ta stoji uz bok rtx3070, odnosno brža je od obične 3060ti oko 10%..

Nego, nvidia ima ok drivere, kak stoji amd po tom pitanju? Nekaj sam čitao o black screen issue a koje je softverske prirode, mislim da se radilo o rx6700 seriji.. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
zvonac kaže...

Kolko čitam, izletila je na tržište 3060ti sa gddr6x 

Može link?

9 godina
S rx580 nikad problema s driverima, neznam za ove novije.....
Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
5 0 hvala 0
3 godine
zvonac kaže...

Kolko čitam, izletila je na tržište 3060ti sa gddr6x memorijom, ta stoji uz bok rtx3070, odnosno brža je od obične 3060ti oko 10%..

Odavno je već ta kartica na gddr 6, kao i moja 

@gkelekov Da nije bilo domovinskog rata, Hrvatska bi sada bila 3-4 godine bliže ostatku svijeta !
7 godina

Ja sam isto tako razbija glavu doslovno oko istih kartica ali DLSS me odvuka "on the dark side" iako sam svim srcem htio skočit nazad na AMD. Sa DLSS-om mogu gurat veliku večinu igara na ultra postavkama a da fps ne padne ispod 50-60 što mi je nekako minimum za normalno igranje. Imad i AMD svojeg konja ali igre koje to podupiru i u kojima radi ok je jakoooo malo nažalost.

Tako da 6700-6750 možda jesu na papiru bolje ali broje se samo fps na kraju dana i Nvidia će ih dat više za iste pare.

17 godina
forumaš kaže...
zvonac kaže...

Može link?

https://makromedia.hr/proizvod/graphics-card-asus-geforce-rtx-3060-ti-gaming-oc-tuf-8gb-gddr6x-pci-e-4-0/

16 godina
Zaporožac kaže...
zvonac kaže...

Odavno je već ta kartica na gddr 6, kao i moja 

Izašla je prije dva mjeseca gddr6x

3 godine
dery kaže...
 Izašla je prije dva mjeseca gddr6x

Pa da, kad sam ja kupio moju.

https://www.gainward.com/main/vgapro.php?id=1103&lang=en

@gkelekov Da nije bilo domovinskog rata, Hrvatska bi sada bila 3-4 godine bliže ostatku svijeta !
16 godina

Tvoja nije X ne piše na proizvodu koliko vidim.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.1.2023 0:17 (dery).
3 godine
dery kaže...

Tvoja nije X ne piše na proizvodu koliko vidim.

Taj x je bitan ?!

Nemam pojma, nikada čuo... onda je "obični" gddr6

Hvala za info...

12 godina
zvonac kaže...

Nego, nvidia ima ok drivere, kak stoji amd po tom pitanju? Nekaj sam čitao o black screen issue a koje je softverske prirode, mislim da se radilo o rx6700 seriji.. 

Imam RX6700 i ovi novi adrenalin driveri su odlicni, do sada 0 problema mada nisam ni sa onim starim na rx570 i vega56 imao problema.

15 godina
zvonac kaže...
forumaš kaže...
zvonac kaže...

Može link?

https://makromedia.hr/proizvod/graphics-card-asus-geforce-rtx-3060-ti-gaming-oc-tuf-8gb-gddr6x-pci-e-4-0/

Nisu normalni, cijena otišla sa 500 eura na 650 eura zbog memorije (OK ova ima bolje hlađenje od moje stare dvije godine). Praktički na svakoj rtx 3060 Ti možeš kloknut memoriju za 1000 mhza...baše me zanima kolka je razlika kloknute i ove X.

Dvije godine staru arhitekturu prepakirali sa bržom memorijom i to onda prodaju po večoj cijeni. Fino zajebavaju kupce 

5 godina
neaktivan
Sastavio sam novu konfiguraciju ,koja još nije proradila zbog nekih tehničkih problema ali ce se to riješiti. Odlučio sam se žrtvovati. Limit oko 1000e. Čekao sam amd 7900xt ali sam razočaran potrošnjom, pogotovo u idle i gledanju videa što najviše koristim. Ispada najbolja ponuda rtx 4070 ti. Otprilike u rangu 3080 ti sa manjom potrošnjom. Može se naći za 900eur. Vidim da svi kukaju na cijene, ali koliko vidim ništa ne ide dole tako da se ne nadam da će biti išta jeftinije uskoto.
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
zvonac kaže...

Nebi se bas slozio ali ok, dok sam bio na AMDu bio sam bez problema.

17 godina
forumaš kaže...

Nisu normalni, cijena otišla sa 500 eura na 650 eura zbog memorije (OK ova ima bolje hlađenje od moje stare dvije godine). Praktički na svakoj rtx 3060 Ti možeš kloknut memoriju za 1000 mhza...baše me zanima kolka je razlika kloknute i ove X.

Dvije godine staru arhitekturu prepakirali sa bržom memorijom i to onda prodaju po večoj cijeni. Fino zajebavaju kupce 

Boldano, pa to već traje duže vrijeme, nije samo nvidia takva ima ih više koji zafrkavaju kupce

RTX3060Ti gddr6x cijena 39xxkn odnosno, 524€, a ta grafa je rang 3070, možda potonja ima 2-3 frejma više..

15 godina

To je racimo OK cijena, ako zažmrimo da je to dvije godine stara arhitektura.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Nekakva akcija u GSM Centar na grafičke kartice, nisam prije vidio. Zna li netko što o tome bez obzira što su RTX 2060, i dana danas je to dovoljno za 1080p.

SSD koliko si mi života uštedio...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator

Lik poznat po prodaji kartica koje su rudarile pod nove i po raznim drugim muljanjima.

“The saddest aspect of life right now is that science gathers knowledge faster than society gathers wisdom.” - Isaac Asimov
15 godina

Prodaje kartice s kojima je rudareno kako je kolega iznad napisao. Prodao sam preko njuskala covjeku jednu rx580 i rekao mi je da je u GSM Centru uzeo istu takvu grafu ( rx580 ), samo kaze da mu svaka crkne nakon par dana pa je isao zamjeniti za drugu cak 8 puta i onda je samo uzeo novac natrag i kupio od mene polovnu.

13 godina
rocko9 kaže...

Prodaje kartice s kojima je rudareno kako je kolega iznad napisao. Prodao sam preko njuskala covjeku jednu rx580 i rekao mi je da je u GSM Centru uzeo istu takvu grafu ( rx580 ), samo kaze da mu svaka crkne nakon par dana pa je isao zamjeniti za drugu cak 8 puta i onda je samo uzeo novac natrag i kupio od mene polovnu.

Daj ne rise. Čak 8 puta? Neznaš ko više laže ili ti ili taj sa njuške.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2023 15:27 (Cryogenic).
15 godina

Haha, on laže mene ja lažem ovdje. Ja samo prepričavam svoju situaciju. 

15 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice