Visoka temperatura graficke...Pomoc

poruka: 23
|
čitano: 5.153
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Imam ovu graficku Ati radeon HD 5450 512mb ddr3

Temperatura graficke je oko 55-60° a kada izađem iz igre, odmah pogledam u HWMonitor i temepratura je onda oko 85-90°

Zasto je tako visoka, graficka je jos pod garancijom. Dali se moze staviti kakvo zracno hlađenje na nju ? Posto ima samo nekakav hladnjak na sebi...

Ovakva je, samo sto nije plava, nego crvena, ali isti je hladnjak i sve ostalo Ovakva je, samo sto nije plava, nego crvena, ali isti je hladnjak i sve ostalo
Ukrali ste mi jedinu zvijezdu. Drzava me krade, Vi me kradete. Sramite se!

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Moze se staviti ventilator ali i promjeniti termalnu pastu.

Ali moguce je da izgubis garanciju zbog promjene paste.

A mozda i neskuze da si ju mjenjao, premda sumnjam da ce ti zamjeniti graficku samo zbog temperature.

I ovdje ti je graficka max temperatura 57??

Što hladnije to bolje :)
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.1.2013 7:06 (Praedator).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Visoka temperatura graficke...Pomoc
Praedator kaže...

Moze se staviti ventilator ali i promjeniti termalnu pastu.

Ali moguce je da izgubis garanciju zbog promjene paste.

A mozda i neskuze da si ju mjenjao, premda sumnjam da ce ti zamjeniti graficku samo zbog temperature.

I ovdje ti je graficka max temperatura 57??

Da to je sada kada nisam nista radio, 57°. Nekada bude i 60°. Kada igram hitman absolution, i izađem onda skoci do 90°.

Onda pise, od 80-90°. To mi nije jasno, kako je tako velika.

12 godina
neaktivan

Koliko je stara kartica?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kupljena u 3. mj. 2011. Garancija je do 3.mj ove godine.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Promjeni pastu.

Nece ti dati novu jer kartica radi i nisu temperature preko 100 tak da sumnjam da ces dobiti novu.

13 godina

Stavi na nju mali ventilator i spoji ga na 5 volti, temperature će bit puno manje a neće se ni čuti.

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Praedator kaže...

Promjeni pastu.

Nece ti dati novu jer kartica radi i nisu temperature preko 100 tak da sumnjam da ces dobiti novu.

Ma ok, pitam jer se ne razumijem previse u graficke. A promijenit cu pastu, a imas kakav savjet za hlađenje, koje bih mogao staviti na nju ?

12 godina
neaktivan

Za pocetak koje kuciste imas i dali ima bocni ventilator?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Slicno ovome, a ima ali ne bih ventilator stao nigdje unutra jer nije veliko kuciste, a gornji poklopac sam skinuo da ima vise zraka. Prasine nema ni malo, jer je na dobrom mjestu.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Uzmi mali 80mm ventilator i stavi ga na hladnjak graficke, uzmi obicnu gumicu kako bi vent ucvrstio za graficku i ukljuci ga sa molex adapterom da hladi graficku pa vidi temperature onda.

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Praedator kaže...

Uzmi mali 80mm ventilator i stavi ga na hladnjak graficke, uzmi obicnu gumicu kako bi vent ucvrstio za graficku i ukljuci ga sa molex adapterom da hladi graficku pa vidi temperature onda.

Otici cu poslije posla kupiti ventilator, jer sada ne stignem. Pa cemo vidjeti veceras kako ce biti.

12 godina
neaktivan
Karlovac_047 kaže...
Praedator kaže...

Otici cu poslije posla kupiti ventilator, jer sada ne stignem. Pa cemo vidjeti veceras kako ce biti.

Ok. kupi najjeftiniji crni jer treba ti za probu ;)

13 godina
neaktivan

ako je jos uvijek pod garancijom onda umjesto svih peripetija hlajdjenja i cuda udri po igrici i przi je dok ne cikne. E kada rikne graficka od temperature fino je vratis nazad, dobar dan dobar dan, pod garancijom je a crkla.

e onda kada ti daju novu onda na nju stavisventilatore ili sta god vec ako bude potrebe.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
mirkoj kaže...

ako je jos uvijek pod garancijom onda umjesto svih peripetija hlajdjenja i cuda udri po igrici i przi je dok ne cikne. E kada rikne graficka od temperature fino je vratis nazad, dobar dan dobar dan, pod garancijom je a crkla.

e onda kada ti daju novu onda na nju stavisventilatore ili sta god vec ako bude potrebe.

Da ovo se isplati, pokreni par igara, max payne 3, metro 2033 and BURN BABY BURN  :))))))))))))

Samo jbga pazi da ti ne spali ostatak masine =) 

14 godina
neaktivan

Hmm, probaj očistiti grafičku karticu od prašine, uzmi kist ili je ispuši sa kompresorom, usisavačem ili fenom za kosu, pa je vrati natrag na mjesto. Ako vidiš razlike, javi mi! {#}

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Imao sam i ja slično kučište prije par godina. IBM thinkcentre ili tako nešto slično. Temperature su mi unutra bile na granici taljenja metala :) Cpu mi je bio 90C isto kao i grafička,a sve zbog toga jer je u takvom kučištu sve sabijeno i nema adekvatnog prostora da izlazi topli zrak,a ulazi hladni. Probaj gpu kod nekog drugog tko ima kučište sa dobrim hlađenjem. S tim svojim IBM-om sam mogao samo na net i gledati filmove,kad je bio pod opterečenjem od igrica,kuhao je kao lud.
Zavist nije ništa drugo nego mržnja prema tuđoj superiornosti!
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.1.2013 23:11 (josip2104).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
trugati512 kaže...

Hmm, probaj očistiti grafičku karticu od prašine, uzmi kist ili je ispuši sa kompresorom, usisavačem ili fenom za kosu, pa je vrati natrag na mjesto. Ako vidiš razlike, javi mi! {#}

Potpuno je cista, bas sam provjeravao. Nema ni trunka prasine.

josip2104 kaže...
Imao sam i ja slično kučište prije par godina. IBM thinkcentre ili tako nešto slično. Temperature su mi unutra bile na granici taljenja metala :) Cpu mi je bio 90C isto kao i grafička,a sve zbog toga jer je u takvom kučištu sve sabijeno i nema adekvatnog prostora da izlazi topli zrak,a ulazi hladni. Probaj gpu kod nekog drugog tko ima kučište sa dobrim hlađenjem. S tim svojim IBM-om sam mogao samo na net i gledati filmove,kad je bio pod opterečenjem od igrica,kuhao je kao lud.

E potpuno isti problem. Kod filmova je odlicna, recimo: radi do 65°.  A ovo sam kuciste odabrao radi prostora. Stavio sam ga u regal i spojio sa Led- tvom od 32'' i savrseno imi se uklapa..

Evo sinoc sam testirao GTA IV (bez patcha) sve na max. postavkama...izađem van iz igre, kada ono 98°. Pokrenem Far Cry 3 (jer nemam max payne 3) i opet sve stavim na max. postavke i izađem vam kroz pola sata, kada ono temepratura 81°. Ne kuzim kako, kada je Far Cry puno zahtijevnija igra od GTA 4, I jos GTA 4 ima onaj problem, da steka kada se ne instalira određeni patch.

Evo imam jos mjesec i pol dana, da ju "unistim" sa GTA IV, pa cemo vidjeti. 

BTW: nabavio sam neko no-name zracno hlađenje (ventilator) i temeperatura je mozda 2-3°. Skoro nista...

(̅_̅_̅(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅l̲̅b̲̅o̲̅r̲̅o̲̅̅ _̅_̅_̅()
14 godina
neaktivan

Probaj još grafičku kod nekog frenda testirati,iako ja mislim da je najvjerojatnije problem kučište,premalo prostora za komponente.GTA IV ti nije dobro optimizirana igra kao farcry3 pa zato su ti veće temp.Sve je super dok si na internetu,gledaš filnmove,pregledavaš fotografije...ali dok igraš nešto grafički zahtjevno ili koristiš neki software za video obrade,Pc divlja sa temperaturama...barem je tako bilo kod mene.

Zavist nije ništa drugo nego mržnja prema tuđoj superiornosti!

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Imam pronlem oko graficke GTX470, pri igricama temperatura dostize 100stepeni, a pri normalnom radu je 65-70. Koja je normalna temperatura i kako da je spustim?

0 0 hvala 0
12 godina
Foxy98 kaže...

Imam pronlem oko graficke GTX470, pri igricama temperatura dostize 100stepeni, a pri normalnom radu je 65-70. Koja je normalna temperatura i kako da je spustim?

Kad joj je minjana termalna pasta i kad je temeljito očišćena od prašine ?

Sami sebi smo najveci neprijatelji
10 godina
neaktivan

Nisam nikada mijao termalnu pastu, a skoro sam cistio

12 godina
Foxy98 kaže...

Nisam nikada mijao termalnu pastu, a skoro sam cistio

Promini termalnu pastu a hladnjak dobro očisti kad ga skineš jer nemožeš tako dok je montiran dobro očistit.

Uzmi termalnu pastu MX-2 ili MX-4 najbolje su.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice