Ventilator za grafičku

poruka: 12
|
čitano: 2.867
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Ventilator za grafičku

Pozzz,

evo ovako, imam grafičku i na njoj mi je riknui ventialtor,

pošto mi zadovoljava moje potrebe a neda mi se davat 700+ kn za novu zamijenio bih samo ventialtor, bez problema mogu na nju staviti ventilator od 80mm standardni kakv inače ide na kučišta, ali me zanima na što moram obratiti pozornost, koliko okretaja ili protočnost zraka mora imati ventilator? I imate li kakvu preporuku? i koliko je to pametno?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Ventilator za grafičku
tsong kaže...

Pozzz,

evo ovako, imam grafičku i na njoj mi je riknui ventialtor,

pošto mi zadovoljava moje potrebe a neda mi se davat 700+ kn za novu zamijenio bih samo ventialtor, bez problema mogu na nju staviti ventilator od 80mm standardni kakv inače ide na kučišta, ali me zanima na što moram obratiti pozornost, koliko okretaja ili protočnost zraka mora imati ventilator? I imate li kakvu preporuku? i koliko je to pametno?

Čini mi se da nije isto ventilator za grafičku karticu i ventilator za hlađenje kućišta. Mislim da ventilatori za grafičku karticu upuhuju zrak u rebra hladnjaka dok ventilatori za kućišta ispuhuju vrući zrak iz unutrašnjosti. Neka me netko ispravi ako griješim.

16 godina
neaktivan

pa ventilatori za kučišta imaju na sebi naznačen smjer puhanja, tj protoka zraka, tako da ga smo okrenom da puše prema rebrima, to nije problem, nego zanima me dali imaju dovolljni protk odnso brzinu okretaj i to...

15 godina
Ventilator za grafičku

Koji tocan model grafe imas  ? ( ak mozes stavit sliku )

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

http://techgage.com/reviews/ati/hd_5550_hd_5570_gddr5/amd_radeon_hd5550_hd5570_01_thumb.jpg

samo što je drugi neki proizvođač, ovaj dio u kojem je ventilator je od neke bijele plastike, i malo bih ga preuredio, tj irezao u kvadrat da mi stane ventilator unutra, 5570 je grafa

15 godina
Ventilator za grafičku

Ako se taj vent da izvadit , onda bez problema mozes stavit neki drugi i samo ga ucvrstis s nekim jacim gumicama !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ma , izvadio sam ga, ali ventilator se držao gore na centru, recimo bio je fizički pričvršćen za taj plastični dio, i sad bih eventualno morao nači ventilator kojije okrugao da mi stane na njegovo mjesto.

jedino ako misliš na ovaj plastični cijeli dio, i on se da izvaditi bez problema, pa ostanu samo aliminijska rebra, pa nja njih mogu staviti ventilator, ali upravo me to zanima, koji da stavim, od 80mm može bit max

15 godina

Da , ja sam mislio da samo na ta aluminijska rebra stavis vent i s necim ga fiksiras za ta rebra !

Music As A Weapon !!
16 godina
neaktivan

MA to, nema frke da se pričvrstiti. može samo neka preporuka za neki dobar ventilator, da nije bučan a da dobro hladi, 

15 godina
Ventilator za grafičku

Svi od 80mm su bucni na visim okretajima , tak da svejedno kojeg uzmes ! Npr. ovaj , raspon okretaja od 700 - 2000 !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ok, a što kažeš na xilence 80mm -  piše 1800rpm +-10% hydro bearing, air flow 21.8cfm, noise level  15db

15 godina

Cisto sumnjam da je samo 15dBA na 1800rpm-a ! Ja bih rađe neki s regulacijom okretaja da ti se ne vrti stalno na 1800rpm-a !

Music As A Weapon !!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice