Savjet ATi ili nVidia? zaključana tema

poruka: 21
|
čitano: 6.090
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Savjet ATi ili nVidia?

Dvoumim se između dvije kartice

ATi 4870X2

nVidia GTX280

ATi ima nešto bolje performanse od nVidie

Cijene su relativno jednake (za ATi će biti isto oko 3200kn)

ALI meni treba za školu

Radit ću 3D modele u nekim dosta zahtjevnim programima

ATi podržava Open GL 2.0 a nVidia 2.1

Dali je razlika velika?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Savjet ATi ili nVidia?

ja bi isao na GTX280 iz jednostavnog razloga sto je single-GPU

I once asked God why had he allowed wars to happen, he replied: "I DID IT FOR THE LULZ!"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Savjet ATi ili nVidia?
AA-d00d kaže...

Performanse zivot znaceCool..definitivno ATI..
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.7.2008 23:22 (Lion King).
17 godina
neaktivan
Savjet ATi ili nVidia?

ah sad je pitanje kolko ces moci uzivati u tim perfomansama, dual-GPU znaju zezati u igrama

ako ce GTX280 biti jeftiniji od HD4870X2 onda definitivno nVidia

I once asked God why had he allowed wars to happen, he replied: "I DID IT FOR THE LULZ!"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Savjet ATi ili nVidia?

ja ti preporučam da čekaš da ATI pomete nVidiu, s 4780x2 i onda će kao i prije nVidia spustit cjene, tako da ćeš upecat za npr. 500kn jeftinije

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Savjet ATi ili nVidia?

Ja mislim da je Nvidia pouzdanija ali ipak imaju paprene cijene, ATI je jeftiniji a i grafičke su jače tako da...

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Savjet ATi ili nVidia?

ATI. Daje više, košta manje. Plus, usput budi rečeno, Atijeve grafičke su pouzdanije od Nvidijinih, utoliko što je u proizvodnji manje škarta (manja šansa da se nešto potkralo). Jedina prednost Nvidie je da je to ipak single GPU kartica, al u životu ti to malo znači, kad te frend vrata do šije u Crysisu Smijeh

Why so serious???

0 0 hvala 0
17 godina
Cika Jova Zmaj kaže...

ATI. Daje više, košta manje. Plus, usput budi rečeno, Atijeve grafičke su pouzdanije od Nvidijinih, utoliko što je u proizvodnji manje škarta (manja šansa da se nešto potkralo). Jedina prednost Nvidie je da je to ipak single GPU kartica, al u životu ti to malo znači, kad te frend vrata do šije u Crysisu Smijeh

točno, premda ako radiš s 3D modelima ti to ne znači previše. Ako imaš novce uzmi Ati-ev FireGL ili neku iz Nvidijine Quadro serije:) U suprotnom moja topla preporuka ti je Ati
...something diabolic
17 godina
neaktivan
Savjet ATi ili nVidia?

Pa ne trebam neku Quadro ili Fire GL karticu tko ih je uopče spomenuo?

Moj stariji brat crta nešto u Google Skec-upu i moja grafa je to radila bez problema(8800GTS 512)

Pa ja dobio svoj komp i uzeo svoju grafu a njemu ostala Ati HD3650 koja je imala dosta problema i znalo mu je sve zablokirat i tako...

Ja ne želim imat takav problem sa grafičkom od 3000kn ili više, pa ismijavat će me!!!

Ja se dosta igram na računalu pa bi mi takva grafa bila isto potrebna

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Savjet ATi ili nVidia?

ATI. Ima DX10.1 podršku koja bi mogla biti dodatna prednost kod igri koje će to podržavati.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Savjet ATi ili nVidia?

Po meni se tu nema sta razmisljat...

Ati 4870 X2 definitivno...

Al ako vec uzimas nVidia kartice i ne volis Ati(sto bi bilo jako glupo)

Uzmi onda radje 9800GX2 nego GTX280 jer je GX2 jaca...

Leadtek WinFast PX8600GTS 256MB GDDR3 AMD Athlon 64 x2 4200+@2.2GHz Abit KN9 nForce 570 Ultra 2x1 GB 800MHz Kingmax Hitachi 250GB 8MB cache SM206BW Logitech MX518

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Savjet ATi ili nVidia?

Uzmi ati hd4870x2

CPU:Athlon 64X2 6000+@3.12GHZ,MEM:1GB PATRIOT@800MHZ X2,VGA:Gecube x1950pro 621/1418,PSU:Fortron blue storm 2 atx2 500w,HDD:400GB WD SATA2,MBO:Asrock Alivedual-eSATA2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Savjet ATi ili nVidia?

a 9800GX2 je brži ali vza jako malo ali ja i slićne cjene 9800gx u autronic-u je 3499 kna a gtx 280 3399 kn u hg spotu

stoga ja ti preporučam da kupiš gtx280 jer ipak to je jedna jezgra koja je samop mrvicu lošija od dvije najbolje jezgre iz prošle generacije kartica a i 280 podržava nove stvari i ima nove tehnologije

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
brezonja kaže...

a 9800GX2 je brži ali vza jako malo ali ja i slićne cjene 9800gx u autronic-u je 3499 kna a gtx 280 3399 kn u hg spotu

stoga ja ti preporučam da kupiš gtx280 jer ipak to je jedna jezgra koja je samop mrvicu lošija od dvije najbolje jezgre iz prošle generacije kartica a i 280 podržava nove stvari i ima nove tehnologije

meni samo nije jasno zasto su neki ljudi tupili kako je gtx 280 najjaca na trzistu
a sad ispada da je vec dvije kartice dobrano bacaju u treci plan
Psssssst Zecovi spavaju 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
protjeran
AA-d00d kaže...

Slažem se da je single GPU u tehničkom smislu bolja solucija, nego u ovome slučaju ATI HD4870x2. Da li je izašla potonja btw? Na jesen ili?Sramim se
Intel Core 2 Quad Q6600 Gigabyte EX38-DS4 DDR2 4GB, 2x2048 Samsung 320Gb SATA II 16Mb Colors-IT L8029-C43 Chieftec Turbo series 850W ATI Radeon Sapphire HD4870 Creative Labs X-Fi Xtr Music
17 godina
neaktivan
angel of fire kaže...
meni samo nije jasno zasto su neki ljudi tupili kako je gtx 280 najjaca na trzistu
a sad ispada da je vec dvije kartice dobrano bacaju u treci plan
 GTX 280 je najjača Single - GPU kartica. 9800GX2 su 2 9800GTX-ice. To stoga nije realna usporedba. Kao što nije realna usporedba ni s 4870X2 jer i ona sadrži 2 4870 čipa. Međutim cijena kaže suprotno...
Core2Duo E4600, Gigabyte P35-DS3R, XFX 8800GT 512MB, 2GB Patriot DDR2 800
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.8.2008 23:49 (intelduo).
17 godina
Savjet ATi ili nVidia?

definitivno ati...performanse slicne cijena jeftinija ...govorim opcenito ali i u ovom slucaju ati

AMD Athlon 64 X2 5600+ AM2 BOX, ATI Radeon HD 2900 Pro 512 MB, Transcent DDR 2 2x2GB, MSI K9N NEO F, WDC 500GB 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. add me xfire-----> leolabin8

0 0 hvala 0
17 godina
Tu nema govora.Definitivno
Radeon iliti ATI.
Viva La Vida
17 godina
protjeran
Savjet ATi ili nVidia?

Uzmi ATi Radeon HD4850.Najisplativija grafička.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Savjet ATi ili nVidia?

Nvidia će spuštat cijenu čim se ATIjeva 4870x2 razmaše na tržištu, a i manje problema je sa single-GPU kartom u raznim aplikacijama (da ne spominjem generalno manje problema glede drivera s Nvidiom nego ATIjem - govorim iz osobnog iskustva).

Generalno ATI je trenutačno 'best buy' (po omjeru uloženo/dobiveno), no Nvidia koja jest nešto skuplja ima stabilnost u većini aplikacija te plug'n'play drivere koji u 99% slućajeva ne zahtjevaju nikakvo tweak-anje za razliku od ATIjevih.

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Dado_ZG78 kaže...

Nvidia će spuštat cijenu čim se ATIjeva 4870x2 razmaše na tržištu, a i manje problema je sa single-GPU kartom u raznim aplikacijama (da ne spominjem generalno manje problema glede drivera s Nvidiom nego ATIjem - govorim iz osobnog iskustva).

Generalno ATI je trenutačno 'best buy' (po omjeru uloženo/dobiveno), no Nvidia koja jest nešto skuplja ima stabilnost u većini aplikacija te plug'n'play drivere koji u 99% slućajeva ne zahtjevaju nikakvo tweak-anje za razliku od ATIjevih.

Plug n play driveri za graficku? Neodlučan
Prvi glas.
AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz GTX 260 896 MB 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz HDD Seagate Barracuda 120 GB+500 GB Windows Vista Ultimate x64 Service Pack 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice