Može li jedna tema 'rasprava o pismenosti.' 🤣
Ovo je rasprava o grafičkim. 😄
Može li jedna tema 'rasprava o pismenosti.' 🤣
Ovo je rasprava o grafičkim. 😄
S obzirom kakva je situacija i kakva će biti narednih godinu/dvije s memorijom/grafickama, pocastio sam se ipak s 9070xt Hellhoundicom.
Ima li netko savjet oko undervolta, kolko, cega?
Isprike ako se vec pisalo o tom modelu.
overclock
stavi memoriju na fast timing i digni na 2700 (toliko svaka ide)....
power limit gurni do kraja na +10%
voltage offset stavi na -50 (to bi trebalo bit 99.99% stabilno)
max frekvenciju offset stavi na -100 (radi veće stabilnosti da ne boosta na 3400Mhz)
nakon toga benčaj i diži memmoriju po 20-ak mhz dook ne dođe do pada perfomansi... onda vrati jedan korak unazad i sa memorijom si gotov....
nakon toga smanjuj voltažu pomalo i dobro istestiraj.....najbolje u samim igrama...... dokud je stabilno.....
kad se to iskristalizira..... probaj još i max offset dignut pa da vidiš do kud boosta.....
ako te zanima više efikasnost.....
sve isto ....samo power limit na -30..... i max frequency offset na -150 do -250......
Pošto čovjek kaže da serija 6xxx izlazi 2027 nema za NVidiu problema.
Zaliha 5070 TI ima taman da se lijepo sve rasprodaju do početka 2027 god. Udarit će cijenama na +20 %, a time će i Amd Radeon podići cijene.
Za one koji se nisu opskrbili grafičkim do kraja 2025, sljedećih nekoliko godina bit će prava muka s cijenama.
Vjerojatno se Nevidiji neće Super modele ni isplatiti baciti na tržište zbog skupoće memorije, a gen. 6xxx izlazi za godinu dana.
Pozdrav,
mozete mi pomoci u vezi Rx9070xt trebam napajanje za tu karticu, 850w modularno da nebude preskupo 100-120 eura. Kuciste je ATX format Midi-tower.
Sada se koristi Corsair Cx650. Gledam ovo hvala puno.lp.
10 godina jamstva
Dali je ovo uredu Corsair RM850e ili sam se.zaletio.
Odmori se u Istini.
Zaletio si se, lošije napajanje (RMe serija je najgora među RM serijom) i uz to duplo manje jamstva (60mj vs 120mj), otkaži narudžbu ako možeš.
Zaletio si se, lošije napajanje (RMe serija je najgora među RM serijom) i uz to duplo manje jamstva (60mj vs 120mj), otkaži narudžbu ako možeš.
Ok, stornirano je, tj poslao sam im email. Narucio sam gore linkano. svako dobro. Thx.
Edit: Kad stiglo FSP Vita 850w doslo je defektno tj moralo je ici na servis, nakon 2-3 dana su odobrili zamjenu. Opis kvara: kratki spoj. Uzeo Corsair RM850e. Corsair ima bolje/ ljepse "pletene" kablove dok kod FSP su obicni. Sve u svemu zadovoljan.
Ok, stornirano je, tj poslao sam im email. Narucio sam gore linkano. svako dobro. Thx.
Pa koliko te dosla ta E verzija ? Tu na otoku (Irska, Engleska) za 120-130 € nabavis 850x (ova zadnja verzija), a tu su cijene vise nego na kontinentu i to ne bas za malo.
EDIT : Aham sada vidim. Nevjerojatno...
Kaj to je sa fejk frejmovima za 1500 eura 😂
Samo se ti tješi i plači u mraku jer ti fali pola grafickih opcija
i nemoj paliti fsr jer ce ti se slika pogoršati za barem 3 dioptrije
A ti igraj sa input lagom od 200 ms za 1500 eura 😂 fejk frejm kartica, softverska a ne hardverska lol
Što taj graf predstavlja Boris? Pa nije RTX5070Ti bolja od RTX 4090 ni u kojem scenariju??? Taj graf ili je netko nacrtao bezveze ili je totalno krivo upisivao rezultate.
Ha ha to je graf od Kožnatog, RTX 5070 bolja od RTX 4090 24 gb 
To je kožnati promo materijal ha ha ha
da je trebalo X12 fejk frem gen bilo bi toliko, samo da zadovolje promo slajdove i naplate virtualnu kartcu 
Da, i ja sam to vidio, ali nisam htio komentirati jer je vjerojatno zabuna. 
Jedni su x2 a jedni su x4, nema zabune
...možda i x6 
A opet, nekima je i prazna kutija od 5090 dovoljna da budu sretni ko mala djeca
Eno ga prodaje svoju 5070ti, izgleda da prelazi na 9070xt i još će mu ostat 300e, opametio se mali izgleda 
Sine , kada si kupio Gigabyte RTX 5090 Gaming OC 32G a nisi zvao taju da popijemo nešto za njeno zdravlje. 
hehehhee