Problems novom grafičkom

poruka: 25
|
čitano: 3.024
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Problem s novom grafičkom

zapravo grafička baš nije nova, stara je 4 miseca al taj problem imam od kad sam je kupio.

nosio sam je odma na servis al su mi rekli da je ispravna i morao sam platiti još oko 150 kn jer sam im donio ispravnu grafičku reklamirati. mislio sam da su možda u pravu i da je problem možda u nekoj drugoj komponenti u kompu al sad sam kupio novi procesor i matičnu (ostala je samo stara RAM memorija) i opet imam isti problem.

ugl problem je u tome što mi se pojavljuju neke smetnje na monitoru. Snimio sam s mobitelom pa kvaliteta nije baš najbolja al se vidi

(od 35 sekunde se vide smetnje, i na videu se baš ne vide najbolje, meni to dosta gore izgleda na kompu).

Smetnje se pojavljivaju samo na desktopu i to kad se neka animacija vrti il nešto slično (windows areo), u igicama radi normalno.

Problem nije u monitoru jer sam isprobao s drugim i ista stvar se događa.

Sad kako njih u servisu uvjeriti da nešto nije u redu s grafičkom da mi opet nebi naplatili 150 kn? I jeli moguće da je problem u staroj RAM memoriji?

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.11.2010 17:58 (bradonja_85).

0 0 hvala 0
15 godina
Problems novom grafičkom

snimi i posalji im to s grafom i kaze da nij do monitora... mozda grafa ima neku tvornicku gresku ali probaj za svaki slucaj nanovo drivere stavit

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Problems novom grafičkom

driveri su novi i windowsi su friško instalirani, nije do toga.

i zadnji put kad sam je nosio na servis rekao sam im da nije do mog kompa, da san isprobao na drugom (nisan to napravija al oni to nisu znali {#}) i da su bili isti problemi al su se oni opet držali svoje priče tj da je s grafičkom sve u redu...tako me strah da mi opet nebi isto napravili, naplatili 150 kn i vratili mi neispravnu karticu. moram ih nekako uvjerit da je pokvarena.

mogu li ja njih natirati da oni pred mnom stave karticu u svoj komp jer zadnji put mi to nisu htjeli napraviti?

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.11.2010 18:42 (bradonja_85).
14 godina
neaktivan
Problems novom grafičkom

Imao sam i ja probleme sa grafickom koju sam kupio prije 12 mjeseci,sve sam uredno instalirao graficku ubacio i td,ali na monitoru mi se pojavljivale smetnje kao na TW kad je slika losa mozda znate na sto mislim ono kao "riža".

Ali nakon nekog vremena primjetim da su mi herzi na grafickoj bili prejaki za monitora i kada sam ih smanjio sve je nestalo.

I do danas uredno sve radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Problems novom grafičkom

Koje napajanje imaš? Meni to izgledao kao nekakvi poremećaji koje mogu izazvati oscilacije napona...

Ako sumnjaš na RAM, provjeri ram programom Memtest86+.

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

napajenje je NEON ATX PX-400. ne sumljam ja na RAM-e samo me zanima dali oni mogu izazvati takav problem, al ću ih testirat za svaki slučaj. i postoji li kakav program da testiram napajanje?

17 godina
bradonja_85 kaže...

napajenje je NEON ATX PX-400. ne sumljam ja na RAM-e samo me zanima dali oni mogu izazvati takav problem, al ću ih testirat za svaki slučaj. i postoji li kakav program da testiram napajanje?

Oprosti na izrazu, napajanje ti je lako smeće. Neću reći teško jer su kvalitetna napajanja uglavnom nekoliko puta teža od nekvalitetnih.

Teško je reći pravi li ono problem ili ne, no moja preporuka je da ga svakako treba zamijeniti (pogotovo ako je starije).

Napone možeš provjeriti programima tipa Everest, Speedfan, Specy ili nekim alatom proizvođača matične (iako je najbolje voltmetrom ili nekim unimerom).

Programa za testiranje napajanja ima jako malo, npr OCCT ima dio za testiranje napajanja no to ti može izazvati kvar na napajanju a time i štetu (po napajanje ili čak i ostale komponente).

Na nekvalitetna napajanja nikome ne preporučam da pokreće nešto za testiranje napajanja...

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
15 godina

ma svejstan san da je loše napajanje...probao sam da sve isključim osim potrebnih stvari da bi komp radio i opet bi bio isti problem.

nemam sad novaca da minjan napajanje, u ova 4 miseca sam kupio grafičku, matičnu i procesor tako da jednostavno ne mogu sad kupit još napajanje.

evo naponi s everestom ako išta pomaže da mi rečeš jeli u njemu problem

EDIT:

šta je ovaj aux napon?

on jedini varira i zna koji put nestati kad refresham everest

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.11.2010 19:08 (bradonja_85).
17 godina
Problems novom grafičkom

Naponi su svi malo preko željenih vrijednosti, no u granicama normale. Pretpostavljam da to nije pod opterečenjem.

Provjeri napone dok je računalo opterečeno (recimo u nekoj zahtjevnijoj igri ili dok se vrti FurMark npr).

Jedino što je tu čudno je napon na Vbat. To je napon baterije biosa. On treba biti oko 3.3V.

No ploča je nova pa mislim da ti to nije dobro očitano.

Za svaki slučaj s AsRockove stranice skini program AsRock OC Tuner i u njemu pogledaj napone, tamo mora biti točno.

Događa li se isti problem i s integriranom grafičkom?

Jednostavno ugasi komp, izvadi HD 4670, spoji monitor na integrirku i upali komp.

Ako bude problem i s integriranom grafom, onda sigurno nije do grafičke.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

probao sam s integriranom i onda nema nikakvih smetnji, sad ću skiniti AsRock OC Tuner pa ću provjeriti napone kad vratim HD4670.

al ako je napon problem zar nebi u igricama štekalo? meni igre sve odlično rade...baš sam jučer instalirao star wars the force unleashed i radi mi odlično.

idem sad vratit hd4670 pa stavim napone kad provjerim

17 godina
Problems novom grafičkom

Kad staviš HD 4670, pokreni FurMark Stability test u fullscreen modu i vrti ga najmanje 15ak minuta (možda i pola sata, ako ne i više).

Prati temperature grafičke i gledaju u sliku da vidiš jel se javljaju kakve anomalije (lomovi, artifakti, smetnje,...).

Ako grafa ima probleme, tako ćeš najlakše uočiti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

15 min sam gledao i nikakve anomalije mi se nisu pojavile na ekranu...temp nije išla priko 59 a napone sam gledao s everestom jer nisam uspio naći AsRock OC Tuner za moju matičnu.

17 godina
Problems novom grafičkom

Koji je monitor, koju rezoluciju koristiš i na koliko ti je oistavljeno osvježavanje monitora?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

monitor je Benq FP 91 GX, 1280x1024, 70 Hz. Probao sam minjanje frekvencije i rezolucije al uvik isto.

Probao sam i s cimerovim monitorom i identične smetnje mi se pojavljuju.

17 godina
Problems novom grafičkom

Da pogodim, i cimerov monitor je LCD?

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.11.2010 20:41 (191x7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

da, i to stariji od mog {#}

i onda u čemu bi mogao biti problem, grafičkoj, napajanju, monitoru il nečemu četvrtom? i kako da ih u servisu uvjerin da je grafička ako je ona u pitanju?

17 godina
Problems novom grafičkom

Reci mi, otkud ti ideja da na LCD monitoru forsiraš refresh rate koji oni ne podržavaju?

Tako oštečuješ monitor (vjerojatno do nepopravljivosti), a vrlo vjerojatno i grafu.

Večina LCD monitora (osim nekih posebnih, skupih, kao i onih za 3D prikaz) radi na 60 Hz osvježenju i to ne smiješ stavljati više.

Stavi 60 Hz, nikakvih 70, 75, 500 (lol) i onda gledaj. Ako se problem nastavi, spoji cimerov monitor. Isto 60 Hz.

Kladim se da neće biti problem vidljiv na cimerovom monitoru, a ako na tvom bude dok na njegovom nema - čestitam, strgao si monitor.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

a zašto mi onda na integriranoj nije bilo problema ako sam sjeba monitor...idem probat s njegovim na 60 Hz pa ćemo vidit šta će biti.

EDIT:

i s njegovim monitorom na 60 Hz isti problem

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.11.2010 21:23 (bradonja_85).
17 godina
Problems novom grafičkom

Onda ti je forsiranje 70 Hz na monitoru koji može max 60Hz oštetilo grafu. Vrlo vjerojatno je tako.

Probaj svoju grafu u cimerov komp, ako su i tamo problemi - grafa je.

Ako tvoja 4670 u cimerovom kompu bude radila kak spada, probaj neku drugu grafu u svoj...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

njegov je komp stari, agp utor, ne mogu u njegov stavit.

al problem se javija od prvog dana od kad san kupija grafičku...mislin da čak nisan stavija odma na 70 Hz refresh rate tako da nevirujen da je u tome problem.

sutra je nosim kod prijatelja s dobrim napajanjem pa ćemo vidit u čemu je problem

17 godina
bradonja_85 kaže...

sutra je nosim kod prijatelja s dobrim napajanjem pa ćemo vidit u čemu je problem

Učini tako pa javi kako je prošlo.

15 godina
Problems novom grafičkom

to sto se tice da otide lcd u kur... to ode jedan kodnenzator i jedan chip frend non stop iam na 70hz monitor i zna mu otici svako toliko to zamjeni i opet radi i 4350 vec radi tako vise od godinu dana... to je prvo.. :D

drugo... odneses im sve u servis i kazes im da ti pokrenu pred tvojim ocima..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

zadnji put sam im govorio da je stave u komp pred mojim očima pa nisu tili, al ako se došao sam pred zatvaranje pa vjerojatno zbog toga nisu tili.

a ovo za frekvencije nevirujen da sam s tim spalio monitor jer radi na integriranoj grafici skroz normalno. sutra ću je odnit kod prijatelja isprobat pa ćemo vidit šta dalje...

16 godina
uglavnom svi sxga lcd monitori rade na 75hz.
WHAZAAAAAAAAAAAP!!!!!!!
17 godina
8ax kaže...
uglavnom svi sxga lcd monitori rade na 75hz.

Ne znam otkud ti ta glupost. CRT uglavnom da, LCD uglavnom ne.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice