Problem sa Sapphire AMD RADEON HD 6790

poruka: 73
|
čitano: 10.981
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav svima...Imam problem zadnjih pola godine(mozda i vise) sa gasenjem racunara... Na pocetku sam mislio da je problem u procesoru jer se mnogo grejao, sve dok nedavno nisam odneo komp kod nekog servisera i on mi stavio drugi procesor u zamenu za moj(sa nekom malom doplatom) ali ne bitno.. Sve u svemu kad sam dosao kuci komp je opet poceo da radi sve isto sto i pre nego sto je odnesen na servis.. A problem je taj sto kad hocu da udjem u neku igricu , cim krene igra monitor se gasi kao da je komp iskljucen a kuciste pocne neverovatno da zuji(mislim da je rec o kulerima,da pocnu jace da rade) i nista se ne desava dok ga ne restartujem i dok se sistem ponovo ne podigne...Isto to mi se desava kad hocu npr da gledam neki snimak na You-Tube-u u full scren-u... Monitor se odjednom ugasi a komp se cuje bukvalno kao neki manji usisivac :) I ne znam vise sta da radim, ako neko zna u cemu je problem ili je imao slican pomozite mi , jer ako ga ne resim na kraju cu prodati nekom graficku a to najmanje zelim :/ Hvala unapred!

Boki91

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Problem sa Sapphire AMD RADEON HD 6790
Boki91 kaže...

Pozdrav svima...Imam problem zadnjih pola godine(mozda i vise) sa gasenjem racunara... Na pocetku sam mislio da je problem u procesoru jer se mnogo grejao, sve dok nedavno nisam odneo komp kod nekog servisera i on mi stavio drugi procesor u zamenu za moj(sa nekom malom doplatom) ali ne bitno.. Sve u svemu kad sam dosao kuci komp je opet poceo da radi sve isto sto i pre nego sto je odnesen na servis.. A problem je taj sto kad hocu da udjem u neku igricu , cim krene igra monitor se gasi kao da je komp iskljucen a kuciste pocne neverovatno da zuji(mislim da je rec o kulerima,da pocnu jace da rade) i nista se ne desava dok ga ne restartujem i dok se sistem ponovo ne podigne...Isto to mi se desava kad hocu npr da gledam neki snimak na You-Tube-u u full scren-u... Monitor se odjednom ugasi a komp se cuje bukvalno kao neki manji usisivac :) I ne znam vise sta da radim, ako neko zna u cemu je problem ili je imao slican pomozite mi , jer ako ga ne resim na kraju cu prodati nekom graficku a to najmanje zelim :/ Hvala unapred!

ja mislim da je stvar u grafickoj... daj temperature pa cemo bit pametniji.

It's not who u are, it's who u know.
13 godina
neaktivan

kako da vidim temperature ?

Boki91
13 godina
neaktivan

Snasao sam se... 

http://ultraphoto.org/images/qtj3nu7qh6y4pe6ddb4w.gif  to je od graficke... 

Boki91

0 0 hvala 0
13 godina

Te temp su ok skroz,ali mozda bi bilo bolje da das temperature kad je graficka opterecena.Tako bi nam mozda neke stari bile jasnije...ili se bas svaki put ugasi monitor pri i najmanjem opterecenju?

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.6.2013 3:09 (error_666).
13 godina
neaktivan

To ne mogu da izvedem jer cim se optereti komp se ugasi :(

Boki91
14 godina
Boki91 kaže...

Snasao sam se... 

http://ultraphoto.org/images/qtj3nu7qh6y4pe6ddb4w.gif  to je od graficke... 

Pokreni igru ili nesto sto zahtjeva rad graficke, i onda napravi screenshot ( nakon par minuta rada) s misem na najvecu stepenicu od GPU temp. Tako cemo vidit tepmperature kad je pod loadom.

13 godina

Uhh,,, to je vec alarmantno...jesi probavao neke druge drivere?I koji su sad instalirani?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ovo je jedino sto mogu... Startovao sam igricu i ostavio je u meniu , nisam je pokrenuo jer da sam stisnuo start ugasio bi se... http://ultraphoto.org/images/v4yqh1bm0utsnr7bjx0u.gif  velika je razlika u temp s obzirom da je igrica samo startovana...

Boki91

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
error_666 kaže...

Uhh,,, to je vec alarmantno...jesi probavao neke druge drivere?I koji su sad instalirani?

Imam najnovije drajvere , sa AMD-ovog sajta... I vodim racuna da uvek budu novi instalirani...

Boki91
13 godina

To mi zvuci da je graficka otisla u mp3...Nezz,jedino da probas s nekim novijim driverima.ako i dalje bude isto,otisla je graficka,a ni ploca nije iskljucena.Sreo sam se s slicnom sitacijom prije par god. Isto,monitor se ne pali,centralna radi jednom je bila graficka,drugi put ploca.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.6.2013 3:26 (error_666).
13 godina
neaktivan
error_666 kaže...

To mi zvuci da je graficka otisla u mp3...Nezz,jedino da probas s nekim novijim driverima.ako i dalje bude isto,otisla je graficka,a ni ploca nije iskljucena.Sreo sam se s slicnom sitacijom prije par god. Isto,monitor se ne pali,centralna radi jednom je bila graficka,drugi put ploca.

nznm... ploca nije , menjao sam je pre 2 meseca zajedno sa procesorom...

Boki91
14 godina
Boki91 kaže...
error_666 kaže...

Promjeni pastu na grafickoj.

13 godina
neaktivan
Zajeb kaže...
Boki91 kaže...
error_666 kaže...

Promjeni pastu na grafickoj.

To ne znam da uradim ali bi mogao da nadjem nekoga ko to zna... Mada ja prvi put cujem sad da postoji pasta za graf... znam da ima za procesor a za graf nisam znao... i malopre sam slikao telefonom graf i vidi se iznutra da ima prasine dosta... mozda je i to "gusi"...

Boki91
13 godina

Najbolje ,otidji nekom frendu,grafu pod ruku ,pokrenes neku igru i tako ces znati sve.Ako se desi ista stvar,sve jasno ko dan....

EDIT: Moze biti,ako ima puno prasine,ali ako je gasi iste sekunde cim pokrenes nesto,to je sumnjivo.Jer ne moze temp u sek. skocit na neke kriticne cifre.Dobro ti to ispusi,ocisti pci-e slot i probaj ili kao sto sam rekao vec ,do frenda.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.6.2013 3:37 (error_666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Moguce je do prasine , no probaj i izvadit svoju grafu , odnesi kod kolege pa isprobaj kod njega youtube/igre, da utvrdis dali je grafa kriva ili ne

error bas si me prestigo :D

[url=http://valid.canardpc.com/2818576][img]http://valid.canardpc.com/cache/banner/2818576.png[/img][/url]
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.6.2013 3:33 (g3arv8).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

probacu prvo da je ocistim celu od prasine pa cu da je vratim... ako bude isto odnecu je kod nekog ortaka.. ako se i njemu bude to desilo ode ona u zaborav :(

Boki91
13 godina

Sretno....

13 godina
neaktivan
error_666 kaže...

Sretno....

Hvala :) I ostalima takodje..:)

Boki91
17 godina
neaktivan

Jesi probao testirat napajanje? Možda se gasi jer ti je napajanje preslabo da gura grafičku u igricama.. Nemre bit do grafičke, mislim naravno da može, ali nekako nebih rekao.

“Why is marijuana against the law? It grows naturally upon our planet. Doesn’t the idea of making nature against the law seem to you a bit.. unnatural?” ― Bill Hicks

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Probaj staviti jače napajane, ja sam imao takav problem tako da sad imam dva napajanja od kojih je jedno samo za grafičku, imam saphire 5770.
Posudi od nekoga, nemoj ga odma kupovati!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Sad sam tek video da mi garancija vazi do oktobra meseca :)) Sutra zovem servis njihov pa neka se oni njakaju oko nje... Ja sam dosta zivaca izgubio dok mi se gasio racunar 10x dnevno...

Boki91
13 godina
neaktivan

Neće ti se priznat garancija ako je grafička kupljena zasebno, a nemaju šta oko nje servisirat ako je problem u napajanju

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
IBER kaže...

Neće ti se priznat garancija ako je grafička kupljena zasebno, a nemaju šta oko nje servisirat ako je problem u napajanju

Imam covece garanti list za nju , moraju da priznaju kad imam papir sa pecatom i datumom... To nje je,ubedjen sam. Ali jos cu da vidim , da budem siguran da je do nje...

Boki91
13 godina

Moze biti,ne znam koje napajanje ima,ali kaze da mu se ista stvar desava i s youtubeom...mislim da ne moze toliko slabo napajanje biti da ne moze gurat youtube

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.6.2013 4:10 (error_666).
13 godina
neaktivan

A za joutube me... ali znam za igre jer sam i sam tih problema imao i riješio ih s drugim napajanjem, ako proba otkopčat napajanje od grafičke i upaliti kompjuter, primjetit će da mu se fan vrti na 100% tako sam ja i shvatio što mi radi problem preko gpu fan-a

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Daj autor teme napiši svoju konfiguraciju ovdje u detalje, jer ovako nema smisla. Nema šanse da ti pomognemo jer jednostavno neznamo ništa, pokazao si nam samo temp grafičke, treba još..

“Why is marijuana against the law? It grows naturally upon our planet. Doesn’t the idea of making nature against the law seem to you a bit.. unnatural?” ― Bill Hicks

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Procesor : Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.20GHz, 3211 MHz

Napajanje : 520W
Memorija : 2GB DDR2
Boki91
13 godina
neaktivan
Boki91 kaže...

Procesor : Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.20GHz, 3211 MHz

Procesor : Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.20GHz, 3211 Mhz
Maticna ploca : Intel Lakeport-G i945G
Hard disk : 200 GB 

Boki91
17 godina
neaktivan
Boki91 kaže...
Boki91 kaže...

Ovo ćeš morat detaljnije jer to je ono što ti radi probleme vjerojatno. hah

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice