Kao sto i sam naslov govori pregrijavam mi se graficka. Imam Sapphire ATI Radeon HD4850 512mb i nakon nekog vremena od 30-60 minuta igranja komp se restarta. Kad upalim komp grafa je vec na 70-80 stupnjeva a dok igram je 110-120 i onda se restarta. To mi se prvi put deslilo jucer bezrazloga.Fan sam pojacao na 100% ali ni to ne pomaze.
Pregrijavanje graficke
- poruka: 21
- |
- čitano: 3.998
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
da izbjegnes pregrijavanje graficke kartice moras napraviti promaju..kako...tako da stavis dodaten ventilatore...jedan sa prednje strane kucista koji uvlaci zrak, a jedan na zadnju stranu kucista koji ispuhuje zrak..
a najlaksi nacin ti je da skines bocnu stranicu...
da izbjegnes pregrijavanje graficke kartice moras napraviti promaju..kako...tako da stavis dodaten ventilatore...jedan sa prednje strane kucista koji uvlaci zrak, a jedan na zadnju stranu kucista koji ispuhuje zrak..
a najlaksi nacin ti je da skines bocnu stranicu...
to nije najlaski nacin obzirom da onda nema protoka zraka i upitno je koliko bi sad (po ljetu) uspio sta napravit, a da ne govorim o prasini koja ce se nakupit kroz dan- dva.
najbolje je da probas sredit protok zraka u kucistu, mozda ocistit cooler graficke kartice od prasine i/ili stavit novu termalnu pastu, ako nista ne pomogne mozes i stavit neki aftermarket cooler.
Znaci na kucistu vec imam prednji, zadnji i bocni vetilator, a sto se tice ciscenja i tih stvari nis nesmijem jer je komp pod garancijom i ima one debilne naljepnice tako da nesmije otvarat kuciste.
Znaci na kucistu vec imam prednji, zadnji i bocni vetilator, a sto se tice ciscenja i tih stvari nis nesmijem jer je komp pod garancijom i ima one debilne naljepnice tako da nesmije otvarat kuciste.
zato ti se i pregrijava jer je vec pun prasine...
jel ti grafa referentna ili nereferentna? ja imam nereferentnu i ne zagrijava se bas toliko, a i poznato je da se 4850 puno zagrijava pod opterecenjem (80-88 stupnjeva)
jel ti grafa referentna ili nereferentna? ja imam nereferentnu i ne zagrijava se bas toliko, a i poznato je da se 4850 puno zagrijava pod opterecenjem (80-88 stupnjeva)
Ja imam isti modeli ko i ti... I da, grafulja se grije. Na deafultnim clockovima temp. mi u loadu iznosi 76 C,
a kad ju kloknem onda je to čak 85 C.
Moj savjet ti je da to nosiš u servis... Nesmiješ otvarat kućište, inače gubiš garanciju.
Problem je u tome, ako ti i odeš u servis, pitanje kad ćeš dobit natrag komp...
pa ako je pod garancijom odvezi ga na servis i nek ti oni to poprave
A vjerovatnio cu ga odnijet, ali ovi u vemilu su debili komp ce doc mozda za 4-5 dana ako je samo prasina, a ako ne onda ce mi uvalit neku drugu graficku. Ista stvar mi je bila sa napajanjem i dvd romom i hardom. Odnosno sve je to riklo i umjesto istih komponenta ja sma dobio drugcije, mislim briga mene za dvd rom isti su svi ali napajanje imam OCZ power supply GameXStream 600W a oni mi sad dali chieftec 500W.
prvo pozdrav svima. nov sam na forumu. prije sam čitao po forumu puno al nikad nisam nista komentirao al dok vidim da se nekome nekaj pregrijava moram intervenirati jer se kolko-tolko bavim hlađenjima i drugima slažem tak da..... moja preporuka je da režeš stranicu postaviš metalnu mrežu (ne gustu, kvadratići otprilike 1 cm) na nju i u razini grafičke zašarafiš 2 ventilatora 12cm jedan kraj drugog. al ak imas garanciju i nesmijes nista sa kucistem raditi onda neznam.
prvo pozdrav svima. nov sam na forumu. prije sam čitao po forumu puno al nikad nisam nista komentirao al dok vidim da se nekome nekaj pregrijava moram intervenirati jer se kolko-tolko bavim hlađenjima i drugima slažem tak da..... moja preporuka je da režeš stranicu postaviš metalnu mrežu (ne gustu, kvadratići otprilike 1 cm) na nju i u razini grafičke zašarafiš 2 ventilatora 12cm jedan kraj drugog. al ak imas garanciju i nesmijes nista sa kucistem raditi onda neznam.
nov na forumu?? 3 mjeseca si na njemu pajdo moj, a ja 2,,,sta bi onda ja trebao rec...da sam i ja nov?? ne bi reko...al dobro...pozz
to sam napisal zato jer mi je to prvi komentar, prije sam se registriral samo radi predaje oglasa
to sam napisal zato jer mi je to prvi komentar, prije sam se registriral samo radi predaje oglasa
sve ok...ajd dobrodosao na BUG forum!
ova grafa je poznata po tome što se zagrijava. ja imam mat. ploču za crosfire i htjeo sam kupiti dvije 4850 ali sam se predomislio bas radi ovoga problema .
sada imam 9800 gtx i radi bez problema, a temp. ne prelazi nikada preko 70 stepeni
ova grafa je poznata po tome što se zagrijava. ja imam mat. ploču za crosfire i htjeo sam kupiti dvije 4850 ali sam se predomislio bas radi ovoga problema .
sada imam 9800 gtx i radi bez problema, a temp. ne prelazi nikada preko 70 stepeni
haha lol ja sam imao hd4850 najjeftiniju od club 3d i nije isla iznad 60c a dok nije full bila je na 38 c ....neznam kaj vi radite sa tim grafama da su vam takve temp.
sad imam hd4670 i ne prelazi 50c
Pa gle da ja skidam filmove slusam muziku i meni bi graficka bila na 30C ali ako igras onda je normalno da gori!
Da ne otvaram novu temu samo me zanima ako neko moze pomoc jer mi kad snimam video u igri sa frapsom ili xfire ili bilo cim video nema zvuk!?
Da ne otvaram novu temu samo me zanima ako neko moze pomoc jer mi kad snimam video u igri sa frapsom ili xfire ili bilo cim video nema zvuk!?
za fraps ne znam al za xfire moras u opcijama stavit kvacicu na record sound (tools>options>video>record sound)
Ma sve mi je to namjesteno nego ja mislim da je problem u Relateku jer u njemo nes treba namjestit samo ja neznam sta, jer meni ne snima zvuk uopce s bilo kojim programom!!??
Zar nitko nemoze pomoc?!
Ja nisam ni 1 mj a otvorio 5 tema vec, hahah