Nvidia GTX 600 (Kepler) Info

poruka: 3.446
|
čitano: 604.186
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Nvidia GTX 600 (Kepler) Info
Leopard_st kaže...
M4X kaže...

nvidia se može pozdravit sa ovom serijom,amd je opet u ofenzivi

leopard je fan nvidie pa je svejedno prešao na amd jedino ako proda

Mala sansa da cu prelaziti na Keplera (pogotovo sad na ovoga sto u Aprilu stize), najvjerovatnije ce za nekih mjesec dana biti jos jedna HD 7950 za CFX i to je to.

Ti biš sa hd 7950 prelazio na keplera,a kupio si gafu prije mjesec dana soryy ali to moraš stvarno bit idiot da napraviš osim ako nemaš primanja veća od 6000 kuna

pa se možeš razbacivat parama.

13 godina
neaktivan
floks kaže...
Leopard_st kaže...
M4X kaže...

Mala sansa da cu prelaziti na Keplera (pogotovo sad na ovoga sto u Aprilu stize), najvjerovatnije ce za nekih mjesec dana biti jos jedna HD 7950 za CFX i to je to.

Ti biš sa hd 7950 prelazio na keplera,a kupio si gafu prije mjesec dana soryy ali to moraš stvarno bit idiot da napraviš osim ako nemašprimanja veća od 6000 kuna

OT: ako su podaci točni o njegovim godinama, još je školarac, a ovako bi se on razbacivao novcima {#}

bez uvrede leopard, ali nemoj biti razmažen u ovakvom stanju države

spominješ CFX ? Ako mi navedeš 5 razloga zašto se isplati, potpuno ću te podržati

15 godina
Što vas briga što čovjek radi sa SVOJIM parama? to mi nikad nije bilo jasno,kupit će što njega volja i bok.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.3.2012 0:46 (antimadridista).
Moj PC  
9 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
antimadridista kaže...
Što vas briga što čovjek radi sa SVOJIM parama? to mi nikad nije bilo jasno,kupit će što njega volja i bok.

Ma kupio bi ja i hd 7990 ali mislim kupit hd 7950 pa za 2 mjeseca na keplera je blesavo a još pogotovo ako je školarac i muzi pare od roditelja....

Znam šta govorim jer sam i ja bio donekle takav kad sam ušao u taj svjet ali sam se opametio a imam frendova koji su završili tako da svaku kunu utroše

u novi hardver samo radi novih brojeva i takvi više nisu normalni već potpuno izgube kontrolu nad životom.

14 godina
neaktivan
M4X kaže...

moja 7950 je kao stock 7970,tako je računam jer se bez problema oc-a

onda ja imam 580,fino{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.3.2012 2:47 (Blade Runner31).
14 godina
neaktivan
floks kaže...
Leopard_st kaže...
M4X kaže...

Ti biš sa hd 7950 prelazio na keplera,a kupio si gafu prije mjesec dana soryy ali to moraš stvarno bit idiot da napraviš osim ako nemaš primanja veća od 6000 kuna

Pa zato i govorim da je mala sansa, skoro nikakva, a CFX ce biti tu jer planiram ici ne Eyefinity.

13 godina
neaktivan

@Leopard_st Koliko god kepler bio dobar, ti ces imat najmanje 60% bolje performanse da opalis si jos jednu 7950 nego da ides na 680.

Support the software developers. If you like their products buy them !
14 godina
neaktivan
Blade Runner31 kaže...
M4X kaže...

moja 7950 je kao stock 7970,tako je računam jer se bez problema oc-a

onda ja imam 580,fino{#}

Na oko odprilike 840 mhz ces se izravnat sa stock GTX 580.

17 godina
odjavljen
DariusXX kaže...
floks kaže...

OT: ako su podaci točni o njegovim godinama, još je školarac, a ovako bi se on razbacivao novcima {#}

spominješ CFX ? Ako mi navedeš 5 razloga zašto se isplati, potpuno ću te podržati

CFX  7950 je prava stvar,kako se nebi isplatila u BF3 i ostalim zahtjevnim stvarima,meni je jedna 7950 preslaba za ultra na 1920*1200,da imam 10 fps više bilo bi poželjno,tj da mi je minimalni fps barem 40

inače leopard hoćeš moć zagurat još jednu 7950,asus 7950 dc II je triple slot

16 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

Na oko odprilike 840 mhz ces se izravnat sa stock GTX 580.

Onda ja imam GTX 580 OC hehe :D

Udjite u Classified Crew ako imate para za to inace ih bacate vozeci se puni kesa u FIATU a imate za 20 Mercedesa. -Vlada011
15 godina
neaktivan

GK104 will be 680.

Seeing some benchmarks show 7970 in the lead, mostly in tessellated situations there, other "normal" synthetic 3D benchmarks and gaming benchmarks show 680 faster. Driver advancements still happening as well for 680.

by Kyle Bennett

Moj PC  
0 0 hvala 8
13 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

GK104 will be 680.

Seeing some benchmarks show 7970 in the lead, mostly in tessellated situations there, other "normal" synthetic 3D benchmarks and gaming benchmarks show 680 faster. Driver advancements still happening as well for 680.

by Kyle Bennett

Ako budu nizi sa cijenom od 7950/70  to ce biti no-brainer, ali nije mi jasno kakve ce oznake imati GK 110 onda? GTX 680 Ti, GTX 685, 695 6GB Vladafajd? 

14 godina
neaktivan
sharxtreme kaže...
ATiGamer kaže...

GK104 will be 680.

by Kyle Bennett

Ako budu nizi sa cijenom od 7950/70  to ce biti no-brainer, ali nije mi jasno kakve ce oznake imati GK 110 onda? GTX 680 Ti, GTX 685, 695 6GB Vladafajd

{#}

Ja sam ozbiljan, rijetko kad se zafrkavam, nikad nisam sarkastičan a kamoli ciničan, pismen sam jako, a zgodan sam za nepovjerovat. Neodobravam konzumaciju alkohola i nemoralno ponašanje.
14 godina
neaktivan
M4X kaže...
DariusXX kaže...
floks kaže...

CFX  7950 je prava stvar,kako se nebi isplatila u BF3 i ostalim zahtjevnim stvarima,meni je jedna 7950 preslaba za ultra na 1920*1200,da imam 10 fps više bilo bi poželjno,tj da mi je minimalni fps barem 40

inače leopard hoćeš moć zagurat još jednu 7950,asus 7950 dc II je triple slot

Na RE III mogu stati 4 dual slot grafe, a i HAFX ima 9 slotova, ali opet se malo bojim da gornju ne blokiram, vidit cu jos.

17 godina
odjavljen

HA HA

Sit down before you read this one, we will wait for a second while you do. OK, now, where to begin other than the obvious....

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
M4X kaže...

HA HA

Sit down before you read this one, we will wait for a second while you do. OK, now, where to begin other than the obvious....

Znaci i nVidia i AMD su pogodjeni. Samo, AMD vec ima zaliha. Interesantno da je proizvodnja prekinuta prije tri tjedna  a nitko ni glasa, hm.

13 godina
neaktivan

Dva zaredom, ali evo ekipa je izracunala kako bi se specifikacije GK 104 prenijele u stvarnost

A report by 3DCenter.org, which takes into account the specifications of NVIDIA's GK104 GPU, based on clock-speed and specs. leak estimated its shader compute power to be 17% higher than that of AMD's Tahiti in its Radeon HD 7970 avatar (4.46 TFLOPs single-precision floating point). Based on the said specifications, the report also hypothesized things such as memory bandwidth, ROP performance, and texture performance; and compared it to those of the Radeon HD 7970 and Radeon HD 7950.

http://www.3dcenter.org/news/geforce-gtx-680-auf-gk104-basis-mit-43-teraflops-rechenleistung

Moj PC  
0 0 hvala 3
15 godina
neaktivan

http://www.techpowerup.com/161972/GeForce-GTX-680-Features-Speed-Boost-Arrives-This-Month-etc.-etc..html

Ukratko:

-Kepler će imati turbo boost, ubrzavat će se taktovi jezgre ovisno o opterećenju.

-GTX680 je sporija od HD7970 u 3DMark 11, ali desetak posto brža u BF3, više manje očekivano jer je i GTX580

dosta blizu HD7970 u BF3

-launch ide ovaj mjesec, dostupnost u malim količinama

-mid-range GK107 pojavit će se idući mjesec

-dual GK104 dolazi u maju

-GK110 imat će 2304 CUDA jezgri al to dolazi kasnije i klat će se sa HD8xxx serijom

Moj PC  
6 0 hvala 7
13 godina
neaktivan
M4X kaže...

HA HA

ako je to istina kako to da ovaj ili iduci tjedan AMD  lansira HD 78xx??

Xc
15 godina
neaktivan
MrXleader kaže...

ako je to istina kako to da ovaj ili iduci tjedan AMD  lansira HD 78xx??

Pa lansirao je u ponedjeljak

HD7800 očito nisu rađene u TSMC-u, postao sam u HD7xxx temi

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/amd-radeon-hd-7000/97140.aspx?page=81&jumpto=2727626&sort=asc&view=flat

Na čipu nema "Taiwana"

TSMC = Taiwan Semiconductor Manufacturing Company

17 godina
odjavljen
ATiGamer kaže...

http://www.techpowerup.com/161972/GeForce-GTX-680-Features-Speed-Boost-Arrives-This-Month-etc.-etc..html

Ukratko:

-Kepler će imati turbo boost, ubrzavat će se taktovi jezgre ovisno o opterećenju.

-GTX680 je sporija od HD7970 u 3DMark 11, ali desetak posto brža u BF3, više manje očekivano jer je i GTX580

dosta blizu HD7970 u BF3

-GK110 imat će 2304 CUDA jezgri al to dolazi kasnije i klat će se sa HD8xxx serijom

čekaj onda je gtx 680 high end kao gtx 580?

gk 110 dolazi kad i hd 8000,to onda znači 2013 godine? neće amd ove godine već na hd 8000 kad su tek izbacili hd 7000

16 godina

gk110 je hiend od keplera

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

znaci mid range prodaju pod hi end?u "oznacavanju kartice" jel? taj 680 je zapravo trebo bit 660ti?ili nisam dobro skuzio.. 

xfact
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
M4X kaže...
ATiGamer kaže...

Ukratko:

dosta blizu HD7970 u BF3

čekaj onda je gtx 680 high end kao gtx 580?

gk 110 dolazi kad i hd 8000,to onda znači 2013 godine? neće amd ove godine već na hd 8000 kad su tek izbacili hd 7000

s obzirom na spider solitaire tetris i slicno i  glad za tflopsima tko zna.. brojke se dobro prodaju danas.. 

xfact
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.3.2012 11:10 (=xfact=).
14 godina

Ovo što se događa sa Nvidiom je identično praktički onome što smo svjedočili sa AMD-om 2011. oko bagera. Prvo odugovlačenje ( dok AMD bere pare za to vrijeme , za procesore je to bilo dok Intel bere pare ), zatim problemi sa proizvodnjom i onda na posljetku kad izađe, razočaranje što će bit malo ili nimalo brže od HD 7000 serije ( a kladim se da će i bit rastrošnije ).

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Ovo što se događa sa Nvidiom je identično praktički onome što smo svjedočili sa AMD-om 2011. oko bagera. Prvo odugovlačenje ( dok AMD bere pare za to vrijeme , za procesore je to bilo dok Intel bere pare ), zatim problemi sa proizvodnjom i onda na posljetku kad izađe, razočaranje što će bit malo ili nimalo brže od HD 7000 serije ( a kladim se da će i bit rastrošnije ).

I ja mislim da će performanse nakraju bit blago razočaranje,bit će malo brži sve u svemu ali nedovoljno da oni koji su prešli na hd 7xxx seriju ili su pak imaju gtx570/580 kupuju keplera.

gK110 će kasnit vjerovatno radi goleme potrožnje.

17 godina
odjavljen
floks kaže...
itomic009 kaže...

I ja mislim da će performanse nakraju bit blago razočaranje,bit će malo brži sve u svemu ali nedovoljno da oni koji su prešli na hd 7xxx seriju ili su pak imaju gtx570/580 kupuju keplera.

gK110 će kasnit vjerovatno radi goleme potrožnje.

kako je moguće da je hd 7970 jača u 3dmarku 11 a slabija u bf3 u odnosu na keplera

pa bf3 je jako odgovarao amd 6000 seriji a trebao bi i 7000

13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Ne, ako je vjerovati Mark Reinu(predsjedniku EPICa) koji je jucer na predstavljanju UE4/Samaritana izjavio da taj isti Samaritan koji je isao na 3way SLI GTX 580 sad ide na 1 Kepler kartici i  napajanju od 200W. Cak i ako uzmemo u obzir optimizaciju enginea, opet se vise radi o snazi kartice. 

15 godina
neaktivan
M4X kaže...

kako je moguće da je hd 7970 jača u 3dmarku 11 a slabija u bf3 u odnosu na keplera

BF3 nikad nije išao bolje na AMD karticama, dapače, na ultra postavkama je konkurentna Nvidia kartica nešto brža.

Evo, 20% u 3DMarku i samo desetak u BF3

http://www.guru3d.com/article/amd-radeon-hd-7970-review/20

http://www.guru3d.com/article/amd-radeon-hd-7970-review/22

Samo je znalo bit sranja s nekim nvidiama, posebno GTX560 Ti koje su se random rušile al valjda su sad to popravili.

sharxtreme kaže...

Ne, ako je vjerovati Mark Reinu(predsjedniku EPICa) koji je jucer na predstavljanju UE4/Samaritana izjavio da taj isti Samaritan koji je isao na 3way SLI GTX 580 sad ide na 1 Kepler kartici i  napajanju od 200W. Cak i ako uzmemo u obzir optimizaciju enginea, opet se vise radi o snazi kartice. 

Da, naravno {#}

17 godina
odjavljen
ATiGamer kaže...
M4X kaže...

BF3 nikad nije išao bolje na AMD karticama, dapače, na ultra postavkama je konkurentna Nvidia kartica nešto brža.

Evo, 20% u 3DMarku i samo desetak u BF3

http://www.guru3d.com/article/amd-radeon-hd-7970-review/20

http://www.guru3d.com/article/amd-radeon-hd-7970-review/22

Samo je znalo bit sranja s nekim nvidiama, posebno GTX560 Ti koje su se random rušile al valjda su sad to popravili.

sharxtreme kaže...

Da, naravno {#}

šta onda ovi u bugu(kad je bila tema hardwer za bf3),njima je fluidnija i igrivija bila hd6970 u odnosu na gtx 580 u mp bf3,valjda sve zbog drivera

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice