NVIDIA GeForce GTX 660 Ti 2GB vs AMD Radeon 7950 zaključana tema

poruka: 357
|
čitano: 86.982
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: NVIDIA GeForce GTX 660 Ti 2GB vs AMD Radeon 79
Patrick_cro kaže...

Naravno da može koristiti ali mislim da mu s Cudom to ide dosta bolje, tu je i Autocad i drugi programi. Ima Cuda neke svoje prednosti ali 99% njih na forumu ne koristi Cudu za posao. Kao što kažeš to mu je izgovor

Ne radi se o nikakvom izgovoru. Naveo sam to jer predstavlja koristan bonus. Isto kao i Adaptive VSync.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.12.2012 19:30 (NiramX).
14 godina
NVIDIA GeForce GTX 660 Ti 2GB vs AMD Radeon 7950

Toxic, cujem se sa Leopardom svaki dan.

Ako koga mozes i trebas poslusati to je on, prosao je puno kartica i nema razloga lagati.

Skypamo i fejsamo vec dugo, pripremamo nesto gadno uskoro za vas forumase, jedan masan review.

iclock2much

3 0 hvala 3
17 godina
zoharbizo kaže...

Toxic, cujem se sa Leopardom svaki dan.

Ako koga mozes i trebas poslusati to je on, prosao je puno kartica i nema razloga lagati.

Skypamo i fejsamo vec dugo, pripremamo nesto gadno uskoro za vas forumase, jedan masan review.

nemas me sa cime iznenadit sto nisam vidio i iskusio. dobro za vas kad se tako fino zabavljate :)

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
14 godina

Imamo imamo, vrijeme je da se razbiju sve predrasude vezane za AMD, uskoro.

iclock2much

2 0 hvala 0
17 godina
zoharbizo kaže...

Imamo imamo, vrijeme je da se razbiju sve predrasude vezane za AMD, uskoro.

kakve predrasude?? gubiš vrijeme bezveze.. ako mislite voltmodad grafe onda mozemo pricat o iznenadenju a bez toga :)

što sam ja u svoje vrijeme radio sa starim 8xxx serijama itd..

14 godina

Onak nevezano konkretno za temu,imam frenda koji se bavi obradom videa,grafikom i razvoju nove vrlo zahtjevne igre, što mislite koju grafiku koristi!??

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
volegradele kaže...

Onak nevezano konkretno za temu,imam frenda koji se bavi obradom videa,grafikom i razvoju nove vrlo zahtjevne igre, što mislite koju grafiku koristi!??

Nvidia Quadro K5000 {#}

Das Herz hat seine Grunde, die der Verstand nicht kennt !
14 godina

Da upravu si,još ima i 2x GTX 690,1x GTX 680 i GTX 570(nezna zašto mu ta još treba):),i7 3960x ,kaže da mu je to sve preslabo!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
volegradele kaže...

Da upravu si,još ima i 2x GTX 690,1x GTX 680 i GTX 570(nezna zašto mu ta još treba):),i7 3960x ,kaže da mu je to sve preslabo!!

možda i folda? :) mislim da smo dosta offtopica ali ozbiljno vidio sam an svoje oci gdje ljudi kupuje pile smo radi foldanja :)

14 godina
neaktivan

Da ne bude zabune (sem vise memorije) fizicki Quadro K5000 je jednak GTX 680.

Sa kupovinom Quadro grafe, placas posebne driver koji otkljucavaju ECC. Double Precision i itd.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Leopard_st kaže...

Eto cak sam i brzi 10 bodova od tvoje factory OC GTX 680.

Zanemari min fps, bio je oko 25, međutim iz nekoga razloga je bench ucitavao podatke sa diska na dva mjesta.

GTX 670 Heaven

evo da se samo javim da ja ovaj heaven shit.. dignuo sam memoriju na 1866mhz i dobio dosta bodova..

leo probaj sa manje mhz rama i vidi score ja sam dobio default grafa samo dignuta memorija na 1866 ukupan score 1332 prije toga 1242 , šta ovo nebi trebao biti samo bench za graficku? u tom slucaju nije ni cudo sto si dobio priblizno bodova sa obzirom da tvoja memorija radi na preko 2ghz

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.12.2012 22:11 (toxic).
14 godina
neaktivan

Bi trebao bi biti samo za grafe, i ne mogu da vjerujem da je RAM dodao 100 bodova, jesi li siguran da si postavke pogodio kako treba?

Anyway sutra cu probati sa manjom frekvom da vidim ima li efekta, moj score je onakav kakav treba biti, jer sam vidio na stotine rezova sa GTX 680/670 na OCN-u.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Leopard_st kaže...

Bi trebao bi biti samo za grafe, i ne mogu da vjerujem da je RAM dodao 100 bodova, jesi li siguran da si postavke pogodio kako treba?

Anyway sutra cu probati sa manjom frekvom da vidim ima li efekta, moj score je onakav kakav treba biti, jer sam vidio na stotine rezova sa GTX 680/670 na OCN-u.

ma 100% idem probati sa procom na 4.2ghz umjesto 4.6 pa cu vidjet a memoriju od sada ostavljam na 1866mhz :)

14 godina
neaktivan

Evo uradio sa 1600 MHz ram-om dobio 5 bodova vise, i 99% sam siguran da tih 5 bodova nije radi RAM-a nego jer sam pokrenuo bench odmah nakon sto sam OS starto.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Leopard_st kaže...

Evo uradio sa 1600 MHz ram-om dobio 5 bodova vise, i 99% sam siguran da tih 5 bodova nije radi RAM-a nego jer sam pokrenuo bench odmah nakon sto sam OS starto.

nije radi rama sada sam opet isao provjeravat :) nebi vjerovo sto ej u pitanju .. downvolto sam grafu na -0.050 i dobio 100 bodova.. ne razumijem zasto.. probo sam vratit stock postavke i opet sve po starom a kada vratim na -0.050 dobim 100 bodova više lol.. ovo prvi puta vidim da grafa downvoltana radi bolje :)

mislim ovo treba neko doc vidjet i uvjerit se svojim ocima ovak je to prica na prazno hebat ga

edit: nije niti downvolt pitanje :( stvarno nemam pojma koji k.. ali sada imam 100 bodova više nego prije :) svaki puta kada pokrenem test dobim drugaciji score.. hebes vise ovo ...

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.12.2012 23:21 (toxic).
14 godina
toxic kaže...

kakve predrasude?? gubiš vrijeme bezveze.. ako mislite voltmodad grafe onda mozemo pricat o iznenadenju a bez toga :)

što sam ja u svoje vrijeme radio sa starim 8xxx serijama itd..

- X6 PII vs FX8320 vs 3570K

- CPU aplikacije clock per clock

BF3 i ostatak heavy multithread igara, minimalne postavke i rezolucija da vidimo koliko koji CPU moze ispratiti frejmova i usput provjera CPU usage.

MP BF3 naravno.

Stize ploca skoro pa cemo poceti iako smo nesto vec odradili.

iclock2much
14 godina
neaktivan
toxic kaže...
Leopard_st kaže...

nije radi rama sada sam opet isao provjeravat :) nebi vjerovo sto ej u pitanju .. downvolto sam grafu na -0.050 i dobio 100 bodova.. ne razumijem zasto.. probo sam vratit stock postavke i opet sve po starom a kada vratim na -0.050 dobim 100 bodova više lol.. ovo prvi puta vidim da grafa downvoltana radi bolje :)

mislim ovo treba neko doc vidjet i uvjerit se svojim ocima ovak je to prica na prazno hebat ga

edit: nije niti downvolt pitanje :( stvarno nemam pojma koji k.. ali sada imam 100 bodova više nego prije :) svaki puta kada pokrenem test dobim drugaciji score.. hebes vise ovo ...

Koliko ja znam i onoliko koliko sam ja testirao, undervolt/overvolt ne radi opste na GTX 670/680, mozes se u to uvjeriti tako da pogledas u GPU-Z dok se bench vrti, zbog prirode boosta, napon je uvijek na maximalnih 1.17500V.

Cudno stvarno sto stalno dobijas razlicit score, meni je heaven uvijek bio najbolji bench jer bez obzir koliko ga puto vrtio, uvijek isti score, tako mi je bilo sa svim grafama do sada.

17 godina
Leopard_st kaže...

Koliko ja znam i onoliko koliko sam ja testirao, undervolt/overvolt ne radi opste na GTX 670/680, mozes se u to uvjeriti tako da pogledas u GPU-Z dok se bench vrti, zbog prirode boosta, napon je uvijek na maximalnih 1.17500V.

Cudno stvarno sto stalno dobijas razlicit score, meni je heaven uvijek bio najbolji bench jer bez obzir koliko ga puto vrtio, uvijek isti score, tako mi je bilo sa svim grafama do sada.

neznam što se dogada najvervoatnije mi je os sheban totalno.. ali evo odvrtio sam par puta i sada ispada uvijek preko 1300.. tocnije oko 1330

13 godina
neaktivan

Vidim da svako ima različito mišljenje, a po pravilu i treba biti tako. Ove dvije grafičke su jako slične, najvjerovatnije ću ići na 7950. Hvala što ste mi pomogli, i hvala ovim pojedincima što su mi "približili" neke stvari vezane za grafičku karticu :D

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina

Evo još jedan zanimljiv link gdje su dečki iz TechReport-a napravili jedan test između HD 7950 i GTX 660Ti u igri Skyrim o glatkoći igre na 120 i 240 fps-ova gdje je rečeno da HD 7950 daje više frame-ova,ali igra radi puno glađe na GTX 660Ti i ima puno manje micro-shuttering. Cijeli test i video možete vidjeti na danom linku. Inače kada sam bio na AMD-u i na HD 6950 2GB upravo taj micro-shuttering me je izluđivao pa čak i na TV-u (Panasonic plasma od 42") kad sam puštao .mkv file-ove, to me je na kraju i prebacilo na Nvidiu i naravno Physics.

Dajem još jedan link gdje je kompletan test HD 7950 sa GTX 660Ti u svim ultra hitovima koji su sada nedavno izašli i u većini (testira se prosječni fps) ih dobija GTX 660Ti, što je manje bitno, nego je bitniji drugi dio gdje u svim igrama HD 7950 ima jako veliki micro-shuttering u svim igrama naspram GTX 660Ti. Što je stvarno razočaravajuće. Ne znam, ali stvarno mi je drago da sam odabrao GTX 660Ti. Bolje imati manji i stabilni frame rate nego veliki i sa hrpom micro-shutteringa.

LP

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.12.2012 8:29 (MasterOfDisaster).
Moj PC  
4 0 hvala 1
14 godina

Ajde molim te kakvu razliku ti vidiš između ova dva Skyrim clipa ???

16 godina
itomic009 kaže...

Ajde molim te kakvu razliku ti vidiš između ova dva Skyrim clipa ???

Gledaj donju četvrtinu ekrana. Ako ne vidiš, sorry tvoj bed.

14 godina

Pa iskreno meni nijedan od tih clipova neizgleda tečno kako bi čovjek mislio da će ići na toj frekvenciji osvježavanja.

14 godina

Ne valja ni uvijek vjerovati netu.

Ja tih problema nisam imao ni sa 6XXX serijom ni sa 5XXX serijom.

iclock2much

0 0 hvala 0
16 godina
zoharbizo kaže...

Ne valja ni uvijek vjerovati netu.

Ja tih problema nisam imao ni sa 6XXX serijom ni sa 5XXX serijom.

Ja sam te probleme dobio sa serijom 6xxx i to sa HD 6850, pa onda se nastavilo na HD 6950 i onda sam izgubio živce i prešao na Nvidiu. Moj problem nije bio toliko izražen u igrama kada sam uključio Vsync, ali me ubijalo na TV-u, to me je izludilo do kraja.

14 godina

Pff, igrao sam i ja na 1920*1080P, LCD TV 94CM.

I na svome ekranu i nikad problema, ili ja imam srece ili ste vi shitty useri :PP

Prije ovo drugo.

iclock2much

0 8 hvala 0
16 godina
zoharbizo kaže...

Pff, igrao sam i ja na 1920*1080P, LCD TV 94CM.

I na svome ekranu i nikad problema, ili ja imam srece ili ste vi shitty useri :PP

Prije ovo drugo.

Gle imao sam ATi grafičke kartice još od modela X1950pro pa sve do unazad mjesec dana kada sam prešao na Nvidiu i vjeruj mi jako dobro znam sve podesit što se tiče ATi - AMD drivera, ali ništa nije pomagalo, tak da prestani kenjat sa shitty useri. Pokušaj prihvatit činjenice, a to je da su driveri na strani Nvidie. AMD ima bolji hardware, ali software im sve pokvari.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.12.2012 10:56 (MasterOfDisaster).
14 godina
MasterOfDisaster kaže...

Gle imao sam ATi grafičke kartice još od modela X1950pro pa sve do unazad mjesec dana kada sam prešao na Nvidiu i vjeruj mi jako dobro znam sve podesit što se tiče ATi - AMD drivera, ali ništa nije pomagalo, tak da prestani kenjat sa shitty useri. Pokušaj prihvatit činjenice, a to je da su driveri na strani Nvidie. AMD ima bolji hardware, ali software im sve pokvari.

Nemam ja sto kenjati djecace, da je stanje sa driverima tako kakvo vi pricate da je sigurno bih imao Nvidiu jer i ja igram.

Ocito nemas pojma, kada imas toliko problema.

iclock2much
16 godina
zoharbizo kaže...
MasterOfDisaster kaže...

Nemam ja sto kenjati djecace, da je stanje sa driverima tako kakvo vi pricate da je sigurno bih imao Nvidiu jer i ja igram.

Ocito nemas pojma, kada imas toliko problema.

Vidim živac ti se digao, ovo za drivere je opće poznato, jedino ako si zadnjih 10 godina bio ispod kamena pa ne znaš činjenice. Ovo dječače je pre slatko jer ti možda mogu biti otac, a tvoj komentar je na razini srednjoškolca (nije da tvrdim da jesi, ali tako se ponašaš). I zadnje, nemam ja toliko problema nego sam imao samo jedan, a to je micro-shuttering. Ubuduće detaljnije čitaj pa ćeš onda i shvatiti problem.

LP

14 godina
MasterOfDisaster kaže...

Vidim živac ti se digao, ovo za drivere je opće poznato, jedino ako si zadnjih 10 godina bio ispod kamena pa ne znaš činjenice. Ovo dječače je pre slatko jer ti možda mogu biti otac, a tvoj komentar je na razini srednjoškolca (nije da tvrdim da jesi, ali tako se ponašaš). I zadnje, nemam ja toliko problema nego sam imao samo jedan, a to je micro-shuttering. Ubuduće detaljnije čitaj pa ćeš onda i shvatiti problem.

LP

Ne zove se taj problem micro shuttering nego micro stuttering kao prvo.

Kao drugo jako je neugodan i da mi se pojavio pokusao bi ga rjesiti, ako mi nebi uspilo kupio bi Nviidiu.

Nisam lud da kupujem ATI ako ima takve probleme.A evo vec sam dugo na ATI-u, nikako nisam imao taj problem.

Biram ono sto mi je bolje, sto mi nudi vise za moje novce, u ovom slucaju ATI.

Kad Nvidia spusti cijene i uradi kakvu dobru OC seriju kupim ja i nju, neboj se.

iclock2much
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice