Ma ja si kontam da pojedinci na forumu posjeduju AMD dionice, ne moguće da toliko traže razloga za pljuvačinu Nvidije i uzdizanje AMD-a za džabe. 
Pojedinci samo imaju dovoljno mozga da ne zele monopol jer je svakom s troznamenkastim IQ jasno cemu to vodi. Svi koji zazivaju monopol i trziste s jednim proizvodacem bi se trebali zapitati za svoje mentalno zdravlje. Zbog manjka konkurencije vec imamo sto imamo a to je 3-5% gen over gen napredak, ponekad cak i gen over gen nazadovanje, i prvo fake frames (evo uskoro x6
), a sad evo i AI slop tik tok filter, i ekipa jos guta ta govna i zeli jos :) Ni ne zasluzujete drugo nego 5000 eur za graficku koja ce davati AI slop prikaz s 10 izmisljenih frameova na jedan pravi, naravno uz AI vibecoding s polufunkcionalnim driverima.
I da, usput, pogledajte malo bolje najavni video DLSS5, scena s ikakvim pokretima (FIFA), to je toliko mutno i puno artifacta da je to apsolutno prestrasno. Lopta uopce nije lopta nego nekakva duguljasta mrlja, a pogotovo kad ude u mrezu vise ni ne vidis sta bi uopce trebalo biti, pa igracu u pokretu ruka jednostavno nestane i slicno, treba nam vise toga <3
Je, je, samo ti pravdaj jalne ispade pojedinaca, nemate pametnijeg posla nego skakat na zadnje kad je u pitanju Nvidia 
Bitno da je FSR odličan, u onih 10 igara gdje ima podršku 
Je, je, samo ti pravdaj jalne ispade pojedinaca, nemate pametnijeg posla nego skakat na zadnje kad je u pitanju Nvidia 
Nit sam AMD niti Nvidia, ali me zanima jedno pitanje tj. odgovor.
Je li bi ti u životu za 10-15% bolji proizvod, platio 30-50% veću cijenu ?
Da.
VW Golf 1.5 TSI nebi nikada kupio, VW Golf GTI bez problema. A nije GTI toliko bolji koliko je veca cijena.
BMW 116i/118i/318i nebi nikada kupio, BMW 128ti/M135/330i bez problema.
A razlika u cijenu izmedju onih koje nebi kupio i one koje bi kupio je puno veca nego sto su "bolji proizvod".
Ljudi kad kupuju pojedine proizvode ne mare za isplativost, negdje će ih zanimati dobivena vrijednost za novac a negdje će im taj prag biti puno niži.Meni su recimo mobiteli neisplativi da bi ih mjenjao svaku novu generaciju,možda i više.Kaj vrijedi u novom s26u 1200+ € naspram stare generacije?Koliko je posto bolji a opet se prodaje..
Da.
VW Golf 1.5 TSI nebi nikada kupio, VW Golf GTI bez problema. A nije GTI toliko bolji koliko je veca cijena.
BMW 116i/118i/318i nebi nikada kupio, BMW 128ti/M135/330i bez problema.
A razlika u cijenu izmedju onih koje nebi kupio i one koje bi kupio je puno veca nego sto su "bolji proizvod".
Ako je tako, poštujem. Iako sam uvjerenja da većina ekipe tu na forumu prodaje maglu po pitanju toga i pokušava opravdat svoju kupnju.
Apropo grafičkih, gdje je granica ? Zašto onda nitko tu (ili jako rijetko netko) ne uzme 5080 naspram 5070Ti kada je to bolja kartica za cca 15% i cijenom 30-40% ? Jer nekako je logično da ako imaš za 5070TI 1k eura imaš i više budući da je to luksuz u današnje doba.
Svatko kupuje u tom trenutku za što smatra najbolje, samo se tu vuku neke kontradiktorne tvrdnje s jedne i druge strane.
a gle mogu si ja priuštiti daciu pa vozim audia.
mogu si kupit i amd pa kupujem nvidiu i u čem je tu toliki problem?
ljudi moji koje vi gluposti pričate , nek svatko sa svojim novcem radi šta hoće, na kraju krajeva svaka roba ima kupca.
a gle mogu si ja priuštiti daciu pa vozim audia.
mogu si kupit i amd pa kupujem nvidiu i u čem je tu toliki problem?
ljudi moji koje vi gluposti pričate , nek svatko sa svojim novcem radi šta hoće, na kraju krajeva svaka roba ima kupca.
Definitivno, ali tu diskutiramo, to kaj ste se jedni i drugi digli na zadnje noge je vaš problem.
Onda bi sve teme trebali zatvoriti jer svatko sa svojim novcem radi šta hoće.
Meni i dalje nije jasan vaš sklop da ste se svi digli ko da vam je netko napravio ne znam šta.
Zamisli ti molim te, netko nas je pitao zbog čega bi platili 30-50% veću cijenu za sličan proizvod, kako se samo usuđuje ?! 
auti su kod nas stvar ega, jer ako susjed ima dobar auto, ti moras imat bolji. ne daj boze daciu, jedino moze sluzbena. radije njemacko trojstvo staro 10g
grafu nitko ne vidi i ne pita pa moze onda i jeftinija nvidija, samo da je nvidija
meni je recimo glupo sta ce netko radije dati lovu za 5060/5070 a za tu lovu mozes nac 9070xt koji je dosta jaci....
imao sam puno vise nvidija grafi, nego amd, ali biti slijepi fanboy kao sta ima ovdje...najbolje takve pojedince stav na block i forum je ljepse mjesto
Nije sve u uloženo/dobiveno, ako tako sve u životu gledaš nije neka sreća... Svatko kupi što hoće, što može, što mu treba... Čemu se pravdati zaš si neš kupio, mislim da nikoga nije briga.
Nažalost zbog AMD ljenosti smo svi nahebali, manjak konkurencije je loš
Nije sve u uloženo/dobiveno, ako tako sve u životu gledaš nije neka sreća... Svatko kupi što hoće, što može, što mu treba... Čemu se pravdati zaš si neš kupio, mislim da nikoga nije briga.
Naravno da nije neka sreća, osobno u životu ne gledam uvijek value = money , ali pokušavam biti što više racionalan u nekim stvarima.
Kada je u pitanju zdravlje ili nešto osobno, onda mi logika value/money ne igra neku ulogu dok po pitanju evo grafičkih mi itekako igra.
Mogu si bez problema priuštiti 5080, a da ne osjetim na kućnom budžetu te mi zbog toga nisu jasni ovi ispadi nekolicina kolega da što, kako, zašto ti sad pitaš, kako se usuđeš preispitivati moju kupnju...
Ajde da sam AMD fanboy, pa bih razumio taj obrambeni mehanizam, ali ja i po AMD-u pljujem zbog nekih stvari tipa npr., support FSR, ne puštajući FSR 4 na RDNA 3 i 2 iako je leakan driver koji preko Optiscalera radi sasvim okej i na tim karticama...
Shvatite da su loši i jedni i drugi i da njih realno boli k za gamer populaciju, oni su okrenuti AI serverima, mi smo im usputna mrlja nažalost.
Nit sam AMD niti Nvidia, ali me zanima jedno pitanje tj. odgovor.
Ovisi od situacije, ali u dosta slučajeva bi, jer me 30% neke veće investicije neće spasiti od ekonomske krize, a imati ću određenu dozu satisfakcije ako sam kupio ono što sam želio i što osobno smatram da je za mene dobra kupnja...na novac ne gledam kao nešto vrlo bitno u životu pa da gledam uštedjeti svaki cent, nego kao sredstvo potrebno za neki normalan način suvremenog života.
Grafička kartica sama po sebi mi također ne predstavlja nešto vrlo bitno u životu, nego hobi u kojem guštam, pa mi je draže dati i nešto para više za osobni gušt i ne vidim problem u tome, ali nikako ne razumijem potrebu pojedinaca da osuđuju, vrijeđaju, omalovažaju i sl. one koji će radije kupiti nešto skuplju Nvidiu od Radeona. Jbt po nekim forumašima ovdje ispada da nitko ne treba voziti skuplji auto, jer i onaj jeftiniji služi svrsi, ako je tako onda bi si svi trebali priuštiti samo ono osnovno u životu,a u tom sučaju onda i ovaj hobi oko kojega smo se okupili na ovom forumu nema nikakvog smisla. 
E da su bar došli kineski auti bez ovih nabijenih carina, švabe bi odavno pozatvarali tvornice jer mnoge nije briga kaj vozi susjed nego kaj ti je ekonomičnije. Tak je Sony prodao svoj TV brend kinezima, panasonic, philips itd. jer je ljudima sve teže prodati muda pod bubrege
Kaj se grafa tiče ja stalno ponavljam, kaj se mene tiče baš mi je drago kaj amd nije nikakva konkurencija...ljudima nije puno plaćati soma eura za grafu tak da tu nema nikakvog problema. Svi stetni i zadovoljni.
Razlog cijene rx9070xt nije jer je lošija nego jer je potražnja nikakva.Samo u tome je kvaka stoga ne se uzbuđivat oko toga.
Shvatite da su loši i jedni i drugi i da njih realno boli k za gamer populaciju, oni su okrenuti AI serverima, mi smo im usputna mrlja nažalost.
Evo, čovjek koji nije često na temi, bez naklonosti bilo kojoj strani iznese krucijalan problem, a to su AI serveri odn. profit.
Prošlo je vrijeme gledanja na gejmere, nadamo se da će Kinezi uletiti s nekim gejming grafičkim solidnih cijena, inače ispod 1000 € više nećemo vidjeti kartice srednjeg segmenta.
Usput, zaboravite na 5070 TI super i 5080 super
NBajluđe mi je zazivanje kineza kao velikih spasioca a oni su doslovno sve samo ne to... da nema dodatnih carina na pola njihovih stvari pa uništili bi EU gospodarstvo i sa time sve nas jer čemu ti jeftini auti/strojevi kad tvoje firme nema više zbog kineza, a isto tako ni tvoga posla niti plače... ali da, oni su veliki filantropi, poznati su po tome!
Da se malo vratimo na temu DLSS-a, sve je dobro dok ne dođe do ovog. 
Do tog ti je došlo na svakom koraku u RL, došao ili ne došao na dlss ja nebitno
, dosta da upališ tv ili se prošečeš van, pogledaš neki reallity show, film, seriju....jabali mater, propali smo ovako ili onako 
Da se malo vratimo na temu DLSS-a, sve je dobro dok ne dođe do ovog. 
Nekada su muskarci vozili motore, danas "muskarci" voze elektricne romobilceke
.
Tako da ja ne vidim nikakav problem, samo se radi o nijansama 
Sve je to jasno kod dan nažalost, ali samo da mi ne upropaste još i DLSS sa pederlucima, ovo sve nabrojano dobrano izbjegavam, ali ako budem morao još i DLSS gasiti u igrama, neće biti dobro 
Kinezi su nas vec pojeli u svemu a ne da bi nas mogli, carine su dosle prekasno...Vidjet ćete EU za par godina vise ih niti Trump ne moze zaustavit a kamoli eu..Poslušajte si koji govor od mislava kolukašića.
Moje mišljenje je da ce Kinezi uskoro i Nvidiu pojest zivi bili pa vidjeli..
...Poslušajte si koji govor od mislava kolukašića.
toliko odlijepio još nisam 
Kinezi su nas vec pojeli u svemu a ne da bi nas mogli, carine su dosle prekasno...Vidjet ćete EU za par godina vise ih niti Trump ne moze zaustavit a kamoli eu..Poslušajte si koji govor od mislava kolukašića.
Moje mišljenje je da ce Kinezi uskoro i Nvidiu pojest zivi bili pa vidjeli..
Još ima ljudi koji puše tu prevaru??