NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 5.424
|
čitano: 1.174.737
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 godina
suspendiran
NVIDIA Blackwell 50xx

Novi update za najbrze monitore na svijetu(G-sync Pulsar)
https://www.nvidia.com/en-us/geforce/products/g-sync-monitors/update/

1 1 hvala 0
15 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
Horned Reaer kaže...
Evo i DLSS 6.0 verzija na slici

Onda ja budem preskocio sve ovo do verzije 10 

ire
17 godina
Horned Reaer kaže...
Update: ugradio sam napajanje novo 1000w Asusu Tuf , na sebi ima jedan kabl koji ide direktno iz napajanja u graficku bez nvidia konektora itd. Coil whine je u poptunosti nestao, ne mogu vjerovati da je stvar do napajanja. Eto toliko od mene slucaj rjesen

Ajde super, drago mi zbog tebe.

Sada mozes uzivati u toj zvijeri bez da te nesto zulja 

Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Nema problema za dlss uzalud im trud oko tog jer neče se imat na čemu izvodit. Ko je jamio jamio je grafu.

Najizloženija tvrtka je vodeći svjetski proizvođač čipova bitnih za moderni život: Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), jedina tvrtka na svijetu koja proizvodi i mikroskopske poluvodiče za Nvidijine akceleratore

Pročitajte više na: https://express.24sata.hr/top-news/problem-helija-cijena-plina-se-ucetverostrucila-skuplji-cipovi-i-smartfoni-32445?24sata_ref=frontpage-home - express.24sata.hr

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.3.2026 12:00 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ja sam jamio; RX 9070XT 590€-300 za RX 6800=290€ troška. Puno muzike za malo para.

Moj PC  
3 0 hvala 0
18 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

ja se svako malo premisljam uzet 5070ti ili 5080, ali dali vrijedi skoro duplo vise koliko kosta 9070xt, no way....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
.
Moj PC  
8 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

moja ljepotica

Moj PC  
4 0 hvala 1
8 godina
Gemmy kaže...

ja se svako malo premisljam uzet 5070ti ili 5080, ali dali vrijedi skoro duplo vise koliko kosta 9070xt, no way....

5070ti je cca 25% skuplja i ako si je možeš priuštit vrijedi, ali ako ne, onda je svaka debata totalno nebitna.

Meni osobno je to vrijedilo para, jer sa dlss i fg (koji za mene rade ok i latencija mi niti nije problem jer ne igram takve igre) sve funkcionira super i uz to CUDA potpora mi treba za multimedijski rad.

4 godine
nikonja kaže...
Gemmy kaže...

5070ti je cca 25% skuplja i ako si je možeš priuštit vrijedi, ali ako ne, onda je svaka debata totalno nebitna.

Meni osobno je to vrijedilo para, jer sa dlss i fg (koji za mene rade ok i latencija mi niti nije problem jer ne igram takve igre) sve funkcionira super i uz to CUDA potpora mi treba za multimedijski rad.

Ako ti ne treba za posao, nema apsolutno nikakve logike dat 300-400-500 eura više za 5070ti naspram 9070xt, FSR 4.1 je vrlo blizu DLSS 4.5 po najavama i tech recenzijama.

Onaj tko će igrat igre i stat i zumirat svaki detalj, taj će reć DLSS masu puta bolji, ali realnost je drugačija.

Da su cijene u 100-150 eura razlike onda da, 5070ti. 300-400 eura ? Nema faking šanse.

Al svakom svoje.

11 godina
forumaš kaže...

moja ljepotica

Bombončić 

8 godina
BioZZG kaže...
nikonja kaže...
Gemmy kaže...

Ako ti ne treba za posao, nema apsolutno nikakve logike dat 300-400-500 eura više za 5070ti naspram 9070xt, FSR 4.1 je vrlo blizu DLSS 4.5 po najavama i tech recenzijama.

Onaj tko će igrat igre i stat i zumirat svaki detalj, taj će reć DLSS masu puta bolji, ali realnost je drugačija.

Da su cijene u 100-150 eura razlike onda da, 5070ti. 300-400 eura ? Nema faking šanse.

Al svakom svoje.

Ja ti opet ponavljam, tko god si može priuštit 900 ojra za grafulju skoro sigurno će izabrat 5070ti nego 9070xt sa uštedom, tko nemože, će kupit 9070xt i bit super zadovoljan.

FSR je koliko god AMD-ovci to željeli uvijek minimalno par koraka iza DLSS-a, a da ne spominjemo FG ili RT i PT, CUDA....

Ali ne kontam potrebu AMD fanboja po konstantnom pljuvanju po nekome tko si želi Nvidiju, i sa uvijek istim komentarima kako se to ne isplati.... al je toliko dosadno u AMD grupi?

18 godina

Nisi u pravu, ama baš nikako....što se tiče novaca nije problem ni 5090, no razum je naložio na 9070xt, nemam preferencije prema niti jednom timu, samo čisti razum i potreba/isplativost.

Dapače volio bih da su cijene Nv konkurentnije, svakako da bih onda uzeo nju, čisto jer unazad više godina sam uglavnom na AMD-u mada je bilo izleta sa rtx 20803060ti/3070/3070ti/3080/3080ti no to su bili dosta kratkotrajni izleti i zbog same trenutne konfiguracije ekrana nije mi iskustvo na Nv bilo dobro.

Jesi li ti na zadatku da zamjeniš Borisa kolega 

16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Kad ti je uloženo/dobiveno jedini kriterij onda i kupuješ prema tom kriteriju, razumski. Ne samo hardver, više manje sve u životu.

Ni mene ne plaćaju za lijepe oči, nego su točno izračunali kaj im se isplati i za koliko, u cent.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.3.2026 7:17 (forumaš).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

1000e kartice su ionako za snobine, ljude koji znaju točno što žele i ljude koji ne znaju ali imaju para i vode se principom stada. Snobina neće uzeti bang for buck

proizvod i to je ok. Onaj koji zna što želi će uzeti što želi, a ovi zadnji naravno neće AMD. 

Ovo gore napisano i upvoteano ne drži vodu po nekim stvarima, opet me spopalo ludilo pa sam se naprobavao svega u zadnjih mjesec dana. Od 5080 i 9070xt pa do dna sa 5700xt. 

Ja ne znam na kakve trepavice se trebam postaviti da u tih nekoliko igara koje trenutno igram vidim razliku između 5070ti i 9070xt.

Ako ti je mjerilo dobrog upscalera da pauziraš frame i zumiraš do besvijesti, onda nemamo o čemu pričati. Obje kartice izgledaju super. Jbt u 1440p na ultra postavkama i pougravanje sa dlss i fsr ja stvarno nemrem razlučiti. Ako je ISKLJUČIVO za gaming  9070xt je banger banger banger deal kad se nađe za 600e. Za tu lovu ekipa kupuje 5070 koja je smijurija naspram nje (upravo ju testiram).

S druge strane Nvidia bolesno gazi svojim softver/hardver paketom za specifične potrebe pojedinaca i tu AMD nema nikakav prigovor za uložiti.

Mene boli karina za jedne i druge na nekoj emocionalnoj razini. Meni ta kartica ne predstavlja ništa, ne valja jedna  prodam i stavim drugu, trenutno sam se opskrbio sa 4 Nvidie, 2 Amdejke i Intelušom. 

Na početku posta sam opisao svoje viđenje profila kupaca. Od 3 kategorije, 2 odnosi Nvidia, a jednu dijele popola s AMD-om. Stoga sve što sklepam i prodajem ide lakše uz Nvidiu. Jbg, nije bitan samo proizvod, bitan je legacy, marketing, konzistencija itd.

Amd izbaci seriju koja se zove 7xxx, pa odjednom 2xx, 3xx, 4xx, 5xx, pa Fury Vega, pa odjednom 7 series, pa, 5xxx, 6xxx, 7xxx, pa se prebace na 90xx.

U svakoj seriji nekako mijenjaju filozofiju i pokušavaju se uklopiti u Nvidiju, a sve što rade realno rade lošije. Nemaju hi end godinama, a performanse onog čega imaju štelaju prema konkurentnoj Nvidia kartici dok Nvidija diktira ritam igre. Zato i diktira tržište i kao primjeru uspješne korporacije svaka im čast

Moj PC  
3 0 hvala 0
2 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Kožnati je točno nabio cijenu koliko je fanboy spreman dati. Jer dati toliko više ojra za tako malo razlike u performansama je suludo. Priče o nadmoći dlssa nad fsrom, path tracingom i sl. su copium za te fanboye. FSR je jedno 20% lošiji od dlssa, kad gledaš pixele pod povećalom. Kad igraš, zaboli te tuki realno. A pt radi jedino na 5090, eventualno 5080 u normalnom framerateu pa je bezveze za diskusiju uopće. 

Timo: "...samo neinformirani krajnji korisnik moze kupiti AMD proizvod, za igranje"
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Šteta kaj nisu izdali i RTX 5090 Tianium super plus za 7000€, jer ako ima u ponudi trebalo bi se i kupiti. Pravi muškarac to zaslužuje.

Naravno svatko troši na kaj ga je volja, ak netko spsiaka pare ne seks, drogu i gafičku tko sam ja da sudim  Sve je to za ljude. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

ma dok je bila razlika 100-200e se isplatilo dati vise za nvidiju, pogotovo ako trazis nesto vise od gaminga

ali sada je veca razlika u cijeni jer su 5070 ti skoro 400e skuplje, a 5080 skoro duplo

da imam love na bacanje bi uzeo 5090 i nebi me bilo briga, ali ovako gledam na value, i 9070xt je best buy od jacih grafi ako gledamo novo. ako se gleda polovno onda nvidija se da naci za ok novce

ja sam dao novce za 9070xt jer sam htio"pomoc" underdogu amdu da digne malo share, ali primarni razlog je bila cijena i razlika izmedu 9070xt i 5070ti na dan izlaska

sada da opet kupujem bi pocekao da se smire cijene, pa bi uzeo nvidiju, jer me zivciraju ovi driver timeouti na AMDu, i da windowsi brisu drivere nakon updatea i takve sitnice. ne zelim svaku igru koristiti optiscaler. zelim plug and play. taj mir mi vrijedi nesto vise novaca

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Gemmy kaže...

ma dok je bila razlika 100-200e se isplatilo dati vise za nvidiju, pogotovo ako trazis nesto vise od gaminga

ali sada je veca razlika u cijeni jer su 5070 ti skoro 400e skuplje, a 5080 skoro duplo

da imam love na bacanje bi uzeo 5090 i nebi me bilo briga, ali ovako gledam na value, i 9070xt je best buy od jacih grafi ako gledamo novo. ako se gleda polovno onda nvidija se da naci za ok novce

ja sam dao novce za 9070xt jer sam htio"pomoc" underdogu amdu da digne malo share, ali primarni razlog je bila cijena i razlika izmedu 9070xt i 5070ti na dan izlaska

sada da opet kupujem bi pocekao da se smire cijene, pa bi uzeo nvidiju, jer me zivciraju ovi driver timeouti na AMDu, i da windowsi brisu drivere nakon updatea i takve sitnice. ne zelim svaku igru koristiti optiscaler. zelim plug and play. taj mir mi vrijedi nesto vise novaca

zato kaj si nisi dobro podesio....u windowsima blokiraš mogućnost driveske nadogradnje na nekoliko levela a od drivera instaliram minimalnu verziju i sve radi apsolutno perfektno. Ali 100% perfektno.

7 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Citajuci komentare se osjecam isto kao i kada navratim u Hrvatsku i  prodjem pokraj trgovine gdje oni koji se u sve razumiju ispijaju pivo i pametuju po cijele dane. Cuj fanbojevi. Cuj snobine. Dovoljno je pogledati koliki dio drzi nVidia, pa, ako ima toliko fanbojeva, izgleda da su oni preostali "lovci na vjetrenjace". Sto koga ***e tko sto kupuje uopce i odakle pravo prozivati ljude nekim nazivima ?!?! Netko potrosi na alkohol, netko potrosi u kladionici, neko samo za vikend pozdere hrpetinu para. Neko voli skupu obleku, neko skupe satove, neko skupe automobile, neko trosi na ljubavnice, teretanu, cigarete... Da ne nabrajam. Neka tko trosi na sto zeli - njegove su pare i nitko ih nece sa sobom odnijeti u grob. Ako ga to cini sretnim u ovo malo zivota sto ga svi imamo, neka ga...  Ok, razumijem flejm, ali prozivanje/vrijedjanje ljudi. Zapravo vise mi to dodje da opravdavas neke svoje odluke, a zapravo ne vidis sumu od drveta. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.3.2026 11:12 (SamoPitam3).

5 0 hvala 0
18 godina
forumaš kaže...
Gemmy kaže...

zato kaj si nisi dobro podesio....u windowsima blokiraš mogućnost driveske nadogradnje na nekoliko levela a od drivera instaliram minimalnu verziju i sve radi apsolutno perfektno. Ali 100% perfektno.

kada se to prvi puta desilo sam rijesio, problem je do win11, a ne amda

ali od onda stalno mi resetira postavke za temp/fan speed, bez obzira na drivere. cak i u igrama se zna rusiti, komp zamrzivati. bio sam lijen za napraviti cisti win reinstal :D

prvih 6 mjeseci je radilo savrseno, i driveri su bili bolji on nvidije.tiha, hladna, brza. sada zadnji driveri imaju dosta problema, i te sitnice me zivciraju.

sada slazem drugi komp i razum mi govori da uzem 9070xt za 700e, ali opet gledam radije uzet polovnu 5070ti/5080 za nesto vise love

12 godina
SamoPitam3 kaže...

Zapravo vise mi to dodje da opravdavas neke svoje odluke...

to i jest najčešći motiv beskrajnih rasprava 

bilo mene koji plati 200 eura za napajanje u vrijeme kad je par posto slabije koštalo duplo manje ili koji kupuje be quiet ventilatore pet puta skuplje od arctica, iako je razlika takva da je samo šišmiš čuje, bilo onog koji kupi jeftiniju 9070xt pa se pravda da je uzeo da podupre 'underdoga' ili zato je 'ocijeni' da je fsr samo 20% lošiji i da nitko ne vidi razliku ili onog koji da 400e više jer je nevidija 'superiorna'

ljudska opravdavanja samog sebe mogu doseći neslućene visine 

16 godina
Gemmy kaže...
forumaš kaže...
Gemmy kaže...

ali od onda stalno mi resetira postavke za temp/fan speed, bez obzira na drivere. cak i u igrama se zna rusiti, komp zamrzivati. bio sam lijen za napraviti cisti win reinstal :D

prvih 6 mjeseci je radilo savrseno, i driveri su bili bolji on nvidije.tiha, hladna, brza. sada zadnji driveri imaju dosta problema, i te sitnice me zivciraju.

sada slazem drugi komp i razum mi govori da uzem 9070xt za 700e, ali opet gledam radije uzet polovnu 5070ti/5080 za nesto vise love

Gotov si za deset minuta

DDU i deinstaliraš drivere, intsaliraš nove i odabereš minimalnu verziju bez nepotrebnog sranja. U windowsima blokiraš driversku nadogradnju a za oveklok i monitoring ti je naboli msi afterburner. Nakon toga prst u uho i gaming.

18 godina
forumaš kaže...
Gemmy kaže...
forumaš kaže...
Gemmy kaže...

Gotov si za deset minuta

DDU i deinstaliraš drivere, intsaliraš nove i odabereš minimalnu verziju bez nepotrebnog sranja. U windowsima blokiraš driversku nadogradnju a za oveklok i monitoring ti je naboli msi afterburner. Nakon toga prst u uho i gaming.

koristio sam ddu, i isprobao barem 5 verzija drivera

ali kada igras neke neoptimizirane igre shit happens

jel sada sa zadnjim driverima ne treba vise koristi optiscaler?

16 godina

Ne treba, driveri automatski ubacuju FSR 4 u sve igre koje nemaju službenu pidršku, dovoljno je da imaju stariji fsr 3.1 također sve nove igre izlaze sa 4.0 i 4.1 tak da više ni to nije bitno 

Smo koristi zadnje dostupne drivere.

4 godine
nikonja kaže...
BioZZG kaže...
nikonja kaže...
Gemmy kaže...

Al svakom svoje.

Ja ti opet ponavljam, tko god si može priuštit 900 ojra za grafulju skoro sigurno će izabrat 5070ti nego 9070xt sa uštedom, tko nemože, će kupit 9070xt i bit super zadovoljan.

FSR je koliko god AMD-ovci to željeli uvijek minimalno par koraka iza DLSS-a, a da ne spominjemo FG ili RT i PT, CUDA....

Ali ne kontam potrebu AMD fanboja po konstantnom pljuvanju po nekome tko si želi Nvidiju, i sa uvijek istim komentarima kako se to ne isplati.... al je toliko dosadno u AMD grupi?

O čemu ti pričaš ? Nemoj mi stavljat riječi u usta.

Izričito sam napisao da nema smisla davati 300-500 eura za isti rang grafičke osim ako nije posao u pitanju i tu je kraj.

prozivaš me fanboyem, a napisao sam da je 5070ti bolja grafička,ali ne u toj mjeri toliko bolja, na temelju čega ti je pjena počela ić iz usta ?

Da želim, kupim 2 5070ti za dobar dan, ali za moje potrebe je 9070xt i u mojoj glavi ISTA grafička jer ne mislim stat,zumirat i bacit maloga u trans kako bi vidio piksel više u upscalingu.

Jbt, šta ste svi osjetljivi ko sekta neka.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.3.2026 12:52 (BioZZG).
12 godina
BioZZG kaže...

...jer ne mislim stat,zumirat i bacit maloga u trans kako bi vidio piksel više u upscalingu.

mhm, kad je izašao dlss i kad je amd bio bez ikakve slične tehnologije onda je upravo stani, zumiraj bio glavni razlog zaššto dlss ne valja

ako postoji neka sekta, onda je to u ovom slučaju amd sekta

kad se već koriste takvi pojmovi zna se što je sekta, to je onih par posto alternativaca koji poput jehovinih svjedoka 90% ostalih pokušava uvjerit zašto su oni u pravu 

prema tržišnom udjelu, amd sekta je otprilike tu negdje s jehovovinim svjedocima 

4 godine
picajzla0707 kaže...
BioZZG kaže...

...jer ne mislim stat,zumirat i bacit maloga u trans kako bi vidio piksel više u upscalingu.

mhm, kad je izašao dlss i kad je amd bio bez ikakve slične tehnologije onda je upravo stani, zumiraj bio glavni razlog zaššto dlss ne valja

ako postoji neka sekta, onda je to u ovom slučaju amd sekta

kad se već koriste takvi pojmovi zna se što je sekta, to je onih par posto alternativaca koji poput jehovinih svjedoka 90% ostalih pokušava uvjerit zašto su oni u pravu 

prema tržišnom udjelu, amd sekta je otprilike tu negdje s jehovovinim svjedocima 

Pa DLSS je bolji, onaj tko kaže da nije je blento.

Je li 300-500 eura bolji je suština mojeg posta od kartice istog ranga ? 

Stvarno mi niste jasni, skačete za svaki K i jedni i drugi.

4 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

.

https://www.youtube.com/@mega0nyt
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
BioZZG kaže...

Pa DLSS je bolji, onaj tko kaže da nije je blento.

Je li 300-500 eura bolji je suština mojeg posta od kartice istog ranga ? 

Stvarno mi niste jasni, skačete za svaki K i jedni i drugi.

ja malo bacam kosti, ne zamjeri 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice