NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 2.096
|
čitano: 195.640
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Pa sa 4000 si dobio frame generator dok 3000 to nema. Na seriji 3000 3060ti je bila skoro ista sa 3070 dok je 4070 ipak osjetno brža od 4060ti. Sad dobivamo 5070 za 50$ manje od 4070 sa multi fg i vrlo vjerovatno 25% bržu karticu. Tak da je svakako 5000 bolji pick od 4000 i 3000 cijenovno.

Sad će netko napisat kako je 1070 bila 379$ pa idemo u krug.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.1.2025 11:41 (mislioc).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
mislioc kaže...

Pa sa 4000 si dobio frame generator dok 3000 to nema. Na seriji 3000 3060ti je bila skoro ista sa 3070 dok je 4070 ipak osjetno brža od 4060ti. Sad dobivamo 5070 za 50$ manje od 4070 sa multi fg i vrlo vjerovatno 25% bržu karticu. Tak da je svakako 5000 bolji pick od 4000 i 3000 cijenovno.

Sad će netko napisat kako je 1070 bila 379$ pa idemo u krug.

Pa sad si dobio "bolji" frame generator. Dakle isto, i dalje ga možeš a i ne moraš upotrebljavati.

Pa ne znamo što će još doći, možda će 5060ti biti jako blizu 5070.

Po meni, cijene su očekivane  relativno "ok".

Nisu dovoljno visoke za bojkot, a s druge strane nosu bestbuy kao intel arc novi model. Pitanje je gdje će se tu ugurati arc b770 ili kako će se već zvati.

Uz to, ni AMD nije baš puno toga stavio na otvoreno...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Imaju ono najbitnije flagship karticu 5090 koja nema konkurencije, i automatski ostali modeli idu kao kiflice jer je iz iste familije. Ista shema Ryzen sa X3D modelima najbrži za gaming pa automatikom vuče sve ostale modele za sobom, i prodaju ih bez problema. 

0 0 hvala 1
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ako Bog da, prvi dan uzimam 5090...

i znam da iduce dvije godine boljeg biti nece

AMD Ryzen 7900X3D; Gigabyte Gaming X670 X AX; G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 C30 32 Gb; MSI 4090 24 Gb X Trio; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.1.2025 12:13 (Kant).
Moj PC  
2 0 hvala 0
3 godine
Kant kaže...

Već prvi dan?!  Kakvo bogatstvo, kakav prestiž, kakav nedostižan forumski mojo...

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.1.2025 12:37 (notloB).
2 mjeseca
Kant kaže...

Propali forumski investitori u kripto te gledaju s prijezirom

16 godina
Kant kaže...

Osim ako te intel ne iznenadi i izbaci b880 super AI pro 

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
11 godina
forumaš kaže...

To je razlika DLSS +FG i DLSS+ FG4

Bez FGa su to vrijednosti cc 13 ms ili niže, ispravi me ako griješim.

sam dlss već smanjuje latenciju, evo već u prvoj igri sa 40ms native na 30ms sa dlss 

znači, tih dodatnih 8m, sa fg, opet imaš nižu latenciju nego native, a višestruko veći fps

u čemu je točno problem?

EDIT

znači, ako si dosad gejmao native mp igre i imao 40ms lag, a sa uključiš dlss + fg4 i imaš 38ms lag, što točno čini dlss4 lošim za mp igre

nekoliko puta veći fps uz veću respozivnost, što je točno tu neupotrebljivo?

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.1.2025 13:29 (picajzla0707).
15 godina
Video od DF na koji se referiraš je Dlss+FG vs dlss +FG4 i tu je ta mala razlika. Kad ne koristiš nikakav FG razlika je duplo manja minimalno, 20 ms ili 12 ms ovisno o igri ispada ukupna latencija.
11 godina
forumaš kaže...
Video od DF na koji se referiraš je Dlss+FG vs dlss +FG4 i tu je ta mala razlika. Kad ne koristiš nikakav FG razlika je duplo manja minimalno, 20 ms ili 12 ms ovisno o igri ispada ukupna latencija.

da, ali vidi edit na gornju poruku

znači, ako si dosad gejmao native mp igre i imao 40ms lag, a sa uključiš dlss + fg4 i imaš 38ms lag, što točno čini dlss4 lošim za mp igre

nekoliko puta veći fps uz veću respozivnost, što je točno tu neupotrebljivo?

11 godina

... duplić

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.1.2025 13:30 (picajzla0707).
15 godina
Koje multi igre igraš sa uključenim FGom?
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ova Marvel igra je online MP naslov zar ne?

On kaže da nije mogao primjetit razliku u glatkoći izvođenja ili dojmu između rtx5070 i rtx4090.

I ono najluđe....Rtx5070 je prosječno bila brža 60fps od 4090....šta uopće reći.

Poanta je da oni koji kupe 5070 vjerovatno nisu imali 4090 da bi uopće znali dali ima kakve razlike u dojmu a skočiti će na 240fps gaming.

https://www.pcgamesn.com/nvidia/geforce-rtx-5070-vs-4090

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
BeLLicus kaže...

Jebeš raster to je prošlost, sve igre ionako pokrećem već sad sa dlss quality + frame gen, bez te 2 opcije stalker 2 bugoviti neoptimizirani bi bio neigriv. Upalis fg dobijes te lazne frejmove ali nisu lažni frejmovi za oči i smoothines u igri. 150 fpsa je 150 fpsa bili oni generirani ili ne... Sad ćete imat opciju da derete 2K 4K sa ray tracingom na max u 150+ fpsa cijene su ok nisu pretjerivali, šta vam sad smeta, plačete ko kake pičkice koliki je raster, koga boli kurac za raster od kad je dlssa (koji na quality je bolji od svakog antialiasinga) nisam upalio igru bez dlssa otkad je došao, još sad uz dlss 3 ili ti ga frame gen igram svaku novu igru na max detaljima 2k, u 130+ fpsa a cijeli komp sam platio 1500 eura. 

Placemo jer igre ne izgledaju nist specijalno, a vrte se ko drek. DLSS i frame gen je postala štaka developerima za optimiziranje igara, a postat ce samo jos gore.

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Evo ja sad igram Marvel sve na max dlls native+fg  236 fps-a lock. Radi dobro za multi player igru prosjek 206 fps-a kroz pola sata igranja. RTX 4070.

Igrao onaj MMO Throne&Liberty kad je izašao par dana DLSS+FG probao iskustvo je bilo magla svuda magla oko nas dok eto Marvel Rivals radi all right sa FG.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.1.2025 13:48 (mislioc).

0 0 hvala 0
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

prosjecnom igrac ce 5070 biti jako dobra

on kada upali igru, stisne automatic settings i krene igrat

dlss, frame gen njemu njis ne znaci, i biti ce sretan s visokim fpsom bili pravi ili umjetni

Moj PC  
1 1 hvala 0
11 godina
forumaš kaže...

ja niti jednu, ne igram mp igre jer sam star, spor i nemam živaca za kampere

ali, još jednom - ako si dosad igrao mp igre bez dlss i fg na 40ms laga, što točno čini dlss sa 38ms laga i višestruko većim fps-om, neupotrebljivim za mp igre?

17 godina
rooswelt1991 kaže...
Kant kaže...

Osim ako te intel ne iznenadi i izbaci b880 super AI pro 

Mislim da nema straha!

\o/\o/

AMD Ryzen 7900X3D; Gigabyte Gaming X670 X AX; G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 C30 32 Gb; MSI 4090 24 Gb X Trio; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
15 godina
picajzla0707 kaže...
forumaš kaže...

ja niti jednu, ne igram mp igre jer sam star, spor i nemam živaca za kampere

ali, još jednom - ako si dosad igrao mp igre bez dlss i fg na 40ms laga, što točno čini dlss sa 38ms laga i višestruko većim fps-om, neupotrebljivim za mp igre?

Ne znam nikoga da koristi FG u multi igrama, s razlogom jer podupla latenciju...

15 godina
Santana kaže...
BeLLicus kaže...

Jebeš raster to je prošlost, sve igre ionako pokrećem već sad sa dlss quality + frame gen, bez te 2 opcije stalker 2 bugoviti neoptimizirani bi bio neigriv. Upalis fg dobijes te lazne frejmove ali nisu lažni frejmovi za oči i smoothines u igri. 150 fpsa je 150 fpsa bili oni generirani ili ne... Sad ćete imat opciju da derete 2K 4K sa ray tracingom na max u 150+ fpsa cijene su ok nisu pretjerivali, šta vam sad smeta, plačete ko kake pičkice koliki je raster, koga boli kurac za raster od kad je dlssa (koji na quality je bolji od svakog antialiasinga) nisam upalio igru bez dlssa otkad je došao, još sad uz dlss 3 ili ti ga frame gen igram svaku novu igru na max detaljima 2k, u 130+ fpsa a cijeli komp sam platio 1500 eura. 

Placemo jer igre ne izgledaju nist specijalno, a vrte se ko drek. DLSS i frame gen je postala štaka developerima za optimiziranje igara, a postat ce samo jos gore.

Vrte se super, ako ne korstiš drek od RTa, baš nikakvih problema sa optimizacijim na 4K...evo novi naslov na 4K solidno visoki detalji, igra ne podržava upscaling za AMD kao ni FG, znači nativno 4K uz uplaljenu dinamičku rezoluciju target 60 fpsa i to ne kužim da uopće bilo što mijena dinamički.

Dodatno upalio FG kroz drivere jer ga igra ne podržava (AFMF2) i imam ugodih 120 fpsa na 4K, pola pravih, pola lažnih i igram se ko gospodin čovjek na 10 ms uz jeftin hardver :D

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.1.2025 14:17 (forumaš).
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ovaj kak igra slobodno može upalit FG njemu tak svejendno pomaka za njega na bolje nema. Klasični garaža pro wannabe pro sa full opremom.

0 0 hvala 0
11 godina
forumaš kaže...

Ne znam nikoga da koristi FG u multi igrama, s razlogom jer podupla latenciju...

naravno, većina mp gejmera ne koristi niti fg niti dlss, smanje postavke i peglaju native

ali opet nisi osgovorio na pitanje

ako si dosad gejmao na native sa 40ms, što točno dlss4 sa 38ms laga i višestruko većim fpsom, čini neupotrebljivima za mp?

15 godina
picajzla0707 kaže...
forumaš kaže...

naravno, većina mp gejmera ne koristi niti fg niti dlss, smanje postavke i peglaju native

ako si dosad gejmao na native sa 40ms, što točno dlss4 sa 38ms laga i višestruko većim fpsom, čini neupotrebljivima za mp?

A gdje to gejmaš nativ uz 40 ms?

9 godina
forumaš kaže...
Santana kaže...
BeLLicus kaže...

Vrte se super, ako ne korstiš drek od RTa, baš nikakvih problema sa optimizacijim na 4K...evo novi naslov na 4K solidno visoki detalji, igra ne podržava upscaling za AMD kao ni FG, znači nativno 4K uz uplaljenu dinamičku rezoluciju target 60 fpsa i to ne kužim da uopće bilo što mijena dinamički.

Dodatno upalio FG kroz drivere jer ga igra ne podržava (AFMF2) i imam ugodih 120 fpsa na 4K, pola pravih, pola lažnih i igram se ko gospodin čovjek na 10 ms uz jeftin hardver :D

Ima igara koje rade dobro, ali takvih je sve manje. Ova koju si ti naveo nije Unreal engine igra i to se vidi. Studio koristi engine sa kojim su jako dobro upoznati.

Pogledaj recimo Sillent Hill 2 remake. Igra koristi Lumen GI, nanite i sve ostalo sto Unreal nudi, a dal je to potrebno ?
Doba dana u igri je fiksirano pa su mogli koristit baked in osvjetljenje, mogli su render distance smanjit pošto se ionak ništ ne vidi zbog magle. U stanovima performanse su katastrofa, a igras u malom zatvorenom prostoru.
Stutter je postojan u gotov svim unreal igrama.

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
15 godina
Santana kaže...
forumaš kaže...
Santana kaže...
BeLLicus kaže...

Ima igara koje rade dobro, ali takvih je sve manje. Ova koju si ti naveo nije Unreal engine igra i to se vidi. Studio koristi engine sa kojim su jako dobro upoznati.

Pogledaj recimo Sillent Hill 2 remake. Igra koristi Lumen GI, nanite i sve ostalo sto Unreal nudi, a dal je to potrebno ?
Doba dana u igri je fiksirano pa su mogli koristit baked in osvjetljenje, mogli su render distance smanjit pošto se ionak ništ ne vidi zbog magle. U stanovima performanse su katastrofa, a igras u malom zatvorenom prostoru.

Pša ak si nadobudan i ne znaš da postoje postavke onda igraš nadobudno...ak malo poriktaš igraš bez frke. Meni je SH 2 radio normalno, ali ja nikad ništa ne maxam.

9 godina
forumaš kaže...
Santana kaže...
forumaš kaže...
Santana kaže...
BeLLicus kaže...

Pša ak si nadobudan i ne znaš da postoje postavke onda igraš nadobudno...ak malo poriktaš igraš bez frke. Meni je SH 2 radio normalno, ali ja nikad ništa ne maxam.

Ne kuzis ti poantu nit ju ne pouksavas shvatit. Kaj cemo igrat sve na low jer su ovi nesposobni optimizirat igru ili cemo igrat na high sa dobrom optimizacijom ?

15 godina
Kakav low, to nisam upalio nikada, pričam o visokim detaljima, ne max detaljima i bez RTa. Ali bitno da ti kužiš pa mi objasni zašto bi ja trebao prestati guštati u igrana jer mi rade kako treba lol
8 tjedana
forumaš kaže...
picajzla0707 kaže...
forumaš kaže...

A gdje to gejmaš nativ uz 40 ms?

Većina igara ima nativni latency oko 40ms. Već sam pisao o tome u ovoj temi, te brojke se odnose na Total system latency, ne samo input koji je jedan dio toga. Generalno nema šanse da itko od vas osjeti razliku i drobite gluposti već 10 stranica. Da je netko ovdje profesionalni igrač CS-a možda bi njegovi komentari bili relevantni, ovako je totalno bez pokrića jer se zbog nečega naravno mora kmečati.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.1.2025 15:19 (Ozmanthus).
15 godina
U SP igrama teško da bu netko skužio, ja sigurno ne. U MP FG ne bi palio nikada, ali bože moj nisam ja mjerilo. Fino se vidi da poduprla input.
13 godina

Ae ne kenjaj kako ne bi osjetili ovdje su većinom profesionalci osim dedeka Picajzle i Wi3Zmanna.Hahahahajdasss igra PUBG 4k 160fpsa sa gtx 1660.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice