Jaoooo ajde utješio si me malo, hvala!
NVIDIA Blackwell 50xx
- poruka: 2.095
- |
- čitano: 195.227
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jaoooo ajde utješio si me malo, hvala!
Molim, molim, samo nemoj golim.
Ne mogu da odolim!
Ne mogu da odolim!
Uh što volim 'oću da izgorim.
ja bi samo volo da znam, ima li itko od ovih proroka po jubitou svoj primjerak kartice, ili svi mlate kitom i prorokuju na osnovu istih grafova, slika i videa, kao i svi, pri tome se ocigledno natjecu tko ce izbaciti bombasticnije prorocanstvo?
![poslano s mobilnog telefona](/forum/slike/frommobile.png)
Mođda ona sa potpisom na sisi
Fora mi je što lossless scaling i par drugih sličnih appova postoje podosta vremena, a s x4 opcijom negdje barem od početka ljeta i nitko na forumu niti da trepne a kamo li proba ili barem nisam vidio da je netko pisao o tome, a sad kad se nvidija pojavi s istom tom opcijom kao glavnim fičrom, teški hype i take my money. Mislim niti tvrdim da će to biti isto, niti nešto slično ali smiješan mi je sav taj hype oko nečega što već postoji ali nije nvidia pa onda nije zanimljivo, slično se i appleovci ponašaju s otkrivanjem tople vode jer ako nije od applea onda je valjda smeće ili gubavi ignore.
Fora mi je što lossless scaling i par drugih sličnih appova postoje podosta vremena, a s x4 opcijom negdje barem od početka ljeta i nitko na forumu niti da trepne a kamo li proba ili barem nisam vidio da je netko pisao o tome, a sad kad se nvidija pojavi s istom tom opcijom kao glavnim fičrom, teški hype i take my money. Mislim niti tvrdim da će to biti isto, niti nešto slično ali smiješan mi je sav taj hype oko nečega što već postoji ali nije nvidia pa onda nije zanimljivo, slično se i appleovci ponašaju s otkrivanjem tople vode jer ako nije od applea onda je valjda smeće ili gubavi ignore.
Pogledaj šta je Nvidia sve napravila i izbalansirala da bi njihov MFG radio,ove varijante koje ti spominješ su kao poduplavanje frejmova na televizorima a znamo kako to radi tojest ne radi.
Zato nitko to niti ne spominje....
Pogledaj šta je Nvidia sve napravila i izbalansirala da bi njihov MFG radio,ove varijante koje ti spominješ su kao poduplavanje frejmova na televizorima a znamo kako to radi tojest ne radi.
Zato nitko to niti ne spominje....
Radi se o interpolaciji, tehnici koja se već godinama upotrebljava i u video produkciji a ne puko poduplavanje frejmova. I to za divno čudo radi vrlo dobro, u nekim igrama bez ikakvih problema a u nekima ima problema, najčešće oko kursora miša i oko uia ali program se razvija i sve je bolji i bolji, ne kažem da nvidijin x4 neće biti bolji, daleko od toga ali opet, nitko niti da pogleda ranije a sada je x4 glavni baja u gradu, samo nvidijin.
Možda su mogle neke iz ove serije podržat dlss4 jer npr 4090 ima AI tops skoro kao 5070ti , 4080s ima malo manje od 5070, ove slabije su dosta ispod razine 5070. Možda je to moglo radit na ovim jačim.
Pa imat će sve RTX dlss4 jedino serija 5000 ima taj dodatni multi frame generator 4x dok je to kod serije 4000 2x.
Pa imat će sve RTX dlss4 jedino serija 5000 ima taj dodatni multi frame generator 4x dok je to kod serije 4000 2x.
frame generator 4x + latencije 4x.. ok za sve osim fps mp igre
frame generator 4x + latencije 4x.. ok za sve osim fps mp igre
Razlika između 2x i 4x je samo mislim oko 6.5ms što je beznačajno.
Čekam 6000 seriju kad bude AI generirao 8x frejmova više, malo mi je 400 fpsa, sa 800 ću tek biti donekle zadovoljan.
Čekam 6000 seriju kad bude AI generirao 8x frejmova više, malo mi je 400 fpsa, sa 800 ću tek biti donekle zadovoljan.
Sveti gral ti je točno 1000fps što se tiće motion rezolucije/blura pa bolje pričekaj to 🥂
Eto NotolB sta sam rekao da kada se kloka na 3ghz brza od 4080.
...budućnost nv grafike, 20X, lossless scaling 2.11... Kupite danas za siću i vaš rtx3060 pretvorit će se u rtx6090!
što je loše u tome da ti starija grafa poput 3060, koja već i na 1080p štuca na novim igrama, odjednom može ganjati nove igre na 1440p bez štucanja?
dlss, fsr i fg su doista fantastična tehnologija, među najboljima ikad po pitanju grafičkih kartica
ajmo biti realni, svi bi mi voljeli da grafe već sad imaju dovoljno raw snage da tjeraju igrice na 4k/120fps bez pomoći kojekakvog softvera
međutim, to je nemoguće i biti će nemoguće još niz godina jer tehnologija za to ne postoji, odnosno nemere se ugurati u grafu normalnog tdp-a
ako je 4090/5090 trenutno najviše što se može staviti od hardvera u grafu i već sad lupa u bolesnh 450w, što je loše u tome da se na neki drugi način uspije postići isti rezultat i sa slabijim hardverom
ja doista ne kužim taj rant, ponašate se kao da vam je netko smrtno uvrijedio cijelu familiju, a ne omogućio ono što je hardverski nemoguće i biti će nemoguće još niz godina
lažni frejmovi kme kme... kakve veze ima kojim načinom dobivaš frejmove, ako ih nemereš razlikovati od 'originala'
uostalom, nitko te ne tjera da moraš kupiti novu grafu, novi dlss ćeš dobiti i na staroj - besplatno
Pošto dobivamo i na staroj idem odmah piknut kakvu 2080s.
...budućnost nv grafike, 20X, lossless scaling 2.11... Kupite danas za siću i vaš rtx3060 pretvorit će se u rtx6090!
što je loše u tome da ti starija grafa poput 3060, koja već i na 1080p štuca na novim igrama, odjednom može ganjati nove igre na 1440p bez štucanja?
dlss, fsr i fg su doista fantastična tehnologija, među najboljima ikad po pitanju grafičkih kartica
ajmo biti realni, svi bi mi voljeli da grafe već sad imaju dovoljno raw snage da tjeraju igrice na 4k/120fps bez pomoći kojekakvog softvera
međutim, to je nemoguće i biti će nemoguće još niz godina jer tehnologija za to ne postoji, odnosno nemere se ugurati u grafu normalnog tdp-a
ako je 4090/5090 trenutno najviše što se može staviti od hardvera u grafu i već sad lupa u bolesnh 450w, što je loše u tome da se na neki drugi način uspije postići isti rezultat i sa slabijim hardverom
ja doista ne kužim taj rant, ponašate se kao da vam je netko smrtno uvrijedio cijelu familiju, a ne omogućio ono što je hardverski nemoguće i biti će nemoguće još niz godina
lažni frejmovi kme kme... kakve veze ima kojim načinom dobivaš frejmove, ako ih nemereš razlikovati od 'originala'
uostalom, nitko te ne tjera da moraš kupiti novu grafu, novi dlss ćeš dobiti i na staroj - besplatno
Kakav rant?! Čovjek se ne može više niti našaliti da se ne naljutiš, gdje ti vidiš smrtno uvrijeđenu familiju? Nemam apsolutno ništa protiv novih tehnologija a da si pročitao dva posta iznad znao bi da se zezam s hypeom oko tehnologije koja već postoji i radi čak i ok ali na nju nitko ne obraća pozornost, ne kažem da nvidijina neće bolje, dapače, uostalom nv ima sve žive i mrtve resurse da to napravi kako treba... ponašaš se kao da sam te opekao žaračem po dupetu, zaj3bancija, opusti se malo.
Btw. Zašto ovo nisi napisao BeLLicusu koji je upisao varijaciju na temu prije mog posta, nego se hvataš mene? Mislio sam mu čak replicirati s ovom porukom na koju odgovaraš iz zaj3bancije a ne radi smrtno uvrijeđene familije koju ne znam gdje si pronašao...
ustvari da, ne kuzim ni ja taj hejt orema dlss i frame genu od nvidie, stvar radi, radi to dobro, ne kosta nista.....
naravno mozda netko na monitoru od 3000e vidi razliku izmedju nativne rezolucije i ovih generiranih frejmova, vecini ljudi razlike nema.....
nekada si imao obicnu graficku za 2d i 3d akcelerator za igre. vrlo brzo je to postala jedna kartica, cijene su padale, j nitko se nije zamarao "kako to radi"....
sad imamo slicno, raw snaga i "pomoc umjetne inteligencije", za 99% ljudi je nebitno sto tocno omogucuje glatki gameplay... mislim da vecina hejta dolazi iz amd tabora jer on jednostavno nema taj level, i po kvaliteti i mogucnostima iste debelo zaostaje.
ali kompenzira to dobrim i jeftinijim karticama, tako da, za svakog ponesto, tko voli nek izvoli....
![poslano s mobilnog telefona](/forum/slike/frommobile.png)
Kakav rant?! Čovjek se ne može više niti našaliti da se ne naljutiš, gdje ti vidiš smrtno uvrijeđenu familiju?
de molim te... danima već kmečiš i drviš po istom, to što povremeno ubaciš smajlić ne znači da nije rant
možda je samo takav dojam, ali zapitaj se zašto odaješ takav dojam
kao i na onoj temi path of exile gdje si poveo križarski pohod na tri stranice, ne niti to nije rant nego 'šala'
Kakav rant?! Čovjek se ne može više niti našaliti da se ne naljutiš, gdje ti vidiš smrtno uvrijeđenu familiju?
de molim te... danima već kmečiš i drviš po istom, to što povremeno ubaciš smajlić ne znači da nije rant
možda je samo takav dojam, ali zapitaj se zašto odaješ takav dojam
kao i na onoj temi path of exile gdje si poveo križarski pohod na tri stranice, ne niti to nije rant nego 'šala'
Imaš pravo, PoE2 ne zaslužuje križarski pohod, ne zaslužuje niti crno ispod nokta, to je j3bena igra, ono što, imo, zaslužuje tzv. križarski pohod su principi kojih se držim a ukoliko ti nisu jasni javi se u on topic temu a ne ovdje, ukoliko je moguće.
Imaš pravo, PoE2 ne zaslužuje križarski pohod, ne zaslužuje niti crno ispod nokta, to je j3bena igra, ono što, imo, zaslužuje tzv. križarski pohod su principi kojih se držim a ukoliko ti nisu jasni javi se u on topic temu a ne ovdje, ukoliko je moguće.
ja ti samo kažem da si zadnje vrijeme malo pukao
šala je jednom, dvaput, ako danima drviš po istom na tri ili više stranica foruma, onda je to rant, a ti se misli štogod hoćeš
ustvari da, ne kuzim ni ja taj hejt orema dlss i frame genu od nvidie, stvar radi, radi to dobro, ne kosta nista.....
naravno mozda netko na monitoru od 3000e vidi razliku izmedju nativne rezolucije i ovih generiranih frejmova, vecini ljudi razlike nema.....
nekada si imao obicnu graficku za 2d i 3d akcelerator za igre. vrlo brzo je to postala jedna kartica, cijene su padale, j nitko se nije zamarao "kako to radi"....
sad imamo slicno, raw snaga i "pomoc umjetne inteligencije", za 99% ljudi je nebitno sto tocno omogucuje glatki gameplay... mislim da vecina hejta dolazi iz amd tabora jer on jednostavno nema taj level, i po kvaliteti i mogucnostima iste debelo zaostaje.
ali kompenzira to dobrim i jeftinijim karticama, tako da, za svakog ponesto, tko voli nek izvoli....
Većina ljudi neće uopće kupovati ove kartice, a oni koji hoće, vjerojatno znaju koja je razlika između 60 i 160 fpsa i zašto žele 160 ili više. Za ostale su tu konzole.
Možemo mi imat fejk 500 fpsa, ali ako smo i dalje na latenciji i odazivu stvarnih renderiranih 60 i imamo interakciju s igrom kao na 60, taj frame generation je koristan za cutscene i igranje igara tipa telltale i "walking simulator" žanra jer na ekranu oku izgledaju fluidnije i to je to.
Mislim da je glavna priča 5xxx serije AI i Frame gen jer vjerojatno nema velikog skoka u odnosu na 4xxx i te tehnologije su nešto s čime misle prodati novi proizvod. Čudno da uopće nije bilo raster grafova bez uključenog RTa, a i ovaj jedan bez DLSSa, Far Cry 6, je pokazao 20 do 30% poboljšanje (moguće cherry pickan idealni primjer).
Između ostalog, ne vidim zašto jače 4xxx ne bi podržavale DLSS4 s obzirom da 5070 podržava koja, ako se dobro sjećam, ni po jednoj tehničkoj točci (pa ni AI) nije jača od 4080 Super recimo.
Marketinški spinovi.
Sve u svemu, čekamo benchmarke pa bumo videli