Eto toliko:) kroz par dana stiže mi 280 pa ću bacit koji test.
Koji shopovi?
Daj link xD
Btw samo za informaciju:
260GTX = malo sporije od 3870x2
280GTX = malo brže od 9800GX2
Nije baš jako kako se očekivalo. Izgleda da će ovu bitku odnijeti ATi.
Btw koliko čujem na Tom's Hardware-u, 280 su bučne ko avioni...
Dobro je to s obzirom da imaju jedan GPU za razliku od 9800gx2 i 3870x2.
PS. ti uvijek izvučeš najgore od nvidie, po meni je cijena veći minus od buke, grijanje :).
Cijena ... eh... nisam ni očekivao od nVidie da će biti jeftinija.
Sviđa mi se 2 x 260GTX :)
za 2x 260 moraš imat nvidia ploču, ja budem pričeko atijev novi dvoglavi pa onda budem odlučio, cijena od 600 eura za gtx 280 je previsoka, ta kartica, ako se hoče dobro prodavati, nesmije koštati više od 9800gx2, a to je 3200kn, što je opet velikoj večini previše.
S obzirom na 14800 3DMark06 kod GTX 280, a 13500 bodova kod Radeon 4850 (ne 4870 ili 4870X2) također mislim da je ispred ATi-a svijetla budućnost. Da ne spominjem i cijenu koja će biti duplo manja nego kod nvidie, mislim nekih 200$ za 4850.
S obzirom na 14800 3DMark06 kod GTX 280, a 13500 bodova kod Radeon 4850 (ne 4870 ili 4870X2) također mislim da je ispred ATi-a svijetla budućnost. Da ne spominjem i cijenu koja će biti duplo manja nego kod nvidie, mislim nekih 200$ za 4850.
Prvi službeni test na PCEkspertu! Impresivno... Tko ima para, nek izvoli...
Eto toliko:) kroz par dana stiže mi 280 pa ću bacit koji test.

Konacno graficka koja moze koliko-toliko vrtjeti crysis...a jos da dvoglavi ati izade...
Hm, mislim da ce ati s 4870x2 preuzeti krunu najbrzeg, jer mislim da ce biti malo veci problem nvidiji napraviti karticu s 2,8 milijardi tranzistora. Zasad nisam impresioniran s ovim novim gtx-om uzevsi u obzir cijenu. Vjerovatno ce je kasniji driveri izdignuti vise.
Da bar ati ne kasni po obicaju...
Ne znam ATI je uvijek imao problema sa driverima i UVIJEK su im kartice bucnije tako da...
Ako je nVidija toliko bucna koliko ce tek onda ATI brujit.
ATI-jini driveri daju ljepšu sliku to stoji ali za igre nVidija uvijek opere ATI
Baš me zanima kako ce se odvijati događaji i ono šta ja mislim da je glavna prednost ATI-ja je cijena
Najviše me zanima kolike ce cijene biti u pogledu na nVidiju.
I nikad se ne gledaju sineticki testovi tipa 3D mark vec broj FPS u igrama...
Btw samo za informaciju:
260GTX = malo sporije od 3870x2
280GTX = malo brže od 9800GX2
Nije baš jako kako se očekivalo. Izgleda da će ovu bitku odnijeti ATi.
Btw koliko čujem na Tom's Hardware-u, 280 su bučne ko avioni...
Kakve su performanse GTX260? Jer kada kliknem na review, uvijek je recenzirana samo 280.
Kakve su performanse GTX260? Jer kada kliknem na review, uvijek je recenzirana samo 280.
Ima u ADM-u... :) Oko 4000 kn...
Znači, 260 je malo brža od Ati HD3870X2.
evo posto je ovo zanimljiva tema(naxeem je faca)
ovdje cu objavit svoj jubilarni 100 post
nem aveze nikakve s temom(nadam se da mi moderatori nebuju dali crveni jer vec imam dva zuta)
evo sve pozdravljam
casti bi vas cevapima al nejdu prek interneta(probo gurat cevap po cevap u zicu al negdje na tavanu zapelo ....uglavnom nejdu dalje)
pozdrav svima
e super..bar ove cijene su jeftine..zas su oko 3,5-4 tisuce..u 9 mj kad cu kupovat nadam se da ce bit oko 3tisuce..sam jos cekam ati da vidim njihove testove i cijene..
Alio zasto sada izbaciti novu karticu kada je 9800 serija tek izašla?
evo posto je ovo zanimljiva tema(naxeem je faca)
ovdje cu objavit svoj jubilarni 100 post
nem aveze nikakve s temom(nadam se da mi moderatori nebuju dali crveni jer vec imam dva zuta)
evo sve pozdravljam
casti bi vas cevapima al nejdu prek interneta(probo gurat cevap po cevap u zicu al negdje na tavanu zapelo ....uglavnom nejdu dalje)
pozdrav svima
Alio zasto sada izbaciti novu karticu kada je 9800 serija tek izašla?
Evo vidio da je 4k kuna u HGspotu, to je ipak previše za nas obične smrtnike, kada ATI izbaci novu seriju to će nadam se biti prava stvar, stvarno iam vjere u AMD, da će moći konkurirati nVidiji, posebno na segmentu cijena jer su tu uvijek više manje fer u usporedbi sa konkurencijom
AMD forever
Pojavio se prvi kompletni review 4870:
Ispada da je GTX260 za staro željezo prije nego je uopće vidjela svjetlo dana. Pod uvjetom da bude skuplja.
No, Nvidia žestoko gura PhysX kroz drivere ... vidjet ćemo.
U svakom slučaju, očekujte sutra hvalospjeve na račun ATIa širom neta ;).
Pojavio se prvi kompletni review 4870:
http://translate.google.com/translate?u=http%3A%2F%2Fwww.expreview.com%2Ftopic%2F2008-06-24%2F1214282167d9273.html&hl=zh-CN&ie=UTF8&sl=zh-CN&tl=en]ATI%204870%20512MB%20DDR5
Ispada da je GTX260 zastarila prije nego se uopće pojavila na tržištiu ;).