Lažiranje računa hardverskih komponenti

poruka: 7
|
čitano: 2.230
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Ponukan nedavnim nemilim događajima, tj saznanjem da sam žrtva prijevare odlućio sam otvoriti ovu temu.

Nedavno sam dogovorio zamjenu garfickih kartica sa jednim kolegom. On meni svoju ja njemu svoju uz nadoplatu - nebitno tko kome. Obje kartice bile su pod jamstvom tj sa urednim racunima. Nakon nekoliko dana posto je bilo nekih problema sa mojom karticom - kolega se odlucio na reklamaciju. Neugodno se iznenadio kad su mu u linksu rekli da pod tim brojem kartice nije gtx 580 vec ddr2 plocica rama. Naravno nazvao me i rekao da sam mu podvalio laziran racun. Hmm da, dakle ja sam je isto kupio s tim racunom od frenda. Nakon sto mi je mailao racun i stvarno sam se uvjerio da nesto nevalja - vratio sam mu njegovu karticu, a on meni moju i pare. Naravno tu bih ja ostao kratkih rukava da kartica nije bila zapravo ispravna jer biser je prebacio bios na ln2 mod. Sad ono najbitnije: KROZ MOJ KOMP PROĐE GODIŠNJE BAREM 4 ILI 5 KARTICA -- PITAM SE KOLIKO TOGA SAM KUPIO A DA JE RACUN BIO IZMULJAN U PHOTOSHOPU ILI NEKOM SLICNOM SRANJU. NIKAD DO SAD NISAM PROVJERAVAO RACUNE, ALI OD SADA AMA BAS SVAKI. Zato pazite sto kupujete i od koga jer najvjerojatnije doma imate 1 ili dvije komponente koje nemaju veze sa ducanom na kojeg slove.{#}

Nije da sam lijen - samo nevolim smetati
Moj PC  
0 10 hvala 2
13 godina
odjavljen
Re: Lažiranje računa hardverskih komponenti
CroL1k1n7 kaže...

Ponukan nedavnim nemilim događajima, tj saznanjem da sam žrtva prijevare odlućio sam otvoriti ovu temu.

Nedavno sam dogovorio zamjenu garfickih kartica sa jednim kolegom. On meni svoju ja njemu svoju uz nadoplatu - nebitno tko kome. Obje kartice bile su pod jamstvom tj sa urednim racunima. Nakon nekoliko dana posto je bilo nekih problema sa mojom karticom - kolega se odlucio na reklamaciju. Neugodno se iznenadio kad su mu u linksu rekli da pod tim brojem kartice nije gtx 580 vec ddr2 plocica rama. Naravno nazvao me i rekao da sam mu podvalio laziran racun. Hmm da, dakle ja sam je isto kupio s tim racunom od frenda. Nakon sto mi je mailao racun i stvarno sam se uvjerio da nesto nevalja - vratio sam mu njegovu karticu, a on meni moju i pare. Naravno tu bih ja ostao kratkih rukava da kartica nije bila zapravo ispravna jer biser je prebacio bios na ln2 mod. Sad ono najbitnije: KROZ MOJ KOMP PROĐE GODIŠNJE BAREM 4 ILI 5 KARTICA -- PITAM SE KOLIKO TOGA SAM KUPIO A DA JE RACUN BIO IZMULJAN U PHOTOSHOPU ILI NEKOM SLICNOM SRANJU. NIKAD DO SAD NISAM PROVJERAVAO RACUNE, ALI OD SADA AMA BAS SVAKI. Zato pazite sto kupujete i od koga jer najvjerojatnije doma imate 1 ili dvije komponente koje nemaju veze sa ducanom na kojeg slove.{#}

"Ponukan nedavnim nemilim događajima, tj saznanjem da sam žrtva prijevare odlućio sam otvoriti ovu temu."

Pročitavši ovu rečenicu sam očekivao pojašnjenje od vas u ovoj temi, o tome kako ste vi to ispali žrtva prijevare odnosno kako ste to bili prevareni. Jer ste u ovoj temi optuženi za prijevaru lažiranja računa. LINK

"Nedavno sam dogovorio zamjenu garfickih kartica sa jednim kolegom. On meni svoju ja njemu svoju uz nadoplatu - nebitno tko kome."

Nisam siguran kako je to nebitno ako prepričavate baš tu trgovinu koji ste počeli prepričavati (LINK). No jeste nebitno s obzirom na prvu rečenicu u ovom vašem post-u, ako ste imali na umu prepričati tko je i kako vas prevario.

"Obje kartice bile su pod jamstvom tj sa urednim racunima. Nakon nekoliko dana posto je bilo nekih problema sa mojom karticom - kolega se odlucio na reklamaciju. Neugodno se iznenadio kad su mu u linksu rekli da pod tim brojem kartice nije gtx 580 vec ddr2 plocica rama. Naravno nazvao me i rekao da sam mu podvalio laziran racun. Hmm da, dakle ja sam je isto kupio s tim racunom od frenda."

Nakon ovog podvučenog sam očekivao da ćete sada prepričati radnju prijevare, tko i kako je vas nasamario kada ste vi kupovali tu karticu iz gornje priče, pa da se i mi ostali bolje pazimo kada kupujemo.

"Nakon sto mi je mailao racun i stvarno sam se uvjerio da nesto nevalja - vratio sam mu njegovu karticu, a on meni moju i pare."

Tu sam već počeo sumnjati u namjeru ove teme, jer vidim da u verziji priče od kolege sa kojim ste trgovali, to riješavanje vašega spora uopće nije išlo tako glatko kako ste vi to ovdje iznijeli ("vratio sam mu karticu, a on meni moju i pare"), nego je tu bilo jako puno svega i svačega, po riječima kolege, što se sve može i pročitati u gornjem linku. 

"Naravno tu bih ja ostao kratkih rukava da kartica nije bila zapravo ispravna jer biser je prebacio bios na ln2 mod."

Tu već stvaram utisak da je smisao ove teme da vi iznesete "svoje viđenje" neuspjele trgovine sa gorespomenutim kolegom sa ovog foruma. Ali po mojem mišljenju tu postoji problem; Iznosite argumente protiv druge strane koji se nemogu provjeriti ("prebacio na ln2 bios"), dok istovremeno ta druga strana nema razloga iznositi neistinite argumente protiv vas, jer je ta druga strana ovdje oštećena kao što ste i sami priznali (lažiran račun). A kao drugo, po mojem osobnom viđenju situacije, vi ovdje radite od sebe žrtvu a od kolege nevaljalca; kao vi bi ste tu ostali kratkih rukava jer je on "biser tamo nešto čačkao po kartici". Zanemarujete najbitniju činjenicu da ste kolegi prodali karticu sa lažiranim računom i da vi u toj transakciji o kojoj pričate u ovoj temi nikako ne možete biti oštećeni jer je sami kupoprodajni "ugovor" nevaljan ako jedna strana ne isporuči ono što je dogovoreno. 

"Sad ono najbitnije: KROZ MOJ KOMP PROĐE GODIŠNJE BAREM 4 ILI 5 KARTICA -- PITAM SE KOLIKO TOGA SAM KUPIO A DA JE RACUN BIO IZMULJAN U PHOTOSHOPU ILI NEKOM SLICNOM SRANJU. NIKAD DO SAD NISAM PROVJERAVAO RACUNE, ALI OD SADA AMA BAS SVAKI. Zato pazite sto kupujete i od koga jer najvjerojatnije doma imate 1 ili dvije komponente koje nemaju veze sa ducanom na kojeg slove."

Po mome mišljenju lijepi pokušaj naglašavanja ustvari nebitnoga za sadržaj ove teme, jer se većina teme vrti oko vaše verzije spora sa forumskim kolegom, te se u skladu sa time stvara poveznica kako ste vi u svemu tome ovdje žrtva:

**tj. saznanjem da sam žrtva prijevare**

**ja sam je kupio s tim racunom od frenda**

**tu bih ja ostao kratkih rukava**

Ja sam u ovoj temi očekivao vašu iskrenu ispriku + možda i objašnjenje kako ste prevareni. A pročitao sam maltene kako vi pokušavate zablatit oštećenog kolegu i svi su krivi samo vi niste!

S obzirom na svoj zaključak ovdje nisam se mogao suzdržati pa ću još k tome nadodati i svoje vlastito tumačenje ovog vašeg zadnjeg pasusa (pogotovo jer je pisano caps lockom):

"KROZ MOJ KOMP PROĐE GODIŠNJE BAREM 4 ILI 5 KARTICA!!"
Ja sam faca i trgujem na veliko i mnogo sam iskusniji od većine vas!

"PITAM SE KOLIKO TOGA SAM KUPIO A DA JE RACUN BIO IZMULJAN U PHOTOSHOPU!!!"
Iako sam faca, ovi muljatori su predobri u tome što rade, nisam bio u mogućnosti da provjerim garanciju, ako mi verujete na reč!

"NIKAD DO SAD NISAM PROVJERAVAO RACUNE, ALI OD SADA AMA BAS SVAKI!!"
Majkemi da hoću! Samo trgujte i dalje samnom!

"najvjerojatnije doma imate 1 ili dvije komponente koje nemaju veze sa ducanom na kojeg slove!"
Nemojte meni suditi jer niste ni vi ništa bolji od mene! Ako ja nisam provjeravao račun, pa di ste ga onda vi budale provjeravali!

16 godina
odjavljen
CroL1k1n7 kaže...

gade.... i tebe i najbrzeg treba potjerat ca sa foruma u 3 ∏cke... 

harrothar kaže...

headshot, critical hit, combo breaker! svaka cast!

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
17 godina
neaktivan

Neznam tko si ti ni kakve ti imas veze s ovim iskreno me i ne zanima. Dakle ovo se odnosi iskljucivo na g Mislava. Pošto me je tako fino pocastio eto necu ni ja ostat postrani jer nebi bilo fer. Nemam vremena za detalje jer neki i rade u ovoj državi ali ulovit cu ga uskoro za jedan fini osvrt s moje strane. Za sada samo mogu reci: Da mi je zaista žao što sam mu vratio karticu, zaista  mi je žao što sam mu je osobno vozio u Zagreb, a ono što me najviše boli jest to što sam mu platio i cugu. Još pvrh svega. Zaista nije bilo potrebe za tim jer ja nisam nikakav diler hardvera sto mozete i provjeriti iz broja mojih oglasa na forumu, a bome se niti ne bavim prijevarama - osim  od nedavno {#}. Napisat cu detaljniji osvrt cim ulovim malo više vremena. A za ove niske udarce cemo još vidjet kako cemo ih riješiti ( isto se odnosi na g Mislava ) 

Dogovor o otvaranju ove teme bio je obostrana ideja i dogovor, a sad eto nogom u prepone. Hvala i cujemo se još. Odoh sad radit nešto.

14 godina
neaktivan
CroL1k1n7 kaže...

Nitko nema nikakave veze samnom, ljudi samo ne trpe takvo ponasanje na forumu te opcenito. Na ekspertu se za ovakve stvari dobiva bananko, bug je ocito puno liberalniji kaj se toga tice. Pocastio? Ja imam pravo stavit iskustvo, ja sam prevaren pobogu, iskreno nebi nista ni pisao da si to rjesio ko svaki normalan covjek / prodavac, da si shvatio da si zapravo ti pogrijesio, al si cijelo vrijeme tupio da ti nemas veze stim , imas li u to necu ulaziti. Kad smo vec kod cuge, ja sam takoder platio kada si mi karticu dovezao , cisto ako si zaboravi, al ocito si jedini ti tu bitan, ko *ebe mislava? Potrebe za napisanim opce nebi bilo da si to rjesio isti dan, dosao vratio moju karticu, a ne razmisljat, zasto je takva garancija, tko je lazirao i ostale nebuloze. Kartice sam mijenjao cisto zato kaj smo od prije vec trgovali , te sam mislio nece bit problema, ali ocito sam se grdo prevario. Otvaranje ove teme nije bila obostrana ideja , ti si vise puta rekao da ces na bug formu otvoriti opsirnu temu o ovome? O cem? Da si me zavaljao za garanciju? Ili da je tebi netko 10-i podvalio laziran racun? Rekao sam ti da je takvih slucaja na ekspertu na pretek. Moje iskustvo je opsirnije nego ova tema ovdje, ali uredu, ti imas svako pravo otvorit tu temu, al ja mogu rec da nisam jos u zivotu upoznao da netko tolko tvrdoglavi, cak niti ispriku nisam dobio. Shvati vise da je garancija lazirana, a ti si rekao da kartica ima garanciju? Mislim razmisli malo. Lijep pozdrav i to bi bilo to od mene.

16 godina
neaktivan

@harrothar  Lijepo napisano.

Ne shvaćam što lik hoće? Nek pazi u buduće što kupuje, a jedini krivac u slučaju je on sam. E sad, stvari idu tako da bi ga Mislav mogao tužiti za lažiranje računa kad bi htio pa se onda nek izvlači i dokazuje od kuda mu lažni račun, e tu bi nastala šteta - treba platit troškove... Najbolje da ste dogovorili manju cijenu pošto nema valjane garancije :)

www.rigburning.comule.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Moja jedina greška JE ŠTO SAM KUPIO KARTICU A DA NIJE BILA IZ DUCANA. Nece se više nikad ponovit sigurno. Smatram da sam postupio pošteno. Necu se sigurno nikad više uvaljat u takve drame, a sve sam napisao iz razloga da netko drugi ne omasti brk na slican nacin.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice