Daklem...
ajmo reči da sam sa hardware-om na "vi", tako da bi zamolio za pomoć.... kupio sam dotičnu grafičku karticu i sve je bilo bajno dok se u zahtjevnijim igrama poput COD4, S.T.A.L.K.E.R, Rollercoaster tycoon 3(!),EB itd.- nisu počele događati zamrzavanja. Točnije dođe do zamrzavanja igre, a u zvučniku se čuje VVVRRRRRRR. Nakon što se to dogodi jedino što mogu je resetirati kompjuter. Jedan frend mi je preporučio program Speedfan, koji sam skinuo, da bi on meni na kraju pokazao temperaturu na grafičkoj od čak 92 stupnja(točnije raspon on 56 do 92). Ako se ne varam, stvari se mogu lemiti na 110 stupnjeva, tako da bi stvarno molio za pomoć. Grafička uopće nema ventilator, nego one rešetke(mislim da se to zove pasivni cooler- ispravite me ako griješim). Izvadio sam ploče sa strane kučišta ali to nije baš pomoglo.
Grafulju sam kupio u vemilu, i oni su mi ponudili besplatno u zamjenu leadtek 8600gts, koja kao ne grije toliko. Da li je ta leadtek bolja-lošija-jednaka ovoj mojoj? Nekako mi je sumnjivo da mi nude zamjensku grafičku tek tako, pa se bojim da nije u pitanju smeće. Da li mi se više isplati kupiti dodatni cooler za grafičku ili da uzmem leadtek?
Što da radim?