Geforce 8600 gts-pregrijavanje.

poruka: 24
|
čitano: 6.538
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Daklem...

ajmo reči da sam sa hardware-om na "vi", tako da bi zamolio za pomoć.... kupio sam dotičnu grafičku karticu i sve je bilo bajno dok se u zahtjevnijim igrama poput COD4, S.T.A.L.K.E.R, Rollercoaster tycoon 3(!),EB itd.- nisu počele događati zamrzavanja. Točnije dođe do zamrzavanja igre, a u zvučniku se čuje VVVRRRRRRR. Nakon što se to dogodi jedino što mogu je resetirati kompjuter. Jedan frend mi je preporučio program Speedfan, koji sam skinuo, da bi on meni na kraju pokazao temperaturu na grafičkoj od čak 92 stupnja(točnije raspon on 56 do 92). Ako se ne varam, stvari se mogu lemiti na 110 stupnjeva, tako da bi stvarno molio za pomoć. Grafička uopće nema ventilator, nego one rešetke(mislim da se to zove pasivni cooler- ispravite me ako griješim). Izvadio sam ploče sa strane kučišta ali to nije baš pomoglo.

Grafulju sam kupio u vemilu, i oni su mi ponudili besplatno u zamjenu leadtek 8600gts, koja kao ne grije toliko.  Da li je ta leadtek bolja-lošija-jednaka ovoj mojoj? Nekako mi je sumnjivo da mi nude zamjensku grafičku tek tako, pa se bojim da nije u pitanju smeće. Da li mi se više isplati kupiti dodatni cooler za grafičku ili da uzmem leadtek?

Što da radim?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Geforce 8600 gts-pregrijavanje.

imao sam odlicnih iskustava sa leadtkovim grafickim karticama tak da ti slobodno preporucujem nju, nikad nisam imao problema sa grijanjem, a kamoli icim drugim,moja preporuka

17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

Vjerovatno imaš GB-ovu grafu, link, zamini je za leadtekovu

0 0 hvala 0
17 godina
JEDNOSTAVNO kupi si još jedan ventilator
::::-------))))))
17 godina
neaktivan

Definitivno kupi dodatni ventilator ili kompletan hladnjak za ugradjenim ventilatorom.  Pasivni hladnjak za geforce je najveca glupost koja se mogla izmislit.

Eventualno svaki supak dobije hemoroid.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja ti imam Leadtekovu 8600 GTS i za sada je odlicna.

Evo upravo  temp. mi je 40 stupnjeva.

U igri ako dosegne 65 stupnjeva je za nju puno.

Isto tako moj frend je kupio Gigabyte-ovu 8600 gts i imao istih problema ( samo nisu bile tako velike temp. ).... Zamjenio ju je 8800 GT nakon par mjeseci...naravno nadoplatio je dosta

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.2.2008 19:24 (Bruno).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
Funkenstein kaže...

Vjerovatno imaš GB-ovu grafu, link, zamini je za leadtekovu

da od GB-a je...

inače saznao sam da vemil posjeduje veliki broj takvih grafulja, te da su imali već pritužbi na njih. To je razlog zašto ih tako rado mijenjaju.

Btw odlučit ću se za ovu opciju, dakle zamijenjivanje. Hvala svima na pomoći ;)
17 godina
neaktivan
Možeš je zamjenit u ve milu(uzeti novu) -neku sa aktivnim hlađenjem,ili pak staviti dodatan ventilator.
--
17 godina
neaktivan
autorov komentar

mislim da je ponižavajuće da karticu za koju sam uložio 1000 kuna (neki daju pet puta više, ali meni je ovo sasvim puno) ne radi kako treba, i zapravo me tjera da kupujem neki cooler od parsto kuna.

ako dam pare, želim da radi. sramota je što uopće prodaju takvu robu. isprike na OT-u...

0 0 hvala 0
17 godina
ma ventilator košta možda 100kn
AKO I TOLIKO
17 godina
neaktivan
borgware kaže...

Pasivni hladnjak za geforce je najveca glupost koja se mogla izmislit.

imao sam 7600 GT s od leadteka s pasivnim hladenjem i temp nikad nije narasla
preko 70C sto je OK, tako da tvoja izjava bas i ne stoji...

× Asus P5B-Eplus × E4300@3GHz(fsb1333) × Crucial Ballistix 2x1Gb 4-4-4-12@833MHz × Asus Radeon 3870 × Seagate 7200.10 x2 = 530Gb total × Corsair 520HX × win_xp+win_vista ×× LCD NEC 1970 NX ××
17 godina
neaktivan
reservoir dog kaže...

mislim da je ponižavajuće da karticu za koju sam uložio 1000 kuna (neki daju pet puta više, ali meni je ovo sasvim puno) ne radi kako treba, i zapravo me tjera da kupujem neki cooler od parsto kuna.

ako dam pare, želim da radi. sramota je što uopće prodaju takvu robu. isprike na OT-u...

u neku ruku si u pravu, s druge strane, kakav ti je protok zraka u kucistu, danas se podrazumijeva
da imas barem (zaista barem) jedan 80mm ventilator koji na kraju kucista
ispuhuje vruci zrak van. A nebi bio na odmet i jedan prednji koji upuhuje zrak u kuciste.

dakako najbolje je ako imas 120mm ventilatore i to vise njih :-)

i kako izgleda unutrasnjost kucista, dal je puno razbacanih i mozda nepotrebnih
kablova, na sve strane, koji smanjuju protok zraka? sve su to sitnice ali na kraju
mogu presuditi ovakvom pregrijavanju kakvo ti imas.

ja bi na tvom mjestu uzeo leadtek graficku ako ti ju nude bez da nadoplatis
i ako je potpuno novo uz novo 24 mj. jamstvo!

× Asus P5B-Eplus × E4300@3GHz(fsb1333) × Crucial Ballistix 2x1Gb 4-4-4-12@833MHz × Asus Radeon 3870 × Seagate 7200.10 x2 = 530Gb total × Corsair 520HX × win_xp+win_vista ×× LCD NEC 1970 NX ××
17 godina
neaktivan
autorov komentar

imam jedan 80mm ventilator od napajanja...

ja sam izvadio ploče sa strane da dobijem koliko toliko manju temperaturu, ali bez učinka... kablovi su uredno povezani, bez razbacivanja i kaosa...

možda je grafička ok, ali za nove, zahtjevnije igre nije dorasla. uzimam leadtek, definitivno... hvala na pomoći i savjetima.

i samo da kažem da mi nije bed dati ikakve pare za hladnjak, nego me vrijeđa da dajem pare za nešto što radi li-la.

17 godina

imam isto 8600 gts ali asusovu i nemam problema sa njom temperatura je u igrama oko 59-65 stupnjeva

pitanje:tko jos kupuje jacu graficku sa pasivnim hladjenjem?

uzmi asusovu ako mozes ima jako dobar hladnjak

http://www.asus.com/products.aspx?l1=2&l2=6&l3=514&l4=0&model=1634&modelmenu=1

"Whenever my Boss pisses me off, I secretly change the password to his e-mail account.
When he can't log on, he'll piss and moan for 5 minutes, cursing the computer. Then he'll come groveling to me for my help. Once he's groveled enough, I re-enter the right password from my office, go to his and watch him look like a dummy while I log-on easily.
I just love it. Heh, heh, heh."
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.2.2008 14:50 (crozoki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
crozoki kaže...

pitanje:tko jos kupuje jacu graficku sa pasivnim hladjenjem?   

Kupuju noobovi poput mene... išao sam na ime Gigabyte(koliko znam, sasvim ok firma, te na cijenu.) Dobio sam ok grafičku, ali zahtijeva dodatni hladnjak, što je lame. Mislim da ih ugradnja jednog aktivnog hladnjaka moždak košta 10 kn max. Hvala na savjetu ;)

17 godina
neaktivan

Ja imam Gainwardovu Bliss 8600GT s pasivnim hlađenjem i uopce nemam problema s pregrijavanjem.....zato nemojte vrijeđati pasivno hlađenjeCool

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

neznam mogu li ovo stavit pod ovu temu ali sličan je problem.

naime, nedavno sam kupio gainward geforce 8800 GT i prilikom igranja (konkretno crysis, witcher), dolazi do zamrzavanja, prelijevanja slike, neki čudni objekti se pojavljivaju po ekranu. jednom se pojavilo da nešto nije u redu s nv4_disp.dll pa sam reinstalirao driver (probao više verzija), međutim opet se isto ponavlja.

17 godina
neaktivan

Neznam.....ja sam igrao isto crysis i the witcher.....grafička radi bez problema. Daj pogledaj dal je i tvoja BLISS.

0 0 hvala 0
17 godina

Pasivno hladilo može raditi normalno svoj posao, no ovisi o položaju grafičke i ostalih komponenti u kućištu.

Ako nemaš sistemske ventilatore, nagomilana "vrućina" nema kuda otići već se zadržava na mjestu ili

lagano cirkulira u istom smjeru, potpomognuta strujanjem zraka iz CPU / Chipset coolera.

Rješenje je da preko toga staviš kakav 80mm ventilator da lagano puše po tome, trebalo bi sniziti

temperaturu za 15ak celzijusa.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Vidi, vidi.... ja imam 80mm ventilator iznad grafičke.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sprlavi Slavo kaže...

Vidi, vidi.... ja imam 80mm ventilator iznad grafičke.

hehe.
Pa  kakva  je  tu  korist.
Mora  puhat  po  hladnjaku  a  ne  po  pozadini  kartice(mada  se  i  ona  grije) 

C2D@3430mhz@1,35V,GA-P35-DS4,2x1gb Geil ultra 800mhz@980mhz@2,2V, Gigabyte radeon HD 3870
17 godina

Prijedlog. Pošto ti je pasivan na toj tvojoj grafičkoj velik sigurno na njega možeš staviti neki aktivni hladnjak od 80mm, no bilo bi ti dobro da je to neki tanji kao što je npr. na ovoj slici. (aktivni hladnjak skinut s pasivnog hladnjaka za proc.)

http://img262.imageshack.us/img262/2681/dscf1045ti5.jpg

AMD Athlon64 X2 6000+, oc 6400, Sapphire HD3870 512MB DDR4, 4 x 2Gb Kingmax, 800Mhz, Asus M2R32-MVP, HDD Segate 250Gb, 16Mb, Chieftec power supply 650W Turbo Series
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ja imam Leadtek 8600 GTS i moram reći da ćeš ispast budala ako ne zamijeniš, jer moja je isto kupljena u vemilu i stvarno je dobra. Radi na 40 C, a nakon dužeg rada sa npr. COD 4 ili Stalkerom temperatura ne ide više od 57-58 C. Kartica ima stvarno veliki hladnjak, ali baš veliki i nemaš brige sa pregrijavanjem.

16 godina
neaktivan

Imao sam slican problem sa gigabiteovom karticom sa pasivnim hladjenjem temperatura je isla do 100 stupnjeva. Puknuo sam na nju ventilator od kucista fiksirao ga vicima i temperatura je sad 45 stupnjeva.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice