Kako i s cim flashat BIOS,uglavnom pojavio mi se problem sa dxgkrnl.sys,mogu se igrat recimo pol sata i dobijem BSOD ..dump memory i reset,igre sve zavrtim na ultra high bez problema ni temp. ne idu ekstremno visoko po loadom je oko 68-70 stup...ako netko zna,hvala...
Flash BIOS HD4850
- poruka: 24
- |
- čitano: 5.310
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koja matična? Ja imam BIOS utility sa CD-a od matične Gigabyte EX38-DS4 sa kojim updateam preko net-a sa Gigabyte servera. Program sam napravi update (flasha)! Probaj pogledati tutorial koji su dečki sastavili prije na BOL forumu. Sretno.
Radi se o flashanju graficke,jer mi je pocela raditi gluposti..nakon nekhi 15-20 min igranja mi baca van BSOD i error dxgkrnl.sys i win32k.sys ...nova kartica Sapphire DUal fan .. nasao sam nki link gdje je lik imao slicni problem i rijesio ga je flashanjem biosa..ja sam probao valjda sve osim toga..
probao sam ali mi kaze P/N dismatch..koristim winflash jer sam lijen staviti onaj aflash pa preko bootable usb-a raditi,jer neam floppy...uzas,sada ne znam jel do maticne ili sam pogodio glupu karticu..jer vidim da nitko drugi nema ovakav problem..a nasao sam par vanjskih foruma sa istim problemom,ali se cak javljaju i nVidia useri..uglavnom vecina postova je bez rijesenja ,jedan lik se kune da je sa flashanjem BIOSa rijesio problem dok je drugi rekao da je samo update DX registry sto ne mogu naci i instalacijom Viste 64 bit sto imam.
Smijesan dio sto sve igre koje imam : Left 4 Dead - mogu igrat max 10min i izbaci mi BSOD i dump memory i reset. Igra super izgleda i komp je vrti bez problema.
World in Conflict - isto max detalji igra je isla bespijekorno,i ne mogu se sjetiti nakon kojeg Vista updatea ili cak SP1 kojeg sam maknuo. ili mozda CCC drivera,igra pocinje hangat i BSOD. i to uvijek na isoj misiji i svaki put na najzabavnijem dijelu i ne da mi dalje.
Need for speed (novi) - glupa igra,al isao silovat karticu iz nekog perverznog razloga ova igra radi puno duze nego ove dvije prije do nekih 45 min. i onda ista stvar al ona ne baca BSOD nego hanga i onda ctrl+alt+del u vistu i ubijaj.
Call of duty 5 - e ovo je freaky dio,ovu igru sam odigrao bez problema...do kraja i odjednom NOT! Baca mi close program I amen…
Sto sam sve napravio : Flashao BIOS matične na najnoviju pa na verziju ispod i nazad na novu,to sve u kombinaciji CCC sa i bez ,te novi driveri i sa cd-a . jedino sto nisam napravio je flashanje BIOSa grafičke i reinstalacija Viste..
P.S da sjetio sam se da to nisam napisao,temp. su mislim ok..bas sam logao sa GPU-Z i u trenu crasha je temp 70 stupnjeva sto nije tak puno,ima dual fan kartica i nabio sam vent do kraja jos imam onu kantu sa 250mm fanom sastrane i dva 140mm naprijed,temp CPU su isto ok ..nista nije kriticno,ajd majke ti sjeti se neke divlje ideje jer trazim cd sa Vistom..i onda opet sve opet. :(
Hm, jesi provjeravao temperature? Mozda se pregrijava (provjeri vent). Izvrti koji test i gledaj na kojoj temeraturi radi, mozda se gasi kad dodje do kriticne temp.
EDIT: Da, vidim da si reko da ne prelaze 70 C, ali svejedno provjeri, meni ne prelazi u igrama 35-40 C (Accelero S1 + 2x120mm) ali jedva drzi na furmarku 80 C.
Neki prijedlog s cim da to napravim?
Provjeri vizuelno, da ne zastajkuje vent.
Evo sta bi ja uradio:
Pobriso sve drivere, ocistio disk i reinstalirao pa provjerio. Ako bi se problem nastavio, reinstalirao bi win pa probao. Onda bi probao graficku na drugom compu (kod frenda).
Ako nista ne pomogne, reklamacija.
vizualno pogledah,cini se ok...drivere jesam bio maknuo i stavio ponovno,nazalost sada nema druge vec staviti Vistu ponovno...nish javim se sa clean instalom..
S tim flash bios
može li se povećati voltaža grafe?
U opisu svakog biosa pise na kojoj voltazi radi gpu. Tako, ako flashas verziju neke tvornicki OC-ane kartice, bice vcore veci.
Koliko vidim sve 8800GTS 512 imaju isti vcore
ako bi povečao vcore tada bi grafa bila stabilna na nečim frekvencijama?
Kako i s cim flashat BIOS,uglavnom pojavio mi se problem sa dxgkrnl.sys,mogu se igrat recimo pol sata i dobijem BSOD ..dump memory i reset,igre sve zavrtim na ultra high bez problema ni temp. ne idu ekstremno visoko po loadom je oko 68-70 stup...ako netko zna,hvala...

Ma zavisi to, prvo od temperature prostorije pa onda ostalog. Ima on 4850 s dualslot coolerom, ti imas 4870, opet je veci cooler, pa brzina venta, pa program kojim testiras...
De probaj furmark 1.4.0 stability test, 1280x1024, bez AA, pa javi temp
Eto me nazad ali sa istim problemom,nova vista..driveri sve novo,al ovaj put mi recimo World in conflict malkice duze radi al mi se skrsio prvi put..sve mi se vise cini da je kartica mozda riku bacila,ili barem neki njen dio..jer je moguce da mi zbog toga ne radi Instant boot od Asrocka,jer su mi oni poslali mail da moram updateat graf.drivere za koje ne vidim da imaju veze sa instant bootom al ajde..tako da cu veceras probat testirat karticu al mi se sve cini da je vracam u ADM.
P.S zavrtio sam ovaj furmark 1.5v bez AA na ovoj rezi koju si mi rekao i temp ne prelazi 67 stupnjeva..i koliko vidim radi normalno nekih 5 min
Dok recimo na nativnoj rezi 1680*1050 sa 8X AA temp se dize do nekih 75 stupnjeva,mislim zar je moguce da su joj to previsoke temp?
Tako je i meni bilo a imam gainward 4850 dual slot......stavio sam drivere 8.6 i radi savrseno....meni temp max bude 55...probaj sa tim starijim driverima
Hehe, to sam stoncinu porucio da odvrti furmark, jer taj test ubija 4800 seriju :)
I primjetio sam da 1.4.0 vise grije.
Isto tako, 5 min je malo jer temperatura konstantno raste, meni nakon 15 min dodje do 80 C, a imam jedno od najboljih zracnih hladjenja za grafu.
Ostane ti da probas grafu na compu od frenda mozda, ako i tamo bude isto radila, nosi je nazad.
Evo sada cu probat staviti drivere 8.6 pa cu vidjet onda trpam kod buraza u komp..pa javim,fala...
Jel to i CCC instaliras?
Instaliram CCC jer koristim overdrive za OC-anje.
Takodjer, furmark.exe moras preimenovati jer je ati usporio drivere za test zbog pregrijavanja.
Sa 48 na 80°C u 100 sekundi. Dalje nisam...
Znam, frend ima 4870 sa accelero s1 i 120mm fanovima (kao ja). Rusi mu se, jer temperatura VRM se zakuca na 125 C.
Hmm ovako,radio sam benchmark i cijeli test je prosao bez problema..sto mi je bilo cudno jer sam se potajno nadao da j ipak grafa riknula da neam daljnje komplikacije sa softwareom,grafa je scorala oko 4400 pointova sve zajedno oko 12k.
Dalje so sam ustanovio je da u CCC kada upalim pogledam current values prvo pise 160Mhz a drugo 250Mhz ne znam tocno koji je sta nisam trenutno za tim kompom,e zatim u nekih pol sata silnog testiranja poceli su se javljati artefakti u windowsima i u igri World in COnflict,zatim crash igre itd. medjutim nakon instalacije ATItoola da pogledam za artifakte oni nestaju?? ali frekvencije GPU i CPU grafe su jos uvijek 160/250 ...zatim sam sa RIVA tunerom "zakljucao" defaultne taktove i pokrenuo igru. Igra nije pokazivala artifakte vise ali se opet nakon 15ak minuta srusila i izbacila svijetlo plavi ekran i morao reset..
Iskreno neam blagog pojma dal da reklamiram graficku ili mozda maticnu plocu koja je ASrock p45XE-r ,i negdje sam cak nasao da postoji mogucnost nekompatibilnosti?!? sutra jos test sa 3 kompa i mijenjanje kartica..
P.S Problem je sljedeci,kartica mijenja taktove..valjda kada nista ne radi takt joj padne iz nekog energy savings gluposti,e kada ona to meni radi onda ili baci artefakte ili neke cudne crte koje su se tek kod frenda pocele pojavljivat..izgleda da su driveri problem sto mi opet nije jasno jer vjerujem da b se puno vise ljudi javilo s ovim problemom..prolazi na futuremarku,na benchamarku igri..ali u nekim igrama se i dalje crasha,jedino sto mi je ostalo je flashat BIOS graficke,molio bih ekipu koja ima Sapphire Radeon HD4850 Dualfan da jave dal imaju slicnih problema na Visti 64bit.. hvala.