ATI Radeon 4890 xfx

poruka: 20
|
čitano: 5.560
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
ATI Radeon 4890 xfx

Pozdrav,

Molio bih vas za pomoc oko graficke i zagrijavanja. Planiram ugraditi novi hladnjak ali me muci vrm. Nemogu ga naci na ovoj kartici. Sta su ove 3 sive kockice i pored njih ovih 12 malih crnih plocica. To neka memorija isto ili?

Mislio sam ugraditi accelero s1 rev.2 s 12mm fanom i kupiti heatsinkove za ram. Koliko je to sigurno rjesenje? Nemam para na bacanje.

I jos me zanima za ovaj model graficke koju imam jer nisam nasao na netu kada su instalirali novi cooler. Jel to razlika samo u cooleru od ostalih hd 4890 jer ne pise na kutiji neki special edition.

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.7.2010 9:59 (achi).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ATI Radeon 4890 xfx

vrm ti je voltage regulator, ali da budem iskren ne mogu se ni ja bas snaci ode , on bi trebao biti mali sivi kvadratic.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ATI Radeon 4890 xfx

Odgovor na prvo pitanje:

CLICK ME - slika govori tisucu rijeci + ovo malo mojeg teksta i to je prek 1000 rijeci  :)

Accelero S1 je odlican hladnjak, za razliku od ovih stock gluposti... Jedino kaj ce ti S1 sa ventilatorom na sebi zauzet oko 3 slota, pa provjeri da imas mjesta za njega. A heatsinkovi za RAM i VRM ti dolaze u paketu sa Accelero S1 pa ne trebas nis vise kupovat uz njega (bar su prije dolazili, sumnjam da su ih maknuli u rev.2)

A ove Special/Limited edition graficke su obicno ista stvar, ili imaju neku gratis igru u bundle-u ili imaju podignut takt za par MHz, uglavnom, obicno platite vise zq ono kaj vam ne treba (igra) ili ono kaj mozete sami napravit (lagani OC), eventualno ako ima neki bolji hladnjak onda se isplati pljunut malo vise para...

My life has no purpose, no direction, no aim, no meaning, and yet I'm happy. I can't figure it out. What am I doing right?????
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ATI Radeon 4890 xfx

e prijatelju hvala na tako detaljnom odgovoru.

LP

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ATI Radeon 4890 xfx

samo da vam kazem da sam kupio accelero s1 rev.2 i dva velika 12mm ventilatora isto od ac i temperature su mi iste kao i kod stocka...razocaran!

Uvjeren sam da sve dobro leglo i stranica mi je otvoren i jos mi kucni vent puse unutra.

Meni je u sobi 30c+ i valjda zbog toga sta god da uzmem ne valja.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: ATI Radeon 4890 xfx
achi kaže...

samo da vam kazem da sam kupio accelero s1 rev.2 i dva velika 12mm ventilatora isto od ac i temperature su mi iste kao i kod stocka...razocaran!

Uvjeren sam da sve dobro leglo i stranica mi je otvoren i jos mi kucni vent puse unutra.

A sa ćime si mjerio,možda ti ne valja program/uređaj sa kojim mjeriš temeraturu,probaj sa više programa/uređaja mjerit temperaturu,ako dobiješ razlićite temperature,onda znaš da jedan od njih ne valja...

15 godina
protjeran
achi kaže...

Nije ti dobre legao hladnjak, Skii, malo savij nožice od S1 prema van, i ponovno stavi.

S1 je bog sa dva 120mm hladnjaka. Mushashi mu se primakne samo kad se 2x 10mm zamjene sa 2x 120mm full size hladnjacima.

Nije ti legao kako spada. Znam to jer sam 4870Hd spustio za cca 35°C naspram smeće stock hladnjaka,

a o regulaciji napona da ne govorimo (drži se ispod 90°C, naspram 120°C na stockom).

Good artists copy, great artists steal. (Picasso)
15 godina
neaktivan
ATI Radeon 4890 xfx

Opet mi je zastekala glupa igrica. Medieval 2 (orginal). Smrzne se ekran na battle fieldu. Pricao sam s njihovim supportom i imali su slucaj kao ja da se mraci slika, pa se na par sek izoblicuje i definitivno je do zagrijavanja graficke. I tako ja iso kupiti doticni cooler na temelju 2432423 reviewa. Dva velika 12mm su AC F12 pro tc.

Uglavnom temp su ulovljene s gpu-z i cpuid. Iskreno neznam sta da vam kazem. Vidio sam kod drugih da im je u idle bila oko 30c, meni je 45 a 50 s stockom.

Ja sam uvjeren da je sve dobro sjelo jer sam zategnuo sarafe muski i gledao sam da dolazi na plocicu gpu-a.

Ja mora da sam uklet s tim grafickima jer sam na svakoj moram mijenjati cooler.

Dodje mi da napravim usis hladnog zraka iz klima uredaja (jmp)

Sutra cu slikati sve.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.7.2010 1:15 (achi).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ATI Radeon 4890 xfx

odnesi grafu tamo gdje si kupio cooler neka ti ga oni stave... :S

edit: aj slikaj

xFire: rebelsy
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.7.2010 1:17 (rebelsy).

0 0 hvala 0
15 godina
achi kaže...

ćisto nemoguće,nesto ti nije dobro leglo,meni su pale temp a 15-20 stupnjeva,imam samo jedan od 120mm i fanemate i taj se vrti na 830 obrtaja

i u idlu je temp 40stupnjeva a load ne ide preko 65 sa istim okretajima

i da na vmr-ovima imam ovo ,bilo ga je u linksu za mislim 25kn ali vmrovi hladni ko špricer!

[url=http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D][img]http://bfbc2.statsverse.com/sig/clean6/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D.png[/img][/url]
15 godina
protjeran

http://rapidshare.com/files/137261062/ATi_Radeon_4850_HD_susre__263_e_Accelero_S1_rev.2.pdf.html

Evo dobar tutorijal kako montirati S1 na 4850HD, no princip je isti i kod 4870/4890.

Malo prolistaj možda uvidiš dio koji nisi dobro odradio.

Good artists copy, great artists steal. (Picasso)
15 godina
neaktivan
ATI Radeon 4890 xfx

Evo i mene :)

Btw kontaktirao sam AC support i lik me pitao dali sam ugradio njihov turbo module koji je predviden za ovaj cooler.

Mislim koliko moze biti do toga da ova moja dva venta turbo gora pa da zato nemogu hladiti graficku kak spada.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.7.2010 10:45 (achi).

0 0 hvala 0
16 godina
ATI Radeon 4890 xfx

Ja imam loše iskustvao s ventom (slabo hladi)od xfxa.

Tako da , možda su se popravili.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them .
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ATI Radeon 4890 xfx

ja nisam kupovao taj turbo modul jer sam uzeo vent sprijeda i straga i stavio na AC :)

temp mi nisu tako bitne nego mi je bilo samo bitna buka jer stock cooler na mojoj ATI-ci previse bio glasan, ali stvarno previse i uvijek je radio na 100%

btw.bas lijepo izgleda

Nisu igre što su nekad bile!Nisu žene što su nekad bile!
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.7.2010 11:36 (luka_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ATI Radeon 4890 xfx

kuciste ti je u banani ...

nemas ispusni vent ... puno prasine ... kablovi nisu poslozeni ... nema zraka ...

:S

xFire: rebelsy

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ATI Radeon 4890 xfx

Pa otvoreno mi je i puse veliki kucni ventilator od 40-50 cm velicine na najjacoj brzini i ne pomaze.

Sta nije bolje po ljeti da je otvoreno i provjetreno? Mislim taj veliki vent tjera topli zrak iz kucista istovremeno ako se ne varam.

Vidis kabuto ima na sebi prasine i ne prelazi mi 60c s 1350 rpm.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.7.2010 12:45 (achi).

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
achi kaže...

Pa otvoreno mi je i puse veliki kucni ventilator od 40-50 cm velicine na najjacoj brzini i ne pomaze.

Sta nije bolje po ljeti da je otvoreno i provjetreno? Mislim taj veliki vent tjera topli zrak iz kucista istovremeno ako se ne varam.

Vidis kabuto ima na sebi prasine i ne prelazi mi 60c s 1350 rpm.

Pogledaj tu malo

http://www.dexgo.com/index.php?site=artikel/view.php&id=52&rubrik=grapevine&seite=7

I don't need sex, T-com fucks me every day
15 godina
neaktivan
ATI Radeon 4890 xfx

Ajde malo da refresham temu.

Ovako malo sam istestirao temperature i vidi se znatna razlika. Za pocetak moram reci da je sobna temp oko 25C jer imam klimu u hodniku. Slika govori vise od rijeci :)

Nekako mi accelero previse karticu spustao dolje pa sam stavio spagicu kao safety mode :)

Uglavnom idle temp su 40 (memio mi je 45 neznam zasto, disipio 40, shader 38). U loadu (crysis, dragonage, heroes of newerth 15min igranja) pokazuje stabilnih 55-58, ni jednom nije preslo 60. Neznam kako je kod vas. Svjestan sam da cu prasinu morat svako malo cisitit ali daleko mi ugodnije kada nemam problema s pregrijavanjem.

Drugi dio zasto postam jest Medieval 2 igra. Vec 2 tjedna pricam s supportom oko toga kako mi se igra smrzne nakon 10min borbe i moram restart. Uglavnom temp dosegnu oko 75C jer igrica je radjena 2002. i koristi jednu jezgru cpu, tj. nije predvidena za duo/quad i danasnje graficke kartice.

Uglavnom meni je skroz debilno da 75C predstavlja takav problem da mi se igrica smrzne ili je po vama tu nesto drugo u pitanju. Uglavnom imam xp sp3, komp je bio na servisu prije 2-3mj i sreden je bios memorija sve. Sve igrice mi rade bolesno (crysis 1280*1024 8 aa leti!!! samo to sranje koje ocu najvise igrat me zaj...

Hvala i lp

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.7.2010 14:56 (achi).

0 0 hvala 0
16 godina
ATI Radeon 4890 xfx

Temp. je vrlo dobra tako da ti zagrijavanje nije problem.Moguče da se driveri ne ljube sa tom igrom ili je neki bug.

Ovce moje mirujte u toru eto mene stižem na motoru
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
achi kaže...

Hvala i lp

Ne znam zbog cega, ali mi to ne izgleda dobro.

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice