Ati Radeon 4870 i PCI-e utor

poruka: 8
|
čitano: 2.298
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Bok

Samo me zanima, imate li iskustva.

posjedujem C2D E6600, 4GB i matku Asus P5B Deluxe Wi-FI.

Sutra ili preksutra dobivam grafulju Ati RAdeon 4870 od Club3D, nisam siguran u tome, da li ce mi raditi graficka normalno. NE znam da li mi moja maticna podrzava standard PCI-e 2 ili kako vec..

Hocu li imati ikakvih musica oko toga??

Hvala unaprijed

Nije mi rodendan danas!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nije bitno dali ti matična podržava pci-e 2.0 ili 1.0 utor.Bilo koja grafička za koju piše da moraš imati pci-e 2.0 može ići i u pci-e 1.0 i radit će 100% normalno kao da je utaknuta u pci-e 2.0 utor.Proc i ram su dovoljno jaki Namigivaali nisi naveo koje napajanje imaš za hd4870 moraš imati minimalno 480w kvalitetnog napajanja.

CPU:Athlon 64X2 6000+@3.12GHZ,MEM:2x 1GB PATRIOT@800MHZ ,VGA:Gecube x1950pro 621/1418,PSU:Fortron blue storm 2 atx2 500w,HDD:400GB WD SATA2,MBO:Asrock Alivedual-eSATA2,OS:Windows XP SP3
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Ati Radeon 4870 i PCI-e utor

tvoja kartica će normalno raditi u peg utoru. a ovo što je ovaj gore napisao da ti treba minimalno 480W kvalitetno napajanje slobodno zaboravi. evo ti i test da vidiš koliko CIJELI pc troši. prije toga pogledaj koja je konfiguracija na testu upotrebljena i gledaj si idle, average i peak potrošnju.

Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering. I sense much fear in you.
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.8.2008 17:31 (Anonimni Surfer).
17 godina
neaktivan

Hvala decki

Ma cim sam dosao doma, odmah sam narucio grafulju a da ne vidim podrzava li moja mati . Dobro sto se tice utora, a napajanje, hm. cini mi se da nije bas slab, negdje oko 500W, nisam siguran, ali lako   i to promjenim. glavno da grafulja radi, uz odgovarajuce napajanje naravno..

Razmisljam koliko je skok u perfomanci . Sad imam HIS ATI 1900 GT ICEq, Flight Sim X mi malo trzaka pri 1080p, nadam se da ce mi malo uljepsati dan..

Hvala

Nije mi rodendan danas!!
17 godina
protjeran

Heh...4870 ce ti uljepsat dan za 2-3 puta :)

Mama hocu 4870!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

MA svakako cu vam javiti kakva je usporedba izmedu sadasnjeg i  novog sistema. Samo grafulju mjenjam....

Probat cu 3D MArk 05 ili 06.

Bar ce mi to biti dovoljan pokazatelj, kakve su razlike....

Vidimo se

Nije mi rodendan danas!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Huh evo me

Konfa moga brata je C2D E6600, matka je Asus P5B Deluxe Wi-Fi, 4x1GB Corsair, monitor je LG 24" 1080p reze.

Graka je bila His x1900 512MB  ICEQ serija. i Sad smo zamjenili novim CLUB3D Ati HD4870 512MB. Istih su dimenzija.

Koristi Win Xp Pro , mislim da ima SP3.

Razlika u perfomanci je ovakva

Ati X1900 --     3798

Ati HD4870--   10388

Instalirano je 3DMark 6 i rezoluciju stavili na 1080p rezu, ostalo ostavili kako je, da ne petljam i ionako ne razumijem dobro cemu sluzi. Neki testovi koje mjeri snagu CPU su za nekih 2 frame bili brzi ( a ionako su bili mali 0-3 frp, dok ostalo je bio velik skok.najmanje dvostruko (meni nista to ne znaci)..

Inace je instalirano sve i svasta, pun puncat.

Moj brat je malo razocaran, sto mu omiljena igra nije brza, Flight Simulator x s velikim brojem dodacima. Za druge igre nisam testirao, jer trebam izvaditi dozvolu od vlade,  zenevske konvencije, humanitarne i inih institucija, pa tek moga brata da mu instaliram kakvu igru s grafickim elementima (jos razmisljam koja bi to bila meni omiljena).

Imao sam nekih musica, ne problema. Konfa napajanje je imala vec jedan 6pin PCIe  (struja za graku), a nova zahtijeva 2X6pin. Trebalo je naci. Nikako nema racvanje iz jednog 6pin u dva 6pin (shvatio kasnije zasto). Trebali smo nabaviti y-adapter kabel, koji iz dva 4pin MOLEX spaja u jedan 6Pin PCIe. Kupljeno i montirano.

Naime zasto nema racvanje (moje laicko dokumentirano misljenje). Svaki put kad bismo spojili slobodni molex u taj adapter ( a ujedno opsluzuje drugi uredaj strujom), ne bi radila Graka, a to mi svi znamo, tuljenjem signala i onavijest crvenim slovima da graka adapter nema power.

Huh,,,, Treba samo imati slobodan kabel s 2 Molex-a koji dolazi iz napajanja i spojiti u taj adapter, to znaci da taj kabel ne snabdjeva nikakav drugi uredaj, nego samo Graku. (sad mi sinulo, mozda mi je snaga napajanja slaba, ali ne bi mi onda ni test odvrtila, pa nista od toga)

I proradilo....

U stvari, radi normalno, hm mene..!?

Instaliran je 8.7 CAtalyst, i onaj hotfix. Nisam bio siguran trebam li ili ne. Naime, prvo sam novi treiber instalirao, pa tek onda hotfix. Dok sam potonji instalirao, obavjestavao je da, doticni je starija verzija od onog koje smo prije instalirali (8,7 Catalyst), i rekli da ne prepise. Nisam siguran jesmo li trebali uopce instalirati taj hotfix. Uocili smo da je velik pa kasnije da je to i sam Treiber od Catalysta.

Da, da ne zaboravim, kasnije nakon instalacije Treibera za Graku, trazio je i za Ati HD Audio, huh ja na to i zaboravio, pa uspanili. Ko sad zvucnu kartu instalira. No Frks, sve je u CD, i to rjeseno.

Dogledno vrijeme necemo vidjeti kako to ide HDMI, jer samo monitor ima doticni prikljucak a on ima zvucnik, oprostite na izrazu, koji zvuci kao moja guzica. Meni ne smeta.

Par pitanja zaljubljenicima u Flight Simulator, . KAko natjerati da graka radi bolje da je visi frame??

I jos samo da dodam. Vrseno je i testiranje u nizoj rezoluciji. Prvi je bio FullHD a druga reza je bila 1280X1080 ( hmm mitxHD rezolucija???..)

Razlika je golema, za svega 234 bodova, hmmmm. A kebem ti ja test..

Uzivajte i ak imate pitanjce, pitajte.

Nije mi rodendan danas!!
17 godina
protjeran
Jebodiah kaže...

Hvala decki

Ma cim sam dosao doma, odmah sam narucio grafulju a da ne vidim podrzava li moja mati . Dobro sto se tice utora, a napajanje, hm. cini mi se da nije bas slab, negdje oko 500W, nisam siguran, ali lako   i to promjenim. glavno da grafulja radi, uz odgovarajuce napajanje naravno..

Razmisljam koliko je skok u perfomanci . Sad imam HIS ATI 1900 GT ICEq, Flight Sim X mi malo trzaka pri 1080p, nadam se da ce mi malo uljepsati dan..

Hvala

Definitivno je zakon grafička kartica ta ATI HD4870. Imam ju i ja.
Intel Core 2 Quad Q6600, DDR2 2x2048, ATI Radeon Sapphire HD4870, Creative Labs
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice