AMD Navi izdvojena tema

poruka: 10.124
|
čitano: 1.908.091
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: AMD Navi
toxic kaže...

Samo obrati pozornost na VRAM temp kada ti se ventovi sporo vrte... ionako idu preko 85 stupnjeva samo tako... pa pripazite na to.. ne vrte se oni bezveze na 1500 rpma kad je grafa npr na 55 stupnjeva... glupo su je napravili i tocka

zato picajzle na buku moraju dobro pratiti i model grafe i model kućišta u koje je stavljaju, na koncu biti spreman i na kompromise

grafi ništa neće biti ako radi na 80 stupnjeva, vrm neće krepat na 90 stupnjeva, nije nužno sve držati na 50-60 stupnjeva u loadu

ali nemereš uzet grafu kojoj je vrm ionako slabo hlađen i onda joj još dodatno spuštat rpm da bi bila tiša + oc - nego spustiš najprije voltažu, da ne cica previše struje i onda i vrm manje trpi, ali onda zaboravi max klok, računaj i na nešto manje perfomanse ako treba, par fps-a ionako nitko neće skužit u gejmanju

dakle kompromis s jasnim prioritetima

ako te nije briga za buku, uzmeš bilo koji model, nafrljiš ventove, staviš sluške i deri 

14 godina
Gemmy kaže...

mislis antec SE

pogledaj onda i be quiet 802, isto ima opcija da ima mesh ili skroz zatvoren, zna ih biti polovnih na na forumu

Imam baš taj model, ali koristim mesh dijelove, previse je zatvoreno sa ovim drugima (prednja vuce samo bocno sto je premalo, a gornju zatvori skoro cijelu i nije super za vodeno ispuh)...

Ali generalno super kuciste.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 11:31 (Mad Ant).
13 godina
Gemmy kaže...

mislis antec SE

pogledaj onda i be quiet 802, isto ima opcija da ima mesh ili skroz zatvoren, zna ih biti polovnih na na forumu

Da, sorry - pisao sam nakon 10satne game sesije. Jbte nigdje ga nema za naručiti. Amazon.de ima ali ne za HR

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
4 godine
Rugala se sova sjenici👎 3 stranice o 3x levitirajucoj bušilici, e moj Markuše kurčina opet, mozda najbolje da cijelu kucu dampiras radi gpu😁😅🪚🔨
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 11:41 (Boris grozni).
Moj PC  
2 2 hvala 0
13 godina
Boris grozni kaže...
Rugala se sova sjenici👎 3 stranice o 3x levitirajucoj bušilici, e moj Markuše kurčina opet, mozda najbolje da cijelu kucu dampiras radi gpu😁😅🪚🔨

Istina, usput i ženu za stolom dok jedemo dampat.

Grafa 35dba, beštija 120. Oboje ti ne daju da uživaš.

On topic, jebote Phantomica 3080 mi je bila nečujna - a uopće nije tih model, mislio sam u 2025 kad imamo fanless napajanja, da ćemo bar biti blizu nekoj tišini.

Ono kčina.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
13 godina
DarthMarkus kaže...
Boris grozni kaže...

On topic, jebote Phantomica 3080 mi je bila nečujna - a uopće nije tih model, mislio sam u 2025 kad imamo fanless napajanja, da ćemo bar biti blizu nekoj tišini.

Ono kčina.

Iskreno mi je to zbilja cudno, da je jedan high end model tolko glasan. U svakom slucaju mi je lakse sto sam platio vise za Hellhoundicu :P i otkazao narudzbu za Quicksilver za 100 EUR manje...

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
13 godina
Minneyar kaže...
DarthMarkus kaže...
Boris grozni kaže...

Ono kčina.

Iskreno mi je to zbilja cudno, da je jedan high end model tolko glasan. U svakom slucaju mi je lakse sto sam platio vise za Hellhoundicu :P i otkazao narudzbu za Quicksilver za 100 EUR manje...

Ak je Mercury glasna, qck ti je poljoprivredni dvokrilac.

https://www.reddit.com/r/radeon/comments/1jb6wsf/deshrouded_my_loud_xfx_quicksilver_9070xt_and_put/

^^Lik je vezicama nakerio Noctue.

Btw, glasnoća je isto subjektivna - kako veli Picajzla. Evo meni preko dana uopće ne smeta toliko. Auti, zvučnici malo jače pojčani, letanje po kući, komp na podu metar od mene.

Po noći je potpuno druga priča. Sve je tiho, svaki kc ti smeta.

17 godina
AMD Navi

Prije Fractal Define R7 i sad be quiet! silent base 802. Uglavnom neki silent case sa onom "pjenom" što ima za izolaciju i na konju ste. Ne štedjeti na caseu i ne koristiti "mesh" verzije (ovo sadašnje ima da se može zamijenit, ali nije bilo potrebe), dobar protok postoji i bez da je case u principu otvoren, samo s tom mrežicom i rad generalno bude puuuno ugodniji, nema ni tolko brujanja CPUa dok se optereti, a možete bez slušalica po tiho slušati primjerice neku akustiku bez da smeta zvuk kompa.

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Mesh ima prednost dobrog hlađenja.

Meni s zatvorenim (4 ) stranica temp grafe bile 10c vise. Na rtx 3080 je to bilo 85c prema 75c. Ako bi maknuo prednju stranu i filter, temp je pala 5-10c.

Sada ako ti je na grafi namještena krivulja da je na 85 max rpm, and 75c 70% rpm, razlika u buci je velika.

Taj case je super ako imas kvalitetne komponente s dobrim hladenjem, inace je pećnica.
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 18:23 (Gemmy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Gemmy kaže...

Meni s zatvorenim (4 ) stranica temp grafe bile 10c vise. Na rtx 3080 je to bilo 85c prema 75c. Ako bi maknuo prednju stranu i filter, temp je pala 5-10c.

Sada ako ti je na grafi namještena krivulja da je na 85 max rpm, and 75c 70% rpm, razlika u buci je velika.

Taj case je super ako imas kvalitetne komponente s dobrim hladenjem, inace je pećnica.

ako ti je prioriet tišina, onda uzimaš komponente koje same po sebi imaju dobro hlađenje

sa 10 stupnjeva više se pomiriš, neće grafa krepat niti na 75 niti na 85 stupnjeva

u define 7 meni 3080 radila cijelo ljeto, često bez klime, nikad se nije pregrijala, uglavnom oko 80 - rijetko kad do 85, ali nije ni prešla 1300rpm - puno češće manje od toga, plus svih pet ventova na kućištu do 1000rpm, a i to vrlo rijetko, što je u takvom silent kućištu skoro pa nečujno čak i kad po noći gejmaš sa smanjenim zvučnicima

da, mesh je prozračnije, ali zato se čuje sve iz njega

ako ideš na max ventilaciju, što ne znam kome ima svrhe osim čupavom stevi za testove, mesh ima prednost

doduše, ako držiš kućište pod stolom ionako je nebitno ako ventovi nisu preglasni, onda je to sve tu negdje po buci

meni je komp pored glave, u idle jedino vent na procu radi na 200-300rpm, ostali se gase automatski - po zvuku nemaš pojma jel komp uopće upaljen 

u gejmanju gotovo isto, vrlo vrlo tiho, moraš se i nagnut prema njemu da ga čuješ

e to je bio moj prioritet, pa nek grafa ide i na 85 stupnjeva, dok se ne pregrijava nije me briga

13 godina
picajzla0707 kaže...
Gemmy kaže...

ako ti je prioriet tišina, onda uzimaš komponente koje same po sebi imaju dobro hlađenje

sa 10 stupnjeva više se pomiriš, neće grafa krepat niti na 75 niti na 85 stupnjeva

u define 7 meni 3080 radila cijelo ljeto, često bez klime, nikad se nije pregrijala, uglavnom oko 80 - rijetko kad do 85, ali nije ni prešla 1300rpm - puno češće manje od toga, plus svih pet ventova na kućištu do 1000rpm, a i to vrlo rijetko, što je u takvom silent kućištu skoro pa nečujno čak i kad po noći gejmaš sa smanjenim zvučnicima

da, mesh je prozračnije, ali zato se čuje sve iz njega

ako ideš na max ventilaciju, što ne znam kome ima svrhe osim čupavom stevi za testove, mesh ima prednost

doduše, ako držiš kućište pod stolom ionako je nebitno ako ventovi nisu preglasni, onda je to sve tu negdje po buci

meni je komp pored glave, u idle jedino vent na procu radi na 200-300rpm, ostali se gase automatski - po zvuku nemaš pojma jel komp uopće upaljen 

u gejmanju gotovo isto, vrlo vrlo tiho, moraš se i nagnut prema njemu da ga čuješ

e to je bio moj prioritet, pa nek grafa ide i na 85 stupnjeva, dok se ne pregrijava nije me briga

Vidiš da je cijeli problem oko memorije i hotspota. Nije problem držat ventove na 1000rpma, ali onda memorija ide do 90 (karikiram).

Sve su grafe hladne, a memorija gori i onda kad rikne još budeš ti kriv jerbo si tražio tišinu. Prije kupovine uopće nisam proučio to, kad me ponjelo.

Mea culpa.

16 godina
AMD Navi

Ja sam sada probao se igrat...

Roknuo sam power limit na -30% i undervolt na -60 i doslovno bilo koja igra komp je necujan bio ja lockao fps ili ne... temp memorije se zapravo ne penju sto me ugodno iznenadilo...no temp gpu se sada penje do 60 stupnjeva ali ventovi miruju :) baš cudno ponasanje da budem iskren...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
To je moj prvi zaključak bio. Čudna kartica.
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
Moj PC  
0 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice