Sony je lansirao nove Alphe (tnx elkarrde :)). Vijest je ovdje.
Novi su ergonomija i sucelje (ova ergonomija mi se cini neudobnom).
A230 je cak i sporija od A200, 2,5 naspram 3 fps.
Sony je lansirao nove Alphe (tnx elkarrde :)). Vijest je ovdje.
Novi su ergonomija i sucelje (ova ergonomija mi se cini neudobnom).
A230 je cak i sporija od A200, 2,5 naspram 3 fps.
ne samo da su predstavljena tri nova fotića (dolaze u tri boje! počelo se kopirati pentaxa, hahaha), već su predstavljena i 4 nova objektiva.
dakle, predstavljeni su dva nova kit objektiva - DT 18-55mm f/3.5-5.6, DT 55-200 f/4-5.6, te dva prajma - DT 30mm f/2.8 macro i DT 50mm f/1.8.
svi ti objektivi imaju plastični mount i AF motor u objektivu. 18-55 bi napokon trebao biti jednako kvalitetan kao i 18-55 kit objektivi koje ima konkurencija, 55-200 je 5mm kraći od konkurentnih, 30/2.8 macro je odlična stvar, no da mi je viditi idiota koji je izmislio 50mm objektiv na krop-tijelu. veću besmislicu nisam već dugo vidio, očito samo sony vidi smisla u brzom objektivu s kutom vidljivosti od 75mm ekvivalentno..
Stvarno ne znam kako Sony to može nazvat novim modelima? Ja bi to nazva faceliftom, a ne novim modelima.
I da, taj 50mm 1.8 je totalna glupost. Umisto da naprave objektiv izmeđiu 30 i 35mm ili 60 i 70mm.
Gledam najavljenu cijenu za A230, 550 €, a na geizhals.at je A200 330 €. Jedina bitnija promjena je objektiv koji dolazi u kit-u :), ostalo je isto, osim dizajna tijela.
Pa radije za 220 € razlike kupiti neki bolji ili dodatni objektiv.
Evo usporedba starog 18-70mm DT s novim 18-55mm SAM.
Sto se tijela fotica tice, vidim da su maknuli SSS prekidac, a ni pokazivac stanja baterije (slabije) nema vise % (barem ja ne vidim na slici menija).
JBT koje razlike u kvaliteti fotki izmedju starih i novih objektiva!!! Novi su strava :)
JBT koje razlike u kvaliteti fotki izmedju starih i novih objektiva!!! Novi su strava :)
Ma svejedno, s obzirom koja je razlika izmedju "before" i "after" moram priznat da malo gledam ove svoje objektive, pa gledam smece, pa objektive pa smece :)
:D
prodaj ove svoje, kupi nove. ;)
ne sviđa mi se kaj su odlučili staviti plastični mount, a i izgledaju poprilično jeftino..
Ja moram reć da nikad nisam vidija ružnije objektive od novopridstavljenih Sonya, možda im samo EF-S Canoni mogu parirat.
Jos da vidis kakvo sam sjenilo dobio sa svojim 18-70 ;)
Jos da vidis kakvo sam sjenilo dobio sa svojim 18-70 ;)
Izgledaju ko durexov vibrirajuci prsten za obdarene :D
Nekako čudno izgledaju ove nove alphice