Preporuka DSLRA sa lećama do 6000 kn

poruka: 183
|
čitano: 30.649
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina

Da ti fotoaparat olaksa HDR treba ti exposure bracketing funkcija. Naravno moze se i bez toga

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Re: Preporuka DSLRA sa lećama do 6000 kn

Da objasni onda coeku :)
Mozes ručno uslikati 3 puta sa razlicitim expozicijama a mozes i kasnije napraviti 3 fotke sa razlicitim expozicijama. Skupljo aparati samo ti olaksavaji i stede vrijeme...

4000 USD oprema vs 100 USD oprema.....

Vrlo poucan video koji ti objasnjava razliku izmedju hi end profi opreme i jeftine "amaterske" opreme....

JA uvijek govorim prvo teorija i znanje pa onda oprema...

Ja znam ljude koji imaju opremu od 5000 EUR ali im nije kristalno jasno sta je shutter sppeed, ISO i F number i njihovu relaciju..... To moras imati u malom prstu pa onda oprema....

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.12.2016 8:31 (Torent).
9 godina

Da ali to ti jedino vrijedi kod staticnih scena

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Virtual copy u Lightroomu radi uvijek i sa svime ;) Samo treba raw ;)

7 godina
neaktivan
Pozdrav ekipa!
Vec dugo gledam sebi kupiti dslr fotoaparat,planiram potrositi maksimalno 7000 kn.
Sad gledala sam Nikon 3300 3500, 3600 , 7200
starije modele ima kupiti s dva objektiva, noviji 7200 s 18-55
Onda canon 750,760
Neznam sta da kazem glava me boli od pustih informacija. Sta vi preporucate sta bi bilo najbolje za tu cjenu sveukupno da potrosim?
Tila bi svasta slikavat a sta cu rec ko pocetnik svaki hahah, al eto zelja mi je vec jako dugo pa zasto da ga ne kupim i ne naucim vise o fotografiji. Pa si kasnije i kupim neke druge objektive ako se odlucim za makro, pejzaže itd.
Sto bi mi vi preporucili za prvu ruku a da bude pogodak?
Hvala!

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Prvo sigma 17-50 f2.8 pa onda tijelo koje mozes uklopiti u budzet. Dzaba ti svako tijelo ako ces nataketi kit objektiv na njega....

7 godina
neaktivan
1)) NIKON D5300 KIT AF18-55VR II + AF55-200VR II
7.099,00 Kn

2))NIKON D3300 KIT AF18–55MM VRII + 55-300VR
5.699,00 Kn
Dali ovo ista valja? potrosila bi do 7000 kn, svi hvalite sigmu dali mogu vise neznam nista. A iskustva bas ni nemam u tome. A tila bi naucit zato nebi tila falit kad prvi put kupujem
9 godina
odjavljen

Pa poslusaj sve....

Sa ovim objektivima neces dobiti ocekivane rezultate....Jednostavno nsiu ostri ni blizu koliko sigma.....A kad slika nije ostra dzaba ti sve ostalo. Idi na d3300 i sigmu. Ja imam D3200 i sigmu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2017 0:15 (Torent).
9 godina

Ili bolje D5300 i Sigmu kad vec ima 7000kn

Ono najbitnije kaj dobijes D5300 je tilt screen. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2017 0:29 (Santana).
Moj PC  
1 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Hvala Vam! najbolje bi bilo onda tako nesto iskombinirati,dali sigmu mogu negdje kupiti ili trebam naruciti preko neta,nisan vidila da je ima i city one ovde di sam pronasla ove ponude?

0 0 hvala 0
9 godina
pahuljica888 kaže...
Hvala Vam! najbolje bi bilo onda tako nesto iskombinirati,dali sigmu mogu negdje kupiti ili trebam naruciti preko neta,nisan vidila da je ima i city one ovde di sam pronasla ove ponude?

Na tvom mjestu ja bi kupio oboje u Mcomputers 

Sigma
http://www.m-computers.hr/sigma-17-50mm-f28-ex-dc-os-hsm-za-nikon/SIG-0008-66732/product/

D5300
http://www.m-computers.hr/nikon-d5300-body-black/VBA370AE/product/

9 godina
neaktivan

Ovo smo već apostrofirali! Zar ne?

Ali kako mnogi pored najzdravijih očiju i solidnog obrazovanja ne znaju čitati, ponovit ćemo: Kit objektive gotovo svatko tko uroni u svijet fotografije - baca. Ili prodaje! Dakle, kit objektiv se BACA!
Treba li još jednom ponoviti? Kit objektivi se bacaju ili prodaju za žvaku.
Dakle, Sigma 17-50 2.8 EX DC OS HSM i onda tijelo za koje je taj objektiv rađen. Odnosno, prvo samo tijelo - BEZ OBJEKTIVA, pa onda Sigma 17-50 2.8 EX DC OS HSM.

Prije nekoliko dana snimao sam video s Galaxyjem A5 (2016) i dSLR-om Canonom EOS 70D, s objektivom bez stabilizatora i bez stativa. Trebam li ponoviti kako sam sve klipove sa svoga Canona izbrisao, a ostao se diviti klipovima s mobitela. Dakle; onima kojima je kit objektiv dovoljan, bolje od mobitela ne treba. Plus što bez stativa mobitel daje bolji video nego foto aparat bez optičkog stabilizatora, vrijedan 15-tak tisuća kuna. Sačuvajte novac i ne kupujte ništa više od mobitela, ako ne razumijete ono što sam pisao u prethodnih nekoliko upisa na ovoj temi.

A kada je riječ o Canonu ili Nikonu, ja i dalje stojim kako Canon ima puno prirodniji kolorit nego Nikon i kako je Canon ipak bolji ...

9 godina
Angel_003 kaže...

Ovo smo već apostrofirali! Zar ne?

Ali kako mnogi pored najzdravijih očiju i solidnog obrazovanja ne znaju čitati, ponovit ćemo: Kit objektive gotovo svatko tko uroni u svijet fotografije - baca. Ili prodaje! Dakle, kit objektiv se BACA!
Treba li još jednom ponoviti? Kit objektivi se bacaju ili prodaju za žvaku.
Dakle, Sigma 17-50 2.8 EX DC OS HSM i onda tijelo za koje je taj objektiv rađen. Odnosno, prvo samo tijelo - BEZ OBJEKTIVA, pa onda Sigma 17-50 2.8 EX DC OS HSM.

Prije nekoliko dana snimao sam video s Galaxyjem A5 (2016) i dSLR-om Canonom EOS 70D, s objektivom bez stabilizatora i bez stativa. Trebam li ponoviti kako sam sve klipove sa svoga Canona izbrisao, a ostao se diviti klipovima s mobitela. Dakle; onima kojima je kit objektiv dovoljan, bolje od mobitela ne treba. Plus što bez stativa mobitel daje bolji video nego foto aparat bez optičkog stabilizatora, vrijedan 15-tak tisuća kuna. Sačuvajte novac i ne kupujte ništa više od mobitela, ako ne razumijete ono što sam pisao u prethodnih nekoliko upisa na ovoj temi.

A kada je riječ o Canonu ili Nikonu, ja i dalje stojim kako Canon ima puno prirodniji kolorit nego Nikon i kako je Canon ipak bolji ...

Kako ti gluposti drobis boze dragi. 

9 godina
neaktivan
Santana kaže... 

Čuj ti troleru,

ne davi druge svojim kompleksima i teorijama bez ikakvog pokrića.

9 godina
Angel_003 kaže...
Santana kaže... 

Čuj ti troleru,

lol 
Di su tvoja pokrica ? 
Nemas nikakve dokaze samo o ciframa pricas, a ovo o video kaj si prico gore bolje da ne komentiram hahaha

7 godina
neaktivan
Hvalaaa Vam Svima!! Sigmu kupujem!
A koje tijelo od canon bi mi preporucili u tom rangu? Malo me jedino brine to sto svi govore da ima u nas puno vise Canon aparata i svegaaa u slucaju kvarova , lakse je naci ako sta zafali,to mi je prodavac u Lumusa rekao

0 0 hvala 0
9 godina
pahuljica888 kaže...
A koje tijelo od canon bi mi preporucili u tom rangu? Malo me jedino brine to sto svi govore da ima u nas puno vise Canon aparata i svegaaa u slucaju kvarova , lakse je naci ako sta zafali,to mi je prodavac u Lumusa rekao

Ma imas i Nikona kolko hoces. 
Ak hoces canon kupi 750D

9 godina
neaktivan
pahuljica888 kaže...

pahuljica888, ako si početnica u svijetu fotografije - a imaš ozbiljne namjere baviti se time - ja bih ti preporučio za početak najjeftiniji dSLR i ovu Sigmicu.

Jer što god kupiš od tijela s troznamenkastim brojem, ubrzo ćeš naići na njihovu manjkavost. Pak, tijela s jednoznamenkastim brojem su za profesionalce, a za entuzijaste i napredne amatere ostaju onda tijela s dvoznamenkastim brojem - što se Canona tiče.
Ako slučajno imaš poznanike koji povoljno prodaju neko foto tijelo, ja bih ti preporučio to, a onda - za nekoliko godina, ako o(p)staneš u svijetu fotografije - kupiš nešto ozbiljno. Razvoj senzora uvjetuje nove trendove i kvalitetu, gdje se očekuju pomaci, pa sam gotovo siguran kako će za nekoliko godina doći nova - naprednija - generacija senzora. A mislim kako će ozbiljna fotografija uskoro u potpunosti prijeći na full frame pa se zato ne isplati kupovati nešto preskupo u startu.

Ove teoretičare (kompleksaše) naprosto ignoriraj ...

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2017 1:44 (Angel_003).
10 godina
neaktivan
ITelektronika kaže...
Santana kaže...

To ti je cijena samo za web. (ak kupujes preko web-a onda nije problem iako znaju i seruckat, odugovlacit s dostavom)

Našao sam ga na e-kupi čak i nešto povoljnije (7950 - cashback). Valjda će proći ok.

Ispričavam se na OT-u i hvala još jednom.

Ekupi je ostao bez primjeraka na lageru pa sam na kraju aparat uzeo u KSU, definitivno preporuka.

Što se aparata tiče, prvi dojmovi su pozitivni, nakon 500D i eosM-a s 80D je užitak škljocati.

Jedno mi je žao što nisam uzeo opciju s KIT objektivom.

Još jednom zahvaljujem na pomoći.

13 godina
neaktivan
Angel_003 kaže...
Santana kaže... 

Čuj ti troleru,

A baš si gluposti nadrobio. Zašto bi kupio nešto što ćeš baciti?

10 godina
neaktivan
Angel_003 kaže...

Prije nekoliko dana snimao sam video s Galaxyjem A5 (2016) i dSLR-om Canonom EOS 70D, s objektivom bez stabilizatora i bez stativa. Trebam li ponoviti kako sam sve klipove sa svoga Canona izbrisao, a ostao se diviti klipovima s mobitela. Dakle; onima kojima je kit objektiv dovoljan, bolje od mobitela ne treba.

Naravno, da se kojim slučajem koristio kit objektiv koji ima stabilizaciju slike i STM motore tada bi vjerovatno bili orisani klipovi s A5. Nisu, jer navodno KIT objektiv se baca.

Bez da ulazimo uz ograničenja objektiva fiksne žarišne dužine, ne vidim zašto bi bilo koji mobitel isporučio kvaliteniji video od 70d s kit objektivom posebice u lošim svejtlosnim uvjetima. Al, kao amater i početnik voljan sam vidjeti argumente jer meni pada na pamet upravo kupnja KIT objektiva za tu namjenu.

9 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

A baš si gluposti nadrobio. Zašto bi kupio nešto što ćeš baciti?

Blago mi se s ovakvima po forumima. ;(

Zar nisam naglasio kako se prvo kupi samo tijelo - BEZ OBJEKTIVA?!?

Objektivi su roba koja se rijetko mijenja; i gotovo pa nikada. Kad jednom kupite dobar objektiv, on ostaje do kraja. I ako mu nešto ode, nećete valjda pokvarenu robu prodavati drugima?

Ako sam već napisao kako su danas foto tijela zapravo stražnji poklopci objektiva, zašto me nitko od ovih nadobudnika nije pitao za pojašnjenje? Geekovima očito ne treba nikakav savjet; pa niti onoga koji je u svijetu audio-vizualnih kompozicija gotovo cijeli život. 

Geekovi, dr'ž te se vi pokempona, a ozbiljne teme ostavite onima koji u životu žele nešto i naučiti i napraviti ...

9 godina
odjavljen
ITelektronika kaže...
...

Naravno, da se kojim slučajem koristio kit objektiv koji ima stabilizaciju slike i STM motore tada bi vjerovatno bili orisani klipovi s A5. Nisu, jer navodno KIT objektiv se baca.

Bez da ulazimo uz ograničenja objektiva fiksne žarišne dužine, ne vidim zašto bi bilo koji mobitel isporučio kvaliteniji video od 70d s kit objektivom posebice u lošim svejtlosnim uvjetima. Al, kao amater i početnik voljan sam vidjeti argumente jer meni pada na pamet upravo kupnja KIT objektiva za tu namjenu.

Kakve veze imaju kakvi su motori unutra? Kolega nije mislio bukvalno baca vec da nisu ni do koljena npr navedenoj sigmi ni po cemu osim mozda po cijeni. Jednostavno dslr sa kit objektivom ne pruza sliku kakvu ocekujes od DSLR aparata...Kod videa nije samo stabilizacija presudna vec jednostavno ostrina slike i kolicina svjetla je kod ove sigma daleko daleko bolja nego na kit objektivu pogotovo na vecim zarisnim daljinama.... Kit objektiv ti recimo na 50mm ide na f5,6 a sigma na 2,8 sto ti omogucuje dvije stvari a prva je nizi ISO sto atomatski znaci cistija slika a drugo vise svjetla sto automatski znaci bolja slika pogotovo pri losijem svjetlu. I tu pricamo o 400%!!!   A recimo ni spoemnuo nisam da ti je efektivna kolicina detalja npr na 18-55 VR2 na nikonu d3300 7 mpx a na sigmi 12..... Pocetnici misle da ako je 24mpx senzor da je to najvaznije. Dzaba ti to ako antaknes objektiv koji nije ostar i svi ti detalji uopste ne dodju do senzora..... Objektiv objektiv i opet objektiv pa tek onda tijelo.....

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2017 11:14 (Torent).
9 godina
neaktivan
ITelektronika kaže...

ITelektronika,

najjednostavniji postupak za dokazivanje mojih tvrdnji jeste - zamoli nekoga da uzmeš dSLR u ruke, natakneš ga na neki objektiv bez stabilizatora i sam snimiš video. Video, pa i fotografija, bez PC-a (odnosno velikog ekrana) nije ništa. I kada na PC-u (ili TV) pogledaš što si snimio sam ćeš se uvjeriti.

A lijepo sam naglasio - BEZ STATIVA. Jer će amateri veoma često biti u prilici snimati video bez stativa. I dobit će gotovo pa negledljiv materijal, a optički stabilizator čini čuda; pa i u svijetu fotografije. To najbolje znaju oni koji love motive teleobjektivima. Dok se danas optički stabilizator ugrađuje čak i u širokokutne objektiva. Mislite da je i to drobljenje?!?

9 godina
odjavljen

Dodao bih jos da danas imas tijela sa stabilizacijom na samom senzoru koji ima stabilizaciju i na rotaciju objektiva koju samo objektivi nemaju.....

10 godina
neaktivan

Kakve veze imaju kakvi su motori unutra?

STM motor radi puno bolje s videom. Besčujan je i uglađeno traži fokus.

Kolega nije mislio bukvalno baca vec da nisu ni do koljena npr navedenoj sigmi ni po cemu osim mozda po cijeni.

Ma jasno, nisam ni ja mislio bukvalno

Jednostavno dslr sa kit objektivom ne pruza sliku kakvu ocekujes od DSLR aparata.....

Vidi, ja sam početnik i puno toga mi još nije jasno ali s obzirom na ono čime se bavim taj tehnički dio mi je poprilično jasan.  S obzirom na to objektiv i tijelo treba promatrati kao sistem. Ipak, ako se ne varam kolega j uspoređivao mobitel s 70d i KIT objektivom. Pa, ja nevidim niti jedan razlog kojim bi dobio bolje rezultate...pa pitam.

10 godina
neaktivan
Angel_003 kaže...
ITelektronika kaže...

ITelektronika,

najjednostavniji postupak za dokazivanje mojih tvrdnji jeste - zamoli nekoga da uzmeš dSLR u ruke, natakneš ga na neki objektiv bez stabilizatora i sam snimiš video. Video, pa i fotografija, bez PC-a (odnosno velikog ekrana) nije ništa. I kada na PC-u (ili TV) pogledaš što si snimio sam ćeš se uvjeriti.

A lijepo sam naglasio - BEZ STATIVA. Jer će amateri veoma često biti u prilici snimati video bez stativa. I dobit će gotovo pa negledljiv materijal, a optički stabilizator čini čuda; pa i u svijetu fotografije. To najbolje znaju oni koji love motive teleobjektivima. Dok se danas optički stabilizator ugrađuje čak i u širokokutne objektiva. Mislite da je i to drobljenje?!?

Prije nekoliko dana snimao sam video s Galaxyjem A5 (2016) i dSLR-om Canonom EOS 70D, s objektivom bez stabilizatora i bez stativa. Trebam li ponoviti kako sam sve klipove sa svoga Canona izbrisao, a ostao se diviti klipovima s mobitela. Dakle; onima kojima je kit objektiv dovoljan, bolje od mobitela ne treba. 

Ti si usporedio nestabilizirani objektiv i 70d s mobitelom A5 i zaključio da kit objektiv nema smisla, a koji je to KIT objektiv koji ide s 70d da nema stabilizaciju? 18-55 i 18-135 oba imaju stabilizaciju. Dalje, ja sam uvjeren da s tim KIT objektivima bez obzira na njihova ograničenja ćeš imati bolje rezultate nego s mobitelom posebice u lošim svejtlosnim uvjetima bez da ulazimo u ograničenja fiksnog objektiva na mobitelu. Dakle, ne mislim da drobiš, nema potrebe za tim tonom, samo pitam mišljenje i argumente za takvu tvrdnju

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2017 11:48 (ITelektronika).
9 godina
odjavljen

A cuj bez ulazenja u konkretne modele i kod video ti nije sve crno bijelo. Da li je bolji FullHD video sa nekim vecim bitrateom ili 4K sa malim bitrateom.... Nije to bas tako jednostavno ovo je bolje od neceg drugog samo zbog objektiva ili samo na osnovu senzora.... digitala je puna promjenjivih koji uticu na konacni rezultat.....Treba pricati o konkretnim stvarima... Generalno je DSLR bolji od mobitela ali sve zavisi sta zelis i ocekujes da ces dobiti....

Recimo mene je DSLR d3200 i kit objektiv potpuno razocarao jer samo ocekivao odlicne fotke jer ipak je to DSLR. To sam i dobio sa sigmom i tim istim DSLRom.....

9 godina
odjavljen
ITelektronika kaže...

Kakve veze imaju kakvi su motori unutra?

STM motor radi puno bolje s videom. Besčujan je i uglađeno traži fokus.

....

Trazenje fokusa prilikom snimanja videa je losa ideja bez obzira na motor osim ako ciljano ne mijenjas fokus kao dio umjetnickog izrazavanja.... A tada ti treba touch  screen sa mogucnoscu fokusiranja u tacku. A i to je upitno jer dzaba ti ugladjenost ako ce aparat traziti fokusa naprijed nazad.....To se jednostavno ne radi.....Znaci da bi to licilo na nesto treba ti dobar objektiv sa ugladjenim kako ti kazes motorom, odlican sistem autofokusa koji nece lutati i mogucnost fokusiranja na dodir a to ne ulazi u budzet o kojem ovdje pricamo....

13 godina
neaktivan
Angel_003 kaže...

Blago mi se s ovakvima po forumima. ;(

Zar nisam naglasio kako se prvo kupi samo tijelo - BEZ OBJEKTIVA?!?

Objektivi su roba koja se rijetko mijenja; i gotovo pa nikada. Kad jednom kupite dobar objektiv, on ostaje do kraja. I ako mu nešto ode, nećete valjda pokvarenu robu prodavati drugima?

Ako sam već napisao kako su danas foto tijela zapravo stražnji poklopci objektiva, zašto me nitko od ovih nadobudnika nije pitao za pojašnjenje? Geekovima očito ne treba nikakav savjet; pa niti onoga koji je u svijetu audio-vizualnih kompozicija gotovo cijeli život. 

Geekovi, dr'ž te se vi pokempona, a ozbiljne teme ostavite onima koji u životu žele nešto i naučiti i napraviti ...

Možda bi bilo dobro da si dio tih godina provedenih u svijetu audio vizualnih kompozicija proveo proučavajuči bon ton i ophođenje s ljudima. Sad se lijepo vrati na svoj post pa pogledaj koliko si puta pozelenio, boldao vikao... KIT OBJEKTIV SE BACA.

Ja u svojih 30 i kusur godina druženja s aparatima i objektivima nikad ni jedan objektiv nisam bacio a baš me zanima gdje ta tvoja hrpa bačenih objektiva.

Drugo, svaki ozbiljan video snima se sa stativom. Ako si baš prisiljen snimati iz ruke i posao te često dovodi u takvu situaciju onda ćeš kupiti aparat koji je tome prilagođen.

Treće, svaki kit objektiv, koji dolazi uz tijelo koje nema stabilizaciju, ima stabilizaciju u sebi. Počevši od Canon 18-55 IS III ili II (image stabilisation), preko 18-135 ISII, Nikon 18-55 mm G VR II (vibration reduction), AF-S DX 18-105 mm VR... 

Sony (A mount), Pentax, Olympus... imaju stabilizaciju u tijelu.

Baš me zanima koji je to kit objektiv na EOS 70D s kojim si snimao i od kuda ti ideja da taj aparat vrijedi 15 000kn.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice