Olympus u kvaru - sta napravit?

poruka: 11
|
čitano: 7.812
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Olypmus u kvaru - sta napravit?

Imam Olympus 590uz, koji znaci nije DSLR, nego kompaktni fotic... pao je i po*ebala se optika, nije puklo staklo samo unutra ne stima nesto (mehanizam radi, ali valjda ne nesto otkacilo ili puklo). Ima li neko iskustva s ovakvim slucajevima, da li je moguce i isplativo to popravljati?

Ništa nije tako neefektivno kao efikasno izvođenje aktivnosti koje nisu potrebne.
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.6.2010 23:49 (Maximus).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Olypmus u kvaru - sta napravit?

Ako je pod garancijom vozi u službeni servis

Q9650 @ 3.6GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 800MHz | Gainward GTX480 | WD Caviar Black 640GB | Corsair HX850W | CM-690 |
17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Ako je pod garancijom vozi u službeni servis

nije, nemam garancije...

Ništa nije tako neefektivno kao efikasno izvođenje aktivnosti koje nisu potrebne.
16 godina
neaktivan

Možeš uvijek probati odvesti ga na servis i vidjeti koliko te dođe, te razmisliti da li je isplativo.

Q9650 @ 3.6GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 800MHz | Gainward GTX480 | WD Caviar Black 640GB | Corsair HX850W | CM-690 |
16 godina
neaktivan

iz mog iskustva kod, padova gdje se poslje nešto "klima i drma unutra" nema spasa. kao što kaže oly uvijek se može raspitati o popravku.. ali najbolji lijek protiv ispadanja fotoaparata je vezica na fotić, fotić oko vrata ili fotić u ruku a vezica omotana oko ruke. nedaj bože da mi canon ispadne na pod usred snimanja svatova, mogu se odmah objesiti vani za prvu banderu, s njegovom vezicom naravno.

15 godina
neaktivan

A neznam zašto vi "profići" koristite canonove fotiće za snimanje svatova i kamere... nisam vidio kod nas niti jednu firmu s nekim drugim.. a znam da je olympus bolji??

Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Da,Olymusi su bolji baš po tome što izgledaju kao igračke,pa kad padnu,uvijek nešto "šuška" u njima...Belji se

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

A neznam zašto vi "profići" koristite canonove fotiće za snimanje svatova i kamere... nisam vidio kod nas niti jednu firmu s nekim drugim.. a znam da je olympus bolji??

Ne znaš puno stvari Namigiva

Oly ima E-30 i E-3 modele koji su poprilično kvalitetni i daju dosta dobre slike. Također Oly je na 4/3" standardu, a Canon i ostali koriste 35mm i njegove derivate (APS-C uglavnom). Zašto to govorim, pa jednostavno, omjeri stranica fotografije na Oly-u su 4:3, a na Canon, Nikon, Sony... DSLR-ima su 3:2. 3:2 omjer pogodniji je za ispis u fotostudijima, jer je originalni 35mm film bio u 3:2 omjeru. Također postoji još dosta formata koje neću opsivati

Također Canon ima dosta široku paletu prime objektiva (osobno ih smatram pravim stvarima za fotografiju). Canon i Nikon su dva brenda koji su se iskazali u profesionalnoj primjeni, a Oly je uvijek više bio user-friednly

Inače ja sam Oly fan-boy da ne bi bilo zabune. Kod Olya su me privukli objektivi, a odabrao sam E-3 zbog: AF sustav, te dosta dobre kvalitete slike Cool

15 godina
neaktivan

a mogu li se koristit npr ...tijelo od canona  objektiv od Oly-a ili tako nekako?

Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

a mogu li se koristit npr ...tijelo od canona  objektiv od Oly-a ili tako nekako?

Ne, jer Canon ima svoj navoj objektiva (Canon EF), a Oly ima Four-Thirds (4/3"). Svaka firma ima svoj domaći navoj, a Four-Thirds koriste još Panasonic i Leica

16 godina
Ja sam imao sp550 isto mi je pao al je bio pod garancijom pa su ga popravili. 2. put mi ga je pijani kum srusio i ista stvar. Poslao ga u servis i za 10 dana su mi poslali novi sp560 :-)
Najjaci servis u HR,definitivno!
Uglavnom,provjeri da li ti se isplati popravljati. Inace,to ti je objektiv iskocio iz kucista.
I stvarno mi je zao Canon korisnika kakvu jadnu servisnu podrsku imaju u HR.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice