Koji fotić kupiti za 3000 kn

poruka: 18
|
čitano: 12.516
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Koji fotić kupiti za 3000 kn?

Bok,

otvorio sam novu temu (ako več  postoji,sorry)....

Htio bi kupiti neki fotić,

a imam volju ne samo fotografirati fešte nego malo amaterski i druge stvari.
Pa malo gledam i našo sam ovoj DSLR

Canon EOS 1100D + EF-s 18-55 DC III

http://www.protis.hr/products/details/digitalni-fotoaparat-canon-eos-1100d--efs-1855-dc-iii/41857

->čitajući recenzije nisu ga baš popljuvali totalno, vele da je sasvim solidan "ulazni DSLR" (za amatere)

Pa me čisto zanima dali se isplati to uzeti?
dal bi imalo smisla (u neko dogledno vrijeme) uzeti drugi (bolji) objektiv?
Hvala Vam na odgovorima,

Lp

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Koji fotić kupiti za 3000 kn?
Trazio sam i ja preporuku za frendicu tu na forumu. Preporucili su upravo taj 1100D, uzela ga je prije nekih pol mjeseca i odusevljena je.

Eto, to je ono kaj ja znam :D
The best way to be boring is to leave nothing out.
16 godina

Imao sam ga, ali prodao jer mi je bio preskup za moje potrebe. Trebalo se naviknuti na sve te opcije ali slike su bile odlične

www.rigburning.comule.com
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

kupuj ak imas para, sudeci po pitanju ionako neces iskoristiti ni pola njegovih mogucnosti, tak da ti je vrlo vjerojatno svejedno koji ces kupiti

pojmovi kao sto su: ISO, expozicija, white balance, DOF, blenda.....su ti, naravno, poznati, ne ?

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Koji fotić kupiti za 3000 kn

pa velim,nisam neki fotograf,
ali bi htio saznati neke fore,fotografirati lijepe slike....

pojmovi:ISO, expozicija, white balance, DOF, blenda su mi poznati u teoriji, ali u praksi ne!
Nakoliko puta sam imao priliku fotografirati malo boljim fotoaparatima i svidjelo mi se (frend mi pokazao)milijon opcija jer te stvari rade razliku!

17 godina

Situacija je ovakva,taj fotic s kit objektivom je u usporedbi sa kompaktom u tom cjenovnom razredu cisto s***e.Ali ako na njega zaserafis kvalitetne objektive(koji samo za informaciju vecinom pojedinacno premasuju cijenu samog fotica)onda taj fotic jede za dorucak sve kompakte.Znaci postavi si pitanje jesi zainteresiran ulagati lovu u kvalitetno staklovinje.Ako nisi kupi kompakta za tu lovu i bit ces odusevljen ali ako zelis ulagati lovu onda sta se ceka.Najveci problem je sto vecina ljudi nema odmah lovu da pokupuje sve sto im treba za fotkanje(objektive,stative,bliceve itd) a tesko je cekat kad vec imas fotic i kupovat svaku godinu po koju stvarcicu.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

bok,

Hvala na odgovoru!
Zanima me čisto koji kompakt preporučaš u tom cijenovnom rangu

da ja malo "prošnjošam" njega?
Jer niti sam neznam kaj oču,
htio bi nekad nešto poslikati lijepo i kvalitetno (igrati se njime)
a nekad bi poslikal samo feštu,ročkas....
Ja sam isto jedan od tih,koji bi za sad uložio samo u tjelo i taj objektiv koji je u kompletu,pa bi naknadno kupovao prijekopotrebne dodatke,

Lp

16 godina
protjeran
Brada kaže...

Situacija je ovakva,taj fotic s kit objektivom je u usporedbi sa kompaktom u tom cjenovnom razredu cisto s***e.Ali ako na njega zaserafis kvalitetne objektive(koji samo za informaciju vecinom pojedinacno premasuju cijenu samog fotica)onda taj fotic jede za dorucak sve kompakte.Znaci postavi si pitanje jesi zainteresiran ulagati lovu u kvalitetno staklovinje.Ako nisi kupi kompakta za tu lovu i bit ces odusevljen ali ako zelis ulagati lovu onda sta se ceka.Najveci problem je sto vecina ljudi nema odmah lovu da pokupuje sve sto im treba za fotkanje(objektive,stative,bliceve itd) a tesko je cekat kad vec imas fotic i kupovat svaku godinu po koju stvarcicu.

Jesi li ti siguran da znaš o čemu govoriš?

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
16 godina
Ego auxiliatus sum pulsus "Hvala"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
kajbatron kaže...

bok,

Hvala na odgovoru!
Zanima me čisto koji kompakt preporučaš u tom cijenovnom rangu

da ja malo "prošnjošam" njega?
Jer niti sam neznam kaj oču,
htio bi nekad nešto poslikati lijepo i kvalitetno (igrati se njime)
a nekad bi poslikal samo feštu,ročkas....
Ja sam isto jedan od tih,koji bi za sad uložio samo u tjelo i taj objektiv koji je u kompletu,pa bi naknadno kupovao prijekopotrebne dodatke,

Lp

http://webshop.ksu.hr/proizvod/5251B002AA/powershot-sx40is

nesto u ovom stilu,nemora biti Canon al kad smo kod njega vec

17 godina
Mentalist kaže...
Brada kaže...

Jesi li ti siguran da znaš o čemu govoriš?

Da.

Ako ima nesto u postu sa cime se ne slazes pokusaj me uvjeriti da nisam u pravu.

14 godina
neaktivan

ej bok,

hvala na sugestiji.
Ja sam danas naručio Canon PowerShot SX40 HS

nadama se da će zadovoljiti kriterije. :)

0 0 hvala 0
17 godina

Mislim da ces se dobro zabavit s tim foticem i usavrsiti vjestine fotkanja pa onda jednog dana ko zna mozda i dslr.

14 godina
neaktivan

ej, bok, ja nova, pokušavam kupiti kompaktni već dugo, dvojim između Canon powershot Sx 30 Is i Nikon coolpix p500 modela,rekoše mi da fotke jako šume kod canona, jel cura zadovoljna s modelom koji si joj kupio?kakve su fotke, molim te mi reci. na sto sam muka:-)))već mi je svega dosta, a nisam ga još ni kupila:-))hvala:-))

16 godina
neaktivan

proban sony nex (5, 3, C3, 5N) imam c3 i super je i odlicne fotke video malo mi fali neki malo jaci zoom objektiv. misil da sam ga platio oko 5000 kn al imas nes i za 3000 : http://www.optimum-online.hr/Proizvodi.aspx?keyword=nex&page=1 imas sve opcije kao na dslru samo je ovo malomanje ja imam 2 objektiva ali jedan uopce ne koristim 

Učim za 5, naučim za 4, napišem za 3, nadam se 2 i dobijem 1
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

vidi Lumix TZ 10.cijena 2,869kn.ima dosta dobre karakteristike klik

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
snupix kaže...

vidi Lumix TZ 10.cijena 2,869kn.ima dosta dobre karakteristike klik

ima mozda 2 tjedna sam kupio Lumixa.malo sam se premisljao da ga kupim ali poslije me je skroz osvojio.mislim da te je kolega snupix dobro savjetovao.

15 godina

Lumix je jako dobra opcija. Imao sam TZ20 u rukama, i svidio mi se. TZ10 je stariji ali isto OK.

Ja koristim Sony CyberShot DSC-HX100V.

Meni je ooodličan..

Nedostataka ima ali meni su one dobre karakteristike prevladale.

Nema RAW, ISO nema boost (može do ISO3200), nema hotshoe...

Ali zato pruža (barem meni) super rezultate, fotke su odličnih boja, sa velikim ISOom se nosi super, ima 30x zoom, aperture i shutter priority. Na Bugovoj stranici je to krivo navedeno, ima sve funkcije: P, S, A i M.

Intelligent Sweep Panorama (koju fotić radi doslovno sam, ti samo ideš od lijeva na desno), GPS (za putovanja), 16.2MP CMOS senzor, Full HD video (1080p/50p), tu je i manual focus i manual zoom prsten, pa 3D način (jako zanimljivo, ali meni ne toliko korisno; možeš 3D slike pregledavati na 3D TVu, a neke i na fotoaparatu, uz pomoć akcelerometra)...

Dakle, ima sve kao kompakt, ali jako se trudi simulirati pravi DSLR. I mogu reći da, uz manje nedostatke (gore navedene) uspijeva... uostalom, imaš i recenzije po svuda...

Ima i Bug pregled ovog fotoaparata: http://www.bug.hr/digitalije/fotoaparati/sony/cybershot-dsc-hx100v/978.aspx

Sonyeva stranica: http://www.sony.hr/product/dsc-h-series/dsc-hx100v

BinaryCafe na youtubeu, jako dobro objašnjava sve funkcije fotića, pogledaj ovaj, a i druge njegove uratke: 

Ako te što zanima, tu sam. LP

'mrzim kad mi Metro 2033 ide manje od 250fps || EnlightenedPhoenix 24.6.2011.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice