Digitalni fotoaparat cca 2000kn

poruka: 20
|
čitano: 9.555
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav,

Prijatelj mi namjerava kupiti novi digitalni fotoaparat. No on ima jedan poseban zahtjev, jer inace bi mu lagano i ja mogao pronaci u rangu 2000kn. Daklem, on zeli da taj fotoaparat ima jako dobru kameru, tj, jako dobro snimanje videa. Naime prije je imao nexi Lumixov fotic koji je imo jako dobro snimanje videa no nazalost mu se pokidao.

Molio bih vas u njegovo ime da mu pomognete. Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Digitalni fotoaparat cca 2000kn

Ja ti mogu reći sa sigurnošću da Sony DSC-h20 ima jako dobar video. Snima u HD, nisam siguran u kojoj rezoluciji napamet. S obzirom da je i meni jedna od opcija, pročitao sam dosta review-ova o njemu, i baš su nahvalili taj video. Provjeri sam još. Cijena je 1800 kn, a da li postoji još neki fotić u tom rangu koji ima bolji video, to ćeš morati još malo istražiti, jer ja nisam tražio prema tom parametru

I belong to Jesus
17 godina
neaktivan

hvala ti puno pogledat cu ga sigurno.

Jel ima mozda jos netko sa nekom ponudom (prijedlogom)???

16 godina
neaktivan
ak te zanima ja imam h-10 i wide x07(širokokutnu) i tele x1,7 predleču i 2 baterije i 2 kartice (2+4 Gb) i još 12 mjeseci garancija a kupio sam si pentaxa tak da ak si interesent ........
16 godina
neaktivan

Panasonic Lumix FX - 40

Ako je i prije imao lumix, mislim da će mu ovo biti jako dobar odabir.

2049 kn u se-marku. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Trebo bi sutra ić kupit fotoaparat pa sam suzio izbor na Casio exile z300 i Sony w220, pa ako neko može objasnit koji je bolji malo sam gledo po netu i ispada da je bolji Sony w220.. Ne razumijem se u fotoaparate neznam ni po čemu se gleda koji je fotić bolji soim po megapikselima.. Želi bi da slika bude što bolja i po noći po danu ...

* exec girlfriend.cfg * Loading...Loading...Loading has failed: there is no such file. * cl_righthand 1

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sretno sa fotićem, ali ja sam to riješio sa mobitelom.

Sony Ericsson Satio: 12,1MP, niti jedan fotić do 3500Kn nema tako dobre slike.

16 godina
neaktivan

ma ti se šališNamigiva

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gorshtak kaže...

* exec girlfriend.cfg * Loading...Loading...Loading has failed: there is no such file. * cl_righthand 1
17 godina
neaktivan
hahaahhaahh .... mislim da svaki idiot od prije 7-8 godina sa 2 - e megapixela ima daleko bolju sliku, mislim da se dečko salio ipak.
A.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gorshtak kaže...

Nemoj lupat.

Ništa nije tako neefektivno kao efikasno izvođenje aktivnosti koje nisu potrebne.
16 godina
neaktivan

Očito niste probali, pa neznate.

Prebacite slike na komp i raširite ih, pa će te sve znat.

17 godina
neaktivan
Gorshtak kaže...

Očito niste probali, pa neznate.

Prebacite slike na komp i raširite ih, pa će te sve znat.

nikakve minjaturne leće na mobitelima i minjaturni cmos sklopovi ne mogu dati kvalitetnu sliku. To što ima 12 Mpixela ili koliko već mu je zapravo nedostatak, jer radi više smeća i više podataka za obraditi i više mjesta za zauzeti. Više bi vrijedilo neusporedivo da su stavili kvalitetniju optiku ( da je moguće u kučište mobitela ) i kvalitetniji ccd / cmos i 3 - 5 Mpixela je vjerojatno optimum za takvu minjaturizaciju ( manje Mpixela veći senzori na koje pada svjetlo i na kraju kvalitetnija slika, profi aparati ili bolji idioti imaju puno veće senzore )

No za slikavanje po dobrom ( danjem ) svjetlu ne sumnjam da su slike usporedive sa nekim kompaktnim fotićima danas ili pred par godina na tržištu ( naravno ne do 3500 kn jer već za 1500 pa i za manje ima digitalnih idiota koji sa manje svjetla rade neusporedivo bolje fotke od satia ). 

http://www.mobileforesight.com/2009/08/flawed-design-sony-ericsson-satio/

A.
16 godina
neaktivan

Vidim da sam bio nedovoljno jasan, pa se ispričavam ako me niste shvatili.

Govorimo o aparatu do 2000Kn za nas obične smrtnike, a ne o profi fotićima (koliko nas to treba?).

Koliko u godini dana trebamo fotić za dobre slike za album?

Koliko često se dogodi da bi taj tren uslikao nešto, a nemaš kod sebe fotić?

Koliko dat novaca za fotić koji ću uzet na godišnji, izlet, tulum..., 5 puta u godini dana?

Ovo su neka od realnih pitanja.

Slažem se da fotići imaju bolje ovo ili ono (ne svi i ne za te novce), ali tko je od nas profić?

Ja sam čovjeku poželio sreću sa kupnjom i odabirom, i rekao kako sam ja riješio to.

Kupiš mobitel koji ionako trebaš i imaš ga uvijek sa sobom (cca. 2000Kn).

Kupiš fotić da ti stoji doma (cca.2000Kn), pa kad ga se sjetiš uzet, super.

Uzmeš sve u jednom i platiš između 3500 i 4000 Kn.

A ja sam se odlučio na Satio i nisam zažalio, jer imam fotić uvijek sa sobom (i slike su bolje nego na Olympusu 6MP).

E pa sad, možete mi se smijati i govoriti ovo ili ono, ali ovo je moj izbor (a neki će se i zamislit nad ovim).

I još jednom ponavljam:

Sretno sa kupnjom i odabirom fotića!

17 godina
neaktivan
Gorshtak kaže...

Vidim da sam bio nedovoljno jasan, pa se ispričavam ako me niste shvatili.

Govorimo o aparatu do 2000Kn za nas obične smrtnike, a ne o profi fotićima (koliko nas to treba?).

Koliko u godini dana trebamo fotić za dobre slike za album?

Koliko često se dogodi da bi taj tren uslikao nešto, a nemaš kod sebe fotić?

Koliko dat novaca za fotić koji ću uzet na godišnji, izlet, tulum..., 5 puta u godini dana?

Ovo su neka od realnih pitanja.

Slažem se da fotići imaju bolje ovo ili ono (ne svi i ne za te novce), ali tko je od nas profić?

Ja sam čovjeku poželio sreću sa kupnjom i odabirom, i rekao kako sam ja riješio to.

Kupiš mobitel koji ionako trebaš i imaš ga uvijek sa sobom (cca. 2000Kn).

Kupiš fotić da ti stoji doma (cca.2000Kn), pa kad ga se sjetiš uzet, super.

Uzmeš sve u jednom i platiš između 3500 i 4000 Kn.

A ja sam se odlučio na Satio i nisam zažalio, jer imam fotić uvijek sa sobom (i slike su bolje nego na Olympusu 6MP).

E pa sad, možete mi se smijati i govoriti ovo ili ono, ali ovo je moj izbor (a neki će se i zamislit nad ovim).

I još jednom ponavljam:

Sretno sa kupnjom i odabirom fotića!

U svakom slučaju točno, čak koliko sam vidio pravi relativno dobre fotke ( po danu ).

Iako na kraju ništa nemože zamijeniti dobar kompaktni idiot, ja sam sad na čudu što uzeti za cca 2-3.5 tisuće kuna a da ima minimalno 28 mm na širokom kutu ( velika većina kreće tek od 35 što je zapravo često beskorisno ) da ima solidne performanse na 400 i 800 ISO barem a da nije prevelik ... G serija od canona mi se čini i dalje najbolja all round opcija. Uzeo bih neki od ovih novih panasonica ili olyja sa izmjenjivim lećama ali opet ispada brdo love i moram nositi leće, iako su daleko kompaktniji od DSLR ova klasičnih.

A.
16 godina
neaktivan

Evo jedna brzinska noćna slika Zagreba sa Satia.

Slažem se da nije vrhunska, ali ipak

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

nije vrhunska a  nije ni prosječna,ustvari-katastrofa

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.12.2009 18:47 (kulen64).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Gorstak, zabrijao si. Satio ima dobar fotic za jedan mobitel, ali prema apsolutnim kriterijima slike koje daje su u rangu prosjecnog fotica za 1000kn. Koristio sam Satio tako da ne lupam napamet, a bolje da ne spominjem kako je nekvalitetno izradjen taj mob... obicna plastika za 5000kn... sramota. Primjer one slike gore ti je koma.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ovu sliku sam postavio da potvrdim da noćna snimka nije dobra kao na fotićima, ali dnevna

je fantastična. Imam Olympusa 6MP i slike sa njega su mi lošije od Satia, al nema veze.

Ja sam to rekao kao praktično rješenje, a možemo i ovako:

Uslikajte nešto sa svojim fotićima i napišite koji su, pa neka se vidi razlika u slikama.

Možda sam zabrijao, ali pošaljite fotke, pa da me razuvijerite, bilo bi mi jako drago.

16 godina
neaktivan

evo slike, slikano u manualnom modu-ručne postavke

aparat-Sony H50

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.12.2009 23:41 (kulen64).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice