Canon aparati-koji izabrati?

poruka: 8
|
čitano: 5.252
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Bok, nadam se da će mi netko od vas pomoći u odabiru novog aparata...naime, htjela bi uložiti u malo bolji aparat no ne razumijem se baš u to...treba mi neki dobar aparat kako bi dobila što bolje slike za blog za koji radim...čitala sam da Canon eos 1100d nije vrijedan tih novaca....mene mami 600d ali mislim da je to preprofesionalan aparat za mene, iako sam jako zainteresirana za to i bila bi voljna naučiti i isprobati sve što nudi, ali je možda za početnika prekomliciran :)) Pa eto ako mi netko može dati koji dobar savjet.....ja bi birala između Canon PowerShot SX50 HS,  Canon PowerShot SX500 IS, Canon PowerShot SX510 HS i Canon EOS 600d...koji bi mi vi preporučili? Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

fotke se mogu za čudo Božje napraviti i sa Nikon,Sony,Pentax,Olympus.....fotićima,koji su ti kriteriji,sa kojim foto znanjem rasploažeš,koliko novaca si spreman potrošiti,koliko si spreman dalje ulagati u fotografiju,profi fotič je svaki sa kojim služiš/zarađuješ za život i nema veze sa velićinom (ovaj puta),znaš kad su pitali direktora tvornice automobila  mercedes koji je auto najbolji a on je odgovorio da je najbolji novi auto {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.11.2013 15:39 (struić).

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Canon aparati-koji izabrati?

Samo Canon dolazi u obzir...budžet kojim raspolažem je 5000kn...i u sljedeću godinu ne mislim više ulagati u njega...koji je po vama od ovih najbolji

16 godina
lana023 kaže...

Bok, nadam se da će mi netko od vas pomoći u odabiru novog aparata...naime, htjela bi uložiti u malo bolji aparat no ne razumijem se baš u to...treba mi neki dobar aparat kako bi dobila što bolje slike za blog za koji radim...čitala sam da Canon eos 1100d nije vrijedan tih novaca....mene mami 600d ali mislim da je to preprofesionalan aparat za mene, iako sam jako zainteresirana za to i bila bi voljna naučiti i isprobati sve što nudi, ali je možda za početnika prekomliciran :)) Pa eto ako mi netko može dati koji dobar savjet.....ja bi birala između Canon PowerShot SX50 HS,  Canon PowerShot SX500 IS, Canon PowerShot SX510 HS i Canon EOS 600d...koji bi mi vi preporučili? Hvala

O čemu je blog?

Moja preporuka: 600d + objektiv koji odgovara onome što radiš. 

BOG I HRVATI
12 godina
neaktivan

Al problem mi je što je taj 4500kn a objektiv je najmanje 2000 a toliko sad nemam....s obzirom da je blog samo hobi i to mi nije posao, a studentica sam

16 godina

Fotić (s kit objektivom) je 3750 kuna. Što se tiče objektiva, imaš li nešto u planu ili si samo bez veze lupila broj? {#}

Ako ti treba za prirodu, arhitekturu ili slično može poslužiti i kit objektiv, a ako ti treba za portrete obavezno 50mm f1,8.

BOG I HRVATI
12 godina
neaktivan

Hvala ti puno na pomoći...ja sam gledala u Elipsa i Technomarketu i tamo su po 4500....meni bi trebao objektiv gdje mi se može fokusirat na jednu stvar a ono u pozadini da bude mutno, ne znam kako da objasnim...može li se to s objektivom iz kita?

16 godina

Možeš, ali zbog malog otvora blende neće biti kao na 50mm 1,8 (kojeg sam ti linkao u prethodnoj poruci).

Evo jedan primjer što sam radio kolegici za blog, oprema: Nikon D7100 i Nikkor 50mm 1,4g.

BOG I HRVATI
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.11.2013 20:53 (ivan123).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice