dečki svaka čast,ima nas koji Vas pozorno pratimo i učimo, što znači da ne raspolažemo dolikim znanjem kao vi ali učimo (od vas)
Aktualnosti, vijesti, DIY, tutoriali - fotografija
- poruka: 124
- |
- čitano: 59.886
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
jedna zanimljiva stranica o tome kako je na kojoj fotki postavljena rasvjeta http://strobox.com/
to caaare! e tak neš tražim duže.. kako postaviti dobro svijelo i elemente koji se koriste i postavke ;) hvala
ovo ide u arhivu...
ahaaa, pa što nisi prije pitao
Osvježavam temu :D
Nikon je najavio D7000, nasljednika D90, ali dosta moćnijeg.
Chase Jarvis ga je imao već mjesecima, na njegovom blogu imaju i sample fotke.
Nikon je još najavio 35mm f/1.4 G objektiv i SB-700 flash, nasljednika SB-600.
evo i olympus ima svoga konja za trku, izašao je e-5, zamijenik e-3
http://www.cahayabox.net/2010/09/14/novi-olympusov-d-slr-je-zbilja-otporan-profesionalni-e-5/
sad čekamo 1D's Mk IV :D
Mene je baš pozitivno iznenadio D7000, jer je ima svjetlomjer koji radi sa noncpu AI nikkorima, kakvih ima jeftino na ebayju, a optički su odlični (manual focus). Sam taj fičr mi je dovoljan za nadogradnju (kad naskupim para :D), a onda još AF, magnezijsko kućište u tijelu od 1k €. Čekam sample fotke, da vidim high iso performanse, jer planiram si kupiti za trenutni fotić 35mm f/1.8 dx objektiv, koji će biti vjerovatno 80% vremena na njemu :D
Je, ima stvarno jako dobrih non-CPU objektiva za Nikona, neke ću nabrojati.
Carl Zeiss 28 F2
Carl Zeiss 35 F2
Carl Zeiss 50 F1,4
Carl Zeiss 85 F1,4
Carl Zeiss 100 F2 macro
Nikkor AI-S 35 F1,4
Nikkor AI-S 50 F1,2
Nikkor AI-S 85 F1,4
Treba li još nabrajati?
Kratki film sa Nikonom D7000,
.pa kad stigneš svuda,stvarno si ludi splićo
Jel ima neko prijedlog ili link kako raditi makro snimke, trebam slikati detalje uređaja u zatvorenom (čitaj u stanu)....
hvala
digital photo travanj/svibanj baš ima temu o fotkanju u stanu
a evo pogledaj i ovo
Evo jedna kolekcija 3D fotki. Nakon malo vježbanja (možda i glavobolje :D), uživaćete u dubini :)
Odličan tutorial za pravljenje HDR fotografija + odlične fotke!
10 stvari koje fotografi ne bi trebali raditi (ovo ćiu staviti i u Komentare & Kritike; mialim da bi bilo i tamo korisno)
10 stvari koje fotografi ne bi trebali raditi (ovo ćiu staviti i u Komentare & Kritike; mialim da bi bilo i tamo korisno)
odličan link...
puno hvala, sigurno će mi pomoć
stvarno što je je, ljudi rade brutalne stvari pomoću tehnologije
Ja sam zadnje pravilo prekršio. Jednostavno nemam vremena više, a i nisu mi fotografije neke.
Da, jako je opširno, nebi da ja roman pisan. Ima čak i dio o objektivima koji dolaze u kitu iako to meni djeluje više kao opsi istih, ne govori se puno o performansama.
by Ken Rockwell
This Tokina 16-28mm f/2.8 is as good optically as Nikon's world-changing 14-24mm f/2.8 of 2007, and this Tokina lens costs less than half as much.
If you're considering the big Nikon 14-24mm, by all means get this Tokina instead if price matters.
Canon shooters don't have it so good.(Ken na wide objektive misli) Canon makes no zoom as good as any of these lenses. Canon's best, the Canon EF 16-35mm f/2.8 L II, isn't that great, which is why many crazier people use adapters to jam the Nikon 14-24mm onto their 5D Mark IIs for superior performance, with a lot more effort.
I have Canon version of this Tokina on order, and I suspect that this Tokina will end the need to adapt and use the Nikon 14-24mm on Canon. I'm hoping that this Tokina will be the world's first high-performance ultrawide zoom for full-frame Canon cameras; Canon's 16-35 L II has never been that good, and the original 16-35mm f/2.8 L was even worse.
Nek su i Canonaši dobili FFUW objektiv, bilo je i vrijeme :D
Danas sam napravio flash strap jer nisam zadovoljan sa ovim malim velcro čudom koje je došlo sa gelovima (inspiriran Lumiquest ultra strapom, koji je oko 9$).
Sastojci i troškovi:
- Velcro traka (ja sam kupio 1 metar za 1 €, obje strane)
- Lastika/guma za gaće , 13 centi, potrebno za stvaranje konstantnog pritiska i protiv klizanja.
- igla i konac
Način izrade:
Izmjerio sam dužinu za flash, s tim da sam ostavio da se preklapa traka na strani koja će ići na donji dio flasha (govorim o strani gdje su kukice). Na taj produženi dio sam ušio stranu sa omčama, dužinom jednaku kao donja strana flasha.
Nakon toga sam izmjerio lastiku, koja je rastegnuta odgovarala dužinom ostatku velcro trake, znači preostale 3 strane flasha i ušio krajeve. Rastegnut strap sam još jednom pričvrstio za lastiku na sredini, zbog bolje saradnje lastike i trake. Poslije rezanja i šivanja, ovako izgleda kad se omota oko glave flasha: I na kraju, zalijepljen CTO gel: