DJ kutak

poruka: 720
|
čitano: 196.885
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
DJ kutak

kupis si 2 pioneer playera (noviji / skuplji) i pioneer mixetu i rjesis si problem softwarea.. opcenito bilo koji jeftini kontroler ti je loš.... ako se mislis bavit profesionalno tim... (da shvaćaš muziku da želiš nešto više od "mix intro to outro" onda ti triba profesionalnija oprema... recimo traktor kontrol s2/s4 ... s njim dobijes traktor le software...

onda recimo combo pioneer djm 800/900/2000 i 2x cdj 850/900/2000.. skupo je.. al ako nista. naucis beatmatchat hardway... budimo realni ko god ima kontroler i zapne na beatmatchu upre sync... toga nema na playerima... 

moj savjet doduše... skupi pare i kupi si pristojnu opremu...

13 godina
neaktivan
Re: DJ kutak
twenthy2 kaže...

al ako nista. naucis beatmatchat hardway... budimo realni ko god ima kontroler i zapne na beatmatchu upre sync... toga nema na playerima... 

Preuvelicavas pricu o beatmatchingu. 

clock2much
15 godina

Slažem se, želiš li raditi stvari kako treba, treba uložiti u opremu (sebe), ali tako je u svemu, ne samo DJ-ingu. Stvar je u tome da je tehnika danas toliko napredovala da se zaista može naći za svakoga po nešto, što je osobito olakšalo stvar početnicima i ja u tome ne vidim ništa loše, iako se profići uvik bune na takve stvari i uvijek istu priču prodaju kako treba ovo/ono da bi bio pravi (kvalitetan) DJ (nitko im to ne osporava).

Zašto ne kupiti digitalnu opremu za koju tisuću i krenuti ispočetka i učiti korak po korak, a kasnije se nadograđivati? Izgubit ćeš na tehnici? Ja mislim da ne. Razvij svoj stil i natjeraj ljude da plešu {#} 

Nego, imam par pitanja za vas (opet) {#}. Dakle planiram kupiti DJ controller i naravno zanima me par stvar u vezi njih. Vidim da ljudi na netu dosta preporučuju Numark mixtrack pro, ali kod njega mi se ne sviđa npr. što nema dodatne izlaze ako jednog dana poželim spojiti playere na njega. Onda, ima li nešto bolje od toga ili da uzmem neki sistem mixeta/2 playera u jednom komadu? 

Drugo pitanje, VDJ pro ili TRAKTOR pro? Znam da je traktor (bolji) većini, ja sam navikao na VDJ, ali gledam cijene originala, Traktor pro košta 89$ na njihovoj službenoj stranici, VDJ 200/300$, pa sam sada zbunjen kako bolji (ili bar jednak njemu) software može biti toliko jeftiniji? I naravno, volio bih da kupim kontroler koji je predviđen za rad sa softwareom koji imam (zanemarimo one LE verzije šta dobiješ sa kontrolerom) {#}  

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.2.2013 8:25 (Electroroll).
13 godina
neaktivan
Electroroll kaže...

Ja u zadnje vrijeme malo isprobavam traktor umjesto VDJa. 

Moji dojmovi:

Za Traktor

-Bolja audio kvaliteta

-OGROMNA kolicina efekata

-Posteni Filter (onaj u Virtualu ne valja za k*)

-Ogromne mogucnosti customiziranja u svim pogledima

Po meni je Traktor puno "kompletniji" i profesionalniji softver. BTW nemam kontroler pa je ovo sve isprobano na kompu.

clock2much
15 godina
mate960 kaže...
Electroroll kaže...

Ja u zadnje vrijeme malo isprobavam traktor umjesto VDJa. 

Moji dojmovi:

Za Traktor

-Bolja audio kvaliteta

-OGROMNA kolicina efekata

-Posteni Filter (onaj u Virtualu ne valja za k*)

-Ogromne mogucnosti customiziranja u svim pogledima

Po meni je Traktor puno "kompletniji" i profesionalniji softver. BTW nemam kontroler pa je ovo sve isprobano na kompu.

Da, probao sam i ja oba i naravno da mi je kao početniku bilo lakše raditi sa VDJ, ali slažem se da je ovaj puno bolji što se tiče efekata i customiziranja, za filtere nisam toliko ni gledao, a audio kvalitetu preko kompa i obične zvučne je malo teže osjetiti... :)

12 godina
odjavljen
DJ kutak

Preporučam kupnju kvalitetnijeg kontrolera, sa osjetljivijim pitch faderima i jog wheelovima, što nije slučaj kod jeftinih kontrolera, kako bi miksanje po osjećaju bilo na razini CD playera. Takvi kontroleri su obično u rangu 4000,00 / 5000,00 + kn, dakle već lagano prema top modelima, npr. Vestaxa, Numarka, Pioneera... Takvi kontroleri su i kvalitetne izrade, od kvalitetnih el. komponenti do fadera, kučišta... Već par mjeseci se informiram na internetu po malo i preporučam potražiti recenzije i forum topice o DJ kontrolerima, informirati se da puno oko tih stvari.

Nadalje vezano za Serato vs Traktor time code, Serato ima malo bolji odziv kontrola generalno, ali to je jako vezano uz sami kontroler koji se koristi. Naprimjer: Neki Vestaxovi kontoleri su rađeni isključivo za Serato, dok je naprimjer S2/S4 kontroler rađen baš za Traktor. Odnosno naprimjer, isti kontroler (njegov driver) će imati bolji odziv kontrola ako se sa njime radi u Seratu nego u Traktoru (ili nekom drugom dj programu), i obratno. Nadalje treba imati na umu da je hardware sa Serato (Rane) podosta skuplji nego hardware za Traktor (Native Instruments Komplete Audio), ako se želi ići na time code. Također priča se da je Serato više za tradicionalno mixanje, ima osjetljivije kontrole koje su potrebne za scratchanje, ali nema effekata, dok je Traktor više za modernije, sa više effekata i sempliranja.

13 godina
DJ kutak

Pozz ekipa et da se i ja uključim kao jedan od aktivnih DJeva,inače sam DJ Scrool,evo jedna pjesmica od mene koju sam jučer odradio na Traktor Pro 2 s BCD2000 biti će još više glazbe samo da sve to pouploadam.

Evo za početak.

DJ Scrool Minimal-tech-house-NEW!

Prije sam radio na VDJ Pro 7 i sad kad sam probao na traktoru sasvim druga priča,zvuk PERFEKTAN,sve kako treba.Radim s techno-house-rave-goa-trance-minimal techno-minimal house...

U subotu ću najvjerojatnije s 2x Numark NDX200 i Behringer DJX750,odustao sam od mjenjanja za gramafone Technics 1210.

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
15 godina
kruskar kaže...

Pozz ekipa et da se i ja uključim kao jedan od aktivnih DJeva,inače sam DJ Scrool,evo jedna pjesmica od mene koju sam jučer odradio na Traktor Pro 2 s BCD2000 biti će još više glazbe samo da sve to pouploadam.

Evo za početak.

Prije sam radio na VDJ Pro 7 i sad kad sam probao na traktoru sasvim druga priča,zvuk PERFEKTAN,sve kako treba.Radim s techno-house-rave-goa-trance-minimal techno-minimal house...

U subotu ću najvjerojatnije s 2x Numark NDX200 i Behringer DJX750,odustao sam od mjenjanja za gramafone Technics 1210.

malo previše efekata za moj ukus, koliko imaš godina?

15 godina
harrothar kaže...

Preporučam kupnju kvalitetnijeg kontrolera, sa osjetljivijim pitch faderima i jog wheelovima, što nije slučaj kod jeftinih kontrolera, kako bi miksanje po osjećaju bilo na razini CD playera. Takvi kontroleri su obično u rangu 4000,00 / 5000,00 + kn, dakle već lagano prema top modelima, npr. Vestaxa, Numarka, Pioneera... Takvi kontroleri su i kvalitetne izrade, od kvalitetnih el. komponenti do fadera, kučišta... Već par mjeseci se informiram na internetu po malo i preporučam potražiti recenzije i forum topice o DJ kontrolerima, informirati se da puno oko tih stvari.

Da, samo što mi je ta cifra sva ušteđevina što imam, nisam planirao sve dati za jedan kontroler {#} Da, baš gledam intenzivno zadnjih dana po internetu, članaka ima milijun...Da li to govoriš o kontrolerima sa cd playerima ili i dalje samo kontroler, samo kvalitetnije od ovih u rangu 1500-2000kn?

I što je na kraju sa traktorom? defintivno kupiti ovaj pro original za 89$ i biti miran ili?

13 godina
Electroroll kaže...
kruskar kaže...

Evo za početak.

Efekte nisam koristio,znači na čisto laganini na traktor pro 2,18g imam.

EDIT
To su 2 pjesme u jednoj.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.3.2013 14:25 (kruskar).
12 godina
odjavljen
Electroroll kaže...

I što je na kraju sa traktorom? defintivno kupiti ovaj pro original za 89$ i biti miran ili?

Skini "cough DEMO cough" verzije pa vidi koji ti software više odgovara, probaj malo "na suho", bez kontrolera raditi u njima. Traktor je jeftiniji ali moraš plaćati upgrade ponovno kada izađe nova verzija. Serato je skuplji ali imaš doživotne upgradeove besplatno.

Isto tako kupnjom nekih kontrolera se dobije software uz njih također, naprimjer kupnjom Traktor S2 i S4 kontrolera se dobija Traktor Pro 2.

15 godina
harrothar kaže...
Electroroll kaže...

Skini "cough DEMO cough" verzije pa vidi koji ti software više odgovara, probaj malo "na suho", bez kontrolera raditi u njima. Traktor je jeftiniji ali moraš plaćati upgrade ponovno kada izađe nova verzija. Serato je skuplji ali imaš doživotne upgradeove besplatno.

Isto tako kupnjom nekih kontrolera se dobije software uz njih također, naprimjer kupnjom Traktor S2 i S4 kontrolera se dobija Traktor Pro 2.

Da, baš sam istraživao to, tražim možda još neki kontroler osim S2 ili S4 sa kojim dolazi pro verzija..Skinuo sam "cough DEMO cough" verzije od oba i radio u njimja već neko vrijeme, virtual mi je više ležao, ali traktor mi se jednostavno čini boljim :)

Ali zašto plaćati upgrade ako mi je dovoljno 1 verzija par godina, zar ću stvarno imati potrebe nonstop je nadograđivati?

14 godina
kruskar kaže...
Electroroll kaže...
kruskar kaže...

Evo za početak.

EDIT
To su 2 pjesme u jednoj.

TO su dvije default tractor sample pjesme... -.-

13 godina
Leryan kaže...
kruskar kaže...
Electroroll kaže...
kruskar kaže...

Evo za početak.

EDIT
To su 2 pjesme u jednoj.

TO su dvije default tractor sample pjesme... -.-

Da jesu i umiksane su jedna u drugu.

14 godina
kruskar kaže...

Pa ipak si malo mozes vise dat truda od stavljanja na deckove dvije pjesme koje su prva stvar koju vidis kada instaliras traktor i sitskanja sync gumba te stavljanja fadera na pola...

13 godina
Leryan kaže...
kruskar kaže...

Pa ipak si malo mozes vise dat truda od stavljanja na deckove dvije pjesme koje su prva stvar koju vidis kada instaliras traktor i sitskanja sync gumba te stavljanja fadera na pola...

Ja nisam rekao da sam profesionalno to odradio,to je bilo nabrzaka i to je to! Imam pun k stvari koje nisam snimao(budala) i sad žalim za tim.

12 godina
odjavljen
Electroroll kaže...

..., virtual mi je više ležao, ali traktor mi se jednostavno čini boljim :)

Ali zašto plaćati upgrade ako mi je dovoljno 1 verzija par godina, zar ću stvarno imati potrebe nonstop je nadograđivati?

Probaj Serato, neki kažu da je bolji nego Virtual DJ

http://serato.com/

U vezi nadogradnji... pa prvo češ se učiti raditi na onome što imaš, naravno, možda nećeš imati potrebu odmah skočiti na novu verziju programa kada izađe. Ali sa major nadogradnjom software-a dolaze nove funkcije...  Npr. jedan od nadogradnji na Traktoru je donio sample banks, stvar zbog koje su dosta DJ-a koristile dodatne vanjske programe za kontrolu i puštanje semplova (npr. Ableton Live). Sad Traktor ima u sebi ugrađen sample storage kojem se može pristupiti (za sada samo sa posebnim kontrolerom od Traktora -.- ) i manja je potreba koristiti dodatni program uz glavni DJ program kako bi se dobile te funkcije. Kažem nije nužno odmah nadograditi i mislim da nadogradnje ne dolaze svakih malo već svakih godinu-dvije, barem što se Traktora tiče.

15 godina

Dobio sam ponudu dva CDJ-200 i vestax 400 xl mixeta, sa kuferom (sve polovno, u dobrom stanju) za 6000 kn, a da se ostavimo dječjih igrica i počnemo mixati odma kao profesionalci? :)

13 godina
neaktivan
DJ kutak

to je puno previse posto se za tu lovu moze dobiti puno bolji setup od 2x cdj 400 i djm 400 

15 godina
tomislav91 kaže...

to je puno previse posto se za tu lovu moze dobiti puno bolji setup od 2x cdj 400 i djm 400 

Da, baš gledam ovih dana malo po njuškalu, sad samo da se odlučim definitivno i kažem želim odmah naučiti sa playerima i cd-ima radit i to je to {#}

Došao sam do toga da se čak razmišljam uzeti u zagrebu one nove komplete u kuferu pioneerove za 11500 kn, ali možda je to ipak malo previše za mene? {#}

13 godina
neaktivan

ja prodajem djm 400 pa mozes mene rijesiti muka, a plejere vec nabavis {#}, a kaj se tice kompleta i cijene , moje misljenje ti je da ako si pocetnik da nabavis za pocetak polovno nesta dok ne uhvatis filing za sve to, jer taj komplet od 12k kn neces sigurno isplatiti tak brzo sa gazama a cim ga izneses iz ducana ce mu vrijednost pasti za minimalno 30-40% i onda nemas nikakve racunice na svemu tome 

15 godina

Okej, nešto ćemo nabaviti, sad me samo zanima ima li netko savjet pri kupnji polovne opreme na što najviše treba obratiti pozornost pri kupnji polovnih playera i mixete?{#}

15 godina

Nitko ništa, dobro ajde...ima li netko mišljenje o ovome:

http://www.njuskalo.hr/audio-ostalo/pioneer-2-x-cdj-400-djm-400-flt-440-oglas-6677040

Pogledao sam preko skypea i jedino šta me muči zasada je to šta se vidi da je mixer korišten dosta, izblijedila je boja oko channel fader poprilično, kao da je netko svaki dan zadnje 4 godine upira u njih, šta mislite o tome? (:

12 godina
odjavljen
DJ kutak

Kod playera želiš da ima usb priključak (da ne moraš koristiti CD-e, nego memory stick sa mp3-cama ili direktno u komp). Također kod pleyera odlaze laseri, tak da je bitno da playeru ne bude potrošen laser (bitno za korištenje CD-a). Kod miksete odlaze faderi i potenciometri. Sve te stvari odlaze od normalnog korištenja, vlage + zadimljeni klubovi. Sve te stvari se u pravilu daju zamjeniti, ali to naravno dodatno košta.

p.s. ovo šta je malo izlizana mikseta, cd-player....  tim bolje, jer ako je sve ispravno, dobiješ povoljniju cijenu na temelju (početniku) nebitne šminke. Kažem, ako je sve ispravno.

15 godina
Odlične informacije za sve početnike, krajnja ponuda je ovo sve za 5000, čak i da nesto šteka(a čovjek tvrdi da nije), opet je ovo vrlo povoljno i mislim da kupujem ovo :) Hvala na informacijama! (;
13 godina
neaktivan
DJ kutak

Vrlo fin i kvalitetan komplet za 5k kn. Ti CDJevi imaju USB i to je pun pogodak, a mixer je na vrlo pristojnoj razini sto se tice kvalitete i mogucnosti.

-----------------

BTW moj savjet za pocetnike koji zele poceti sa DJingom sa CD-ovima a imaju manji budzet je da radije ustede za CDJ 200 a ne da kupuju CDJ 100, iz jednostavnog razloga sto on podrzava MP3 i na CD mozes nabacati 700mb glazbe, dok za usporedbu na CDJ 100 moras prziti audio CD sa max 80min glazbe.

clock2much
15 godina
Slazem se, cdj 100 je dovoljan samo za pocetne korake ( ako se dobro sjecam, nena cak ni loop) i dalje kosta dosta, a vrlo brzo ga se preraste, te je po meni najneisplativije ici na tu opciju...
13 godina
neaktivan
Electroroll kaže...
Slazem se, cdj 100 je dovoljan samo za pocetne korake ( ako se dobro sjecam, nena cak ni loop) i dalje kosta dosta, a vrlo brzo ga se preraste, te je po meni najneisplativije ici na tu opciju...

Istina, loop funkcija na CDJ100 ne postoji.

Dosta neisplativa je investicija, a i tko vise ima volje, vremena i zivaca prziti CDove sa 80min glazbe..

clock2much
15 godina

Što se tiče CDJ 200 (koji podržava mp3), snimite 100 pjesamana CD i 40 ih ne možete pustiti jer su loše kvalitete (CDJ ih očitava kao VBR - variable bit rate format), što također isto može biti vrlo frustrirajuće... :)

14 godina
neaktivan

Dobio S4  za poklon...Ovih dana se bacam da napišem review...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011 / - / beta.bassfeverfm.com - / http://www.universe-hosting.com/
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice