Svi na tavane - Nagradni natječaj - Nominacije zaključana tema

poruka: 42
|
čitano: 19.651
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Svi na tavane - nagradni natječaj, Rezultati natječaja "Svi na tavane"
16 godina
neaktivan
Svi na tavane - Nagradni natječaj - Nominacije

Moja skromna kolekcija, od broja 39 na ovamo. Kako bi se očuvali što dulje, čuvani su na suhom, tamnom i hladnom mjestu - ormaru! No čini mi se da im uskoro ne gine deložacija iz ormara, budući da se ovaj polako počinje raspadati pod silnom masom.

Lord of the BUGs: The Two Towers Lord of the BUGs: The Two Towers

Na žalost, diskete su završile u Vječnim Lovištima™, no zato je tu očuvana kolekcija CD i DVD medija. Od prvog BUGovog CDa, koji se nalazi na slici u gornjem lijevom kutu, pa do poslijenjeg, prikazanog u 6. redu. Za potrebe photo sessiona su bili izloženi na ležaju, inače dane provode u mnogobrojnim spindleovima.

Par kila plastike Par kila plastike
Prvi legendarni BUGov CD se nalazi u gornjem lijevom kutu Prvi legendarni BUGov CD se nalazi u gornjem lijevom kutu
Eh da su barem fotovoltaični, bilo bi na kilovatâ struje! Eh da su barem fotovoltaični, bilo bi na kilovatâ struje!
Jizz in my pants Jizz in my pants

I šećer na kraju, četiri BUGova gadgeta (s lijeva na desno):

• LEGO stereoskopske 3D naočale (još uvijek zapakirane)
  • dvije kutije za optičke medije - Attachable Case (koje su bile poklon u BUGovom dvobroju 176/177, ljeta gospodnjeg 2007.)
  • privjesak/čistač za optičke medije - sa Bubom na čelu!
  • i konačno, stolni kalendarčić koji je dolazio kao poklon uz (ako se ne varam) 50-ti broj BUGa. Ako me pamćenje dobro služi, mislim da su ga dobili samo pretplatnici. Možda se i varam, ipak je to bilo davne 1997.!

Sa lijeva na desno: 3D naočale, Attachable case na kojem visi privjesak sa bubom, stolni kalendarčić Sa lijeva na desno: 3D naočale, Attachable case na kojem visi privjesak sa bubom, stolni kalendarčić
Druga strana medalje Druga strana medalje
Još uvijek u dobrom stanju, iako će za koju godinu postati punoljetan Još uvijek u dobrom stanju, iako će za koju godinu postati punoljetan

Veći formati priloženih slika: časopisi, CD/DVD mediji, CD/DVD zoom 1, CD/DVD zoom 2, OᴥO, gadgets 1, gadgets 2, stolni kalendarčić - strike a pose

Svakom poklopcu lonac!
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.6.2011 2:13 (Pupi).
Moj PC  
26 0 hvala 5
13 godina

Arhiva Dva Tornja:

• Bug-a od 35 do prosinca 2009. i
  • Mreže od prvog broja do prosinca 2009.

Ostali brojevi Buga i Mreže čekaju red da budu arhivirani.

moje blagooo moje blagooo
moje blagooo II moje blagooo II
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.6.2011 11:26 (bivsiInformaticar).

12 0 hvala 0
16 godina

Otiđoh danas do tavana s fotoaparatom, i evo što zabilježih... moja arhiva BUGova, pod slojem prašine i u društvu nekoliko veselih paukova.

Najstariji broj koji tamo nađoh - Broj 31, lipanj 1995. Zlatno doba računala kada je naslovnicu zaslužio Windows 95, BUG je izlazio u mekanom uvezu i koštao je 19,50 kn.

I baš skrenuh pogled ka aparatu da pregledam slike, a policom pored moje kolekcije protrči mali miš, ili nešto slično njemu, te na polici u prašini ostavi čudan trag, koji možete vidjeti na zadnjoj slici...

kolekcija kolekcija
kolekcija izbliza kolekcija izbliza
najstariji primjerak najstariji primjerak
br. 31 izbliza br. 31 izbliza
čudni tragovi u prašini :) čudni tragovi u prašini :)

12 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

u smiraj zadnjeg dana i ja se sjetih

mislim da sam u 20-tak minuta sve uspio skupiti

cd-e i dvd-e mi se nije dalo stavljati

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.6.2011 22:43 (dsv).

3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Upravo potroših dobrih sat vremena tražeći gdje su mi BUG-ovi. Uselili u kuću prije par godina, pa sam preselio sa sobom i sve BUGove koji su do tada izašli. Moram priznati, prešli su pola lijepe naše. Od
useljenja do danas, par puta sam premiještao sav taj papir (moglo bi se reći i blago, ali nisam otvorio niti jedan stari BUG već godinama). Vjerojatno će netko pitati, a zašto kad ih već imam.
Evo objašnjenje. Upravo sam potrošio sat vremena da pronađem BUGove, i 10 minuta da ih poslikam. Slike veličine 3,5 MB. Ako se dobro sjećam na tolikim disketama (1 godina faxa, 1994.) smo nosili igrice na cimerov kompjuter (PC AT 80286 na 16 MHz, ako se netko sjeća-nisam više sigurna za MHz, možda je bilo i više, ali je bio bez koprocesora) i igrali te igre 3 dana dok cimer nije došao na ideju da formatira disk jer je PC nešto sporo radio (nije radi igrice-ona je samo prekopirana na disk, koji je bio veličine 20-30 MB ako se dobro sjećam).
Uglavnom, prekopiram slike i krenem ovo pisati, a windowsi jave da trebaju update (21 update). kliknem Ok, a oda vidim 78,9 MB. Nije puno. Nije.... Skida se preko wi-fi veze koja završava na ruteru koji je spojen sa providerom (zar je bitno kojim?) flate-rateom za par-sto kuna. Kada sam uselio prije 5 godina imao sam samo modem (94k), istina i bio sretan što to košta 91,23 Kn (to je bilo 2004. g).
Od kuda sam krenuo sa informatikom (doma C64; u srednjoj Intel XT koji je pored Applea IInešto - nakon malo kopanja po wikipediji, ovo nešto je bilo "plus" - izgledao jadno i neiskoristivo, da ne govorim o izgledu, radu i brzini Amige), a gdje smo sada. I onda se zamisliš koliko je prošlo. '92 - '11, skoro 20.godina. Puno. Puno i u stvarnom svijetu, a ne samo u svijetu informatike.

Puno je prošlo do prvog broja. Izašao je 1992. god. Prosinac 1992. I onda nije izašao mjesec dana. Dugih mjesec dana. Znam, jer me teta na kiosku čudno gledala svaki put kada sam došao pitati da li je izašao novi broj (i svaki put me je čudno pogledala kada sam tražio BUG - "Što je to, nemamo takve novine. To je nešto vezano za bube, povrtlarstvno". - "Ne. Informatički časopis." - Čudan pogled - "Kompjuteri...", očajno. - "Aaaaa. Ne nemamo to."). Ako se ne varam, nije bilo sigurno da li će izaći još neki broj. Taj prvi sam zato pročitao bar 10 puta. Njega i onaj jedan broj Rračunara" i "mog mikra" koji sam imao sa sobom. Tada nije bilo neta, nije bilo dodatnih izvora informacija, nije bilo moguće doznati nešto povezano sa informatikom iz nečega osim knjiga (u pravilu programirenja u C i Pascalu, par teoretkih...). Može se reći da sam se školovao zajedno sa BUGom. Učio, malo tijekom školovanja, malo više iz BUGa. To je i razlog zašto ga kupujem. Od prvog broja. Mislim da i imam sve brojeve osim jednog, koji je nekome posuđen i nikada vraćen. Nekada sam znao i koji. Ali zato imam dva prva broja, pa se to valjda računa kao kvisko. :-) Osim ako "ona moja" nije dio toga pobacala. Nadam se da neće ovo čitati. Struka joj je informatika, ali ne dijeli moju opsesiju čuvanjem BUGa. Nije prošla sve od prvog broja, nije radila sa 5,25 inch disketama. Nije... Zar je bitno. Stariji klinac je jednom vidio 5,25 diskete. Pitao je kaka je to CD. Prošlo je puno od prvog broja. Nekada se pričalo da će BUG izdati CD (nisam siguran da li se to spominjalo i u doba DVDa) sa svim brojevima. Nikada ništa od toga. I onda ste napravili ONline arhivu "svih" brojeva. Dugo nisam išao to vidjeti. Zašto kada doma ima sve BUGove. Već sam razmišljao da BUGove poklonim nekome. Moja draga supruga kaže da ih mogu odnijeti i u stari papir. Ne mogu. Ne to. I onda shvatih da na arhivi nemate sve. NEMATE.

Evo par slika od mene. Nisu baš uredne. Nisu BUGovi posloženi. Ne vide se svi brojevi. Ali onih sat vremena sam se pošteno zaprljao dok sam pronašao gdje su odloženi (bolje rečeno "skriveni" da ne bi stradali od nekoga tko ne razumije zašto to još čuvam). Uglavnom, dok ne izađu kvaliteti skenovi (zajendo sa reklamama) ili dok ne napravim neki oklopni ormar, ovdje je par slika gdje sve ima časopisa zvanih B U G, kod mene....
Pozdrav.

p.s. Sorry na dugom postu. Ali to je ipak 20 godina.....

6 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Brak/veza je kompromis... Kakve veze to ima s BUG-om? Jako velike... Moj najdraži je strastveni čitatelj/sakupljač BUG-a. U kolekciji mu nedostaje samo prvih 5 brojeva, sve ostale pažljivo čuva, redovito lista i s ogromnom ljubavlju hvališe se njima, a od 2003. godine je i vaš pretplatnik. Zbog nedostatka prostora u svom ih je starom stanu čuvao posložene u ormaru (jedini uredni dio stana {#})

Priznajem, kao pravi primjerak ženske vrste lagano alergične na takvu opčinjenost računalima, priliku da se riješim(o) starih brojeva BUG-a vidjela sam u trenutku selidbe u zajednički stan. Kakve li zablude... BUG-ovi su, naravno, selili s nama. Upotrijebila sam sve svoje vještičje vradžbine i uspijela ih zadržati u spremištu, zajedno s raznim stavrima kojima ćemo jednom naći mjesto...hm...negdje...

A onda sam dočakla i TAJ dan, izdavači BUG-a su i sami priznali da više nema potrebe za čuvanjem starih brojeva. Pobjednički mahnuvši natječajem izmamila sam najtužniji izraz lica, možda i koju skrivenu suzicu, gotovo prekid dugogodišnje veze...a onda je ljubav ipak prevladala i svi su brojevi BUG-a dobili počasno mjesto u mojoj fancy biblioteci.

Da, brak/veza je pravi kompromis u kojem priča završava i živjeli su sretno s BUG-ovima do kraja života...{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.6.2011 23:56 (pingi).

12 0 hvala 0
15 godina

Uh pa zar je već 15.06. brzo po fotoaparat i na slikanje :)

Evo moji najdraži časopisi, tu se nalazi cca 40 kom, uz dvije najbolje diskete iz toga vremena. Što ste sve nudili na njima, stvarno svaka čast!!!

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina

Evo i moje kolekcije, ništa posebno, čisto da sudjelujem, ako dobijem super ako ne ništa.

Ovde su bugovi od broja 152/153 pa sve do današnjeg, sa iznimkom možda 2-3 broja koja mi fale jer su posuđeni a nikad vraćeni {#} Inače stoje mi u sobi, blizu kreveta tako da kad ne mogu zaspat mogu lako dobavit pa čitat.

Peace means I'm reloading my gun.
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ah ta nostalgija....

Moj PC  
8 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Poštovani,

evo šaljem vam 3 slike moje BUG arhive, koja se nalazi na dvije lokacije (Trogir i Karin), zbog poznatog problema s prostorom {#}

- Na prvoj lokaciji (kod kuće), u svojoj radnoj (spavaćaoj sobi) imam samo novije brojeve BUG-a, od broja 180 (studeni 2007) do broja 223 (lipanj 2011) - svi brojevi.

- Na drugoj-posuđenoj lokaciji, na sestrinom tavanu, uz neke stare PC-e i ostale dijelove, koji mogu ne daj Bože zatrebati, imam još veću kolekciju BUG-ova.
Ta druga kolekcija počinje još sa dvoznamenkastom cifrom, neznam točno ali sigurno od broja dvadeset i nekog, a BUG-ovi se nalaze i u kutiji ispod (nisu baš svi brojevi).

Ne mogu vam točno reći od kojeg broja jer sam zamolio sestru da mi to slika, pošto sam ja bolestan (ne puno), a kolekcija je u Karinu kod Obrovca.

Iskreno se nadam da mi se trud isplatio.

kucna kucna
tavanska tavanska
tavanska tavanska

4 0 hvala 0
16 godina

evo moje skromne kolekcije..

prije pocetka kupovine BUG-a kupovan je Enter i PCChip, al smo onda na preporuku kolege poceli citati BUG. jako dobra preporuka.

mala kolekcija broji 44 komada vrijednosti 1540kn {#}

od dvobroja 7-8 2007 pa do tekuceg mjeseca, svaki broj je tu, a DVD-ovi su spremljeni u ormar u za to pipadajucu kutiju.

zajedno sa nekim kutijama od PC-a zajedno sa nekim kutijama od PC-a
lijevi dio, 30 brojeva lijevi dio, 30 brojeva
desni dio, 14 brojeva desni dio, 14 brojeva
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
moderator

Prijave su završene, dobitnike očekujte u petak!

Hvala svima na sudjelovanju - ima zaista genijalnih fotografija koje ćemo adekvatno nagraditi nakon, već vidim, dugog i teškog vijećanja.

Domagoj

1 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Svi na tavane - nagradni natječaj, Rezultati natječaja "Svi na tavane"
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice