Spore - Bug recenzija i kolumna TP

poruka: 93
|
čitano: 12.530
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Spore - Bug recenzija i kolumna TP
SOS kaže...

Spore

[...]

Spore je odlična igra i ideja kojoj smeta malo prevelika repetivnost za neke.

Grafika 9/10; preslatka grafika

Zvuk 10/10; prije nisam baš slušao zvuk no sad shvaćam da je trebalo puno truda, a stvarno je predobar

Trajnost  za neke 5/10, a za one druge 9/10.

Ukupno: 8/10 (još uvijek čekam ekspanzije )

Ovo mi više sliči na pojašnjavanje dijelova igre, a ne na recenziju... Grafika ti je "preslatka" ??? WTF ??? Trajnost ti ne može biti i 5/10 i 9/10... I na kraju ukupna ocjena ne ispada baš drugačija od Račićeve.
And the people bowed and prayed To the neon God they made. And the sign flashed out its warning, In the words that it was forming. Simon & Garfunkel - The Sound of Silence
17 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...
Ovo mi više sliči na pojašnjavanje dijelova igre, a ne na recenziju... Grafika ti je "preslatka" ??? WTF ??? Trajnost ti ne može biti i 5/10 i 9/10... I na kraju ukupna ocjena ne ispada baš drugačija od Račićeve.
 Pa nemam baš puno zamjerki, a najveću zamjerku nekima, sam opisao u zaključku. Moja ocjena jest malo viša od Račićeve, no nekako mi se čini da je on u svojoj recenziji više popljuvao igru nego što bih ja. Još sam trebam dodati neke detalje poput Sporeopedia-e, tako da još uvijek recenzija nije kompletno gotova. Grafika je meni slatka. Belji se
Trajnost je za neke 5, a neke 9/10.
Ozbiljno...
17 godina
protjeran
SOS kaže...
 A za tebe? :P
Pretpostavljam 9/10.
Try not to become a man of success but rather to become a man of value - Albert Einstein
17 godina
neaktivan
HappyD kaže...
SOS kaže...
Pretpostavljam 9/10.
 Kakvo je to pitanje ako već znaš odgovor?
Ozbiljno...
17 godina
protjeran
SOS kaže...

Spore

........................................................

Zaključak:

Spore je odlična igra i ideja kojoj smeta malo prevelika repetivnost za neke.

Grafika 9/10; preslatka grafika

Zvuk 10/10; prije nisam baš slušao zvuk no sad shvaćam da je trebalo puno truda, a stvarno je predobar

Trajnost  za neke 5/10, a za one druge 9/10.

Ukupno: 8/10 (još uvijek čekam ekspanzije )

Jako si dobro ti to napisao, ali što si time želio postići...?¸
People that think they know it all annoy those of us that do!
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.10.2008 10:09 (Shady).
17 godina
neaktivan
Shady kaže...
 Malo si uredi citat. Želio sam postići moju recenziju.
Ozbiljno...
17 godina
protjeran
SOS kaže...
Shady kaže...
 Malo si uredi citat. Želio sam postići moju recenziju.
 OK, vidim da si neki filozof... što si želio postići svojom recenzijom?!
17 godina
neaktivan
Shady kaže...
 Pa, napraviti moju recenziju. Ocjeniti po mojem mišljenju. Evo upravo sam dodao Sporeopediu i informacije o ekspanzijama.
Ozbiljno...
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.10.2008 10:21 (SOS).
17 godina
protjeran
SOS kaže...
Shady kaže...
 Pa, napraviti moju recenziju. Ocjeniti po mojem mišljenju. Još sam trebam Sporeopediu i ekspanzije dodati.
 ALI, zašto si napisao svoju recenziju ovdje?!?!?!? Da te mi hvalimo ili šta?!
17 godina
moderator

Manje prepucavanja - više korektnosti i konkretnosti ili će tema biti zaključana!

I svi skupa naučite se urednije citirati! U stvari nema se tu što učiti, samo se morate malo potruditi!

17 godina
neaktivan

100 % sam siguran da će Spore s ekspanzijama biti za 10/10. Jedva čekam. Znači... Najavili su za 18. studeni ekspanziju Creepy and Cute, a u proljeće će izaći ekspanzija s potpunim proširenjem Space stage-a, koja će sadržavati i kreator misija. Smijeh

Ozbiljno...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
SOS kaže...

100 % sam siguran da će Spore s ekspanzijama biti za 10/10. Jedva čekam. Znači... Najavili su za 18. studeni ekspanziju Creepy and Cute, a u proljeće će izaći ekspanzija s potpunim proširenjem Space stage-a, koja će sadržavati i kreator misija. Smijeh

Također! Smijeh
Goodbye
16 godina
RE: Spore Bug recenzija i kolumna
SOS kaže...

Kao prvo, komentirati ću kolumnu "Tup pogled" u Bug-u 191. Citirati ću, a zatim malo komentirati. "... Gnom Will Wright...", zašto bi Will Wright bio gnom? Njegove igre kao i ".... Simsi, besmisleno popularan proizod koji kao da je nastao u glavama Red Carpeta...." uopće nisu glupe i popunjavaju onaj ogroman prostor bez ikakvih orginalnih ideja s hrpom dosadnih i nasilnih FPS-ova. Zatim ".... Spore je još gluplja igra. Tobože "revolucionarna", radi se o jadnoj verziji RTS-a s glupim vozilima i bez mrežne komponente" Jesi li ti uopće igrao Spore? Vjerojatno si samo primitivac za ratne RTS-ove, pa ako ti se Spore ne svidja, jednostavno zadrži to za sebe. Ali, ne, ne ti moraš pljuvati po igri koju uopće ne poznaješ, te nisi ni igrao. Uopće mi se neda pisati koliko bljezgarija si napisao.

A sad na recenziju. Recenzija je dobra, ali primjetio sam neke "pogreške". ", "... Ipak, ako se odlučite za mirniji suživot, to ćete morati isprobati na nekom drugom planetu..." To se uopće ne treba, ako si korisnik želi promjeniti igru (ne kompletno) može odmah (npr. u Civ Stage-u). Može se osvojiti neki Religious ili Economic Grad te se promjeniti. U jednom ste odjeljku napisali (recenziju je napisao G. Račić) da  bla,bla truć, truć, editor, manjak mašte. Tomu služi Sporeopedia iz koje se može uzeti bilo koju kreaciju, ako se želi. Da, igra se donekle dosta ponavlja, ali uvijek će nešto biti drugačije (baš u svakoj fazi, u perijodima u njoj). Također je i tako sa Space Stage-om koji se, da, ponavlja ,ali nije toliko da je igra cijelo vrijeme ista. savršeno je komponirana te mi se uopće ne čini kako su faze natrpane, ble, ble truć, truć...  Završni dojam mi se svidio ("Više neka vrsta kreativnog eksperimaneta nego igre"), iako bi bio više zadovoljan da je ocjena npr. 81 ili tako nekakva.

Hvala i doviđenja.

A ono, moje vidjenje igre je slijedece (igru nisam zavrsio samo da napomenem jer mi je do*iz*ila vec nakom nekoliko sati space stage-a):
igra se ispocetka dosta svodi na milion i jedan editor: vec od lokvice se svake 3-5 minuta ide u editor gdje se nesto mijenja, buduci sam do space-stagea doso sa biljojedom i sa mesojedom mogu reci da je jednako zamorno jer i sa jednim i sa drugim se u lokvici ide jako cesto u editor, zatom dolazimo na kopno gdje je mesojed strasno dosadan jer trci okolo i ubija, krdo ili copor ili stovec slaze uglavnom iz svoje rase buduci mu ostale uglavnom sluze kao prehrana sa cesto vrlo slabom obranom i uglavnom prodje kroz ovaj stadij unutar 15-20 minuta (ako zanemarite sate i sate koje mozete provodit u editoru - jos samo zamjerka editoru za tjelo, iako se u teoriji moze okrenut kako god, kraljeznicu jednom kada izduzite tijelo na tom dijelu se jako stanji i ne postoji nacin da ga podebljate pa cesto dobijete glistu nakraju iako ste zeljeli dukacku ili visoku, a opet snaznu rasu), dok moram priznat biljojedi su tu dosta zanimljiviji jer imaju puno vise opcija za napredovanje, od rata (za koji bash i nisu najbolji uglavnom) do mirnog suzivota. Zatim naravno dolazi tribal faza gdje sve sto ste dosada radili nije nimalo bitno. Naime sada vasa fizicka obiljezja zamjenjuju uniforma i zgrade koje cete graditi tj. oruzja/glazbala koja cete koristiti, editor je dosta jednostavniji i svodi se na odabir uniforme, i tu je prva opcenito velika zamjerka igre sto iako biljojedi vrlo vjerojatno imaju vise izrazen smisao za glazbu i miran suzivot, a mesojedi bi trebali biti jaci i pogodniji za borbu, utjecaj toga je sveden na 0. Opet kad jednom prodjete tu fazu i udjete u fazu civilizacije, postoji samo 7 editora koje morate proc (ili importat) i uniforma koja sada opet gubi svaki smisao i postaje cisto dekorativna stvar. Naime morate sloziti 3 tipa vozila i 3 tipa zgrada te glavnu zgradu. Recimo sve importate, osvojit cete planet i proci ovu fazu kroz 20ak minuta. ako ne importate 2-4 sata (vrlo vjerojatno ste ko ja pa cete dugo kombinitati ako vec ne importate).

E, sada, zavrsili ste tu fazu i usli u svemir.... omg, sve je prekrasno, upravo ste u editoru napravili novu letjelicu (ili importali, stogod vam je lakse) krenuli istrazivat... sve je zanimljivo dok god ste u miru sa drugim rasama.... no biti u ratu sa 1 ili 2? omg - kolonije iako su turreti extremno skupi ispocetka (pa ustvari i nisu, ali nicemu ne sluze pa su skupi za ono cemu sluze, a to je neka minorna obrana koja jedva da je vrijedna spomena) ti isti turreti ne rade nista, pa ocekujte prilikom istrazivanja da ce svakih 3-5 minuta 1-3 vase kolonije biti napadnute, i da, ako ih ne zelite izgubit bome cete se vracati svako malo nazad i gledat kako su od 100% razvijenog grada vama ostale 1-2 kucice po gradu ako niste dosli odmah. nadalje za svaku koloniju cete birati izgled zgrada, (ako se dobro sjecam i tenkova, brodova i letjelica), iako u sustini to ne sluzi nicemu i nije mi jasno zasto nije zadrzana automatski arhitektura i dizajn originalnog planeta. Uniforme, cinjenica da li ste biljojed, mesojed, svejd, vasa fizicka obiljezja... nista nema smisla, sve pada u vodu, cak ni izgled vase letjelice nije bitan. svodi se na otvaranje sporopedie da vidite koje nagrade mozete dobit, sto vam to donosi u tehnoloskom smislu pa to i odradite....

i tu dolazimo do tvrdnje iz proslog broja Bug-a -> to nije dobra igra, to je skupina mali nelosih igrica koje vas mogu zabavljati neko vrijeme, ali ne predugo i koje su medjusobno povezane editorima i slatkim animacijama, no stocete vi raditi u kojoj fazi igre i kako je tak svejedno, jer u konacnici jednom kad dodjete u svemirsku fazu, vi doslovce mozete biti balon bez ociju, usiju (koja su iskljucivo dekorativne uloge u SPORE-u i dapace nisam ih ni koristio jer mi se nije dalo ih stavljat), usta, nogu itd. (pod pretpostavkom da sve to maknete sa sebe u editoru po zavrsetku faze krda tj. tribal faze ili da jednostavno krenete iz svemirske faze) i imat cete jednake mogucnosti i predispšozicije za nastavak igre ko i najrazvijeniji biljojed/mesojed, ili pak s druge strane neki kamen
17 godina
neaktivan
Rhodin kaže...
 ...to nije dobra igra, to je skupina mali nelosih igrica...
 Uopće nije. Savršeno su kombinirane i nisu "igrice". Izgled tj. uređivanje omogućava korisniku da stvori svoju jedinstvenu civilizaciju, baš onako kako želi. Bez npr. očiju nećeš vidjeti, i male su šanse da kao krumpir pređeš igru, (barem Creature stage)... Joj, joj, kako si u krivu...
Ozbiljno...
17 godina
neaktivan

SOS, zašto ti misliš da tvoje mišljenje mora biti uvijek točno?

Ako čovjek kaže da mu se igra ne sviđa, izrazio je svoje mišljenje i potkrijepio ga je dobrim argumentima. Bilo bi drugačije da je samo rekao "igra je loša".

Znaj da ono što se tebi sviđa, ne treba se sviđati i drugima, pa nismo svi isti.

And the people bowed and prayed To the neon God they made. And the sign flashed out its warning, In the words that it was forming. Simon & Garfunkel - The Sound of Silence
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...

SOS, zašto ti misliš da tvoje mišljenje mora biti uvijek točno?

Ako čovjek kaže da mu se igra ne sviđa, izrazio je svoje mišljenje i potkrijepio ga je dobrim argumentima. Bilo bi drugačije da je samo rekao "igra je loša".

Znaj da ono što se tebi sviđa, ne treba se sviđati i drugima, pa nismo svi isti.

Nisu mu ni točni, ni dovoljno dobri argumenti da me uvjeri kako je Spore loša igra. Te argumente sam spomenuo u prijašnjem postu.
Ozbiljno...
17 godina
neaktivan

@SOS : Dobro su ti rekli. Spore nisam igrao, ne znam stoga kakav je. Oboožavam logičke igre i FPSove, ali zato RPGove i RTSove jednostavno ne podnosim.

Deal with the facts and live with them.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
SOS kaže...
 Nisu mu ni točni, ni dovoljno dobri argumenti da me uvjeri kako je Spore loša igra. Te argumente sam spomenuo u prijašnjem postu.
 Tko tebe što pokušava uvjeriti?? Ne vrti se sve oko tebe! Pa čovjek je samo iznosio svoje mišljenje. Pogledaj mu početak posta:
Rhodin kaže...
 A ono, moje vidjenje igre je slijedece: (...)
Da pokušava uvjeriti tebe ili bilo koga drugog, valjda bi mu post započinjao sa: "SOS, kažem ti, Spore je loša igra!". Niti jedan post nije glasio tako, nego su ljudi govorili kakva je njima igra, a ne kakva tebi treba biti, a ti si ih odmah napadao jer si mislio kako te svi uvjeravaju. Kao da je svima svrha da tebe uvjere da je Spore loša igra. Pa svi te pokušavaju uputiti da se malo smiriš i da prihvatiš da nismo svi klonovi tebe, SOS, kao što je i i_rambo_plache rekao. A svi imaju pravo izraziti svoje mišljenje o igri, a mislim da si ti to već napravio i previše puta. Već ptice na grani pjevaju kako ti misliš da je Spore super! XD
Try not to become a man of success but rather to become a man of value - Albert Einstein
17 godina
neaktivan
HappyD kaže...
....
 Vi imate ne-utemeljeno mišljenje. Glupo mi je gledati mišljenja koja su ne-utemeljena.
Ozbiljno...
17 godina
protjeran
SOS kaže...
HappyD kaže...
SOS kaže...
Pretpostavljam 9/10.
 Kakvo je to pitanje ako već znaš odgovor?
 Pročitaj podebljan dio! Znaš što znači pretpostaviti ili da ti objasnim (ovo nije sprdnja, ovo pitam za ozbiljno jer stvarno nisam siguran da li znaš što znači riječ "pretpostavka" ili jednostavno nisi dobro pročitao)?
17 godina
protjeran
SOS kaže...
HappyD kaže...
....
 Vi imate ne-utemeljeno mišljenje. Glupo mi je gledati mišljenja koja su ne-utemeljena.
 Zašto ih onda i gledaš i, još gore, komentiraš, ako su ti tako glupa? Ne možeš govoriti ljudima što trebaju misliti! Ako ti je glupo gledati tuđa mišljenja o igri, idi sa ove teme, umjesto da samo govoriš ljudima što trebaju, a što ne trebaju i praviš se kao da si car Bogznačega pa da si daješ za pravo da drugima govoriš što trebaju raditi.
17 godina
protjeran
SOS kaže...
HappyD kaže...
....
 Samo ti imaš utemeljeno mišljenje ili...?
17 godina
neaktivan

@Happyd

Ja jesam u pravu (barem u vezi ovoga), i znam da su vaša "mišljenja" ne-utemeljena (nije ni moje mišljenje "do kraja" utemeljeno, ali jest istinito). Vaša "mišljenja" su kriva tj. ja samo krive tvrdnje ispravljam.

Ozbiljno...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SOS kaže...

@Happyd

Ja jesam u pravu (barem u vezi ovoga), i znam da su vaša "mišljenja" ne-utemeljena (nije ni moje mišljenje "do kraja" utemeljeno, ali jest istinito). Vaša "mišljenja" su kriva tj. ja samo krive tvrdnje ispravljam.

Zbog ovog ću možda požalit, al dobro.

Ti si debil...

Imaš 10 godina ili manje, izigravaš nekog mudraca, a zapravo si krelac-debil.

Čovjek je rekao svoje mišljenje, ti kažeš da je ono netočno. Otkad može nečije mišljenje biti netočno  ?!?!?! What  The  Fucking  Fuck  ?!?!?!  Lik je utemeljio svoje mišljenje tako što je pojasnio zašto mu se igra ne sviđa.

Ovo što ti radiš i u vezi FIFE i u vezi Sporea, tj. pokušavanjem da uvjeriš druge kako bi im se FIFA i Spore trebali sviđati, je kao da nekog pokušavaš uvjeriti da je nebo zeleno...

Znaj da ljudi imaju svoja mišljenja, forum je mjesto gdje se izražavaju mišljenja i gdje se raspravlja o raznolikim temama, forum nije mjesto gdje ćeš ti uvjeravati druge da im se sviđa nešto što im se ne sviđa.

Shvatio bih da si prestao nakon suspenzije, ali ti kao uber-debil nastavljaš piliti i dalje. Daj se malo skuliraj i pusti druge da izraze svoja mišljenja bez da im se suprotstaviš.
17 godina
i_rambo_plache kaže...
SOS kaže...

@Happyd

Ti si debil...

Čovjek je rekao svoje mišljenje, ti kažeš da je ono netočno. Otkad može nečije mišljenje biti netočno  ?!?!?! What  The  Fucking  Fuck  ?!?!?!  Lik je utemeljio svoje mišljenje tako što je pojasnio zašto mu se igra ne sviđa.

Ovo što ti radiš i u vezi FIFE i u vezi Sporea, tj. pokušavanjem da uvjeriš druge kako bi im se FIFA i Spore trebali sviđati, je kao da nekog pokušavaš uvjeriti da je nebo zeleno...

Znaj da ljudi imaju svoja mišljenja, forum je mjesto gdje se izražavaju mišljenja i gdje se raspravlja o raznolikim temama, forum nije mjesto gdje ćeš ti uvjeravati druge da im se sviđa nešto što im se ne sviđa.

Shvatio bih da si prestao nakon suspenzije, ali ti kao uber-debil nastavljaš piliti i dalje. Daj se malo skuliraj i pusti druge da izraze svoja mišljenja bez da im se suprotstaviš.
Mislim da ovo neće previše pomoći našem frendu SOS-u, jer osim kaj umišlja da je Fifa teža od PES-a, da majmuni imaju krhkiju lubanju od ljudi i da Goran Račić mora povući svoju recenziju o Spore-u, ok to je samo dio njegove realnosti u koju nas uvjerava!
SOS, postani realan pls, banat će te inače s foruma, a svojim postovima to i tražiš!
Ne znam kaj si tolko napaljen na ovu recu, PES09 i odnose ljudi i majmuna!
Well the way I figure it, in this business a lot of your kind come along, and if I kill each one that comes, eventually I should hit the jackpot sooner or later
17 godina
protjeran
i_rambo_plache kaže...
SOS kaže...

@Happyd

Ti si debil...

U potpunosti se slažem, nikako ne odustaje..
17 godina
neaktivan
Armor kaže...
...da majmuni imaju krhkiju lubanju od ljudi...
To ti je netočno. Obrnuto je.
A sad, Spore se nakon tjedan dana prodao u više od milijun primjeraka! Zbilja dobre vijesti. Imam osjećaj da svi oni koji imaju account u Spore-u imaju bolje mišljenje o toj igri. A to se može i vidjeti prema recenzijama od npr. PC Gamer-a, i mnogih drugih.
Ozbiljno...
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.11.2008 20:47 (SOS).
17 godina
protjeran
SOS kaže...
Armor kaže...
...da majmuni imaju krhkiju lubanju od ljudi...
To ti je netočno. Obrnuto je.
A sad, Spore se nakon tjedan dana prodao u više od milijun primjeraka! Zbilja dobre vijesti. Imam osjećaj da svi oni koji imaju account u Spore-u imaju bolje mišljenje o toj igri. A to se može i vidjeti prema recenzijama od npr. PC Gamer-a, i mnogih drugih.
 Ja imam account i na pocetku sam se uzbudio kad sam vidio tudje kreacije, ali sam poslije skuzio da je to isto samo sto je napravljeno od drugog covjeka ili kompanije, tako da ...
17 godina
neaktivan
Shady kaže...
 Ja imam account i na pocetku sam se uzbudio kad sam vidio tudje kreacije, ali sam poslije skuzio da je to isto samo sto je napravljeno od drugog covjeka ili kompanije, tako da ...
 Kad, vjerojatno ne znaš igrati. (pretpostavljam)
Ozbiljno...
17 godina
protjeran
SOS kaže...
Shady kaže...
 Kad, vjerojatno ne znaš igrati. (pretpostavljam)
 I da ne znam igrati po cemu bi se razlikovalo?
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice