BUG novine pune spama? zaključana tema

poruka: 57
|
čitano: 9.060
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
BUG novine pune spama?

No hajde de... Da i ja nešto reknem o tome *problemu*.

Svakim novim brojem BUG-a, sve je više i više reklama...

Prosječno svaka stranica (čast iznimkama, kao npr. igre, no i tu se nekada *uvali* reklama)

Ipak znam da i VI živite od toga, ali ipak ima malo više reklama u vašim novinama (ma kako malo, previše!)

Iako je BUG najskuplji od novina u mojoj regiji ipak ga kupujem od svoga 6 razreda (a završio sam školu prije 3 god).

I naravno je najkvalitetniji od svih *vamo* u BiH-u...

Mislim da bi se ipak malo trebale smanjiti količina reklama, jer ja platim gotovo 12KM, za BUG a od toga otpada polovica novaca (moga)

na reklame (ali inače, nikada me nisu nagovorile da neš kupim...)

PS: Znam da ću dobiti doživotni ban sa ovog foruma, ali ipak mislim da sam dotakao bitnu temu, a koju nitko nikad nije spominjao...

nikolagrgic

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BUG novine pune spama?

mene ne smetaju preveć jer se danas sve vrti oko njih, al da ih ima preveć, to je istina. nit u jednom drugom časopisu nisam videl tolko reklama

http://www.freewebs.com/horagio/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BUG novine pune spama?

koliko oni samo zarade na tim reklamama, nije ni cudno da ih je sve vise i vise, ne samo sto se buga tice.... vjerujem da zarade i vise od reklama nego od prodaje, jer koliko samo ima onih obicnih besplatnih novina koje zive samo od reklama

Sve što možeš sad ostavi za kasnije

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BUG novine pune spama?

Sobzirom na količinu promidžbene materije cijena ne bi smjela biti veća od 6kn.

Samo ćekam trenutak kad će se pojaviti npr. stomak-eliminator, celulit-eliminator.

kapsule za pojačan rast kose, vitaseng... pileća pašteta....itd.

I am a Bad Motherfucker You fuck with me, you fuckin' with the best!

0 0 hvala 0
17 godina
BUG novine pune spama?

To ja zovem besmislenom temom...! Što god vi tu napisali, i dalje će stvari po ovom pitanju biti nepromijenjene.

Doć će Zoka da vas roka
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
BUG novine pune spama?

Ja se slazem da ima previse reklama. Ako novine imaju previse reklama, trebaju postati besplatne ko "metro" ali ipak mi placamo za BUG i to ne bas malo. Neodlučan

AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz HD3850 512 Mb OC 2Gb DDR2 Dual Channel 800 Mhz
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: BUG novine pune spama?
Neophyte kaže...

PS: Znam da ću dobiti doživotni ban sa ovog foruma, ali ipak mislim da sam dotakao bitnu temu, a koju nitko nikad nije spominjao...

Ne znam zasto ali tvoja tema mi mirise na ovu:

Ja cu svoje misljenje reci tako sto cu uraditi copy-paste dijela svog ranijeg posta s jedne teme:

Najvise me smetaju izjave tipa: Kad ce Bug biti bez reklama? Odmah cu ga kupiti bez obzira na cijenu! Glupost.
Ja prvi ne bi takve novine kupio. Prije svega dobio bi manje strana (makar samo reklame na njima bile). Drugo, taj manji
broj strana bi skuplje platio. A realnost je da bi sama kvaliteta pisanja bugovih (ili bilo kojih drugih)
novinara bila slabija jer bi vjerovatno bili slabije placeni zbog rezanja troskova.
Pa reklame cine casopis ekonomski isplativim, a ne naklada.

Eto. Ljudi, koliko para,toliko muzike. Preskacite reklame (i sadrzaj koji vam se ne cita), gore bi bilo da nema reklama.

Primjer: Jel bolje da jedan novinar koji treba biti upucen u ono sto pise ode na neki od svjetskih sajmova i tamo pokupi dojmove o onome sto pise ili da zbog rezanja troskova sjedi u kancelariji i gugla po netu o tom istom (pri tom pazeci da ne prekoraci limit i dovede firmu u likvidaciju ili stecaj :))? Ako reklame omogucuju bugu da to sve finansira i svoje novinare ucini ''updejtanim'' onda ja kazem OK, pa samo okrenem stranicu dalje.

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.
17 godina

Bug citam i kupujem jer ga volim,,,,reklame nije da nevolim,,,nego mrzim,,,,eh sad nuzno su zlo u Bugu,,pa je trpit,,,bilo bi uredu kad bi bile sve jedna uz drugu na kraju Buga,,,da ih nemoram prelistavat,,,  inace reklame me zivciraju,,,od tv-a gdje nemozes nista normalno pregledat a da ne iskoci 15 minuta reklama,,,,eto jos samo fali da nam i mobilni operateri pocnu slati razne reklame preko sms pa da otkacim do daske,,,,Viče

"Float like butterfly, sting like a bee" "Suffer now and live the rest of your life a champion" - Muhammad Ali
17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...

Pa reklame cine casopis ekonomski isplativim, a ne naklada.----kontradiktorno

Bez tiraže, nema interesa među potencijalnim oglašivaćima.
Nažalost, kupci časopisa prihvaćaju količinu promidžbe.
Po tvojoj logici trebali bi imati dopisnike iz svih svjetskih metropola.
17 godina
Verbatim kaže...
DrNasty kaže...

Pa reklame cine casopis ekonomski isplativim, a ne naklada.----kontradiktorno

Bez tiraže, nema interesa među potencijalnim oglašivaćima.
Nažalost, kupci časopisa prihvaćaju količinu promidžbe.
Po tvojoj logici trebali bi imati dopisnike iz svih svjetskih metropola.
 Ne, gledas to samo s jedne strane. Jesi si postavio pitanje da li je naklada dovoljna da pokrije troskove poslovanja? Samim tim ako je naklada manja i oglasivaci daju manju cijenu za odredjeni oglas, cim se to vrti u krug.
Ne znam koliki su troskovi poslovanja tako da je vrlo vjerovatno da je za rentabilno poslovanje potrebna kombinacija naklade i oglasavanje a sama naklada nije dovoljna.
Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.
17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...

Ne, gledas to samo s jedne strane. Jesi si postavio pitanje da li je naklada dovoljna da pokrije troskove poslovanja? Samim tim ako je naklada manja i oglasivaci daju manju cijenu za odredjeni oglas, cim se to vrti u krug.
Ne znam koliki su troskovi poslovanja tako da je vrlo vjerovatno da je za rentabilno poslovanje potrebna kombinacija naklade i oglasavanje a sama naklada nije dovoljna.
Dakako, da je potrebna kombinacija promidžbe i tiraže.
Ipak je cijena Bug-a previsoka, sobzirom na količinu promidžbe.Nije promidžba samo isključivo istaknuta stranica.
Razmisli malo. Sve se vrti oko profita,tj.zarade. Zaboravi na edukativne pobude i altruizam.
Nadalje:
Ovo je komercijalni forum, pokrenut s ciljem povećanja tiraže, ako ne to,
onda barem da zadrže sadašnji broj korisnika (npr.što bi voljeli čitatu u Bug, gle Bug ima forum, Što na Enterov DVD.....i sl.)
17 godina
BUG novine pune spama?

Naravno da se vrti oko profita. Samo bez uvida u poslovne knjige doticne firme nema smisla ulaziti u to koliki su stvarni troskovi, a gdje ide visak zarade. Jednostavno samo sam iznio teoriju s moje strucne strane, po kojoj su opravdane reklame zbog koje se svi bune.

EDIT: Forumski server takodjer stvara troskove, isto kao i game server. Mislim da bi oni bili zrtve rezanja troskova i opet bi bilo negodovanje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.5.2008 15:54 (DrNasty).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ok, DrNasty. Za razliku od drugih ugodan si sugovornik.

Moj stav je, profit prije svega, a sve ostalo nije sukladno ekonomskoj logici.

17 godina
neaktivan
BUG novine pune spama?

Nema se tu sta pricati, od toga se jednostavno zivi (ako ste casopis jel Belji se) ... Jeste prolistali ikad neki ozbiljniji strani IT casopis? Bug je odlican po tom pitanju naspram nekih takvih... Šutim

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Verbatim kaže...
Razmisli malo. Sve se vrti oko profita,tj.zarade. Zaboravi na edukativne pobude i altruizam.
Nadalje:
Ovo je komercijalni forum, pokrenut s ciljem povećanja tiraže, ako ne to,
onda barem da zadrže sadašnji broj korisnika (npr.što bi voljeli čitatu u Bug, gle Bug ima forum, Što na Enterov DVD.....i sl.)
 Ovo je skoro pa besmislena rasprava. Zamislite da vodite tvrtku. Dakle tvrtku a ne socijalnu ili humanitarnu ustanovu. Naravno da je osnovni cilj profit. I kaj je tu loše? Nema profita, nema zaposlenih, nema u ovom slučaju kvalitetnog papira, nema naklade, nema oglašivača, nema ni časopisa.
17 godina
neaktivan

Neophyte siguran sam kako nećeš biti banan zbog ove teme.

Bug je časopis koji se financira iz privatnih sredstava pa prema tome njihova je stvar kako će biti koncipiran.

Budući da se radi o prilično popularnom časopisu bili bi "ludi" ako iz toga nebi izvukli sve moguće beneficije.

Pogotovo u vidu oglašivača.

Nama se to može sviđati ili ne, ali očito njihova koncepcija pali.

Međutim, uzmi javnu TV na kojoj za vrijeme Dnevnika, centralne informativne emisije, moram gledati reklame

sa kobasicama za roštilj i nadobuden spotove o pivu koji traju sve zajedno kao cijela emisija.

A ta javna ustanova se financira pretplatom + koješta iz državnog proračuna.

Tamo bi te odmah banali sa foruma da ih to pitaš.

Izvinjavam se na ovom dijelu koji je off-topic, ali ponijela me "ljutnja" :)

17 godina
neaktivan

Ovo je skoro pa besmislena rasprava. Zamislite da vodite tvrtku. Dakle tvrtku a ne socijalnu ili humanitarnu ustanovu. Naravno da je osnovni cilj profit. I kaj je tu loše? Nema profita, nema zaposlenih, nema u ovom slučaju kvalitetnog papira, nema naklade, nema oglašivača, nema ni časopisa.
 I kaj je tu loše?
Cijena od 35 kn, što i nije malo, zar ne?

Tema je spam u Bugu, tj količina promidžbe!
Pitanje je, da li je količina promidžbe zastupljene u časopisu i cijena časopisa u realnom odnosu!
Normalno je da žele zaraditi, zato su i osnovali firmu.  Na kupcu časopisa je da odluči
hoće li pristati na komercijalni spam tj. hoće li  nastaviti kupovati časopis ili ne, razumije se, u takvom obliku.
Očito je da kupci podržavaju časopis, a sam tim i uređivačku politiku. Stoga ne vidim zašto bi Bug bilo što mjenjao,
osim na planu širenja prodaje (BiH, Srbija) i osobne promidžbe.
Konačno, kupac odlučuje o svemu, a ne uredništvo!

17 godina
neaktivan
BUG novine pune spama?

A može lock ove teme jer se samo nabijaju postovi,puno reklama u bugu to svi kažu i koja je sad svrha ove teme?Mršti se

ššššš... znate ovaj zvuk? zvuk surfanja internetom!

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
BUG novine pune spama?

Ma neka vam uzimaju novac, pa mora netko biti i bogat, a zasto onda ne Bug. Ako smatrate da vam neki drugi casopis daje vise i bolje, onda sponzorirajte njega i rijeseno.

Slicna je stvar i stranim izdanjima, gdje je u nekim slucajevim doslovno pola casopisa posveceno reklamnom prostoru.

Zlo i Naopako
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
bestia kaže...

Ma neka vam uzimaju novac, pa mora netko biti i bogat, a zasto onda ne Bug. Ako smatrate da vam neki drugi casopis daje vise i bolje, onda sponzorirajte njega i rijeseno.

Slicna je stvar i stranim izdanjima, gdje je u nekim slucajevim doslovno pola casopisa posveceno reklamnom prostoru.

Off topic -sorry
Gdje si Bestia, provokatoru starog kova!?! ( Ovo B-veliko je znak respecta)
Sinoć si pobjegao od Armora, začudio sam se!
Prepao si se ili si doživio intelektualni poraz!

Još jednom sorry za off topic!
17 godina
protjeran
Verbatim kaže...
bestia kaže...

Off topic -sorry
Gdje si Bestia, provokatoru starog kova!?! ( Ovo B-veliko je znak respecta)
Sinoć si pobjegao od Armora, začudio sam se!
Prepao si se ili si doživio intelektualni poraz!

Još jednom sorry za off topic!
-=Off Topic=-
Imam jos kako-takav zivot. Armora, volio bih da mi je nanio poraz u intelektualnom smislu, ali je izostavio intelekt i smisao, pa nije bilo svrhe mlatiti praznu slamu. 
Zahvaljujem na "provokatoru starog kova", ljepa pohvala... he he he heee.
-=Off Topic=-
Zlo i Naopako
17 godina
neaktivan
BUG novine pune spama?

Je šta je fakat je skup časopis i još kad dodaš količinu reklama, ono baš mnogo. Pa  da je i 20 kuna opet bi bilo puno . Cjenu nema potrebe komentirat.Izlanuo se

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BUG novine pune spama?

Ja mislim da je odlićno što je Bug za sada ostao na 35kn i što drži tu cijenu već godinama.

Broj reklama se malo povećao naravno, ali to je sve u skladu s vremenom u kojem živimo pa se tome ne treba preveč čuditi.

Na TVu usred filma nekog mi okinu tolike reklame da već zaboravim koji sam film gledal dok ne pozavršavaju s tim Belji se

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BUG novine pune spama v2?

Eh e ovo bi bio dobar prijedlog....

Zašto ne bi ovi u BUG-u, izbacili večinu reklama, a umjesto toga (reklama) da stave nešto korisnog

u novine, hmm , da ne bi izgubili na profitu, neka malo povećaju cijenu, mi kao narod dobijali bi smo više korisnih stvari, a oni ne bi niš izgubili. Dakle vuk sit a ovce na broju....

Pozz...

nikolagrgic

0 0 hvala 0
17 godina
RE: BUG novine pune spama v2?
Neophyte kaže...

Eh e ovo bi bio dobar prijedlog....

Zašto ne bi ovi u BUG-u, izbacili večinu reklama, a umjesto toga (reklama) da stave nešto korisnog

u novine, hmm , da ne bi izgubili na profitu, neka malo povećaju cijenu, mi kao narod dobijali bi smo više korisnih stvari, a oni ne bi niš izgubili. Dakle vuk sit a ovce na broju....

Pozz...

Zar mislis da reklame finansiraju samo papirnati bug i da nema drugih stvari na koje idu ti novci? A forumski server? game server? Bug on line? Enter? Mreza? Ekipe iza tih izdanja? Vlastita bug promidzba na drugim portalima i stotinu drugih stvari?
17 godina
neaktivan

Ajde za boga miloga, šta ih braniš, zar i tebi ne smeta što plaćaš za reklame u novinama...

PS:Ti si očigledno jedini (na svijetu)  kojem ne smeta što bug ima više od 50% reklama u novinama (i što ih ima najviše od svih časopisa)...

nikolagrgic
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.6.2008 12:24 (Neophyte).
17 godina
neaktivan
BUG novine pune spama?

Reklama ima previše al kužim da od toga žiwe al bi barem mogli sniziti cijenu Bug-a na 25kn....

0 0 hvala 0
17 godina
Neophyte kaže...

Ajde za boga miloga, šta ih braniš, zar i tebi ne smeta što plaćaš za reklame u novinama...

PS:Ti si očigledno jedini (na svijetu)  kojem ne smeta što bug ima više od 50% reklama u novinama (i što ih ima najviše od svih časopisa)...

Ne branim ja njih. Marketing je moja struka i da mi to smeta bilo bi kao da napadam sam sebe. O tome se radi.
Danas sve kosta i ako su reklame izvor zarade, meni ne smetaju (odgovor na tvoj p.s.)
Znas li ti onu narodnu:
Nema dzabe ni kod stare babe.
17 godina
neaktivan
BUG novine pune spama?

Istina, u BUG-u ima previse reklama i to je to. U BiH ga placam 11 KM (44 kn) sto je daleko vece od cijene kod vas, samo 35 kn.

You cannot change your fate, no man can...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

To je sasvim istina....

No moj je prijedlog je bio savršen... (Bug spam v2)

Malo povećanje cijena/e da bi bilo manje reklama, a više novog/zanimljivoga sadržaja....

PS: Znam da ovo *vjerovatno* nitko ne čita od BOSS-ova u BUG-u....

No bio bi red da ja pokrenem revoluciju/evoluciju u smanjenju reklama... (kad već nitko nije mrdnuo prstom/tastaturom/mišem

u vezi ovoga problema).

nikolagrgic
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice