Bug-dvd - problem s instaliranjem Red Alerta

poruka: 11
|
čitano: 3.066
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Bug-dvd problem
pitanje

Pozdrav svima, eto zamolio bi za pomoć.

Evo ovako, odlučih kupiti Bug broj 191 zbog samog časopisa ali i Red Alert-a na dvd-u. Krenuo sam prema uputama- otpakirao (win rar), spržio na prvi cd Allies a na drugi Soviets, namjestio kompatibilnost i kliknuo setup.

Tu se događa problem; nakon što se install shield zavrti, otvara se prozorčić u kojem piše

"Unable to locate necessary files. Please run Setup.exe from CD-ROM disc."

Upravo to sam i napravio, nekih X puta no nikako da instalira igru. Imam neki osjećaj da je smiješan problem i da ga sam znam riješiti, ali ništa mi ne pada na pamet. U čemu je problem?

Μολὼν λαβέ! "Swift as the Wind, Silent as a Forest, Fierce as Fire and Immovable as a Mountain."

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Nitko ne zna?

Μολὼν λαβέ! "Swift as the Wind, Silent as a Forest, Fierce as Fire and Immovable as a Mountain."

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Moraš pokrenuti instalaciju sa install.exe iz setup95 foldera.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Ista stvar, ništa se nije promijenilo...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Bug-dvd - problem s instaliranjem Red Alerta
// a po meni su tu krivi BUG-ovi dečki, jer mogli su oni to i zgodnije stavit na DVD tako da klikom na install sve se rješi i da krenemo u akciju igranja. Ovako čujem da mnogi nisu uspjeli instalirat igricu. Šteta. Nadam se da će na slijedećem DVD-u ova greška biti ispravljena. Hvala.
"U bezptičju i krava zvuči kao slavuj"
17 godina
RE: Bug-dvd problem
prihvaćeno rješenje

Nismo mogli napravili bilo kakvu instalaciju da se sve instalira jer nismo mi radili igru nego EA i kako su oni to napravili tako je. Isto tako, stavili smo kratku proceduru, tj. upute u tekst BugDVD koji se nalazi na strani 151 - tako da je samo trebalo malo pogledati, no nadam se da ce se u sljedecem broju ispraviti ta greska i citatelji poceti stvarno, citati. Znam, sokantno.

No, u svrhu znanosti, eto objasnjenja jos jednom, ali ovaj put malo opsirnije.

Igra na DVD-u je u arhivi kako je dosla iz EA - to se prvo mora raspakirati kako bi se dobilo promotivnih materijala za Red Alert 3 (to mozete obrisati) i jedna .iso datoteka. Sada tu datoteku ili mountamo pomocu Daemon Toolsa ili je snimimo na CD.

Ako se ne varam, autorun odmah pokrece instalacijsku proceduru i otkazuje poslusnost. Stoga, odlazimo na CD (desni klik, open), pa desni klik na datoteku koja pokrece setup te tamo odaberemo properties. Kliknemo na tab Compatibility, te stavimo kvacicu na "Run this program in compatibility mode for:" i tamo na listi odaberemo Windows 98.

Pritisnemo OK i to je to. Sada mozemo pokrenuti instalaciju. Instalacija bi trebala proci bez problema.

Sada treba staviti zakrpu (raspakirala se iz prve arhive), otici u direktorij gdje se nalazi instalacija igre, kliknuti na izvrsnu datoteku (ona koja pokrece igru) i ponoviti postupak kao kod instalacije (znaci, ukljuciti Compatibility za Windowse 98).

Ako se sve to izvede kako treba, igra radi bez problema.

Ukoliko nekoga zelite kriviti za tu proceduru, preporucam odlazak na http://www.ea.com/redalert/news-detail.jsp?id=62 - tamo cete naci malo drugacije uputstvo koje obicno ne radi, a sluzbeno je, a mozda mozete naci i neciji mejl u EA-u pa mu pisite kakve to besplatne igre daju oko kojih se covjek mora muciti.

Recenzent, urednik, Bugovac, ljubavnik - ne nuzno tim redoslijedom
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Gle Gorane, nisam tolika budala da ne znam čitati. Od prvog razreda uče klince da "čitaju zadatke kako treba".

To sam i napravio, ali uvijek- UVIJEK se javlja jedno te ista poruka, bez obzira što sam slijedio upute.

Očito je onda nešto do mog kompjutera, jer proceduru slijedim a i sve ostalo na bug dvd-u radi normalno.

Šteta :(

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Bug-dvd - problem s instaliranjem Red Alerta
reservoir dog kaže...

Gle Gorane, nisam tolika budala da ne znam čitati. Od prvog razreda uče klince da "čitaju zadatke kako treba".

To sam i napravio, ali uvijek- UVIJEK se javlja jedno te ista poruka, bez obzira što sam slijedio upute.

Očito je onda nešto do mog kompjutera, jer proceduru slijedim a i sve ostalo na bug dvd-u radi normalno.

Šteta :(

Nitko ne naziva nikoga budalom, ali dobivamo uzasno puno mejlova (opcenito) koji se sastoje od toga da ljudi nikad ne citaju nikakve upute niti pokusavaju pronaci nesto sami nego misle da je to sve nas posao - kao, par postova iznad; zasto instalacija nije bolje napravljena? Zato jer je ne radimo mi nego razvojni tim/izdavac i s tim nemamo nista.
I to cesto frustrira. Kako rekoh, nitko nikoga ne naziva budalom, uvijek ima stvari koje ne rade, ali se cesto dogadja da ljudi jednostavno ne misle svojom glavom :(

-------------
Edit: Nego, jesi probao instalirati pomocu Daemon Toolsa ili snimanjem na CD? Daemoni su OK, probaj ukljuciti sve emulacije i onda mountaj, mozda ce tako raditi. Ili probaj sve kopirati na disk, nikad ne znas.
Recenzent, urednik, Bugovac, ljubavnik - ne nuzno tim redoslijedom
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.10.2008 13:13 (Goran Racic).
17 godina

Ja za probu pokusao instlaciju na Toshiba laptop s Vistom - proradilo iz prve. Jedino je rezolucija u igri premala, moze li se kako povecati? Cini mi se da nema nikakve opcije za mijenjanje rezolucije u igri.

***** Maxxy *****
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Probaj i sa Alcoholom 120% mountati taj image ili ga zaprzit.Alcohol takodjer podrzava nekoliko vrsta emulacije.

Svi smo mi dr.Šimić!!!

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Sasvim bezvezno dizanje frke! Meni radi, a radi očito i još masi drugih ljudi. Ako pojedincima ne radi onda je problem do njih (ili do njihovih računala)...

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice