Bug 245

poruka: 17
|
čitano: 3.356
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Bug 245

Evo ja ću otvoriti temu za ovaj broj BUG-a koji mi je danas stigao.
Inače, moj prvi BUG koji je došao kako sam postao pretplatnik(prije kupovao na kiosku).

Tema broja: "All in one računala"
Što se nagrada tiče:
1. nagrada-Acer Aspire V5
2. nagrada-PiPO M1 9,7"
3. nagrada-Lenco IPT22

Uživajte u čitanju. {#}

EDIT: Nestade mi slika.

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :)
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.3.2013 13:07 (dombak1608).
Moj PC  
8 0 hvala 0
17 godina
Bug 245

Stigao malo prije doma s joba i doceka me novi Bug ..juhuuuuuu...{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.3.2013 13:42 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Bug 245

nešto kasno dolazi ovog puta, ili se to samo meni tako čini? kod mene još nije sletio {#}

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Bug 245
hm, ni meni (osijek, donji grad), jos nije dosao. ima li nade da ce danas? :(
13 godina
neaktivan
Bug 245

Keva ce u utorak uplatit za pretplatu..Hocu li dobiti ovaj broj ili cu morati cekati?

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
drakula789 kaže...

Keva ce u utorak uplatit za pretplatu..Hocu li dobiti ovaj broj ili cu morati cekati?

Dobit ćeš idući broj.

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :) Sponsored by Noiseblocker.
15 godina
drakula789 kaže...

Kako god želiš, samo se dogovoriš s Vesnom...;)

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
17 godina
neaktivan
Bug 245

Meni je ovaj broj, također, odličan. Opet pregršt odličnih, interesantnih tekstova. Baš sam uživao u prvom talasu, a ima dosta i za kasnije. Rubrika nauka i tehnologija je zakucavanje u stilu Charlesa Barkleyja, brutalno i pomjera se konstrukcija koša.

Ima još jedna stvar posebno interesantna za ovaj broj, a to je reagiranje jednog od čitatelja na tipfelere u Bugu.

Kao neko ko se također bavi lekturom i korekturom u jednom sedmičnom političkom magazinu (160 kartica teksta u nešto više od 2 radna dana – izučavao svoju profesiju statistički), želim da kažem kako mi se reagiranje nimalo ne sviđa i kako je Bug sigurno jedno od najsređenijih printanih izdanja od onih koje redovito kupujem (a nemali je broj) – i iskreno zavidim kolegi na nivou koji, po mom sudu, već jako dugo drži stvari na odličnoj razini (Bug bez preskakanja kupujem od oktobra 2004, Propellerhead Reason na omotnici)... Ima tipfelera i propusta da prolete, ali je suština da u poređenju sa dnevnopolitičkom, informativnom i kakvom sve ne štampom, jezik i lektura u Bugu pripadaju samom vrhu onoga što meni pada pod ruku. Isto se odnosi i na Mrežu.

Da cijenim i ja kada u tekstu nema propusta, i stvarno mislim da nije OK u kojoj se mjeri u printanom izdavaštvu (a da se ne govori o webu) srozala ova dimenzija obrade teksta na minimum bilo čega (od plaćenosti lektora do uvjeta u kojima se radi), ali s obzirom na to kakva je situacija u drugim izdanjima, prigovarati na tome Bug magazinu, čini mi se baš onako grozomornim cjepidlačenjem.

Ja sam, iznerviran reagiranjem, morao istupiti ovako.

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.3.2013 23:50 (rashomon).

8 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
rashomon kaže...

Meni je ovaj broj, također, odličan. Opet pregršt odličnih, interesantnih tekstova. Baš sam uživao u prvom talasu, a ima dosta i za kasnije. Rubrika nauka i tehnologija je zakucavanje u stilu Charlesa Barkleyja, brutalno i pomjera se konstrukcija koša.

Ima još jedna stvar posebno interesantna za ovaj broj, a to je reagiranje jednog od čitatelja na tipfelere u Bugu.

Kao neko ko se također bavi lekturom i korekturom u jednom sedmičnom političkom magazinu (160 kartica teksta u nešto više od 2 radna dana – izučavao svoju profesiju statistički), želim da kažem kako mi se reagiranje nimalo ne sviđa i kako je Bug sigurno jedno od najsređenijih printanih izdanja od onih koje redovito kupujem (a nemali je broj) – i iskreno zavidim kolegi na nivou koji, po mom sudu, već jako dugo drži stvari na odličnoj razini (Bug bez preskakanja kupujem od oktobra 2004, Propellerhead Reason na omotnici)... Ima tipfelera i propusta da prolete, ali je suština da u poređenju sa dnevnopolitičkom, informativnom i kakvom sve ne štampom, jezik i lektura u Bugu pripadaju samom vrhu onoga što meni pada pod ruku. Isto se odnosi i na Mrežu.

Da cijenim i ja kada u tekstu nema propusta, i stvarno mislim da nije OK u kojoj se mjeri u printanom izdavaštvu (a da se ne govori o webu) srozala ova dimenzija obrade teksta na minimum bilo čega (od plaćenosti lektora do uvjeta u kojima se radi), ali s obzirom na to kakva je situacija u drugim izdanjima, prigovarati na tome Bug magazinu, čini mi se baš onako grozomornim cjepidlačenjem.

Hvala. :)

Lektura je inače krajnje nezahvalan posao: svi vide samo pogreške koje ti promaknu; nitko ne vidi sve što poispravljaš.

Naravno da ima tipfelera; oni su praktički neizbježni (najdraži mi je jedan koji mi je prošao pred par godina u nadnaslovu kroz čitavu temu broja: vritualizacija). U povijesti nije zabilježeno izdanje koje ne bi imalo pogrešaka. Barem ne da ja znam.

S time da njihov broj raste ako, recimo, stigne mnogo tekstova u samom finišu broja. Što se događa ponekad, bilo jer autori kasne ili jer se nešto dogodi baš tada i još se stigne ubaciti u broj. Svijet se ne ravna po redakcijskim rokovima.

Kako bilo, takva navala čovjeka iscrpi i naravno da pogreške budu učestalije (ne da se tek tada počnu pojavljivati; samo budu učestalije). Mogu samo biti sretan da ne radim u pilani; ondje bi me svaka pogreška koštala u najmanju ruku prsta.

FOR PONY!
14 godina
neaktivan
Bug 245

Meni moj primjerak uopće nije stigao na adresu... Imate moje podatke pa molim da ponovo pošaljete.

Kada lajavci laju onda završe ovako: http://i471.photobucket.com/albums/rr77/toropreto/2012-07-0813_30_07.gif
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
moderator
TracerCPP kaže...

Meni moj primjerak uopće nije stigao na adresu... Imate moje podatke pa molim da ponovo pošaljete.

Poštovani, reklamacija je zaprimljena i proslijeđena odgovornima u dostavnu službu A1.

Odjel pretplate i distribucije

Vesna Ujaković, Odjel pretplate i distribucije
13 godina
neaktivan
Bug 245

Stigao je :D

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Bug 245

Meni je taj casopis jucer stigao za ne vjerovat.Poslao sam mail u Bug i rekao da ga nisam dobio i jucer mi je dosao ali dosao je bez srebrne folije.Dali je jos nekom tako dosao??Pitaj boga zasto nije dostavljen na vrijeme.Dali je postar uzeo da si malo procita pa vratio stvarno neznam,ne kuzim jedino mogu pohvalit ljude koji rade tamo jer su stvarno profesionalni i nakon maila odmah je stigao.

Želim paranormalnu ženu(da ima para i da je normalna):)
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.4.2013 8:08 (Blade Runner31).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
cp.tar kaže...
rashomon kaže...

Hvala. :)

Lektura je inače krajnje nezahvalan posao: svi vide samo pogreške koje ti promaknu; nitko ne vidi sve što poispravljaš.

Naravno da ima tipfelera; oni su praktički neizbježni (najdraži mi je jedan koji mi je prošao pred par godina u nadnaslovu kroz čitavu temu broja: vritualizacija). U povijesti nije zabilježeno izdanje koje ne bi imalo pogrešaka. Barem ne da ja znam.

S time da njihov broj raste ako, recimo, stigne mnogo tekstova u samom finišu broja. Što se događa ponekad, bilo jer autori kasne ili jer se nešto dogodi baš tada i još se stigne ubaciti u broj. Svijet se ne ravna po redakcijskim rokovima.

Kako bilo, takva navala čovjeka iscrpi i naravno da pogreške budu učestalije (ne da se tek tada počnu pojavljivati; samo budu učestalije). Mogu samo biti sretan da ne radim u pilani; ondje bi me svaka pogreška koštala u najmanju ruku prsta.

Ja mislim da se samo kolege lektori mogu međusobno razumjeti. Svi ostali su s one strane fronta, a pogotovo mi se neprijateljima čine kolege-novinari i urednici, koji namjerno tekstove pišu bez i trunke prisustva svijesti. No treba i njih razumjeti, pritisak, rokovi, nenaspavanost, alkoholiziranost, itd.

Usput, imao sam jednom, i to nedavno, grešku na naslovnici, umalo da izvršim seppuku. Najgore je što sam je uočio i označio, no kolega u DTP-u nije unio korekciju, a ja nisam imao vremena za još jedan, pa čak i površni sken/scan.

Od toga se iskreno osjećam grozno, danima.

17 godina
rashomon kaže...

Usput, imao sam jednom, i to nedavno, grešku na naslovnici, umalo da izvršim seppuku. Najgore je što sam je uočio i označio, no kolega u DTP-u nije unio korekciju, a ja nisam imao vremena za još jedan, pa čak i površni sken/scan.

Od toga se iskreno osjećam grozno, danima.

Za neizvršenje sepukua nema isprike. Mi našim lektorima osiguramo i tanto i kajšakunina (Oleg ili ja, kako kada i kad 'ko ima vremena...) i tako...

This space for rent!
17 godina
neaktivan
Bug 245

...uz bocu sakea... nadam se...

0 0 hvala 0
17 godina

To i neko meze.

This space for rent!
1
Nova poruka