Bug 203

poruka: 66
|
čitano: 9.021
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Bug 203

Dajem veliku zamjerku testu monitora, nigdje nema podataka o rezultatima monitora nakon kalibracije(D65 skala i nivo crne), o izmjerenom backlight bleedingu i o izmjerenom input lagu. Najveću zamjerku ide tome što je bio pomodan test što se vidi iz toga šta su bili 16:9 monitori naravno TN tipa šta je i pokazatelj kolko smo zaostalo tržište, ajde više jednom napravite HARD-TEST monitora baziranih na IPS i VA matricama i neka bude napravlje kako spada, a ne ovako odokativno.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bug 203

Meni je ovaj bug poseban jer je moj desktop desktop mjeseca :)

Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bug 203

Dear Drago, verbatim sa 67 stranice Buga -

''Sada na taskbar jednostavno ništa ne možete dovući i očekivati da će to na njemu ostati jer sada stvari rade na drugi način. I dalje možete imati ikone programa, mapa i datoteka na taskbaru, ali njih tamo stavljate opcijom ''Pin to taskbar''. Dakle, nema dovlačenja.''

Kraj citata.

Dakle, ako ovaj citat nije u više riječi ono što sam ja tad (po sjećanju) stavio u navodnike (isprika) imaš moju ispriku, full. Ali dakle, molim pravilnu interpretaciju gore navedenih točnih riječi.

Ajmo još malo nejasnoća zbog kojih mi se ovaj članak čini jako VIDIjevski. Pišete preview pane 'ne može prikazati PDF - još uvijek'. Pdf se može prikazati čim instalirate (besplatni) Adobe Reader. I mislim da će tako i ostati, jer izgleda da je Adobeov maksimum liberalizacije Pdfa licenciranje PDF formata za Office. Dakle, mada je tvrdnja i emocija iskrena i istinita, totalno je suvišna i VIDIozna - jer sve što Microsoft oko toga može je tražiti od Adobea da mu bez neke jake potrebe uzme još 1 hrpicu novaca.

Takvi i slični tonovi i intonacije teksta potakle su moju žešće kritičku reakciju.

Early adopter
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.9.2009 18:55 (Teerex).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bug 203

U rijeku ce vjerojatno stic za 10 dana kolko je brza posta.....

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Bug 203
meddle kaže...

U rijeku ce vjerojatno stic za 10 dana kolko je brza posta.....

kad smo kod poste moram ih tu pohvalit stvarno su ovaj puto pretplatnici(barem ja) dobili casopis ranije od ostalih :D

addicted to HD :)
17 godina
benko kaže...

kad smo kod poste moram ih tu pohvalit stvarno su ovaj puto pretplatnici(barem ja) dobili casopis ranije od ostalih :D

ja sam u metkovicu danas trazio i kupio u zadnjoj trafici u kojoj sam planirao traziti, vec sam mislio da necu naci, kad ono... :)

http://downloadzona.blog.hr/ http://hardwarezona.blog.hr/
17 godina
Teerex kaže...

Dear Drago, verbatim sa 67 stranice Buga -

''Sada na taskbar jednostavno ništa ne možete dovući i očekivati da će to na njemu ostati jer sada stvari rade na drugi način. I dalje možete imati ikone programa, mapa i datoteka na taskbaru, ali njih tamo stavljate opcijom ''Pin to taskbar''. Dakle, nema dovlačenja.''

Kraj citata.

Dakle, ako ovaj citat nije u više riječi ono što sam ja tad (po sjećanju) stavio u navodnike (isprika) imaš moju ispriku, full. Ali dakle, molim pravilnu interpretaciju gore navedenih točnih riječi.

Ajmo još malo nejasnoća zbog kojih mi se ovaj članak čini jako VIDIjevski. Pišete preview pane 'ne može prikazati PDF - još uvijek'. Pdf se može prikazati čim instalirate (besplatni) Adobe Reader. I mislim da će tako i ostati, jer izgleda da je Adobeov maksimum liberalizacije Pdfa licenciranje PDF formata za Office. Dakle, mada je tvrdnja i emocija iskrena i istinita, totalno je suvišna i VIDIozna - jer sve što Microsoft oko toga može je tražiti od Adobea da mu bez neke jake potrebe uzme još 1 hrpicu novaca.

Takvi i slični tonovi i intonacije teksta potakle su moju žešće kritičku reakciju.

Dear Teerex,

Drago mi je da ovaj puta citiraš stvarno rečenicu koja je i napisana u temi broja.

Iako mogu priznati da je bila nejasna, pa tvrdi da se NIŠTA ne može dovući na Taskbar, istina je da na Taskbar možeš dovući programe, ali ne možeš dovući, primjerice - ikone diskova i optičkih pogona. Iz jednostavnog razloga jer Quick Launch Bara više nema, što piše u potpisu pod sliku na tu istu temu i na toj istoj stranici, te u rečenici ispred citirane jasno piše (bilo bi lijepo da si i to citirao).

Dakle, Nema Quick Launch Bara i nema dovlačenja SVEGA (a ne NIČEGA - moja greška). Nešto se može dovući, nešto ne.

Ako je to problem u temi broja, gornja nedostatno jasna rečenica, te tri i po tipkovničke kratice koje nismo spomenuli, a ti misliš da smo trebali, onda je tema stvarno izvrsna.

O PDF-u - i dalje ostaje činjenica da sami Windowsi 7 ne podržavaju pregled PDF-a dok ne instaliraš Adobeo preglednik. Ponovo nas prozivaš zbog posve točne informacije koja se tebi iz nekog razloga ne dopada. PDF drivera i preglednika svih vrsta imaš na internetu koliko hoćeš, pa koja je Adobeova politika po tom pitanju je posve nebitno. PDF je ekstremno raširen format i bilo bi dobro da W7 imaju preglednik PDF datoteka i bez instalacije Readera. Opet - ostajem pri tome.

This space for rent!
16 godina
neaktivan

Meni je ovo prvi broj pretplate i bas me zanima kad ce stic, ali po svemu sudeci nece do ponedjeljka

17 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

Daj slikaj naslovnicu!

slika slika
Normal's overrated!
17 godina
neaktivan
igy kaže...
Horagio kaže...

Hoće li netko konačno reći što je na BugTV-u, ipak je 50. epizoda!Viče

evo samo za tebe :)

alienware m17x

dell inspirion mini 10v

N Geforce 3d vision

htc hero

Čovječe, inače kupujem svaki broj, ali ne znam kako mi je ovaj 203 promakao...vjerovatno zbog ispita u školi :D...sutra trk prije škole na kiosk po Bug i pogledat BugTV...baš me zanima ovaj Hero..

Filip
16 godina
neaktivan
Drago kaže...

Dear Teerex,

Drago mi je da ovaj puta citiraš stvarno rečenicu koja je i napisana u temi broja.

Iako mogu priznati da je bila nejasna, pa tvrdi da se NIŠTA ne može dovući na Taskbar, istina je da na Taskbar možeš dovući programe, ali ne možeš dovući, primjerice - ikone diskova i optičkih pogona. Iz jednostavnog razloga jer Quick Launch Bara više nema, što piše u potpisu pod sliku na tu istu temu i na toj istoj stranici, te u rečenici ispred citirane jasno piše (bilo bi lijepo da si i to citirao).

Dakle, Nema Quick Launch Bara i nema dovlačenja SVEGA (a ne NIČEGA - moja greška). Nešto se može dovući, nešto ne.

Ako je to problem u temi broja, gornja nedostatno jasna rečenica, te tri i po tipkovničke kratice koje nismo spomenuli, a ti misliš da smo trebali, onda je tema stvarno izvrsna.

O PDF-u - i dalje ostaje činjenica da sami Windowsi 7 ne podržavaju pregled PDF-a dok ne instaliraš Adobeo preglednik. Ponovo nas prozivaš zbog posve točne informacije koja se tebi iz nekog razloga ne dopada. PDF drivera i preglednika svih vrsta imaš na internetu koliko hoćeš, pa koja je Adobeova politika po tom pitanju je posve nebitno. PDF je ekstremno raširen format i bilo bi dobro da W7 imaju preglednik PDF datoteka i bez instalacije Readera. Opet - ostajem pri tome.

Drago, da sumiram - tema nije baš izvrsna - jer je, em, tema broja, em, o Sedmici ste već pisali nekoliko puta tako da ste sad mogli biti malo strpljiviji i napisati nešto korisnije onima koji će uskoro početi na stol dobivati prve instalacije ovoga OSa, a manje općenitog i manje već viđenog. Drabikovi segmenti kasnije su već nešto 'jači', ali to je opet prežvakavanje već napisanog o Beti i RCu.

Al ajde da se pomirimo. Drago da Silva, ispričavam se zbog mog preoštrog starta na vama na početku. Apropos Quick Launcha, on je enableljiv, i taj ste trik isto, kao korisnu a ne već viđenu stvar mogli baciti u neki okvirić. Ja sam ga enajblao i u njega strpao sve aplikacije koje želim imati na taskbaru, a koje još ne podržavaju Jump liste pa nemaju što tražiti na glavnom segmentu taskbara..

Early adopter
17 godina
The blue screen of death is the best game I've ever played.
16 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

Daj slikaj naslovnicu!

što je loš korisnik!!! Viče

ovdje imaš cijeli sadržaj i dio tekstova iz bug-a. od broja 180 do zadnjega!

i to nije sve, klikni na malu sliku naslovnice i - voila - dobit ćeš veliku

teško? da ponovim?

Bubamara s minigunom. | http://tinyurl.com/erepNA
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2009 0:52 (jurluk).
16 godina
Bug 203

Da se samo nadovežem na diskusiju oko taskbara i dodavanja ikona diska, ne znam jeste li to radili ili ne, moguće je dodati ikone diskova u u ikonu windows explorer-a kao na slici. Mislim da je to dobro izvedeno jer ne moraju se minimizirati ostali prozori da se dođe do nekog diska.

snajpanje nije kempanje!!! | google is my frend too!
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2009 10:08 (shark).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bug 203

Batman dobio 95%, Bučer FTW!

Normal's overrated!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Horagio kaže...

Kaj je na BugTV-u?

alienware, 3d cvike iz nvidie i još nekaj

NOBODY wants you, NOBODY loves you, NOBODY misses you, NOBODY needs you, NOBODY cares about you, NOBODY makes you happy, dont cry My name is NOBODY!!!
17 godina
BannedOnThisForum kaže...
Horagio kaže...

Kaj je na BugTV-u?

Izvinjavam se zbog offtopica, ali zašto ti "Sarajlijo" ne pričaš/pišeš ko Sarajlije, nego se nešto izmotavaš sa kvazi kajkavskim?

He who is not courageous enough to take risks will accomplish nothing in life. - Ali
16 godina
neaktivan
boxer kaže...
BannedOnThisForum kaže...
Horagio kaže...

Kaj je na BugTV-u?

Izvinjavam se zbog offtopica, ali zašto ti "Sarajlijo" ne pričaš/pišeš ko Sarajlije, nego se nešto izmotavaš sa kvazi kajkavskim?

ajmo na pp

NOBODY wants you, NOBODY loves you, NOBODY misses you, NOBODY needs you, NOBODY cares about you, NOBODY makes you happy, dont cry My name is NOBODY!!!
17 godina
Ige kaže...

Meni je ovaj bug poseban jer je moj desktop desktop mjeseca :)

Možeš dat link na onaj wallpaper?

Kupio prije 4h, malo sam pogledao ima puno zanimljivih stvari(koje ste vi već nabrojali). Sutra ću ga pročitat.

Batman dobio veću ocjenu od cod 4 nemoguće!!!Viče

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.10.2009 0:22 (Hyperion).
17 godina
neaktivan
Drago kaže...

Quick launch se lako srediNamigiva.

Sto se tice broja 203 sa gustom sam upijao informascije o novoj ATI-jevki 5870.

World championships:7, GP started:250, GP wins:91, Podium finishes:154, Pole positions:68, Fastest laps:76, Points:1,369
17 godina
F1-IVO kaže...
Drago kaže...

Quick launch se lako srediNamigiva.

Sto se tice broja 203 sa gustom sam upijao informascije o novoj ATI-jevki 5870.

Pa sve si već saznao iz review-ova sa guru3d, anandtech-a i da dalje nenabrajam i još bi spomenuo temu informacije od radeonkama hd58**, tamo isto sve piše, a vjerujem da si čitao?

Bug samo donosi sažetak informacija prošlog mjeseca, a tko prati vijesti sa fude, i gleda review-ove na guru3d (recimo) nema potrebe za BUG-om osim ako neželi vidjet za 20god kako je to bilo danas(kao ja).

17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Pa sve si već saznao iz review-ova sa guru3d, anandtech-a i da dalje nenabrajam i još bi spomenuo temu informacije od radeonkama hd58**, tamo isto sve piše, a vjerujem da si čitao?

Bug samo donosi sažetak informacija prošlog mjeseca, a tko prati vijesti sa fude, i gleda review-ove na guru3d (recimo) nema potrebe za BUG-om osim ako neželi vidjet za 20god kako je to bilo danas(kao ja).

Jesam ali domaci review je domaciNamigiva.

World championships:7, GP started:250, GP wins:91, Podium finishes:154, Pole positions:68, Fastest laps:76, Points:1,369
17 godina
F1-IVO kaže...
Hyperion kaže...

Jesam ali domaci review je domaciNamigiva.

Pa recimo pcekspert je prije izbacio review također domaći.

17 godina
Bug 203

Da, i ja bih punu Win7 na trogodišnje testiranje posudio :)

Inaće, odličan broj, bolji od jubilarnog, ima dosta korisnih i zanimljivih tema (tj. nema puno laptopa ili još gore netbooka, fotoaparata, mobitela i sl Smijeh).

Smanjenjem fonta ste očito uspješno uspjeli ugurati više (kvalitetnog) teksta na isti broj stranica što je super promjena.

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/

3 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Bug 203

E samo jedan mali offtopic ako se pretplatim ovaj mjesec na Bug hoću li odbit sad ovaj broj za 10. mjesec.

Live for nothin or die for something
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Bug 203

Meni je novi Bug super baš sam sinoc u krevetu malo čitao o win7 kako sam ove prijašnje recenzije pročitao letimice. A što se tiče ponavljanja teme, evo npr. meni je dobro došlo jer sam ove prije "preskočio".

A.D.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bug 203

Dobar broj, puno dobrih tekstova i zanimljivih tema.

Ljudi, naravno da se na webu neke recenzije mogu pročitati ranije nego u BUG-u koji izlazi u fiksnom vremenskom intervalu, ali nije u tome poanta.

Poanta je u 'interface-u' prema čitaču Namigiva

Papir je papir. Časopisi imaju (po meni) veću vrijednost za čitatelja u smislu 'opipljivosti' i arhiviranja (da ne spominjem sve one koji vole na WC-u čiatati omiljene recenzije i tako biti zaista intimni sa svojim tiskovinama hehe).

Kroz 10tak godina, kad se osvrnem na svoju policu punu BUG-ova i uzmem u ruke recimo primjerak iz 'davne 2000.' imat ću u rukama djelić IT povijesti, svojevrsnu kronologiju zbivanja u IT industriji.

Na kraju krajeva, imam čitavu BUG kolekciju uredno arhiviranu po plastičnim 'organizer'-ima i uščuvanu, što se ne može usporediti sa nekakvim digitalnim kolekcijama tekstova na hard disku - jedino što ih moram periodično brisat od prašine po gornjim bridovima Osmijeh

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Poanta je u 'interface-u' prema čitaču Namigiva

Papir je papir. Časopisi imaju (po meni) veću vrijednost za čitatelja u smislu 'opipljivosti' i arhiviranja (da ne spominjem sve one koji vole na WC-u čiatati omiljene recenzije i tako biti zaista intimni sa svojim tiskovinama hehe).

Osmijeh

Nisi spomenuo da su na papiru tekstovi duži i opširniji. Na internetu čitamo kraće članke... ne može se držati koncentracija čitajući sa ekrana.

go pirate bay go
16 godina
neaktivan
Bug 203

Jel pri recenziji Snow Leoparda primjećen novi i zasad samo MacOS X 10.6-svojstven način računanja diskovnog prostora (1GB - 1000 MB)?

Nije mi se dalo preračunavat, pa pitam..

Early adopter
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
branimir kaže...

Nisi spomenuo da su na papiru tekstovi duži i opširniji. Na internetu čitamo kraće članke... ne može se držati koncentracija čitajući sa ekrana.

Pri komentiranju nisam mislio samo na BUG (tj. samo na tiskovine koje imaju i online portal), već na sve online sadržaje tipa Toms Hardware, Hot Hardware, Guru3D, HardOCP i sl. gdje se mogu pratiti novosti iz IT industrije.

Poanta je da su tiskovine ipak drugačiji medij (po meni još uvijek bolji za kolekciju) od digitalnih tekstova.

Lijep pozdrav ;)
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.10.2009 0:32 (Dado_ZG78).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice