Biciklizam, bicikli, oprema, staze... izdvojena tema

poruka: 31.007
|
čitano: 14.929.915
|
moderatori: XXX-Man, pirat, vincimus, Lazarus Long, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Biciklizam, bicikli, oprema, staze...

Pa ja vozim malu na onom catch 5.5 možda nisam napisao gore. Ide ti na onu šinu i mala je praktiči u zraku. Na bajs se zna kako se penje, ako to nisi svladao onda nezz.

Ako ti voziut malu po gradu onda uzmi taj gradski, ako bi nekad se sam provozao malo agresivnije po gradu ili makadam ili neka spuštaljka idi mtb, i tjt.

Kompa probaj ignoriraj autora, pomaže.
Moj PC  
1 0 hvala 0
5 godina

Ekipa pozdrav.

Trebam preporuku za:

1) Prednju lampu na biciklu. Imao sam neke koje se nakon 40 min ugase. Treba mi nešto što poprilično dobro osvijetli teren ispred, da traje barem 3h i da ne košta preko 80€

2) Držač za mobitel koji ima ono barem minimalno ublažavanje vibracija. Negdje sam pročitao da te vibracije mogu smrdati kameru/leću na mobitelu, ne znam je li to istina.

3) Prednju sjedalicu za dijete od 4 godine. Vidio sam Shotgun Seat, pa nešto takvo. Polovno dolazi u obzir isto.

Hvala!

0 0 hvala 0
14 godina

Jučer sam prvi put slučajno formirao ekipicu za vožnju na Jarunu, a sve je počelo prestizanjem lika koji se odlučio malo nadmetati pa se vozio iza mene dok sam stiskao tempo. Kad mi je postalo dosta, smanjio sam tempo, a on me stigne i čeka da mu se zalijepim iza da on mene malo šlepa 

Kasnije se pridružila još trojica i fino su izvukli još par krugova iz mene koja mi se ne bi dalo da nisam imao ekipnu motivaciju i "pomoć". Zanimljivo iskustvo, još svi ti neki znakovi iza leđa (uspori, skretanje lijevo/desno). Vozim bicikl 20 godina (doduše MTB) i prvi put ovo doživim.

4 0 hvala 0
16 godina
Re: Biciklizam, bicikli, oprema, staze...

Za lampu savjetujem https://ciklo-centar.hr/katalog/oprema/elektronika/rasvjeta/sigma-buster-800-fl-prednje-svjetlo/ ja je koristim i super je.

Za nosač mobitela ne znam jer ga ne koristim a za sjedalicu za dijete ne savjetujem da se vozi napred, to je čak i u nekim zemljama zabranjeno.

Ne tretirajte ljude kao budale ali nikada nemojte zaboraviti da oni to jesu! People who drink light beer do not really like beer. They just like to piss a lot.
16 godina

U grupi je trening puno zanimljiviji i tu možeš fino napredovati jer uvijek netko malo jače potegne pa se trudiš stići taj tempo. Napredak je jedino kad izađeš iz komfor zone....sve drugo je samo vožnja 

Šalim se, naravno, to si vozio sa speckom? Savjetujem ti da dođeš nedjeljom u 9 ujutro kod kontejnera od BK Dinamo, tamo se skuplja ekipa za R trening, pa vozimo kao rekreativno...ali naučiš voziti u grupi i ako si redovan napreduješ jako brzo

Ne tretirajte ljude kao budale ali nikada nemojte zaboraviti da oni to jesu! People who drink light beer do not really like beer. They just like to piss a lot.
9 mjeseci

Mogu potvrditi sigme i kineza s alija, kinez je za 15 eura dosta impresivan, dobro svijetli, ima odličan mount, usb-c, minus mu je što nakon cca. god dana korištenja indikator baterije jednostavno prestane točno prikazivati napunjenost baterije. Ali kažem na kraju dana košta 15 eura dok je sigma buster 800, 50 eura, odnosno 90 eura za 1600 lumena.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.6.2025 13:48 (filip_medo).

1 0 hvala 0
16 godina

Meni se Sigma pokazala best buy za brevete....nepoderivo u svim vremenskim uvjetima

16 godina
The_K kaže...

Imate kakav prijedlog za GPS trackere za bicikle?

Najjednostavnije bez pretplata - Apple AirTag.

Prijatelj našao dva ukradena bicikla preko njega. 

9 godina
Keops kaže...

Jučer sam prvi put slučajno formirao ekipicu za vožnju na Jarunu, a sve je počelo prestizanjem lika koji se odlučio malo nadmetati pa se vozio iza mene dok sam stiskao tempo. Kad mi je postalo dosta, smanjio sam tempo, a on me stigne i čeka da mu se zalijepim iza da on mene malo šlepa 

Kasnije se pridružila još trojica i fino su izvukli još par krugova iz mene koja mi se ne bi dalo da nisam imao ekipnu motivaciju i "pomoć". Zanimljivo iskustvo, još svi ti neki znakovi iza leđa (uspori, skretanje lijevo/desno). Vozim bicikl 20 godina (doduše MTB) i prvi put ovo doživim.

Zna se to tak dogodit spontano na jarunu 

Ja sam zakeljil na guzicu jednom triatloncu na TT bicikli 

Jurili smo hehe 

44km/h prosjecna u jednom krugu

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.6.2025 17:20 (Santana).
9 godina
EricCartman kaže...

Može savjet za gume za cestovnjaka,

imam ga 5 godina, i želim kupiti nove gume, ne želim čekati da me ostavi negdje u pripiz...ni, a prema iskustvu sa montićem, nakon cca 5 godina, gume krepaju.

Radi se o Basso Monzca sa Tiagra opremom, 51, ima one starinske jako tanke felge i rim brakes.

Ja nisam pretežak, cca 75kg.

Što biste preporučili? Na gumama ne štedim.

Sad fakat naručujem vanjske gume, 700c x 25. Ili ti isto što i dimenzija 622x25.

Dvoumim se između

Continental GP 5000 sa bike24.de, di si usput naručujem i Gremlina navigaciju.

Schvalbe Durano Plus iz Ciklocentra:  https://ciklo-centar.hr/katalog/dijelovi/gume-zracnice/vanjske-gume/schwalbe-durano-plus-700x25-25-622-vanjska-guma-crna/

Cijena je tu negdje, ali meni je najbitnije da su kvalitetne u vožnji, jer su j...no uske i nemam disk kočnice, pa mi je zaustavni put popriličan, nit ne volim brzo ići u zavoje, nit volim izgrebanu cestu, to mi je ajme .

Ove Schwalbe koliko vidim imaju dosta dobru zaštitu od bušenja, što mi je prilično drago... ne volim mijenjati zračnice na cestovnjaku usred vožnje, iako nosim opremu i rezervnu zračnicu.

2 Continental GP 5000
0 Schvalbe Durano Plus
0 Kupi novi bicikl hehe
9 godina
EricCartman kaže...
EricCartman kaže...

Može savjet za gume za cestovnjaka,

imam ga 5 godina, i želim kupiti nove gume, ne želim čekati da me ostavi negdje u pripiz...ni, a prema iskustvu sa montićem, nakon cca 5 godina, gume krepaju.

Radi se o Basso Monzca sa Tiagra opremom, 51, ima one starinske jako tanke felge i rim brakes.

Ja nisam pretežak, cca 75kg.

Što biste preporučili? Na gumama ne štedim.

Sad fakat naručujem vanjske gume, 700c x 25. Ili ti isto što i dimenzija 622x25.

Dvoumim se između

Continental GP 5000 sa bike24.de, di si usput naručujem i Gremlina navigaciju.

Schvalbe Durano Plus iz Ciklocentra:  https://ciklo-centar.hr/katalog/dijelovi/gume-zracnice/vanjske-gume/schwalbe-durano-plus-700x25-25-622-vanjska-guma-crna/

Cijena je tu negdje, ali meni je najbitnije da su kvalitetne u vožnji, jer su j...no uske i nemam disk kočnice, pa mi je zaustavni put popriličan, nit ne volim brzo ići u zavoje, nit volim izgrebanu cestu, to mi je ajme .

Ove Schwalbe koliko vidim imaju dosta dobru zaštitu od bušenja, što mi je prilično drago... ne volim mijenjati zračnice na cestovnjaku usred vožnje, iako nosim opremu i rezervnu zračnicu.

Durano su ti skroz druga klasa guma 

Schwalbe alternativa gp5000 je Schwalbe One Pro

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
9 godina

Može pojašnjenje pliz? da se znam odlučiti.

9 godina
EricCartman kaže...

Može pojašnjenje pliz? da se znam odlučiti.

Durano je posebna guma koja ima debeli sloj protiv bušenja. 

Gp5000 je prakticki guma za trke. Osjetno je brža 

9 godina

TY!!
A realno, što bi preporučio vikend rekreativcu koji napravi do 1500km godišnje? I to ne sve sa cestovnim bajkom.
Da li racing guma podiže učinkovitost, da bih npr na 100km vožnje, efektivno odpedalirao 95km?

Ili da idem na enduro, pa manje bušenja, ganjanje mi nije prioritet, više duge kilometraže i gušt.

9 godina
Keops kaže...

Ja se tak ko student išao nadmetati sa likom na mopedu.

Bilo je sve super dok nismo ušli u Maksimir, kad mi je zakočio u nizini na pola zavoja, i ja da ga izbjegnem produžio u šumu, pa završio u potoku oko 2m dubine, samo sa ogrebotinama 

Što li ga moped može dobro zakočiti na šoderu.

9 godina
EricCartman kaže...

TY!!
A realno, što bi preporučio vikend rekreativcu koji napravi do 1500km godišnje? I to ne sve sa cestovnim bajkom.
Da li racing guma podiže učinkovitost, da bih npr na 100km vožnje, efektivno odpedalirao 95km?

Ili da idem na enduro, pa manje bušenja, ganjanje mi nije prioritet, više duge kilometraže i gušt.

Nisam koristio Durano pa ne mogu ti tocno rec. 

Imam na jednom biciklu vittoria gume sa debelom zastitom protiv busenja i to se osjeti da je sporo,al to je na biciklu koji je za posao, trgovinu... 

GP5000 bi ti trebale trajat par sezona

12 godina

Od četvrtka bic stvari u Lidlu:

https://www.lidl.hr/c/crivit/a10072866?channel=store&tabCode=Current_Sales_Week

Nažalost nema majica.

@EricCartman 

Obične Grand Prix(ne 5000) pogledaj.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.6.2025 20:08 (evang).

2 0 hvala 2
17 godina
EricCartman kaže...

Nema toga. Znaš kako kažu: it never gets easier, you just go faster. :)

Gledam te!
9 godina
Santana kaže...
EricCartman kaže...

TY!!

Nisam koristio Durano pa ne mogu ti tocno rec. 

Imam na jednom biciklu vittoria gume sa debelom zastitom protiv busenja i to se osjeti da je sporo,al to je na biciklu koji je za posao, trgovinu... 

GP5000 bi ti trebale trajat par sezona

evang kaže...

Od četvrtka bic stvari u Lidlu:

https://www.lidl.hr/c/crivit/a10072866?channel=store&tabCode=Current_Sales_Week

Nažalost nema majica.

@EricCartman 

Obične Grand Prix(ne 5000) pogledaj.

Hvala svima! Imam i ja gume sa zaštitom od bušenja, na MTB-u, on je spor ko traktor vs specka.

Uključio sam i ćetĐiPiTija u thread, evo što on kaže:

Conclusion

If you're doing <1500 km/year and want comfort on long rides, a good-quality endurance tire with 25 mm width won't penalize you much — just a few calories and 1–2 minutes per 100 km. Totally worth it unless you're racing or chasing PRs.

12 godina

Osjeti ti se jeftina vs skuplja guma, puno više na ovakvom biciklu ,logično, jer ti je to jedina amortizacija.

Moje iskustvo sa GP5000 je bilo to ,da sam 2 godine vozio najjeftinije Conti gume UltraSport3 i bile su mi super ,imao 0 bušenja,i onda sam se odlučio počastit sa dotičnima i onak ,možda imao prevelika očekivanja pošto se ipak radi o vrhu Continental ponude.

Ne da su bile loše ,super grip ,udobne ali valjda 15 bušenja ,ful su se brzo trošile i svaki put si potrgao prste kod instalacije.

Te obične GP su mi se pokazale dosta dobre ,dobra zaštita,udobne,dobar grip,teže su ali i jeftinije, jedino mi nije jasno zakaj dolaze samo do 28 širine.

Doduše trenutno je razlika 11€ na bike 24 između GP5000 i GP  pa ak baš želiš odriješit kesu nije loša prilika(btw ak si iz Zg vidi RogJomu oni ti znaju imat čak i konkuretne cijene za gume).

Trenutni bicikl mi je došao sa ovima,koje ti je Santana spomenuo, Schwalbe One  ,ali to ti je cijela isto serija pa bi treba istražiti koju varijantu želiš, dobra je guma,vozim ih drugu sezonu i nemam primjedbi.

13 godina

https://markoprojekt.com/proizvod/polygon-strattos-s4d-700c-wht/5489

Ekipa, molim vas da komentirate ovaj bicikl. U potrazi sam za nekim cestovnjakom, nebi htio sad razapet se sa cijenom, do cifre od 1k mi je optimalno.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&amp;amp;page=24
Moj PC  
2 0 hvala 1
9 mjeseci
SimeKZ kaže...

Ekipa, molim vas da komentirate ovaj bicikl. U potrazi sam za nekim cestovnjakom, nebi htio sad razapet se sa cijenom, do cifre od 1k mi je optimalno.

Tiagra, hidraulika, thru axle, kotači tubeless ready, cijena. Prodano 

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.6.2025 10:07 (filip_medo).
12 godina

Vidio sam ga na cesti,meni super izgleda taj Polygon.

1 0 hvala 0
9 mjeseci
evang kaže...

Vidio sam ga na cesti,meni super izgleda taj Polygon.

Ja često vidim baš ovaj sa linka na potezu novog zg-a, osobno mi je ružan. Ali ja generalno ne podnosim ništa bijelo, pa je možda i do toga.

16 godina

Bilo je prošli tjedan u Rog Joma na Horvaćanskoj, 2 gume GP5000 za 39€, trebaš se samo poslikati i objaviti na instaću....vidi jel ti odgovara i ako akcija još traje...

https://www.rog-joma.hr/hr/blog/continental-grand-prix-5000-226/

16 godina
filip_medo kaže...
SimeKZ kaže...

Gledam isto tog vec neko vrijeme i jako je zanimljiv iako nije gravel bajk. Isplati li se dati 300 eura više za ovog https://keindl-sport.hr/cube-nuroad-race-rubyredngloss-2025-proizvod-54151/  s obzirom na GRX 820 dugoročno gledano? Inače je 1600...

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.6.2025 12:58 (SHELBY_09).
9 mjeseci
SHELBY_09 kaže...
filip_medo kaže...
SimeKZ kaže...

Gledam isto tog vec neko vrijeme i jako je zanimljiv. Isplati li se dati 300 eura više za ovog https://keindl-sport.hr/cube-nuroad-race-rubyredngloss-2025-proizvod-54151/  s obzirom na GRX 820 dugoročno gledano? Inače je 1600...

Ovo je trenutno možda i ponajbolji deal zbog te nove 820 grupe, računaj da su gume žica, iako fantastične a OEM kotači su sa kugličnim ležajevima i yotech nabama koji ti prdnu na kojih 2k km, ali u nekoj budućnosti baciš 250-500 eura na dt swiss g1800 ili gr1600 i imaš kompletan bajk. I obvezno uzeti par dropouta u rezervi jer su ovi kjubovi od papira, p.s. na ovih 1600 eura ide još bijednih 5% na keš.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.6.2025 13:06 (filip_medo).
16 godina

Ne znam znate li za ovu stranicu ali ja sam prije mjesec dana kuio bicikl preko nje...pa bacite oko...https://www.tradeinn.com/bikeinn/en

Bicikl je ovaj...https://www.tradeinn.com/bikeinn/en/bianchi-via-nirone-7-105-2022-road-bike/139865268/p

A cijena je bila 885€

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 mjeseci
Srednji kaže...

Ne znam znate li za ovu stranicu ali ja sam prije mjesec dana kuio bicikl preko nje...pa bacite oko...https://www.tradeinn.com/bikeinn/en

Bicikl je ovaj...https://www.tradeinn.com/bikeinn/en/bianchi-via-nirone-7-105-2022-road-bike/139865268/p

A cijena je bila 885€

Bike inn španjolci, znaju imati super cijene, samo ne ažuriraju redovno stanje. Evo danas mi stigao paket koji sam naručio prije gotovo mjesec dana. Ali brzo odgovaraju na mail i vraćaju pare. Kod njih je samo taj problem što njihovo stanje varira o skladištima, zato cijeli proces toliko traje i nešto imaju na stanju, a zapravo nemaju jer direkt od proizvođača povlače robu, van toga legit shop.

EDIT: U svakom slučajevu provjerenih shopova ne fali: Bikeinnall4cyclingmtbikershopmaciagbike componentsr2bikebike24bike discountbuycyclerose-ov shoppropain-ov shop

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.6.2025 13:27 (filip_medo).
16 godina

Hvala Filipe za popis, ni ja nisam znao za pola ovih dućana.

Što se tiče isporuke, da, kasnila je 5 dana ali sve drugo je bilo besprijekorno, ovaj moj bicikl je bio u 2 veličine, 57 i 61, sad vidim da je samo 61 ostao i to u Bianchi boji...i sad je 1400€ ak se dobro sjećam cijene

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice