Vaši Unigine rezultati - Heaven Benchmark 2.0

poruka: 556
|
čitano: 230.591
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: Vaši Unigine rezultati - Heaven Benchmark 2.0
microman kaže...

Evo usput sam i vratio drugo mijesto u single GPU poredku

Evo da ga preuzmem nazad sa istim frekvencijama jezgre Osmijeh

GTX470@845/920 + Q9550@3,825GHz = 1008

Fakat malo cudno da na istoj frekvenciji jezgre uz nize frekvencije memorije dobijem nesto bolji rezultat.

Inace, kod mene se memorija dosta lose clocka, na stock naponima jedva da ide mozda par MHz

GTX470 845/920 = 1008 GTX470 845/920 = 1008
16 godina
protjeran

Ja sa 10.5 nemam ništa bolji rezultat.

Čak je i max FPS pao za par frejmova

:(

Novi driveri Novi driveri
Driver 10.4 Driver 10.4
free speech for the dumbxD
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Neznam mauro, to mi smrdi na zategnute latencije na VRAM-u ,al opet da bi bila tolika razlika.
Uglavnom Sad nisam doma , al večeras imam namijeru napraviti mod BIOS-a na grafičkoj i tako dodati još soka. Probat cu stavit na 900mhz.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
microman kaže...
Neznam mauro, to mi smrdi na zategnute latencije na VRAM-u ,al opet da bi bila tolika razlika.
Uglavnom Sad nisam doma , al večeras imam namijeru napraviti mod BIOS-a na grafičkoj i tako dodati još soka. Probat cu stavit na 900mhz.

Meni je isto palo na pamet da su mozda na mojoj kartici malo napetije latencije.

Tim vise sto se ked mene memorija dosta slabije clocka nego tvoja, pa su mozda stvarno latencije u pitanju.

Sretno sa 900MHz ako nemas vodu.

Ovaj bench gdje sam vrtio sa 845MHz napon je bio na 1,037V i uz vent na 91% isla je do 78'C (mislim tako negdje).

Kad bi full "otvorio" napon na 1.087V brijem da bi islo dosta blizu 90'C, pa bi se nekako osjecao nemirno da mi uz toliku vrtnju ventilatora kartica ide na 90'C

16 godina
neaktivan
Meni dođe do sedamdeset celzijusa,al stoke da je moja vani i da je točno do turbine jedan 120mm vent koji točno puše unutra.
Modao sam bios , al nikako da nađem pošteni alat za flash
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
microman kaže...
Modao sam bios , al nikako da nađem pošteni alat za flash

Ja sam za nVidiu koristio nVflash i radi bez problema.

Imas ga skinuti na Techpowerup stranici.

Nisam nikada flashao Fermi, ali vjerujem da ih najnovija verzija podrzava (valjda): http://www.techpowerup.com/downloads/1796/NVFlash_5.93.01.html

16 godina
neaktivan

Evo novi rezultati sa Modanim BIOS-om.

Bit ču Fer pa ču reč što sam napravio:

Prvo sam drastično stegnuo Latencije na VRAM-u i ovom prigodom zahvaljujem jednom kolegi sa HW bota što mi je pojasnio kako i što sa tim latencijama.

Uglavnom Nemojte to radit ako niste sigurni što radite, jer su velike mogučnosti da trajno izgubite BIOS grafičke kartice.

Također sam poprilično digao takt na PCI-e Sabirnici, e sad neču reč koliko,al POOOPRILIČNO i svom srečom matična je izdržala.

E sad kao što se na GPU-Z slici može vidit sve to je utijecalo na Max moguče taktove, kako na Grafičkoj tako i na samom procesoru, no efikasnost sistema se osijetno povečala.

Također još jedna vrlo opasna nuspojava je poprilično veče zagrijavanje kako grafičke tako i cjelog sustava, tako mi je GPU u jednom trenutku dostigao i 100°c.

BIOS možete modati sa najnovijom inačicom Nvidia Bios Editor(NiBiTor 5.6).

CPU: Core i7 860: 4,2Ghz

GPU: GTX470: 825Mhz/ 1650/ 950Mhz

SCORE: 1090

FPS: 43,3

EDIT: Skoro sam zaboravio: Ovakva postavka BIOS-a GPU-a Zahtijeva bitno veči napon od onoga što možete nabiti na MSI Afterburneru, što znači da čete u modanju BIOS-a morati postavitii novi max napon.

Također pomogne i malo twekanja u driverima, a i sa uključenim Physx-om dobijem nešto bolje rezultate.

Primjetio sam da mi se sa tim postavkama dižu preformanse u Metro-u i 3D mark Vantage-u.

Novi Rekord. Novi Rekord.
I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.6.2010 20:50 (microman).
Moj PC  
5 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Baš mi moraš otežavati? Iznenađen Osmijeh

Fin score, meni matična ne boota kada promjenim takt PCIe sabirnice, modati BIOS neću, a trenutno mi se ne da ganjati tebe Nevinašce, ali ću te stići jednog dana Smijeh

Q9650 @ 3.0GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 800MHz | Gainward GTX480 | WD Caviar Black 640GB | Corsair HX850W | CM-690 |
16 godina
neaktivan

Hehe, takav sam ja zašto bi jednostavno kad može i komplicirano, a mislim da sam ovaj put poprilično zakomplicirao stvari.

Dok mi je trajao Flash BIOS-a skoro sam se usr.o u gaće,a kad sam vidio da HW monitor kaže temperaturu GPU-a poželio sam napravit prisilni reset, al na svu sreču sve je dobro prošlo, grafa niti CPU nisu degreirali, tak da ni Links ni ADM neče imat posla na servisu. :)

I'll be back
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina

lol....a bitno da ja imam 358 bodovaŠutimSramim se

Belji se

16 godina
neaktivan

Sorry micromane, ali GTX480 je ipak GTX480 Cool

Ovako jedina razlika os predhodnog bencha su driveri, ovdje su 257.15 Cool

CPU: Intel Q9650 @ 4.2GHz

GPU: GTX480 @ 861/976/1722 MHz

SCORE: 1208 (48,0 FPS)

*Ovo me jako iznenadilo, na trenutak sam pomislio da sam stavio krive postavke

Q9650 @ 3.0GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 800MHz | Gainward GTX480 | WD Caviar Black 640GB | Corsair HX850W | CM-690 |
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pa znao sam ja da češ ti to srediti, mislim ipak bi bilo malo smješno da vodim sa GTX470 tvoju GTX480.

Mada tko zna možda ja još smislim nešto.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.6.2010 22:45 (microman).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Oly ja znam da tvoja grafa ide još više, pa evo još malo poticaja. Uglavnom mislim da je to zid sa modanjem BIOS-a,može ona još al za to treba vodeno

CPU: Core i7 860: 4,2Ghz

GPU: GTX470: 875Mhz/ 1750Mhz/ 1000Mhz

SCORE: 1232

FPS: 48,9

Uglavnom ovo su moji asevi koje sam držao u rukavu, pa ako ovo prođeš nema straha da ču se več borit sa tobom.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.6.2010 22:44 (microman).
Moj PC  
5 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Kada bi mi veću voltažu dao ovaj MSI Afterburner, lako bi ja onda na 900MHz (ide do pola testa na maksimalnim voltažama, a na 875 zadnjih par scena ne može izdržati). PCIe sabirnicu ne mogu da dignem (čak niti na 101MHz), ostaje mi samo modanje BIOS-a, a to ne želim raditi. Shebao sam već jednu grafu zbog toga, a ovu da zahebem, pa ranio bi se Smijeh /tako se kaže

16 godina
neaktivan

Ma znam, al ja ionako uskoro idem na x58 platformu, pa usput planiram nešto vrlo extremno,čisto da jednom u životu malo zaguštam, tako da namijeravam uzet dvije Asus-ove GTX480. Tak da mi je za ovu trenutno svejedno, a i uvijek postoji garancija i servis.

Mene je ispočetka hebala memorija,nikako nije išla preko 920Mhz,al evo dodao još soka i ide ko šljus na 1000Mhz i čak nema ni artefakate. Al da bi ganjao više trebam vodeno, a pošto je unas Hrvata to gotovo nemoguči sport moram se zadovoljiti i sa ovim.

U ovom benchu VRAM je izuzetno bitan, još ne toliko za max FPS,al več promijena od 20Mhz(40 efektivno) se odrazi na zadržavanju FPS-a, Zato me je Mauro prašio sa znatno nižim taktom, jer je imao bitno zategnutije latencije na VRAM-u i na kraju krajevo to je rezultiralo znatno efikasnijim VRAM-om.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.6.2010 23:02 (microman).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
microman kaže...

Ma znam, al ja ionako uskoro idem na x58 platformu, pa usput planiram nešto vrlo extremno,čisto da jednom u životu malo zaguštam, tako da namijeravam uzet dvije Asus-ove GTX480. Tak da mi je za ovu trenutno svejedno, a i uvijek postoji garancija i servis.

Mene je ispočetka hebala memorija,nikako nije išla preko 920Mhz,al evo dodao još soka i ide ko šljus na 1000Mhz i čak nema ni artefakate. Al da bi ganjao više trebam vodeno, a pošto je unas Hrvata to gotovo nemoguči sport moram se zadovoljiti i sa ovim.

Ja mislim da ću odustati od stizanja tvog reza, jer mislim da sam sve ispucao... Što se tiće temperatura, nemam pojma na koliko se moj tokom testa uagrijao. Vent sam digao na 100%, pa valjda nije išao preko 110C Osmijeh

16 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Ja mislim da ću odustati od stizanja tvog reza, jer mislim da sam sve ispucao... Što se tiće temperatura, nemam pojma na koliko se moj tokom testa uagrijao. Vent sam digao na 100%, pa valjda nije išao preko 110C Osmijeh

Ja pratim sa HW monitorom i max temperatura mi je bila 112°c.Iznenađen

I'll be back
16 godina
neaktivan
microman kaže...

Ja pratim sa HW monitorom i max temperatura mi je bila 112°c.Iznenađen

Onda je prešla 110C... Baš me zanima ako je povukla preko 110A Cool

16 godina
neaktivan

Heh da je povukla toliku amperažu vijerojatno bi ovo pisao sa moba, jer bi mi se napajanje od 52 Ampera pretvorilo u kuhanu kašu, a vjerojatno bi pritom povuklo i sve ostalo.

I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
microman kaže...

Heh da je povukla toliku amperažu vijerojatno bi ovo pisao sa moba, jer bi mi se napajanje od 52 Ampera pretvorilo u kuhanu kašu, a vjerojatno bi pritom povuklo i sve ostalo.

GTX480 @ 800MHz vuče 108A (furmark) > LINK

Koliko je to pouzdano...

16 godina
neaktivan
Heh neko bas i nije bio pri zdravoj pameti.
Uglavnom dovoljno je samo da pogledas koliko tvoje napajanje može isporučiti ampera na 12v railu.
I odma znaš da su to totalne nebuloze.
I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Inače ja PCI-e sabirnicu držim na 130mhz
I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
microman kaže...
Inače ja PCI-e sabirnicu držim na 130mhz

trci brze u mesara po cevape........ sad ce vatra, taman sto nije planilaSmijeh

Google is your friend
16 godina
neaktivan
Da i mene čudi sto drži na toliko,prvi puta sam je imao na 115mhz i onda čisto iz zahebancije stavio na 130, već sam se pripremio na stiskanje gumbica za clear CMOS,al bootala je normalno i odvrtla bench.
I'll be back
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
microman kaže...
Da i mene čudi sto drži na toliko,prvi puta sam je imao na 115mhz i onda čisto iz zahebancije stavio na 130, već sam se pripremio na stiskanje gumbica za clear CMOS,al bootala je normalno i odvrtla bench.

koliki ti je IOH pcie trebao da stabiliziras 130MHz???

Google is your friend
16 godina
neaktivan
E sad neznam na sto točno misliš jer na mojoj ploči nema toga u BIOS-u(a nisam expert sto se asus-ovog BIOS-a tiče.)
Jedino sto sam uz brzinu PCI-e sabirnice mjenjao je PCI-e skew cloack koji je sa 900Mv stavljen na 1000Mv
Napn PCI-e kontrolera sam ostavio automatiki.
BCLK mi je bio na 220Mhz i nije mi jasno kako na tvojoj i cele-ovoj platformi brzina PCI-e sabirnice povecava i max BCLK,
dok na mojoj se smanjuje.
I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
microman kaže...
E sad neznam na sto točno misliš jer na mojoj ploči nema toga u BIOS-u(a nisam expert sto se asus-ovog BIOS-a tiče.)
Jedino sto sam uz brzinu PCI-e sabirnice mjenjao je PCI-e skew cloack koji je sa 900Mv stavljen na 1000Mv
Napn PCI-e kontrolera sam ostavio automatiki.
BCLK mi je bio na 220Mhz i nije mi jasno kako na tvojoj i cele-ovoj platformi brzina PCI-e sabirnice povecava i max BCLK,
dok na mojoj se smanjuje.

e to ti je to sta si stavija na automatik. ja kad stavim preko 115 sve poludi od misa do diskovaSmijeh, ali sa 103 izvucem sa 220 do 225 blck, kad

sam stavija 120 sto je max pocme mi sve bucat, a raid 0 mi neradi.  cudi me sto ti dodatni pcie ne da bar jos dva tri ekstra blck jer na svim plocama

ta shema pali.

ali inace jaaaaako dobar rezultat u heavenuNamigiva,

steta sta nedaje tako dobre rezultate u ostalim bechevima koji se boduju na hwbotu.

Google is your friend
16 godina
neaktivan

Inače meni u BIOS-u je max 155Mhz za PCI-e sabirnicu,  daje bolje FPS-ove u 3D Marku, al mi on zasteka na onom testu u svemiru, uglavnom moram se sa time još poigrati.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.6.2010 15:13 (microman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
microman kaže...
Inače meni u BIOS-u je max 155Mhz za PCI-e sabirnicu, inače daje bolje FPS-ove u 3D Marku, al mi on zasteka na onom testu u svemiru, uglavnom moram se sa time još poigrati.

nemoj samo pokusavat stavljat 155MHz jer ce biti vatre za ispec vola i cevapeSmijeh.

taj vantage je cudan, ja kad sam testirao 5850, prvi put stavim 1030/1200 i prodje uredno,

kasnije nebi isao vise nikako preko 1010/1070, odma blokada.

dok ovaj heaven mozes derat koliko hoces, ali jbg tesselacija ubija 5850 i 5870,

bio sam probao i na i7920 @ 4.700 HT on i 5870 @ 1080/1300 i daje mi isti score

kao i na 4.200 1075/1300.Plač

Google is your friend
16 godina
Oly_E3 kaže...

Ovako jedina razlika os predhodnog bencha su driveri, ovdje su 257.15 Cool

Malo OT, ali izasli su napokon i WHQL driveri (Forceware 257.21):

http://www.nvidia.com/object/win7-winvista-64bit-257.21-whql-driver.html

Nova poruka
E-mail:
Lozinka: