System running constantly without shutting down

poruka: 2
|
čitano: 4.624
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
offline
System running constantly without shutting down

Ovo me je uvijek zanimalo, koliko dugo je netko uspio koristiti neki PC ili server bez da ga je ugasio, restartove ne računam. Ako netko ima screen shoot od nekoga servera i računala gdje se vidi "up time", neka priloži.

No Fear. No Excuses. No Limits. :D
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.1.2022 6:16 (Valentin17).
 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: System running constantly without shutting dow
Valentin17 kaže...

Ovo me je uvijek zanimalo, koliko dugo je netko uspio koristiti neki PC ili server bez da ga je ugasio, restartove ne računam...

 -što ne računaš? gašenje ili restart resetira timer.. tak da je rezultat isti.

-odavno ne obaram rekorde, nema potrebe-smisla + pouzdanost čisto zbog današnjeg načina rada, update, mreža +ostalo.. pa programiram restart, inače radi mjesecima-godinama. Recimo unutar godine dana si gasio računalo zbog nekog održavanja-izmjene, dodavanje diskova i sl. pa je malo primjera preko godinu čisto zbog recimo održavanja ali računala-sustav-os može lako tj ako može 100 dana može i 200-više..

 

-u davna vremena ostalvljalo se i kućno računalo upaljeno tjedan-dva npr godišnji čisto zbog moguće potrebe pristupa .. danas mi to ne treba pa je ugašeno. Tak da ništa od nekog skrinšota s rekordima osim da to sad iz takvog razloga pokrenem i čekam.. + a s današnjim win vjerojanto unutar mjesec mora doći do restarta zbog updatea ili postponanje..

-po firmama, već duže vrijeme je praksa ostavljanja upaljenog računala ali redoviti updateovi resetiraju recimo tjedno tako da uptime nije neki ..

 

-nostalgično, nekad dok su brzine (ili sporost) interneta bile ograničenje za down-upload je moglo potrajati danima i računala su to normalno odradila (za server se podrazumijeva, obično se za uredsko-kućno misli da je manje stabilno-robustno.. ekšli isto barem teoretski). To kao test ima više smisla, tj kad računalo nešto radi, ne kad samo idla .. + s današnjim postavkama powersavinga nakon recimo 360min ti ode u sleep-hyber ili gašenje.. a ovisno o kvaliteti drivera ovisi hoće li se pravilno upaliti sve ili zblentati npr mrežu i sl. tako da ovisi o postavkama čak više nego nekoj klasi-kvaliteti komponenti.

 

-komponente, kao npr napajanje.. ako radi recimo sat normalno tad nema razloga da ne radi 100-1000 sati jednako konrmalno, tj ili je adekvatno hlađenje ili nije .. rade kutijice, tv, frižider, radi i pc-jeftikaner tj prije da će juzerski nešto biti uzrok recimo zamrzavanja-reseta nego idlanja uz preduvijet da su postavke i driveri ok i da su komponente ispravne.

 

-povremeni nestanak struje, kratki prekid.. koji ovisno o mjestu gdje živiš-kvart-ulica može biti povremeno, jednom godišnje ili svaki dan.. će biti važniji faktor u takvom testu npr čisto da poneki osigurač pregori-izbaci, mada rade godinama meni je jedan otišao prošli tjedan.. tad naravno ostaneš bez struje ili neki radovi u kvartu ili netko adaptira stan pa nema vode-grijanja.. struje itd. tj prosječan juzer može recimo jednom godišnje ostati bez struje ili bez interneta kao usporedbe .. i tad imaš lošiju statistiku-test tj računalo bi radilo, nije uzrok-kvar-problem nego čisto vanjski utjecaj, ako bi to bio neki zaključak 'studije' .. :)

 

edit: + .. info-fičer, ms-win-miniPE.. ima killswitch na 72 sata kao 'zaštita-fičer' by ms, kako se ne bi mogao koristiti npr kao server, čisto stvar licence ili besmislenih ograničenja, inata.. 

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.1.2022 11:45 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice