AGP vs PCIe 2.0

poruka: 2
|
čitano: 1.480
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
AGP vs PCIe 2.0

Pozdrav,

Imam zadatak da napisem esej na osnovu poređenja AGP i PCIe 2.0 slota ali sam malo kratak s idejama to jeste ne znam kako cu ih poredit pomocu cega? (RAD NE SMIJE biti skinut s interneta inace se smatra plagijarizmom-varanjem sto i jeste -.-)

trebaju mi neke ideje kako cu ih porediti i moram napraviti esej od 4k rijeci o tom znaci trebaju mi samo ideje kako da ih poredim jer imam dvije maticne jedna je puno stara a druga je 2 godine stara i ta od 2 godine koristi PCIE a ta jos starija koristi AGP i pitam se kako da ih poredim posto su sada kartice koje imam skroz u drugim klasama te mi treba nacin da to odradim a da krajnje rezultate mogu porediti razlika bi trebala da postoji ali po ovome kako ja mislim razlika ce biti ono "off the charts"

eto ako neko ima kakvu ideju dobrodosla je :)

da ne bude zabune ne treba mi tekst nego to sve trebam potkrijepiti tim svojim "researchom" sto bih radio tim testovima eto..

Unaprijed hvala.

There are no limits. There are only plateaus, and you must not stay there, you have to go beyond them in order to achieve greatness!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: AGP vs PCIe 2.0
MummE kaže...

.. (RAD NE SMIJE biti skinut s interneta inace se smatra plagijarizmom-varanjem sto i jeste -.-)

..

da ne bude zabune ne treba mi tekst nego to sve trebam potkrijepiti tim svojim "researchom" sto bih radio tim testovima eto..

-ali zato podatke-informacije pronađi na internetu, može wiki i navedi izvor podataka (tako se to radi).

-AGP i PCIex su 'isti'. .. naravno razčičit je 'samo' standard. Razvojem novih verzija rezlike se povečavaju, ali zato usporedi prve verzije AGP v1-v2-v3 i PCIex-1.-2.1 itd. to su bitne razlike jer uključuju takt (brzinu) i voltažu uz samu širinu sabirnice. Link, ima opisano većinu teh. podataka..

-fizički, portovi su zapravo isti, okrenuti. Svaki konektor, scart, USB, HDD-PATA .. može služiti za bilo što ako ima dovoljno kontakata i kvalitan signal.. Standard je bitan, ne sam port, ali se portovi rade tako da se izbjegnu (onemoguće) greške.

-druga (možda bitnija) razlika je u broju portova (AGP je bio ograničen na jedan port), PCIex to proširuje na 2-3-4.. kao i integracija svega na CPU (kao mem kontroler prebačen s MBO u CPU, jednako sad i VGA), tako da northbridge i southbridge chipovi mijenjaju funkcije (pogledaj sheme npr ICH za MBO). AGP je nadogradnja PCI, novi PCIex je nasljednik i može biti od 1-4-8-16 širine staza.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice